Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ.....


2-3/4/2011

ΑΟΧ-ΑΡΓΟΣ


25η αγωνιστική
Α1

ΑΒΑΝ-ΕΛΠ ΚΑΡΔ-4,00
ΚΑΛΑΜΑΚΙΔΗ
ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ
17,00
ΔΡΟΣΙΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Χ.
ΔΡΟΣΙΑΣ
ΞΑΝΘΑΚΟΣ
2-4-11
17,00
ΕΡΕΤΡΙΑ
ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ
ΕΡΕΤΡΙΑΣ
ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ Β.
2-4-11
17,00
ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ
KYMH
ΠΡΑΣΙΝΟΥ
ΚΟΚΟΝΟΣ
2-4-11
17,00
ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ
ΛΗΛΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ
3-4-11
17,00
ΑΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΩΡΕΟΙ
ΕΝΩΣΙΑΚΟ
ΤΑΓΚΑΣ
3-4-11
17,00
ΚΡΙΕΖΑ
ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΡΙΕΖΩΝ
ΜΑΣΤΑΛΟΥΔΗΣ
3-4-11
17,00
ΑΥΛΩΝΑΡΙ
ΑΡΤΑΚΗ
ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ
ΠΕΡΠΕΡΙΔΗΣ
3-4-11
17,00
ΔΟΞΑ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ
ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΥΜΝΟΥ
ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ-Ν
ΑΛΕΞΙΟΥ






24η αγωνιστική




2-4-11
17,00
ΙΣΤΙΑΙΑ
ΣΚΕΠΑΣΤΗ
ΙΣΤΙΑΙΑΣ
ΑΠΌ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
2-4-11
17,00
ΓΟΥΒΕΣ
ΠΑΝΤΡΙΑΔΙΚΟΣ
ΓΟΥΒΩΝ
ΑΠΌ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
2-4-11
17,00
ΚΑΘΕΝΟΙ
ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ
ΚΑΘΕΝΩΝ
ΚΟΥΤΑΛΙΑΝΟΣ
2-4-11
17,00
ΒΑΤΩΝΤΑΣ
ΠΙΣΣΩΝΑΣ
ΒΑΤΩΝΤΑ
ΣΑΚΚΗΣ
2-4-11
17,00
ΚΑΣΤΕΛΛΑ
ΕΝΩΣΗ ΔΙΡΦΥΩΝ
ΕΝΩΣΙΑΚΟ
ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΗΣ
3-4-11
17,00
ΑΤΤΑΛΗ
ΒΑΣΙΛΙΚΑ
ΜΑΚΡΥΜΑΛΛΗΣ
ΚΟΚΚΟΡΗΣ
3-4-11
17,00
ΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΑΙΔΗΨΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
ΦΕΡΓΑΔΗΣ
23η αγωνιστική

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ....


Α1

η ΕΠΟΜΕΝΗ 25η αγωνιστική (2-3/4, 17:00)
2/4 ΔΡΟΣΙΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Χ.
2/4 ΕΡΕΤΡΙΑ – ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ
2/4 ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ – ΚΥΜΗ (γήπ. Πρασίνου)
2/4 ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ – ΛΗΛΑΣ (γήπ. Αλεξάνδρου)
3/4 ΑΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ – ΩΡΕΟΙ (γήπ. Ενωσιακό)
3/4 ΚΡΙΕΖΑ – ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ
3/4 ΑΥΛΩΝΑΡΙ – ΑΡΤΑΚΗ
3/4 ΠΡΟΚΟΠΙ – ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΥΜΝΟΥ

Δ’ ΕΘΝΙΚΗ

η ΕΠΟΜΕΝΗ 28η αγωνιστική 2/4 (16:00)

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ – ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΡΕΠΑΝΟΥ – ΛΟΥΚΙΣΙΑ
ΑΕ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ – ΑΣΤ. ΜΑΓΟΥΛΑΣ
ΠΑΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ – ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ – ΔΗΛΕΣΙ
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΘΗΒΑ
ΑΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ – ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΒΡΑΣΙΕΣ – ΕΝ. ΜΙΔΕΑΣ
Ρεπό: ΠΟΡΟΣ

Τί καταγράφει το σκάουτινγκ στην Εύβοια;

ΕΛΠΙΔΑ του ποδοσφαιρικού «αύριο» αποτελούν διαχρονικά οι νεαροί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ξεκινούν ως ταλέντα και στην πορεία αποδεικνύουν αν αυτό το ταλέντο μπορούν να το εκμεταλλευτούν κατάλληλα και να προχωρήσουν. Πόσα και πόσα ταλέντα δεν χάθηκαν πριν ακόμα μας δείξουν τι …ψάρια πιάνουν σε υψηλό επίπεδο, με τις αιτίες να είναι πολλές και διάφορες, ενώ πολλές φορές αποτελούν ένα συνδυασμό ανασταλτικό για την εν γένει βελτίωση και καθιέρωση του νεαρού. 
Αυτού του …ταλέντου, που στην Ελλάδα τον θεωρούμε και σε ηλικίες 18 – 22 χρονών, όπου ο ποδοσφαιριστής πρέπει να έχει ήδη διαμορφώσει την ποδοσφαιρική του «ταυτότητα» και να έχει εύλογα μοναδικές εκκρεμότητες την εμπειρία και τις παραστάσεις.

ΤΑΛΕΝΤΑ....

 ΤΣΑΛΙΑΓΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ:
«Να παίξω μια μέρα στον Ολυμπιακό!»

ΣΕΝΤΕΡ – ΦΟΡ με …προοπτικές να εξελιχθεί σε ολοκληρωμένη επιθετική «μηχανή» είναι ο πολυτάλαντος Βασίλης Τσαλιαγκός της ΑΕ Ληλαντίου, ο οποίος αποτελεί μέλος της Μικτής ομάδας της Εύβοιας, με παρουσία και στην αντίστοιχη Περιφερειακή. Γεννημένος στις 13 Δεκεμβρίου 1996, γιος του Βαγγέλη και της Ελένης, έχει ξεχωρίσει για τα καλά απ’ την Εύβοια και στην ηλικία του, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Αγαπημένη θέση: «Αγωνίζομαι ως σέντερ – φορ, μ’ αρέσουν οι κινήσεις που κάνει στην επίθεση, όπως μ’ αρέσει οι συμπαίκτες μου να με παίζουν με κάθετες πάσες στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας κι εγώ να έχω τα τελειώματα. Και στο ένας με έναν πάλι δεν έχω πρόβλημα!..»

ΤΑΛΕΝΤΑ....

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΟΥ:
«Μου αρέσουν οι …ντρίμπλες!»

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ που ξεχώρισε σε πολύ νεαρή ηλικία τόσο στην ομάδα του όσο και στην Μικτή Νέων της Εύβοιας, της οποίας φορά το περιβραχιόνιο, με συμμετοχές στην αντίστοιχη Περιφερειακή είναι ο Αποστόλης Χατζηστάμου του Λήλα Βασιλικού. Γεννημένος στις 10 Ιανουαρίου 1996, γιος του Κωνσταντίνου και της Μαρίας, έχει αγωνιστεί φέτος σε συνολικά μία …ενδεκάδα παιχνιδιών στην Α1 και παρά το νεαρό της ηλικίας του (μόλις 15 χρονών), αντιμετωπίζει και κοντράρεται με πολύ μεγαλύτερους ηλικιακά και σωματικά αντιπάλους, ενώ οι εκτιμήσεις γι’ αυτόν λένε ότι αν δουλέψει σε επαγγελματικό επίπεδο, σίγουρα θα  πετύχει…

Αγαπημένη θέση: «Φυσικά στην επίθεση, φουνταριστός!  Μ’ αρέσει να κάνω ντρίμπλες, για να ξεμαρκάρομαι και να εκτελώ!»
Θέλει βελτίωση: «Στη θέση που πρέπει να παίρνω στον αγωνιστικό χώρο, ανάλογα με την εξέλιξη του παιχνιδιού και των φάσεων. Δηλαδή σε θέματα τακτικής…»

ΤΑΛΕΝΤΑ....

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΥΘΟΥΛΑΣ:
«Να κόβω και να προωθώ!»

ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ με πλούσια σωματικά και φυσικά για την ηλικία του προσόντα είναι ο νεαρός σέντερ μπακ της ομάδας της Αρτάκης, μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο στον Παντριαδικό, Μιχάλης Πύθουλας. Αγωνίζεται ήδη σε αγώνες στην Α1 Εύβοιας, γεννημένος στις 22 Φεβρουαρίου του 1994, γιος του Θανάση (βοηθός του Ακριτίδη στον Ολυμπιακό Χ.) και της Κωνσταντίνας, έχει βαλθεί να καθιερωθεί άμεσα στους κορυφαίους στην Εύβοια κι εν συνεχεία να κυνηγήσει το «όνειρο» μακριά απ’ αυτήν, απ’ τη στιγμή που οι συνθήκες δεν θα το επιτρέψουν να μπορέσει να συνεχίσει εντός σε επαγγελματικό και υψηλό επίπεδο την σταδιοδρομία του…

Αγαπημένη θέση: «Σαν κεντρικός αμυντικός, να ανακόπτω τις αντίπαλες επιθέσεις και να ξεκινάω αυτήν της ομάδας μου. Αυτό που θέλω είναι να υπάρχει συνοχή στην ομάδα και στην αμυντική της λειτουργία, στην οποία θα χρειαστεί να έχω στο παιχνίδι καίριο λόγο και να δίνω κατευθύνσεις –λόγω θέσης- στους συμπαίκτες μου».

ΤΑΛΕΝΤΑ....

 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΑΥΤΑΡΙΔΗΣ
«Προτιμώ τον …δημιουργικό ρόλο!»

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ χαφ με «σύγχρονα» χαρακτηριστικά, που χρειάζεται να βελτιώσει ακόμα κάποια πράγματα κυρίως στην ταχύτητα σκέψης και δράσης στον χώρο του άξονα και προς τα αντίπαλα καρέ, είναι ο Παναγιώτης Ταυταρίδης του ΑΟ Χαλκίς. Γεννημένος στις 11 Ιουνίου του 1994, γιος του γνωστού παλαιμάχου ποδοσφαιριστή και νυν προπονητή, Τάσου Ταυταρίδη και της Αθηνάς, έχει ήδη ξεχωρίσει με τις εμφανίσεις του και έχει κάνει «κλικ» στους αρμόδιους της Περιφερειακής ομάδας Νέων, προερχόμενος ως αρχηγός απ’ την αντίστοιχη Μικτή της Εύβοιας.


Αγαπημένη θέση και ρόλος: «Μου αρέσει να αγωνίζομαι στον άξονα και κυρίως στον χώρο του κέντρου. Να περνάει η μπάλα συνεχώς από τα πόδια μου, να τροφοδοτώ του συμπαίκτες μου και γενικά να βοηθάω στο δημιουργικό τομέα, παίζοντας λίγο πιο μπροστά απ’ τα αμυντικά χαφ».

ΤΑΛΕΝΤΑ....


ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
«Και στον άξονα και στα πλάγια!»

ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΟΣ αμυντικός μέσος, μιας και παίζει με την ίδια ευχέρεια και …προτίμηση και στη δεξιά πλευρά, είναι ο Αντώνης Νικολάου της ΑΕ Ληλαντίου, παίκτης της Μικτής Εύβοιας και με παρουσίες στην Περιφερειακή ομάδα Νέων, που αποτελεί μία απ’ τις ελπίδες του ευβοϊκού ποδοσφαίρου. Γεννημένος στις 7 Ιουνίου 1994, έχει γονείς τους Νικόλαο και Ελένη, οι οποίοι σίγουρα θα καμαρώνουν με την μέχρι στιγμής ποδοσφαιρική εξέλιξη του γιου τους, στον οποίο …βγάζει το καπέλο ο προπονητής του Νίκος Ρόγκας, που έχει μείνει έκπληκτος (και) με τον άψογο χαρακτήρα του…


Αγαπημένη θέση: «Αγωνίζομαι ως αμυντικό χαφ, αλλά αν υπάρχει ανάγκη στην ομάδα μπορώ να παίξω και ως δεξί χαφ, που επίσης μου αρέσει να αγωνίζομαι και να κινούμαι στην γραμμή».

ΤΑΛΕΝΤΑ ....

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΓΚΑΣ:  
«Όνειρο να παίξω σε ΑΕΚ και …Ρεάλ!»

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ με σταθερή …ερωτική σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα είναι ο 17χρονος (5/2/1994) Ψαχνιώτης  της ομάδας της Αρτάκης (ανήκει στον Ηρακλή) και της Μικτής Νέων, Γιώργος Κωνσταντάγκας, γιος του Ιωάννη και της Μαρίας Κωνσταντάγκα. Ο ίδιος έχει καταφέρει –παρ’ ότι όπως λέει δεν αποτελεί αυτοσκοπό το να σκοράρει, αλλά να κερδίζει η ομάδα- να είναι πρώτος σκόρερ των «ερυθροκίτρινων» στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 με 8 τέρματα, τη στιγμή που έχει συμπαίκτες κι άλλους έμπειρους επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές! Ο ίδιος, ωστόσο, και ο προπονητής του λένε τα πιο σημαντικά…

Αγαπημένη θέση – ρόλος: «Στην επίθεση, κορυφή, παρ’ ότι μπορώ να αγωνιστώ και σε άλλες θέσεις επιθετικά, ακόμα και σαν επιτελικός μέσος, πίσω απ’ τον επιθετικό ή τους επιθετικούς. Μ’ αρέσει οι συμπαίκτες μου να με τροφοδοτούν στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας».

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ...

·       Τη στρατιωτική του θητεία εκτίει ο νεαρός αμυντικός της ΑΕ Χαλκίδας, Παναγιώτης Παπαδημητρίου…
·       Πέραν από οργανωτική, ήταν και οικονομική η επιτυχία στην χοροεσπερίδα που πραγματοποίησε πρόσφατα ο ΑΠΚΟ Δροσιάς, γιορτάζοντας παράλληλα τα 40 χρόνια απ’ την ίδρυσή του.
·       Μεγάλες απώλειες αποτελούν οι φαντάροι Παν. Ρωμανός, Βασ. Κηπιώτης και Χρ. Βαρσαμάς για τη Δροσιά και τον προπονητή της Γιάννη Μπασούκο, καθώς δεν μπορούν να ακολουθήσουν κανονικά τις …αυξημένες φέτος υποχρεώσεις της ομάδας.
·       Το τραπέζι σε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα παρέθεσε το Δ. Σ. του ΑΟ Σκύρου σε κοσμικό κέντρο του χωριού, όπου τα μέλη της ομάδας είχαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν και να συζητήσουν πολλά θέματα γύρω απ’ αυτήν.

Αγανάκτηση και οργή στη Λάμψακο για την επίθεση στον Αντ. Παύλου!

Η εγκληματική, όπως έγκαιρα καταδίκασε στο προηγούμενο φύλλο και διαβάσατε στην επίσημη καταγγελία που εξέδωσε ο Ελλήσποντος, και βίαιη επίθεση στον ποδοσφαιριστή της ομάδας της Λαμψάκου Αντώνη Παύλου θα μας απασχολήσει απ’ ότι φαίνεται για καιρό, μιας και σκοπός του θύματος και του συλλόγου του Ληλάντιου πεδίου είναι να αποδοθούν ευθύνες και παραδειγματικές τιμωρίες, στο μέγεθος της ζημιάς που προκάλεσαν τα χτυπήματα, στον δράστη ή στους δράστες μετά τον αγώνα του πρ. Σαββάτου (12/3) με τον ΠΑΟ Κανήθου στο «Καλαμακίδη».

ΤΑ ΑΛΑΤΣΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙ

«Τρώγαμε …τα πάντα στο κεφάλι, μας
έβριζαν και μας απειλούσαν …χυδαία!»

ΑΝΗΘΙΚΕΣ επιθέσεις προς όλη την αποστολή της ομάδας των Αλατσάτων, προεξεχόντων του προέδρου Αντώνη Κωνσταντίνου και του προπονητή Γρηγόρη Μάλλιαρη, καταγγέλλουν τόσο προς τα αρμόδια όργανα της ΕΠΣΕ όσο και στον Τύπο οι άνθρωποι του «κυανοκίτρινου» συλλόγου. «Πίσω απ’ τον πάγκο μας είχαν τοποθετήσει μία πλατφόρμα από νταλίκα, πάνω στην οποία κάθονταν περίπου 80 – 100 άτομα, τα οποία μας έβριζαν χυδαία κι εν χορώ, μας πετούσαν διάφορα αντικείμενα, πλαστικά μπουκάλια και δυναμιτάκια, ενώ ένας καφές ήρθε στο κεφάλι του προέδρου, τον οποίο μερίδα φιλάθλων έβριζε με ρατσιστικό περιεχόμενο. Γινόταν τέτοιος χαμός που δεν μπορούσαμε να συνεννοηθούμε!

ΠΟΙΝΟΛΟΓΙΟ Α2


«Δυο – δυο» οι …αποβολές!

Αρκετές αποβολές, δέκα στον αριθμό, περιλάμβανε η 22η αγωνιστική των πρωταθλημάτων των δύο ομίλων της Α2, εκ των οποίων οι έξι αφορούν δύο παίκτες από τρεις ομάδες για το νότιο όμιλο!.. Συγκεκριμένα οι Β. Δημολιάνης, Αλ. Ηλίας των Κοσκίνων, οι Ν. Διακάκης, Ι. Φτούλης του Μαρμαρίου και οι Β. Χατζησταμάτης, Ι. Ρότα του ΠΑΟ Κανήθου.

ΠΟΙΝΟΛΟΓΙΟ Α1


Η «νηστεία» δεν …κράτησε πολύ...

Μετά την «παρθένα» 22η αγωνιστική, με τις ομάδες να συνάδουν με την …σαρακοστιανή νηστεία και να μην δέχεται κάποιος παίκτης τους την κόκκινη κάρτα, ήρθε μία εβδομάδα αργότερα, το πρ. Σαββατοκύριακο (19-20/3, να λήξει ...πανηγυρικά αυτή η «νηστεία» και πέντε παίκτες να αποβάλλονται σε τέσσερις (στις μισές) συνολικά συναντήσεις. Απ’ αυτές ξεχώρισε η ποινή των πέντε αγωνιστικών που επιβλήθηκαν στον Παναγιώτη Μαραγκό του ΑΟ Αυλωναρίου (αποβλήθηκε με 2η κίτρινη στο 0-1 με την Κύμη), κάτι που σημαίνει ότι ο Γιώργος Ποδαράς μπορεί να τον υπολογίζει ξανά στις τελευταίες δύο αγωνιστικές.

ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΟΝ Κ. ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

«Χαλαρές» οι ποινές της Πειθαρχικής

Η ποινή των 15 ημερών απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους ήταν η μόνη που ουσιαστικά επέβαλλε η αρμόδια Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΕ, για τους αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων στις τελευταίες αγωνιστικές, μιας και οι υπόλοιπες αφορούσαν σε αυστηρές επιπλήξεις… Συγκεκριμένα αυτήν επέβαλλε στον προπονητή της Προποντίδας, Κώστα Σταματίου για όσα συνέβησαν στο 4-3 της ομάδας του επί του Αυλωναρίου, του οποίου ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Ποδαράς τιμωρήθηκε με έγγραφη αυστηρή επίπληξη.
Η ίδια ποινή επιβλήθηκε και στον πρόεδρο του ΑΠΚΟ Δροσιάς, Γιάννη Λάμπρου, για το παιχνίδι με τη Γυμνού (2-0), όπως και στον παράγοντα του Ολύμπου Κώστα Δροσάτο, ενώ αυτή δεν τη …γλίτωσε ούτε ο Ατρόμητος Βασιλικών, στο νικηφόρο (2-0) γι’ αυτόν παιχνίδι με την Εν. Διρφύων (Α2)…