Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Επειδή υπάρχουν λόγοι



Από το ότι το ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα τόσο στην Α2 όσο και στην Α1 διήρκεσε έως την τελευταία αγωνιστική ο ρόλος της ΕΠΣΕ θεωρείται επιτυχημένος. Μόνον που και αυτή τη φορά σε κάθε όμιλο οι πρωταγωνιστές - ανταγωνιστές δεν ήταν πάνω από δύο. Έστω όμως. Άλλες χρονιές του πρωτάθλημα είχε τελειώσει από την αρχή του πρώτου γύρου. Τώρα αν επιτύχει η Ένωση και στην ιδέα της συγχώνευσης ώστε να αποσυμφορηθεί το κέντρο και να αναπτυχθεί η περιφέρεια (οι δύο Ιστιαίες μέγα παράδειγμα). τότε θα υπάρχουν χίλιοι συν ένας λόγοι να εξακολουθήσουν οι διοργανώσεις να πραγματοποιούνται.  



Το καρμπόν του Ενωσιακού στα μπαράζ


Το Ενωσιακό πανελλήνιο πρωτάθλημα στον προκριματικό του γύρο περιελλάμβανε εκτός της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας, την Φωκίδα και την Ευρυτανία. Αργότερα μπήκε στο χορό η Αθήνα κι ο Πειραιάς. 
Αν συγκρίνετε πρόχειρα εντελώς, την διάρθρωση των μπαράζ ανόδου για το περιφερειακό θα δείτε ακριβώς την ίδια διαδικασία με τους ίδιους νομούς να ανταγωνίζονται για άνοδο. 

Το μέλλον αόρατον


Το να μπαίνει όμως μια ομάδα στην διαδικασία των αγώνων κατάταξης προκειμένου να διεκδικήσει την άνοδό της στην παραπάνω κατηγορία και να μην έχει δημοσιοποιήσει τους στόχους της ή έστω έναν σχεδιασμό για το πως θα αντιμετωπίσει το " το τι ξημερώνει" πρώτη φορά συμβαίνει στα τοπικά αθλητικά μας χρονικά. Αυτό που δεν πρέπει να ξανασυμβεί είναι αυτό που συμβαίνει στις τάξεις του Ευβοϊκού. Να μην ξέρουν δηλαδή οι άνθρωποι αν θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα (σε περίπτωση ανόδου) της Δ Εθνικής. Αν μη τι άλλο το ντόμινο στα τοπικά πρωταθλήματα πρέπει να ενημερωθεί το συντομότερο.

Από εδώ γίνεται η ζημιά


Οι αντίπαλοι του Ευβοϊκού στα μπαράζ έχουν αρχίσει το παιγνίδι των διαρροών, ψευδοειδήσεων. Σοφά δασκαλεμένοι από τις παλιές καραβάνες της περιοχής τους. Έτσι ακούμε την μια αρβυλοπληροφορία μετά την άλλη και οι πρωτάρηδες του Αγίου βάλλονται και τρομοκρατούνται συνεχώς, ειδικα΄τις ώρες των προπονήσεων. Το άσχημο της κατάστασης εντοπίζεται βέβαια μέσα στο διαδίκτυο και όχι στα σάιντ και στα μπλόγκς της Ευρυτανίας και της Φωκίδας, αλλα εδώ στα δικά μας. Είναι κι αυτός ένας τρόπος να αυξάνουν τα ψίχουλα της επισκεψιμότητάς τους, οι “ειδικοί”.
 Μην εκπλήσεσθε...

Δια της αντεστραμμένης


Κάποτε θα γυρίσουν ανάποδα όλοι οι σχεδιασμοί της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και όλα της τα προγράμματα. Τότε μόνον δια της αντεστραμμένης θα καταδειχθεί η προχειρότητα και η αβελτηρία όσων νόμιζαν ότι μπορούν να διευθετήσουν τη βάση του Ελληνικού ποδοσφαίρου κατά την διάρκεια της πτήσης τους για Λονδίνο ή για τα νησιά του Πάσχα. Όμως η πραγματικότητα αν κι’απτην ανάποδη δείχνει τα επιτεύματα τους ξεκάθαρα.

Μια τρύπα στο νερό


Μέτρα κατά της βίας δεν θα παρθούν ούτε αυτή τη φορά, όπως δεν υπήρχαν οι δυνατότητες και την περίοδο 2006-2007 να παρθούν, οταν η Προποντίδα είχε δαρεί με καδρόνια και καλόδια. Συνοδάκης, Καραπετάκος, Ψυχογιός είχαν φάει το ξύλο της αρκούδας στο Προκόπι. 
Και τότε γράψαμε και μάλιστα πιο παραστατικά αφού είμασταν παρόντες δημοσιογράφοι στα επεισόδια, και τότε είχαμε χαλάσει τον κόσμο κι αυτό που καταφέραμε ήταν μια τρύπα στο νερό. Τουλάχιστον  στην εκάστοτε επανάληψη θα μπορούμε να θυμόμαστε το παρελθόν και να το καταδικάζουμε αφού το παρόν μένει το ίδιο κι απαράλαχτο. 

"Μια ψιλοπροκαταβολή κι αν σ' αρέσει"


Αυτά συμβαίνουν σ επίπεδο εθνικών κατηγοριών και εν πολλοίς στο περιφερειακό. Εδώ στο δικό μας μικρόκοσμο των τοπικών ΕΠΣΕ οι συμφωνίες κλείνονται με χειραψίες και καμιά ψιλοπροκαταβολή και το γνωστό " ο λόγος μου συμβόλαιο". 
Έτσι οι παίκτες που θέλουν να συμπληρώσουν το εισόδημα τους απ το ποδόσφαιρο, απογοητεύονται γρήγορα γιατί η δόση της μεταγραφής καθυστερεί, "το παίξε για να πληρωθείς" ακούγεται από αγωνιστική σε αγωνιστική ενώ οι μεταξύ Διοικητικών Συμβουλίων δοσοληψίες μένουν να αιωρούνται γιατί απ τη μία περίοδο στην άλλη τον έναν πρόεδρο τον διαδέχεται ο άλλος, κι ο άλλος δεν ξέρει τίποτε, ή δεν ανέλαβε μαζί με την ομάδα και τις υποχρεώσεις της περασμένης διοίκησης. Αυτό είναι το κλίμα που επικρατεί. 

Περιγράφοντας τον χάρτη των μεταγραφών...


Σε αυτές τις ΠΑΕ και τις άλλες μικρότερες που θα αντέξουν και δεν θα βάλουν λουκέτο, η αγορά δεν θα φερθεί συναισθηματικά (κάθε άλλο βέβαια), αφού πρέπει όλοι οι άνθρωποί της να επιβιώσουν. Αυτό τον πρώτο μάνατζερ και τους μεταπράτες που τον διαδέχονται σε μια αγοραπωλησία, έως τους προπονητές που κλείνουν ομάδες και συμμετέχουν απαραίτητα στις επιτροπές μεταγραφών.

Ένας άστοχος παραλληλισμός


Κι όχι ότι μεμψημοιρούμε για τις διοικητικές - τεχνικές αποφάσεις των υπευθύνων της ομάδας. Όπως όλες οι μικρομεσαίες Π.Α.Ε που δυσκολεύονται "περί του οικονομικού" έτσι και ο ΗΡΑ θα ακολουθήσει την πεπατημένη για να ξελασπώσει και να πάρει ανάσα στα οικονομικά του. Τον Τσοκάνη και τον Ντελέκο τους βλέπουν όπως τα μανάρια ο τσοπάνης το ΠΑΣΧΑ (επικαιρος σχεδόν ο παραλληλισμός) που τάκανε θρεφτάρια και τα μοσχοπουλάει, του γάλακτος. 

ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΝ


Πάλι και πάλι. Έτσι θα γίνεται πάντα. Ο Τάσος θα εκπλήσει πάντα τους ειδικούς - έτσι γινόταν κι όταν τον έβλεπαν στις Μικτές Ομάδες - που τρίβουν τα μάτια τους όταν έχουν την έμπνευση να τον χρησιμοποιήσουν. Η Β’ Εθνική είναι ο φυσικός του χώρος και το ταλέντο του καλύπτει τις απαιτήσεις της κατηγορίας και με το παρα πάνω. 

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΔΙΑΒΑΣΤΕ....


ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ Β' ΕΘΝΙΚΗΣ


  Πιερικός-Πλατανιάς Α.Ο.
0-2
Λάρισα-Καλλονή
1-1
Καλλιθέα-Βύζας Μεγάρων
3-0
Θρασύβουλος Φυλής-Πανσερραϊκός
1-0
Αγροτικός Αστέρας-Ηρακλής Ψαχνών
2-0
Αναγέννηση Επανομής-Αναγέννηση Γιαννιτσών
1-2
Φωκικός-Παναχαϊκή
0-2
Πανθρακικός-Βέροια
0-0

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ Δ'


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - 22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Πόρος-Λουκισίων Α.Ο.
0-3
Ενωση Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα-Θήβα
3-0
Παναργειακός-Κόρινθος
1-1
Χαλκίδα-ΑΟ Κύμης
0-0
Δάφνη Ερυθρών-Ενωση Ερμιονίδας
0-2
Μανδραϊκός-Ασπρόπυργος
8-1

• Χιλιομόδι-Πανναυπλιακός ...Διακόπηκε κι ενώ το σκορ ήταν 0-2 υπέρ της ομάδας του Ναυπλίου

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΣΕ


A2  - 2ος όμιλος ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ αγωνιστική
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΥΡΙΠΟΥ ΣΚΥΡΟΣ 5/5/2012
ΑΥΛΙΔΑ ΔΥΣΤΟΣ 0-2
ΝΗΛΕΑΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΣ 1-0
ΑΕΚ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ 1-0
ΚΟΝΙΣΤΡΕΣ ΚΟΣΚΙΝΑ 1-0
ΜΑΡΜΑΡΙ ΛΗΛΑΝΤΙΟ 2-0
ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ ΚΑΛΟΧΩΡΙ/ΠΑΝΤΕΙΧΙ 1-4