Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Εκτός για φέτος οι …Δημήτρηδες του Βατώντα…


Οι τρεις μήνες απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους στον πρόεδρο του Αστέρα Βατώντα Δημήτρη Ανδρούτσο (φωτό) και οι δύο στον συνεργάτη του και συνονόματο Δημήτρη Ιωσήφ (συν πρόστιμο 60 και 40 ευρώ αντίστοιχα), για όσα συνέβησαν (αναφερθήκαμε σχετικά) και κατέγραψε στο φύλλο αγώνα του παιχνιδιού με τα Πολιτικά (2-2) ο διαιτητής Φώτης, ξεχωρίζουν απ’ τις τελευταίες ποινές που ανακοίνωσε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΕ.

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ.....


·       Τρεις αναγκαστικά απόντες έχει η διαφαινόμενη πρωταθλήτρια ομάδα στο βόρειο όμιλο της Γ’ ΕΠΣΕ, αυτή του Ερμή Πηλίου… Τον Μιχαήλ, που έχει …σπάσει το χέρι του, τον Σελεβάκο, ο οποίος έχει πρόβλημα στη μέση του και τον Μπουζάλα, που αντιμετωπίζει επίσης πρόβλημα στο γόνατο… Άντε και καλή επιστροφή!
·       Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες μας, στον «φτερωτό» του Πηλίου θα «κάτσει» ιδανικά η προοπτική της έναρξης εργασιών ανακαίνισης του γηπέδου τον επόμενο μήνα (Απρίλιο), με κυριότερο έργο αυτό της εγκατάστασης τεχνητού τάπητα. Κι αν όλα πάνε καλά, που ευχόμαστε, τον Αύγουστο η ομάδα θα μπορεί να ξεκινήσει να το χρησιμοποιεί εν όψει Β’ ΕΠΣΕ πια…

Β. Ντόβολης: «Είμαστε καλύτεροι, αλλά έχουμε δρόμο…»


 Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥ ΚΥΜΗΣ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ
ΝΤΟΒΟΛΗΣ

Παρ’ ότι το πρωτάθλημα της Α1 έχει να διανύσει ακόμα οκτώ αγωνιστικές, περίπου το 1/3, η ομάδα της Κύμης βρίσκεται αρκετά κοντά στο να πετύχει τον επί χρόνια πολυπόθητο στόχο της παρθενικής της συμμετοχής στην Δ’ Εθνική. Βλέπετε, με δεδομένο την δυσκολία και την συχνότητα που χάνει βαθμούς, οι έξι απ’ την Δροσιά θεωρούνται μια …σεβαστή διαφορά κι ας υπάρχει το μεταξύ τους ματς στην έδρα της δεύτερης.
Ο προπονητής του ΑΟ Κύμης, Βαγγέλης Ντόβολης (φωτό), δηλώνει πάντως σίγουρος για την άνοδο, παρά το δύσκολο πρόγραμμα που καλείται να βγάλει εις πέρας η ομάδα του μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος: «Είμαστε σίγουρα το αδιαφιλονίκητο φαβορί, αλλά μπροστά μας έχουμε δρόμο ακόμα… Πιστεύω, όμως, πως η ομάδα μου έχει τα προσόντα να κερδίσει όλα τα παιχνίδια, διότι μέχρι στιγμής έχει βγάλει με εξαιρετικά αποτελέσματα ένα εξίσου δύσκολο πρόγραμμα. Έχουμε αποδείξει ότι διαθέτουμε καλό σύνολο κι αυτό θα επιβεβαιώσουμε και στη συνέχεια…».

Γ. Μπασούκος: «Όλα θα κριθούν στην έδρα μας!..»


 Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΔΡΟΣΙΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Παρά τη διαφορά των έξι βαθμών, ο τεχνικός της δεύτερης στη βαθμολογίας της Α1 ομάδας της Δροσιάς Γιάννης Μπασούκος (φωτό) πιστεύει ότι μπορούν να έρθουν …τα πάνω κάτω, χαρακτηρίζοντας την «πόρτα» της ανόδου ακόμα …ανοιχτή για τον ΑΠΚΟ: «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα και τίποτα δεν έχει τελειώσει. Βέβαια έχει αποδειχθεί δύσκολη η κάλυψη μιας τέτοιας διαφοράς, αλλά αν στη συνέχεια καταφέρουμε να μην έχουμε απώλειες βαθμών, πιστεύω ότι η άνοδος θα κριθεί στο μεταξύ μας παιχνίδι στο γήπεδό μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ.....

-ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΑΝ ΝΑ…
…μιλάει το Σάββατο το απόγευμα μετά το παιχνίδι, Παναχαϊκής-Ηρακλή Ψ., σε τοπικό ραδιόφωνο και που ήταν το μοναδικό που είχε απεσταλμένο στην Πάτρα, όπως και η εφημερίδα μας, θα κατάλαβαν πολλά για την επερχόμενη …θύελλα, στο χώρο του ποδοσφαίρου! Φυσικά αναφερόμαστε στον πρόεδρο-μεγαλομέτοχο της Αχαϊκής ομάδας και γνωστό ποινικολόγο, Αλέξη Κούγια…!

-ΜΕΣΑ  ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-ΠΟΤΑΜΟ
…ο γνωστός δικηγόρος, αναφέρθηκε σε θέματα διαιτησίας, παραγόντων, ‘’υπόγειων’’ διαδρομών κλπ, κλπ…! Η δήλωσή του περιμένετε ν’ ακούσετε πολλά σύντομα, ήταν εμφανές ότι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, επρόκειτο για τον προάγγελο των αποκαλύψεων που συγκλονίζουν για μια ακόμα φορά το Ελληνικό ποδόσφαιρο…!
-ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ
…όλη την ‘’καθαρή’’ εβδομάδα, για απίστευτες βρωμιές στον χώρο του ποδοσφαίρου! Μέχρι και σε παιχνίδια της UEFA, είχαν απλώσει τα πλοκάμια τους

Προπονητής στη Θήβα ο Αντώνης Αυλωνίτης!



ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ σημαντικές και σε όλα τα επίπεδα πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα ο γειτονικός σύλλογος της Θήβας, αντίπαλος των ευβοϊκών ομάδων στον 7ο όμιλο της Δ’ Εθνικής, μετά την ήττα (2-1) στο Άργος και με σκοπό να μην χάσει τις όποιες ελπίδες του αναλογούν για τη διεκδίκηση του τίτλου και της πολυπόθητης επιστροφής στην Γ’ Εθνική. Προς αυτή την κατεύθυνση, λοιπόν, ο προπονητής Δήμος Κάβουρας αποτέλεσε παρελθόν απ’ τους «ροσονέρι» και άμεσα οι διοικούντες το βοιωτικό σωματείο προχώρησαν την περ. Τετάρτη (9/3) στην πρόσληψη του γνωστού μας (προπονητής και στην Αρτάκη παλιότερα) Σπύρου Δημόπουλου ή «Φούκου», όπως είναι το παρατσούκλι του, ως τεχνικός διευθυντής.

Ευρωπαίοι …κλασικά υποκριτές!


Είδα το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Μάρτη τον Βρετανό σπρίντερ Τσέιμπερς να τρέχει στους Πανευρωπαϊκούς κλειστού στίβου στο Παρίσι και ύστερα να …χορεύει, γιορτάζοντας τη νίκη του ως δευτεραθλητής πίσω απ’ τον πρωτεύσαντα …(άλλη περίπτωση και τούτος) Ομπικμπέλου…
Και πλήρης συγκίνηση κατέλαβε τους ημεδαπούς «ψωριάρηδες» …για τον σπουδαίο αθλητή και …γνήσιο εκφραστή της ιδέας «του μεγάλου, του ωραίου και του αληθινού» και μη χειρότερα! Και βέβαια οι τηλεσχολιαστές της ΕΤ, μες στο φούμαρο και το εγκώμιο και ύστερα για το «έγκλημα» ούτε λόγος!
Μες στον ενθουσιασμό και η εξέδρα των Γάλλων! Άγγλοι – Γάλλοι, τα ίδια σκατά, όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν για την έτερη – εκάτερη εθνική τους αντιπαλότητα. Στην ουσία ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλο σε αλαζονεία, έπαρση και υπεροψία…

ΝΤΡΙΜΠΛΕΣ.....


 Φιλοξενία …γαστρονομίας
…θα είναι η σημερινή που επιφυλάσσουν οι παράγοντες της ΕΠΣ Δυτικής Αττικής (και) στην αντιπροσωπεία της ΕΠΣΕ που θα παραβρεθεί στην εορταστική της εκδήλωση στην Ελευσίνα. Κατόπι αναμένεται τα …ξεχωριστά εδέσματα ταβέρνας προς τη Χασιά να …αναστενάξουν!
Έτσι τουλάχιστον έχουν τάξει απ’ την ΕΠΣΔΑ… Καλή όρεξη με …καλή χωληστερίνη σε όσους τιμήσουν την πρόσκληση (στο επόμενο φύλλο το …γαστρονομικό ρεπορτάζ)!..

Τέρμα στις …επιθυμίες
…του κάθε παράγοντα και σωματείου που για …ψήλου πήδημα ζητούν μετάθεση του αγώνα τους βάζει η ΕΠΣΕ και ο πρόεδρος «Παπ». Μόνο σοβαρό και με επιχειρήματα …έγκαιρο αίτημα κάποιου συλλόγου θα λαμβάνεται σοβαρά υπόψη και θα γίνεται πράξη τέτοια επιθυμία. Παρόμοια, πάντως, των Γουβών για το ματς με την Καστέλλα απορρίφθηκε …εν τάχει στην περασμένη συνεδρίαση στη Φριζή 14…

Ραδιοτηλεοπτικά …αρπακτικά
…καταγγέλει ο Λήλας Βασιλικού προς την ΕΠΣΕ, με το αίτημα του να μην επιτραπεί η είσοδος σε όλα τα ΜΜΕ στο προχθεσινό ματς με τη Δροσιά να γίνεται δεκτό. Μάλιστα οι άνθρωποι του «λαμπαδηδρόμου» μιλούν για …εκβιασμό ύψους 50 ευρώ από …κάμεραμάν – σπορκάστερ για την λήψη και περιγραφή του αγώνα! Ανάγκη δεν την είχαν και φυσικά τους έστειλαν όλους στο …καβούκι τους!

«Άνοιξη» με άνοδο Ήρα και ενισχυμένη ΕΠΣΕ!..

Μπερδεμένος ήμουν για το θέμα αυτού του editorial, μιας και στην ειδησεογραφία κυριαρχούν μονίμως θέματα που μόνο αισιόδοξους δεν μας κάνουν για το μέλλον του ποδοσφαίρου, ερασιτεχνικού κι επαγγελματικού… Τα οικονομικά προβλήματα έχουν γίνει μόνιμος …βραχνάς για όλους σχεδόν τους ανθρώπους και τα σωματεία, η διαφθορά και το παρασκήνιο συνεχίζει να …ανθεί, χωρίς να γνωρίζουμε αν κάποια στιγμή …μαραθεί, ενώ η κάθε λογής …κασετολαγνεία προκαλεί τη δικαιοσύνη να αποδείξει ότι το …μαχαίρι πρέπει επιτέλους να βρει κόκκαλο.

Μέσα, λοιπόν, σ’ αυτή την …κακοκαιρία που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός γενικότερα, όπως αυτή που έπληξε πρόσφατα το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, θέλω να αναφερθώ με αισιοδοξία σε δύο μέτωπα που αν το ευβοϊκό ποδόσφαιρο καταφέρει να ανταπεξέλθει και να υπερπηδήσει τον …πήχη των αντικειμενικών δυσκολιών, θα έχει βγει …καβάλα στο άλογο απ’ την φετινή περίοδο, η οποία για πολλούς κρίνεται «κομβική», όπως και το …καλοκαίρι θερμό γύρω απ’ τα ποδοσφαιρικά δρώμενα… Η άνοιξη, λοιπόν, και οι ηλιοφάνειες που ήρθαν εύλογα μετά τις …μπόρες είναι το ζητούμενο και για το ευβοϊκό ποδόσφαιρο στη νέα εποχή και στα δεδομένα που πάνε να δημιουργηθούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Γ ΕΘΝΙΚΗ....


ΗΡΑΚΛΗΣ Ψ. – ΠΑΟ ΡΟΥΦ  2-0

... «Ροπαλιές» στο ξεκίνημα των ημιχρόνων!

Το γκόλ – δώρο του Σέγγου από τα αποδυτήρια στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, έδωσε πνοή στον Ηρακλή που στο α’ μέρος, είχε τον έλεγχο αλλά βρήκε απέναντι του έναν ψυχωμένο και πολύ καλό ΠΑΟ ΡΟΥΦ, που παλεύει παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο.
Στο β’ μέρος ο Ηρακλής μπήκε πάλι αποφασιστικά και πολύ δυνατά, το γρήγορο γκολ, του Μάτσου (2-0), έλυσε τα πόδια των παικτών του Αντ. Πριόνα, που επέβαλαν απόλυτα τους ρυθμούς τους, δημιουργώντας πολλές καλές ευκαιρίες. Ο μετριότατος διαιτητής Δατσιάτος «έκλεισε» τα μάτια προκλητικά σε δύο κλασικές περιπτώσεις πέναλτι (ανατροπές Ντελέκου) Πολλή γερά και πάλι στο παιχνίδι της ανόδου ο «ΗΡΑ».

Μπορεί με Κόρινθο και Παναχαϊκή να ήταν μεγάλα ντέρμπι για τον Ηρακλή Ψ., όμως από τα δυσκολότερα και ικανά να γίνει η ζημιά παιχνίδια, ήταν αυτό που έδωσε ο «ΗΡΑ» με αντίπαλο τον ΠΑΟ Ρουφ! Ήταν κάτι για το οποίο ο προπονητής του Ηρακλή, Αντ. Πριόνας, είχε επαναλάβει, πολλές φορές κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, μέσα στην εβδομάδα, για τους κινδύνους και τις παγίδες που έκρυβε αυτό το παιχνίδι...

Δ ΕΘΝΙΚΗ


ΛΟΥΚΙΣΙΑ-ΕΝ. ΜΙΔΕΑΣ 2-0

«ΓΙΓΑντώνεται» και…παραμένει!

Στο …καναβάτσο του «Κ. Ντελής» πέφτουν ένας-ένας οι επισκέπτες των Λουκισίων στις τρεις τελευταίες αναμετρήσεις των «πορτοκαλί», που μετά την ήττα απ’ τον Πόρο έχουν νικήσει κατά σειρά Κιάτο (4-0), Δήλεσι (5-0), Θήβα (1-0) και χθες Κυριακή την φιλόδοξη για τίτλο και άνοδο Ένωση Μιδέας. Αυτή …προσκύνησε την πραγματικά εξαιρετική κι ετοιμότητα των γηπεδούχων, που είχαν …κέφια και νίκησαν με 2-0, πραγματοποιώντας …άλμα παραμονής. Κι αυτό δεν έχει να κάνει κυρίως με την βαθμολογική εδραίωση της ομάδας του Γιάννη Καραμπά στην 5η θέση της βαθμολογίας του 7ου ομίλου, όσο με την πραγματικά εκπληκτική κατάσταση που βρίσκεται τον τελευταίο καιρό, παραδίδοντας …μαθήματα αγωνιστικής συμπεριφοράς. Ακόμα και σε δεινή βαθμολογικά θέση να βρισκόταν, με τέτοια εικόνα δεν είχε να φοβάται τίποτα.

Ένα μισάωρο κυριάρχησαν,
ένα τέταρτο …υποχώρησαν

Το παιχνίδι είχε αντικειμενικά πολλές δυσκολίες για τα Λουκίσια, κόντρα σε έναν απ’ τους πιο ποιοτικούς αντιπάλους του ομίλου, με τις δύο ομάδες να θέλουν διακαώς τους τρεις βαθμούς της νίκης …και μόνο, για να συνεχίσουν από καλύτερη θέση στην προσπάθεια επίτευξης του διαφορετικού στόχου που έχουν.

BASKET...


Α.Ο. ΑΒΑΝΤΕΣ-ΠΑΟ ΨΑΧΝΩΝ 82-64

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-5, 32-27, 53-47, 82-64.
Διαιτητής: Μαμασούκα.
Α.Ο. ΑΒΑΝΤΕΣ (Σιώκας Αθ.): Μπαϊζάνος Γ. 31 (1), Αραπάκης 4 (1), Μπαρσάκης 2, Πετράκης 15, Παμφίλης 4, Γλωσσιώτης 9 (1), Μπαϊζάνος Ν. 16 (1), Σταμογιάννης 1, Μπαφέρος.
ΠΑΟ ΨΑΧΝΩΝ (Αλεξίου): Νταλιάνης 10, Κουλόλι 8, Βασιλείου 28 (4), Γκουζίνης 9, Προίσκος 9 (1), Σμπιρέλης, Μαυρογένης, Χόνδρος.

 
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ ΕΣΚΑΣΕ

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

ΑΓΕΧ-ΙΤΕΑ 81-42

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-9, 44-18, 61-27, 81-42.
Διαιτητές: Ευαγγελόπουλος-Αρτσιτάς.
ΑΓΕΧ (Μιχαήλ Π.): Χρήστου 1, Μπολάλης 16, Κουρσούμης 2, Πάττας 9 (2), Κάργας 4, Στεφάνου 2, Βλάχος 6, Ελευθεράκης 9, Τάρλας 5 (1), Γεωργίου 14, Περσίδης 12, Πατρίκας 2.
ΙΤΕΑ (Μωραίτης Χρ.): Λιαγκός 2, Βλαχογιάννης 10, Ζερελί 2, Μασούρας 1, Σιντζάκης 3, Αδαμόπουλος 5, Γάτος 19, Αναγνωστόπουλος, Γκέργκο, Καρνέζος, Τσουνάκης.


Ασταμάτητη η Παναγίτσα!


ΠΕΡΑΣΕ ΣΑΝ ΣΙΦΟΥΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ, ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 59-71 ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ.

Τη νίκη που ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη απέναντι στον ουραγό Ίκαρο, κατέκτησε η Παναγίτσα, επικρατώντας με 59-71 και αποφεύγοντας τις όποιες παγίδες βρήκε μπροστά της στο κυριακάτικο εκτός έδρας παιχνίδι.
Οι παίκτες του Τσαούση έπαιξαν όσο χρειαζόταν για να φτάσουν στη νίκη και με δεδομένη την τεράστια διαφορά δυναμικότητας τα κατάφερα σχετικά εύκολα, φορτσάροντας στην γ’ περίοδο και τελειώνοντας κάπου εκεί το ματς.
Στο α’ ημίχρονο οι γηπεδούχοι, παίζοντας ορισμένες φορές υπέρμετρα δυνατά κατάφεραν να διατηρηθούν μέσα στον αγώνα εκμεταλλευόμενοι και την χαλαρότητα της Παναγίτσας που περίμενε πως θα έπαιρνε ούτως ή άλλως αυτή τη νίκη στο ματς.
Νίκη χωρίς προσπάθεια όμως δεν υπάρχει και το 27-27 του α’ ημιχρόνου έστειλε το μήνυμα που έγινε αποδεκτό από τους παίκτες στην ανάπαυλα, με αποτέλεσμα να εμφανιστεί στο παρκέ μία διαφορετική ομάδα στην γ’ περίοδο, που με συνοπτικές διαδικασίες πήρε διαφορά ασφαλείας, εξασφαλίζοντας τη νίκη.
Με πολύ καλή άμυνα, απόλυτο έλεγχο των ριμπάουντ και εύκολους πόντους σε αιφνιδιασμούς, η Παναγίτσα έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 13-37, μετατρέποντας το ισόπαλο α’ ημίχρονο στο 40-64 της γ’ περιόδου που έκρινε τον αγώνα, χαρίζοντας τη σχετικά εύκολη νίκη στους φιλοξενούμενους.

ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ....


ΗΤΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΛΙΟΓΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟ ΜΕ 68-69 ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΟ ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟ. ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΡΕΦΕΡΙ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ.

Η πρεμιέρα του Λιόγα στον πάγκο του Γ.Σ. Χαλκίδας, δεν συνοδεύτηκε από το επιθυμητό αποτέλεσμα με τον ισχυρό Φιλαθλητικό που «χτυπάει» άνοδο στην Β’ Εθνική, να παίρνει το σπουδαίο διπλό με 68-69 στα τελευταία δευτερόλεπτα.
Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός, αλλά και επεισοδιακός προς το τέλος του, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται έντονα για δύο φάσεις που στην ουσία έκριναν το αποτέλεσμα.
Η μία είχε να κάνει με τις βολές που δόθηκαν στα 13’’ πριν το φινάλε και διαμορφώθηκε το 68-69 για το οποίο οι γηπεδούχοι υποστηρίζουν πως δεν έγινε ποτέ και η άλλη για το τρίποντο στην εκπνοή του Πούλου, πάνω στον οποίο έγινε φάουλ που όμως δεν δόθηκε.
Αυτές οι δύο φάσεις ήταν ικανές για να βάλουν «φωτιά» στο ματς, με παίκτες, παράγοντες και προπονητές των γηπεδούχων να διαμαρτύρονται έντονα στους διαιτητές για τις συγκεκριμένες αποφάσεις.
Η ουσία πάντως που δεν αλλάζει είναι ότι ο Φιλαθλητικός πήρε ένα σημαντικό διπλό, ίσως το μεγαλύτερο έως τώρα στην προσπάθεια που κάνει για άνοδο στην Β’ Εθνική και ο Γυμναστικός υπέστη μία ήττα που τον βάζει σε περιπέτειες, αφού το πρόγραμμα που έχει δεν είναι και το ευκολότερο και οι επόμενες αγωνιστικές έχουν χαρακτήρα τελικού για την ομάδα της Χαλκίδας, ώστε να μην μπλέξει σε περιπέτειες.
Οι ομάδες πήγαιναν από την αρχή κοντά στο σκορ, με το ξεκίνημα να είναι νευρικό και στο 4’15’’ πριν τη λήξη του α’ 10λεπτου το σκορ ήταν 6-6, με τις δύο ομάδες να χάνουν εύκολα καλάθια, προϊόν του εκνευρισμού, αλλά και του άγχους που είχαν σε ένα τόσο κρίσιμο ματς.
Ο Γυμναστικός στη συνέχεια έδειξε κάποια καλά στοιχεία, πίεσε στην άμυνα, έβγαλε αιφνιδιασμούς και κατάφερε στο τέλος να προηγηθεί με 18-13.
Στο β’ ημίχρονο οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο και όλα έδειχναν πως το φινάλε θα ήταν συναρπαστικό.

Χιτσκοκικό φινάλε....

Α ΕΣΚΑΣΕ.....

Εκπλήξεις από Κύνο και Αναγ. Λαμίας

Με μία έκπληξη, την εκτός έδρας νίκη του Κύνου στην Αταλάντη επί του Λοκρού, ξεκίνησε και πάλι το πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΣΕ, που φτάνει προς το τέλος της κανονικής διάρκειας και το ενδιαφέρον φουντώνει.
Ο Έσπερος πέρασε και από την Ιτέα, νικώντας 70-84, ενώ η Αναγ. Λαμίας «σφράγισε» την παραμονή της, επικρατώντας του Σχηματαρίου.
Η Μαλεσίνα με πρωταγωνιστή τον Κλούρα (26 πόντους) νίκησε δίκαια τον Άρη Θηβών και η Κύμη επέστρεψε μετά από καιρό στις επιτυχίες, νικώντας στο ρελαντί την ουραγό Λιβαδειά με 89-64.


Επιστροφή στις νίκες!

ΚΥΜΗ-ΛΙΒΑΔΕΙΑ 89-64

Η νίκη ήταν επιβεβλημένη και απαραίτητη για την Κύμη, που έκανε μία αγωνιστική «κοιλιά», κατεβαίνοντας θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα, βλέποντας παράλληλα τις υπόλοιπες ομάδες του γκρουπ παραμονής να κάνουν πορεία πρωταθλητισμού τις τελευταίες αγωνιστικές!

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011







ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ....

Αίας Σαλαμίνας-Αγία Παρασκευή 3-0
Ασπρόπυργος-Κεραυνός Κερατέας 3-0
Βύζας-Ρόδος 1-1
Ηρακλής Ψαχνών-ΠΑΟ Ρουφ 2-0
Κόρινθος-Παναχαϊκή 2005 0-1
Χερσόνησος-Πανηλειακός 0-1
Παναιγιάλειος-Απόλλων Σμύρνης 1-2
Πλατανιάς Α.Ο.-Χανιά 1-2

Αστέρας Μαγ.-Αστέρας Δρεπάνου     2-0
Θήβα-ΠΑΟ Λουτρακίου                  1-0
Δήλεσι-Βρασιές                      0-1
Λουκισίων Α.Ο.-Ενωση Μιδέας      2-0
Πέλοπας Κιάτου-Παναρκαδικός           0-1
ΑΕΚ Ερμιονίδας-Πόρος                   1-1
Δάφνη Ερυθρών-Ασπρόπυργος       1-0
Πανναυπλιακός-Χαλκίδα            1-0


ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΑΡΤΑΚΗ        2-1
ΛΗΛΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ – ΔΡΟΣΙΑ                      0-1
ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ     1-0
ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ – ΑΕ ΧΑΛΚΙΔΟΣ             0-1
ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΥΜΝΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Χ.      5-0
ΚΥΜΗ – ΩΡΕΟΙ                                    4-0
ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ – ΑΥΛΩΝΑΡΙ                4-3
ΚΡΙΕΖΑ – ΔΟΞΑ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ                       3-2

ΣΚΕΠΑΣΤΗ – ΒΑΤΩΝΤΑΣ                3-1
ΚΑΘΕΝΟΙ – ΑΤΤΑΛΗ                       3-0
ΓΟΥΒΕΣ – ΚΑΣΤΕΛΛΑ                       0-3
ΙΣΤΙΑΙΑ – ΑΙΔΗΨΟΣ                         3-2
ΠΑΝΤΡΙΑΔΙΚΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΑ        3-2
ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ – ΕΝ. ΔΙΡΦΥΩΝ     0-3
ΠΙΣΣΩΝΑΣ – ΒΑΣΙΛΙΚΑ            3-3

ΣΚΥΡΟΣ-ΕΛΗΣΠΟΝΤΟΣ            2-1

ΕΡΜΗΣ ΠΗΛΙΟΥ - ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ            2-0
ΟΠΑ Λ. ΑΙΔΗΨΟΥ - ΒΥΖΑΝΤΙΟ                   3-0 (α.α.)

ΠΑΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ - ΦΕ ΑΙΔΗΨΟΥ
                 0-3 (α.α.)
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ - ΒΟΥΤΑΣ                1-0
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΤΟΧΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΙΜΝΗΣ 1-4

ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΡΟΣΙΑΣ - ΛΗΛΑΣ ΜΙΣΤΡΟΥ Δροσιάς      5-0
ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΥΤΙΚΑ Αγ. Αθανασίου 3-2
ΑΙΓΑΙΟ ΑΧΛΑΔΕΡΗΣ - ΜΕΤΟΧΙ ΔΙΡΦΥΩΝ Νεοχωρίου      5-0
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΟΝΟΔΡΙΟΥ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΦΡΑΤΙΟΥ 1-1
ΚΑΝΗΘΟΣ - ΟΚΤΩΝΙΑ Καλαμακίδη                   2-0