Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ.....

·         Όπως κόντρα στην Προποντίδα, έτσι και με την ΑΕΧ στο Ενωσιακό κέντρο, ταξίδεψε απ’ την Κύμη για να παρακολουθήσει την πρωτοπόρο στην Α1 ο δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς, που σίγουρα θα έμεινε ικανοποιημένους απ’ το αποτέλεσμα (0-5)… Στην παρέα του βρέθηκαν και οι Γ. Παπακωνσταντίνου, Αντ. Παπαδάκης και Γ. Γεραντώνης…
·         Άτυχος ο ποδοσφαιριστής της Προποντίδας, Κιαπέκος, καθώς σκίστηκε …τόσο στη μύτη του, σε φάση του 15’ στο ματς με τον Αγ. Νικόλαο (0-1 η «Μπάρτσα»), που χρειάστηκε δυστυχώς να μεταβεί εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Χαλκίδας…
·         Με μια μεγάλη …τούρτα εμφανίστηκε στα αποδυτήρια της Δροσιάς, στο περιθώριο του αγώνα με το Αυλωνάρι (2-1), ο Γιάννης Γκούμας , καθώς 12 Φεβρουαρίου (ημέρα του αγώνα) έχει και τα γενέθλιά του κι έτσι …γλύκανε τους συμπαίκτες του κι όχι μόνο…
·         Τέσσερις είναι οι απουσίες των τραυματιών στον Αμαρυνθιακό (Α1). Αυτές των Πέππα, Αλάμπεη, Κρόκου και του τερματοφύλακα Γκουντάνα.

«Γεμάτη» χρονιά για το Νίκο Κοροβέση!


Την ευκαιρία …απ’ τα μαλλιά θέλει να πιάσει φέτος στην ομάδα του Παναιγιάλειου, στην οποία μετακόμισε το καλοκαίρι, ο νεαρός και ταλαντούχος Ευβοιώτης αριστερός μπακ – χαφ Νίκος Κοροβέσης. 
Ο Χαλκιδέος ποδοσφαιριστής, που ξεκίνησε απ’ τον ΠΑΟ Κανήθου και απ’ την πρώτη στιγμή έδειξε το ταλέντο του είτε με τη «μελανόλευκη» φανέλα (και προπονητή τον Παν. Σκόνδρα) είτε με αυτή των Μικτών, αποτελεί βασικό στέλεχος της φιλόδοξης στο Νότιο όμιλο της Γ’ Εθνικής ομάδας του Αιγίου και το καλύτερο γι’ αυτόν είναι που παίρνει χρόνο συμμετοχής και πολλά παιχνίδια στα πόδια του.

Ο νέος Γ. Σπανός είναι …ωραίος!


ΜΑΥΡΑ …συνηθίζεται να τα βλέπουμε όλα στη διαιτησία κι αυτό δύσκολα μπορεί να αλλάξει… Ωστόσο, το …κλίμα διορθώνεται με παρουσίες σαν αυτή του Γιάννη Σπανού, απ’ τη …νέα γενιά της ευβοϊκής διαιτησίας, που πρόσφατα έκανε ντεμπούτο στην Α1 και στο ματς Ερέτριας – Αρτάκης (0-0) απ’ όπου και η φωτό. Ο Χαλκιδέος ρέφερι πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και έλαβε τα συγχαρητήρια και την επιδοκιμασία και των δύο πλευρών. Σπάνια συμβαίνει αυτό, ακόμα και σε …άριστες διαιτησίες, με τα μυαλά που …κουβαλούν αρκετοί παράγοντες κι όχι μόνο, αλλά το κατάφερε ένας …νεοσύλλεκτος.
Κάτι τέτοια βλέπουν και στην Επιτροπή Διαιτησίας και φυσικά …τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση, μιας και συνεχώς το αξιολογημένο έμψυχο δυναμικό των Ευβοιωτών διαιτητών δεν βρίσκεται διαθέσιμο για τα τοπικά παιχνίδια του Σαββατοκύριακου (ειδικά την Κυριακή), αφού απασχολούνται στις εθνικές κατηγορίες (σε Δ’ …άντε και Γ’ Εθνική)… Οπότε άλλο ένα …καλό όπλο στη «φαρέτρα» του προέδρου στην ΕΔ Γιάννη Φωτίου είναι γεγονός… Πάντα τέτοια!

και άλλες "ΝΤΡΙΜΠΛΕΣ".....


Ξεσηκωμός
…στις τάξεις των φιλάθλων του ΑΟ Χαλκίς, μαθαίναμε ότι υπήρχε εν όψει του αγώνα της πρ. Κυριακής με τη φιλόδοξη για άνοδο Εν. Μιδέας στο Δημοτικό στάδιο της πόλης, ωστόσο η εικόνα που αντικρίσαμε στην κερκίδα για ...ξεσηκωμό του κόσμου της Άνω – Ραχούλας έμοιαζε!.. 
Σίγουρα το μέγεθος του κόσμου των «νερατζούρι» είναι πολύ μεγαλύτερο…

ΝΤΡΙΜΠΛΕΣ.....


Άσ’ τους να λένε…
Κορυφαίο και κυρίαρχο στην αμυντική γραμμή του Ηρακλή Ψαχνών θεωρώ τον Θανάση Ρεπετσά, γι’ αυτό και όταν αποβλήθηκε στο παιχνίδι με τον Παναιγιάλειο «ένοιωσα ένα σφίξιμο στο στομάχι» …και έσπευσα να ρωτήσω …«πόσες αγωνιστικές».
Ψυχωμένος αμυντικός, καλός «εναερίτης», γνωρίζει από τόπι και τον γουστάρω γιατί αναπτύσσει πρωτοβουλίες και αναλαμβάνει ευθύνες …και σε τέτοιο βαθμό που ο «είς» να μοιάζει «σουλατσαδόρος» …και οι «παραστάτες» …«τσιλιαδόροι»!
…Και όταν ακούω ντόπιους …«να γκρινιάζουν …για γκέλες και τα τοιαύτα» …τρελαίνομαι!

Οι πράσινοι …οι κίτρινες και οι κόκκινες
«Ψωμοτύρι» στις κίτρινες …την έχουν δει οι Ψαχνιώτες ποδοσφαιριστές. Ιδιαίτερα επιρρεπείς. Η ομάδα έχει δοκιμασθεί και επηρεασθεί αρνητικά και στον αγωνιστικό τομέα, γεγονός που πρέπει να έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τους ιθύνοντες του συλλόγου.
«Φρένο» στη γλώσσα …και στις τάπες των παικτών …και «κινίνο» να διώξει τον κίτρινο πυρετό! Δεν πάει άλλο!..    

Για ιστοριόφιλους και φιλομαθείς…
Διάβασα το σχόλιο του Μπάμπη για το μπάσκετ της πόλης, που έχει παράδοση σ’ αυτό το ωραίο άθλημα και έρχομαι να συμπληρώσω για το ιστορικό και ενημερωτικό του πράγματος …αντλώντας πληροφορίες απ’ το «θρυλούμενο» βιβλίο μου, που η οικονομική κρίση «να μην σώσει» να το μετατρέψει σε υπό έκδοση «θρύλο»!: «Στα 1947 ο Γεώργιος Νάκος, «Ενωσέος» και «Ενωσιακός», προσκάλεσε στην πόλη μας την ανδρική και γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Τρίτωνα Αθηνών. Αυτό ήταν! «Ο σπόρος είχε σπαρθεί»!.. Έστησε ύστερα την πρώτη μπασκέτα στην κεντρική πλατεία του Αγ. Νικολάου και δικαίως θεωρείται και αναγνωρίζεται σήμερα ως ο «πατέρας της καλαθοσφαίρισης» στην πόλη μας.
Ακόμη και δέκα χρόνια αργότερα (1957) η Μικτή ομάδα μπάσκετ της Χαλκίδας, σε αγώνες στη Ρόδο, έπαιρνε την τρίτη θέση Πανελληνίως πίσω από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ήταν τότε αρχηγός της αποστολής ο θρυλικός πρόεδρος της τότε Προποντίδας, Ιωακείμ Στράτος».

Σίμωσε …αλλά ασήμωσε!
«Μάστορας» της πολιτικής τέχνης ο Μπουροδήμος …βλέπει το γήπεδο δυνητικά, σαν μια μεγάλη ψηφοδεξαμενή και εφαλτήριο δημοφηλικής εκτόξευσης …προσεγγίζει κι αναμένεται να κάνει παιχνίδι…
Εδώ ο κόσμος είναι εκδηλωτικός, ενθουσιώδης και με πατριωτικά σκιρτήματα …και ένας καλός χειρισμός προοιωνίζει σημαντικά οφέλη.
Ευπρόσδεκτος βέβαια για την ΠΑΕ …αρκεί να μην έρχεται κάθε φορά με άδεια χέρια!

Στο …τσακ χάθηκε το μετάλλιο για τον Καλογιάννη!

ΜΕΤΑΛΛΙΟΦΟΡΟΣ παρ’ ολίγο να επιστρέψει στην Χαλκίδα απ’ την πόλη Νόβισαντ της Γιουγκοσλαβίας, όπου διεξήχθη το τριήμερο 11-13 Φεβρουαρίου το 38ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καράτε Εφήβων – Νέων και το 3ο Ευρωπαϊκό Κύπελλο -21 χρονών, ο νεαρός αθλητής του Θεοκλή Χαλκίδας Θανάσης Καλογιάννης. Αυτός εκπροσώπησε επάξια τα εθνικά μας χρώματα στην κατηγορία των +70κ., πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις και διεκδικώντας με αξιώσεις την τρίτη θέση. Αυτή δεν ήρθε στις λεπτομέρειες, καθώς ο Καλογιάννης νίκησε  3-0 τον Τσέχο αντίπαλό του, ήρθε ισόπαλος (2-2) με τον Σλοβάκο κι έχασε 2-1 στις σημαίες (hantei κρίση).
Ο προπονητής του στο σύλλογο καράτε της Κανήθου, Παναγιώτης Ανδρεσάκης, δεν θα μπορούσε παρά να ήταν ικανοποιημένος απ’ την όλη παρουσία και τις εμφανίσεις του Χαλκιδέου αθλητή, σε συνέχεια όλων των διεθνών επιτυχιών των αθλητών του Θεοκλή.

Τώρα χρειάζεται η στήριξη όλων!


Και το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής μπαίνει στην τελική του ευθεία, οπότε μετά από …κάμποσα ΣΧΟΛΙΑ θεώρησα πως είναι η κατάλληλη στιγμή να αναφερθούμε στην προσπάθεια που έχει κάνει μέχρι στιγμής ο μοναδικός εκπρόσωπος της Εύβοιας στις επαγγελματικές κατηγορίες, ο Ηρακλης Ψαχνών, αλλά και την πορεία που έχει να διανύσει μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος του Νοτίου ομίλου. 
Ο σύλλογος των Ψαχνών παίρνει φυσικά «άριστα» στη διαδικασία απαγκίστρωσης απ’ τις ερασιτεχνικές κατηγορίες και της μετάβασής του, τόσο οργανωτικά όσο και αγωνιστικά, σε σαφώς υψηλότερο επίπεδο απ’ ότι είχαν συνηθίσει άπαντες στα Μεσσάπια.

Βιβλία χρηστικά για το παιδικό ποδόσφαιρο


Ο Σύνδεσμος προπονητών Ευβοίας έχει στην κατοχή του και μπορεί να προμηθεύσει, όποιον ενδιαφέρεται, δύο αξιόλογα βιβλία σε σχέση με το παιδικό ποδόσφαιρο, τα οποία μόλις κυκλοφόρησαν. Πρόκειται για τα βιβλία «Συντονισμός – Παιδιά και ποδόσφαιρο» (με κύριο θέμα του «Νευρομυϊκό συντονισμό», κάτι που με απλά λόγια σημαίνει τη συνεργασία ανάμεσα στο νευρικό και το μυϊκό σύστημα, που αποτελούν τον κινητήριο μοχλό και βάση για την πρόοδο ενός παιδιού, στον τομέα των ικανοτήτων που απαιτούνται σήμερα για μια αξιόλογη και υψηλή ποδοσφαιρική πορεία) και «Το ποδόσφαιρο στις ηλικίες 5-6, 6-8, 8-10, 10-12, 12-14, 14-16 και 16-18 ετών» (γράφτηκε με στόχο ο Έλληνας γυμναστής / προπονητής να μπορεί να αποκτήσει ολοκληρωμένη άποψη όλων των παιδικών και εφηβικών ηλικιών, σε ένα βιβλίο που στηρίζεται πάνω στις αρχές της εργοφυσιολογίας, της προπονητικής και γενικά όλων των ερευνών ειδικών επιστημόνων πάνω στις επιδράσεις που μπορεί να δεχθεί ένα παιδί στις ηλικίες από 5 έως 18 ετών). Για περισσότερες πληροφορίες και για την αγορά των βιβλίων μπορείτε να απευθυνθείτε στον εκπρόσωπο του Συνδέσμου Προπονητών Τάσο Ταυταρίδη και στο τηλ. 6945 – 546657.   



ΔΥΟ ΤΡΙΑΔΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Λίγοι Ευβοιώτες κλήθηκαν να σφυρίξουν
στα εθνικά πρωταθλήματα…

Μόλις δύο τριάδες ζητήθηκαν για τους αγώνες όλων των εθνικών πρωταθλημάτων και κατηγοριών απ’ τους Ευβοιώτες αξιολογημένους διαιτητές και αυτές για το τελευταίο τη τάξει ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής. Συγκεκριμένα οι Σέγκος, Ράζος – Πασχαλίδης ήταν το τρίο στο χθεσινό ματς Ήφαιστος Περιστερίου – Αιγάλεω για τον 8ο όμιλο και οι Μάγειρας, Φίλος – Φραντζή στο ΠΑΣ Ωρωπός – Αχαρναϊκός για τον 9ο όμιλο.
Από εκεί και πέρα ο Γ. Κάμπαξης ήταν τέταρτος στο Καλλιθέα – Ηλιούπολη και ο Μπ. Καρατζάς παρατηρητής στο Βέροια – Πιερικός για τη Β’ Εθνική. Τέλος, ο Κ. Τρίκας ήταν για μία ακόμη φορά παρατηρητής σε …νησί! Μετά τη Μυτιλήνη, πήγε στη Μύκονο όπου παρακολούθησε τη διαιτησία του αγώνα Μύκονος – Αήττητος Σπάτων για τον 9ο όμιλο του Περιφερειακού πρωταθλήματος.  
ΕΣΚΑΣΕ
ΕΠΟΜΕΝΗ 16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (26/2, 18:00)
ΙΤΕΑ – ΚΥΜΗ
ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ – ΛΟΚΡΟΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ
ΚΥΝΟΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΛΑΜΙΑΣ
ΕΣΠΕΡΟΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΨΑΧΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΜΑΡΤΙΟΥ

Η Φανή Ψαθά για το
Πανευρωπαϊκό της πάλης

Τη συμμετοχή της στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης γυναικών, που θα ξεκινήσει στις 29 Μαρτίου στη Γερμανία, εξασφάλισε η πιο επιτυχημένη Ευβοιώτισσα αθλήτρια, η Φανή Ψαθά, η οποία έχει …φάει με το κουτάλι τις διεθνείς διοργανώσεις και προετοιμάζεται να πετύχει τον στόχο της σε άλλη μία. Η Ψαχνιώτισσα πρωταθλήτρια της ελευθέρας θα συμμετάσχει μάλιστα με τα χρώματα του Παλαιστικού Ομίλου Διρφύων – Μεσσαπίων (ήταν στον Άτλαντα Καλλιθέας στο παρελθόν). Αυτή την περίοδο προετοιμάζεται και προπονείται στις εγκαταστάσεις του Ομίλου, ώστε να βρεθεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση την κατάλληλη

Ο ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΡΩΝΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ

Ο Παντριαδικός βρήκε τον
αντικαταστάτη και του Πύθουλα…

ΑΣΤΑΘΗΣ είναι τη φετινή σεζόν η θέση του προπονητή στην ομάδα του Παντριαδικού, που μετά το δίδυμο Δημήτρη Ακριτίδη – Δημήτρη Χαλίλη, παρελθόν απ’ τον πάγκο των «σταχυοφόρων» αποτέλεσε και ο Θανάσης Πύθουλας, ο οποίος μάλιστα ακολούθησε τους δύο στον Ολυμπιακό Χαλκίδας!.. 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ


Στις 5 Μαρτίου η β’ φάση…

ΑΝΑΒΕΙ και το πρωτάθλημα Παίδων της Εύβοιας, που είναι έτοιμο για να διεξαχθεί η β’ -και πιο ενδιαφέρουσα απ’ την α’- φάση, με 8 νοκ – άουτ αναμετρήσεις που θα δώσουν τα αντίστοιχα «εισιτήρια» για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.
Αυτές ορίστηκαν να πραγματοποιηθούν το επόμενο Σάββατο 5 Μαρτίου, μέσα στο Σαββατοκύριακο που δεν θα εξελιχθεί κανένα πρωτάθλημα στην Εύβοια (πέραν των αγώνων που έχουν αναβληθεί μέχρι στιγμής) και είναι: ΟΠ Αιδηψού – Παντριαδικός, Ακ. Ιστιαίας – Προποντίδα, Άλκιμος – Ωρεοί, ΑΟ Χαλκίς – Ιστιαία/Λιχάδα, Εύριπος – Έφηβος Αμαρ., Λήλας Βασιλικού – Αίολος Κριεζών, ΑΕ Ληλαντίου – Δροσιά και Απόλλων Ερέτριας – Νεάπολη


η πρεμιέρα στο πρωτάθλημα Παμπαίδων…

Για το Σάββατο (19/2) ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί το μεγαλύτερο μέρος της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Παμπαίδων, αλλά οι έντονες δυσμενείς καιρικές συνθήκες και οι πληροφορίες που συνέλλεξαν οι υπεύθυνοι της Επιτροπής των παιδικών πρωταθλημάτων της ΕΠΣΕ ανάγκασαν τους τελευταίους να αναβάλουν τα έξι απ’ τα οχτώ παιχνίδια για το προσεχές Σάββατο (26/2) στα ίδια γήπεδα και στις ίδιες ώρες, ενώ το μοναδικό που διεξήχθη κανονικά ήταν το χθεσινό Απόλλων Ερέτριας – Ταμυναϊκός για τον 4ο όμιλο, ενώ για τον 1ο όμιλο έχει προγραμματιστεί μεθαύριο Τετάρτη (23/2) στις 16:00 το ματς  ΑΟ Αιδηψού – Ακ. Ιστιαίας.

Το πρόγραμμα, λοιπόν, των αγώνων του Σαββάτου 26 Φεβρουαρίου στο μικρότερο ηλικιακά πρωτάθλημα στην Εύβοια είναι:

ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΞΙ ΑΠ’ ΤΑ ΟΚΤΩ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ


Δύο στα …πέναλτι, τρεις άνετοι και ο  …απών!

Στην τελική ευθεία μπήκε το πρωτάθλημα Νέων «Ν. Εμμανουηλίδης», που την περασμένη εβδομάδα εξελίχθηκε με τις έξι απ’ τις οκτώ νοκ – άουτ αναμετρήσεις της β’ φάσης. Σ’ αυτή τα παιχνίδια παρουσίασαν, όπως αναμενόταν, σπουδαίο ενδιαφέρον, καθώς αντίπαλες τέθηκαν πολλές ισοδύναμες και με παράδοση στην Υποδομή ομάδες, παλεύοντας με ζήλο για την πρόκριση στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης.
Την περ. Τετάρτη (16/2) πραγματοποιήθηκαν οι τρεις απ’ τους τέσσερις προγραμματισμένους αγώνες, καθώς την τελευταία στιγμή ο Ταμυναϊκός ενημέρωσε ότι δεν θα κατέβει να αγωνιστεί στο ματς με την Αναγέννηση Ευρίπου στο γήπεδο της Κανήθου. Ξεκούραστα, λοιπόν, το χαλκιδέικο συγκρότημα του Σούλη Παππά πήρε τη νίκη (3-0) και την πρόκριση …στα χαρτιά.
Από εκεί και πέρα, στα υπόλοιπα παιχνίδια η ΑΕ Ληλαντίου επικράτησε 3-1 της Αρτάκης στο γήπεδο του Βατώντα, με το ίδιο σκορ η Προποντίδα κατέβαλε στο Ενωσιακό την αντίσταση της Δόξας Προκοπίου, ενώ στον αγώνα του Βασιλικού ο Όλυμπος Γυμνού πήρε την πρόκριση επί του τοπικού Λήλα στη διαδικασία των πέναλτι (4-1), μιας και το τελικό αποτέλεσμα ήταν η «λευκή» ισοπαλία.
Η …πρώτη γεύση απ’ τη φάση των «16» του κορυφαίου ηλικιακά πρωταθλήματος Υποδομής της ΕΠΣΕ ήταν αρκετά ικανοποιητική, όπως και η προχθεσινή σαββατιάτικη …δεύτερη άποψη, με τη διεξαγωγή ακόμα δύο συναντήσεων… Τα «εισιτήρια», λοιπόν, για τους «8» επικύρωσαν και η Νεάπολη, που σε δραματική αναμέτρηση, που κρίθηκε μάλιστα με …αυτογκόλ, νίκησε 2-1 τον αξιόμαχό της κι επίσης ακαδημαϊκό Άλκιμο Ν. Αρτάκης στο γήπεδο του Βατώντα και ο Νηλέας Νεοχωρίου που στην έδρα του κατέβαλε με …ανατροπή (φετινή …συνήθεια και της πρώτης ομάδας!) τη σθεναρή αντίσταση του ΑΠΚΟ Δροσιάς.
Το πρόγραμμα της β’ φάσης ολοκληρώνεται την ερχόμενη Κυριακή (27/2), όπου κρίνονται οι δύο επιπλέον θέσεις των «8», με τα παιχνίδια Απόλλων Ερέτριας – Ερμήλιος (16:00) και Ε. Παναγίτσα/ΑΕΧ – Λίμνη (17:30).

ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ – ΠΡΟΚΟΠΙ/ΠΗΛΙ 3-1
Γκολ: 25’ Μπόζντα 1-0, 35’ Ζουρμπούλης 2-0, 65’ Μπακούτης 3-0, 75’ Τζίνης 3-1.
Αποβολές: -
ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ/ΕΥΒΟΪΚΟΣ Χ.: Ντουμάνης Δημ., Ρίζος Ηλ., Μπακούτης Νικ., Αγγελόπουλος Χρ., Μωραϊτης Παν., Ζουρμπούλης Παν., Αστερίου Μιχ., Παπακωνσταντίνου Κ., Νιάφας Χρ., Μπόζντα Γ., Κοτσαλάς Στ., ενώ αγωνίστηκαν και οι: Βουρλούμης Ε., Κουσκούτης Αθ., Λουκόπουλος Στ., Πόγκας Γ., Αθανασίου Κ., Σταματίου Αλ.
ΠΡΟΚΟΠΙ/ΠΗΛΙ: Αλεξανδρής Ι. (60’ Ανδρέου Αν.), Μούντριζας Νικ. (60’ Κυριάκου Ι.), Σταμούλος Σπ., Παπαβασιλείου Παν., Τσιπτσής Παν. (60’ Δανέλης Αν.), Μουρτζάκης Γ., Ανδρίτσος Ι. (60’ Κανελλόπουλος Αλ.), Κωνσταντός Κ. (70’ Τζίνης Δημ.), Δημάκος Κ., Πεκτέσης Ι., Ανδρίτσος Παρ.

ΑΡΤΑΚΗ – ΛΗΛΑΝΤΙΟ 1-3
Γκολ: 10’ Ντουλαβέρης 0-1, 31’ Νάνος 0-2, 42’ Νάνος 0-3, 50’ Κωνσταντάγκας 1-3.
Αποβολές: -
Α.Ο. Ν.ΑΡΤΑΚΗΣ: Λαγός, Πύθουλας, Κρητικός, Μάλλιαρης, Φωτιάδης, Στεφανίδης, Σμυρναίος, Κεχαγιάς, Μαντζαδέριας, Κωνσταντάγκας, Ζήσης.
ΑΕ ΛΗΛΑΝΤΙΟΥ: Τσίμπος Χρ., Δέδες (65’ Ξύδης), Μαργιέτης (75’ Μπαλόζι Κ.), Βασίλειου, Νικολάου, Νάνος, Ντουλαβέρης, Μικράκης, Γκάβαλης (50’ Μπαλόζι Η.), Τσίμπος Π., Γκιόκας.      

ΛΗΛΑΣ ΒΑΣ. – ΓΥΜΝΟΥ / ΕΦΗΒΟΣ 0-0 (πέν. 1-4)
Γκολ: -
Αποβολές: -
ΛΗΛΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ: Αγραφιώτης Χ., Κικίδης Γ. (12’ Δημητρέλος Π.), Καραμπέτσος Γ., Αλεξίου Κ., Κικίδης Δ., Ελμασλάρι, Κάλφας Σ., Μπαστούλης Γ., Χατζηστάμου Α., Χρηστίδης Α.-Κ., Σκολαρίκης Α. (75’ Λάμπρου Α.).
ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΥΜΝΟΥ/ΕΦΗΒΟΣ: Μπασινάς Κ., Παρασκευάς Α., Μπασούκος Π., Κοτρογιάννης Γ., Σκεμπές Κ., Αργύρης Η., Σταματούκος Β., Κοκονός Ι., Μωραϊτης Α., Αποστόλου Ε., Κιούσης Δ.

ΑΛΚΙΜΟΣ – ΝΕΑΠΟΛΗ 1-2
Γκολ: 20’ Τριανταφύλλου 0-1, 35’ Τρίκκας 1-1, 43’ (αυτογκόλ) Χασανλάρι 1-2.
Αποβολές: 62’ Μπαλαμούτης (Άλκιμος)
ΑΛΚΙΜΟΣ Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ: Κλεδής, Τσανάι, Τάρλας Ν., Παπαδόπουλος, Χασανλάρι Ε., Μπαλαμούτης, Δήμου (65’ Μοσχώνης), Καλπέρης, Τσίμης, Κούκα, Τρίκκας.
ΝΕΑΠΟΛΗ: Βασιλείου, Φούντας, Τριανταφύλου Β., Γιουλμπαξιώτης, Δούλος (50’ Μουτουσίδης), Παπασωτηρίου, Καλιανιώτης, Κομνηνός, Πολίτης, Τριανταφύλλου Γ. (60’ Καραμένης), Ραπάι (60’ Γκούμας).

ΝΕΟΧΩΡΙ – ΔΡΟΣΙΑ 2-4
Γκολ: 20’ Λουκάς 0-1, 26’ Μυτάφης 1-1, 35’ Αργυρός 1-2, 36’ Παπακωνσταντίνου 2-2, 66’ Καρλής Γ. 3-2, 77’ Παπακωνσταντίνου 4-2.
Αποβολές: 77’ Παπακωνσταντίνου (Νεοχώρι)
ΝΗΛΕΑΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ: Κότσαρης Γ., Ρουμελιώτης Σ. (70’ Ρουμελιώτης Δ.), Τζόκας, Σαμπάνης, Καρλής Γ., Κότσαρης Σ. (79’ Καρλής Δ.), Παπαρήγας, Μαστροκώστας, Παπακωνσταντίνου, Μυτάφης, Κότσαρης Κ. (63’ Κατέβας).
ΑΠΚΟ ΔΡΟΣΙΑΣ: Τσαμούρας, Τόλης, Μάλλιαρης, Παπαλουκάς, Καλαμπαλίκης (73’ Δεληγιάννης), Κολούτσος, Χωραϊτης, Αργυρός, Σουλιωτάκης, Ευσταθίου, Λουκάς.



ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ.....Α1

ΠΕΝΑΛΤΙ Υ (Ε) - Κ (Ε)

Αρτάκη 3 (2)-1 (1)
Αυλωνάρι 2 (2)-5 (3)
Γυμνού 2 (0)-1 (1)
Δροσιά 4 (3)-2 (2)
Ερέτρια 1 (1)-2 (1)
Κριεζά 2 (2) -3 (2)
Ολυμπιακός Χ. 2 (2)-3 (3)
Προκόπι 1 (1) - 5 (3)
Προποντίδα 3 (2)- 2 (2)
Κύμη 3 (3)-0
Ωρεοί 4 (2)-2 (2)
Λήλας 1 (1)-2 (2)
Ταμυναϊκός 3 (3)-2 (2)
Αγ. Νικόλαος 2 (2)-1 (1)
ΑΕ Χαλκίδας 3 (3)-2 (2)
Αμαρυνθιακός 1 (1) – 1 (1)

ΑΠΟΒΟΛΕΣ Κ - Υ

Ολυμπιακός Χ. 7 - 7
Αυλωνάρι 5 - 7
Αγ. Νικόλαος 2 - 5
Προκόπι 0 - 2
Λήλας 2 - 2
Κριεζά 1 - 8
Αμαρυνθιακός 2 - 4
Δροσιά 3 - 4
Ωρεοί 7 - 3
Προποντίδα 6 - 4
Ταμυναϊκός 10 - 3
Αρτάκη 2 - 3
Γυμνού 5 - 1
ΑΕΧ 3 - 8
Κύμη 4 - 3
Ερέτρια 3 - 1

* Υ: υπέρ, Κ: κατά, Ε: εύστοχα

ΣΚΟΡΕΡ

Τζον Εμάνουελ (Κύμη) 11
Γιώργου Νίκος (Λήλας) 11
Βογιατζής Γιάννης (Αυλωνάρι) 11
Μπασούκος Δημήτρης (Δροσιά) 10
Τσέρος Γιώργος (Κριεζά) 9
Μπιτσιάνης Μάριος (Κριεζά) 9
Τόρα Γκέρτσι (Ερέτρια) 8
Τσαλιαγκός Βασίλης (Ταμυναϊκός) 8
Μπασούκος Δημήτρης (Δροσιά) 8
Μπασινάς Γιώργος (Αγ. Νικόλαος) 8
Αργύρης Ανέστης (Αμαρυνθιακός) 7
Κωνσταντάγκας Γιώργος (ΑΟΝΑ) 7
Αγκμπάμπου Βίκτορ (Προποντίδα) 7
Δούμας Σταύρος (Ωρεοί) 7
Φαβιέ Μούτσου (Κύμη) 7
Μαυρίδης Γρηγόρης (Δροσιά) 6
Καραμάνης Μάρκος (Κύμη) 6
Γκούμας Γιάννης (Δροσιά) 6
Μπόε Τζόρτζ (Κύμη) 6
Παργιανός Θοδωρής (Ερέτρια) 5
Αργύρης Σπύρος (Γυμνού) 5
Βασίλεφ Κράσιμιρ (Αγ. Νικόλαος) 5
Μεταξάς Νίκος (ΑΕ Χαλκίδας) 5
Σιδέρης Παναγιώτης (Αγ. Νικόλαος) 5

Ξεχώρισαν τρεις Ευβοιώτες και δύο Βοιωτοί!

Δύο εβδομάδες μετά την πρώτη Ημερίδα και το εντυπωσιακό ρεκόρ όλων των κατηγοριών ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βοιωτίας – Εύβοιας της Σεραφίνα Παναγιώτου του Γ.Σ. Νεάπολης με 3,40 στο άλμα επί κοντώ, οι καλές επιδόσεις και διακρίσεις των Ευβοέων, αλλά και Βοιωτών, αθλητών έκαναν την εμφάνισή τους και στη δεύτερη Ημερίδα κλειστού στίβου, που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ το πρ. Σάββατο (12/2) πάλι στην Παιανία.
Εκεί ξεχώρισαν στα αγωνίσματά τους τρεις Ευβοιώτες, χωρίς αυτή τη φορά να σημειωθεί κάποια ιδιαίτερη έκπληξη…
Η Σεραφίνα Παναγιώτου απλά …ισοφάρισε το πρόσφατο ρεκόρ που έκανε η ίδια στο επί κοντώ (3.40μ.). Ο Νικόλαος Ροσούλης του Ευβοϊκού τερμάτισε 2ος στα 800μ. Παίδων με χρόνο 2.04.04 και 1ο τον Αναστάσιο Φράγκο του Πίνδαρου Θηβών (2.02.88). Τη 2η θέση στο τριπλούν κατέκτησε ο βελτιωμένος Σταύρος Γεωργίου του Ευβοϊκού, ο οποίος πήδηξε στα 15,84μ. Τέλος, η Θεοδοσία Νακοπούλου του Ερμή Σχηματαρίου ήταν 3η στα 400μ. με 60.03.

Κατάφεραν να μην… βραχούν οι πρωτοπόροι!

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, αλλά με σημαντικές αναμετρήσεις, ιδιαίτερα για τη μάχη της παραμονής στην κατηγορία, εξελίχθηκαν το περ. Σαββατοκύριακο τα πρωταθλήματα της Α2 και στους δύο ομίλους…
Στο βόρειο, η πρωτοπόρος Καστέλλα πέρασε νικηφόρα απ’ το γήπεδο των Κεχριών και την τυπικά γηπεδούχο Σκεπαστή (1-3), ενώ και η Ιστιαία που την ακολουθεί… κατά πόδας κατάφερε να καταβάλει το εμπόδιο του μαχητικού Πισσώνα (2-0), παραμένοντας αμετάβλητη η μεταξύ τους διαφορά. Από εκεί και πέρα οι Καθενοί αναδείχθηκαν ισόπαλοι – με ανατροπή του 0-2 με τη γειτονική Εν. Διρφύων, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Παντριαδικός, που συνέτριψε (7-0) τη Μακρυκάμπα και τους πλησίασαν στη … νίκη. Η Αιδηψός πέρασε… δια πυρός και σιδήρου με «διπλό» απ’ τη Μακρυμάλλη, τυπικά έδρα της Άτταλης, ανασαίνοντας ακόμα περισσότερο βαθμολογικά, όπως και ο Ατρόμητος Βασιλικών απ’ τις Γούβες (0-2). Στο βαθμολογικό ντέρμπι παραμονής, Βατώντας και Πολιτικά ήρθαν ισόπαλοι προχθές Σάββατο σε παιχνίδι που τα … είχε όλα. Στο νότιο όμιλο, τα πρωτοπόρα Αλάτσατα πέρασαν με σπουδαίο «διπλό» στην προσπάθεια που κάνουν για τίτλο, απ’ την πάντα επικίνδυνη έδρα του Δύστου. Δύσκολο και συνάμα σημαντικό «διπλό» σημείωσε και η ομάδα του Νηλέα Νεοχωρίου στο αδιάφορο βαθμολογικά Μαρμάρι, ενώ ο Ελλήσποντος πέρασε ένα άνετο εχθές απόγευμα απέναντι στην Κάρυστο (4-0), ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση της βαθμολογίας…. Απ’ την άλλη, η Σκύρος συνέχισε νικηφόρα την ανοδική της πορεία κόντρα στην αξιόμαχη ομάδα της Αυλίδας (3-2), ενώ το σκορ της αγωνιστικής – μαζί με την Τριάδα – πέτυχε η ΑΕ Ληλαντίου, συντρίβοντας με το ευρύ 7-0 τη νεανική Ε. Παναγίτσα στο «Τσαλίκη  - Παπίλα». Τέλος, ο Μιαούλης νίκησε 2-0 τις Κονίστρες στα Φύλλα και ο ΠΑΟΚ ήρθε ισόπαλος 2-2 με το Κόσκινα, μοιράζοντας τους βαθμούς και μεγαλώνοντας κι άλλο τη διαφορά τους απ’ τις επικίνδυνες 13η (μπαράζ) και 14η (απ’ ευθείας υποβιβασμός) θέσεις.

Εβδομάδα …αποκριάτικης μπάλας!

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ λόγω και της γιορτής της Αποκριάς, αλλά και της Τσικνοπέμπτης, είναι αυτή η εβδομάδα, με κάποια σωματεία να το εκμεταλλεύονται αυτό και να πραγματοποιούν χοροεσπερίδες στο κλίμα των ημερών, με σκοπό να ενισχύσουν παράλληλα το ταμείο τους… Αυτή την εβδομάδα, λοιπόν, τρεις ομάδες της Α1 ευβοϊκής κατηγορίας …χορεύουν, καλύπτοντας σχεδόν όλα τα ποδοσφαιρικά …διαμερίσματα του νομού!..
Tο Σάββατο 5 Μαρτίου (21:00) και πιο …νότια, στο κέντρο «Ποσειδωνία» της Κανήθου ο ΑΠΚΟ Δροσιάς θα πραγματοποιήσει τον δικό του χορό και μάλιστα με …επετειακό χαρακτήρα, καθώς φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια απ’ την ίδρυσή του.
Τέλος, την προσεχή Κυριακή (6/3) ο ΑΟ Αυλωναρίου διοργανώνει αποκριάτικο χορό, με ζωντανή μουσική, στην ταβέρνα «Γεωργιάδη» στα Χάνια Αυλωναρίου. Γιατί και η μπάλα, όταν έχει κέφια …χορεύει και στα ταμεία των σωματείων …χρήματα μαζεύει! 

Ο Γ.Σ Νεάπολης βράβευσε τα κορίτσια του


Τον ετήσιο χορό και την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του πραγματοποίησε το περ. Σάββατο ο ΓΣ Νεάπολης. Οι αθλήτριες του συλλόγου είχαν την τιμητική τους στην λαμπερή εκδήλωση καθώς βραβεύθηκαν για τις επιδόσεις τους στο στίβο για τη χρονιά που μας πέρασε. Η πρώτη βράβευση της βραδιάς ήταν της Αθανασίας Πεππέ που κατέκτησε την πρώτη θέση πανελληνίως στα 300μ. με εμπόδια στην κατηγορία Παγκορασίδων. 

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΑΓΝΩΣΤΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ

«Έφυγε» ο Κ. Νικολάου
του Κεραυνού Χαλκίδας!

ΔΕΚΑ χρόνια πρόλαβε δυστυχώς να αγωνιστεί στα τοπικά πρωταθλήματα ο ποδοσφαιριστής του Κεραυνού Χαλκίδας Κώστας Νικολάου του Δημητρίου, ο οποίος σε ηλικία μόλις 31 χρονών (γεν. 11/9/1980) άφησε την τελευταία του πνοή στο αυτοκίνητό του, όπου τον βρήκαν νεκρό η μάνα του Βασιλική και η αδερφή του… Η οικογένειά του τον έψαχνε απ’ τις 4 Φεβρουαρίου και την επομένη τον εντόπισε, χωρίς τα αίτια του θανάτου του να γίνονται γνωστά.
Δυο μέρες αργότερα (7/2) έγινε η κηδεία του, στην οποία παραβρέθηκαν σύσσωμο το Δ.Σ. του Κεραυνού, καταθέτοντας και στεφάνι, οι συμπαίκτες του και πλήθος κόσμου από φίλους και γνωστούς του εκλιπόντος. Αυτός έβγαλε το πρώτο του δελτίο και πρωτόπαιξε στον Κεραυνό τη σεζόν 2001-02, πήρε μεταγραφή για την ΑΕΚ Χαλκίδας το 2003, παραμένοντας εκεί για μία περίοδο, πριν επιστρέψει και πάλι στον Κεραυνό, όπου αγωνιζόταν μέχρι τα τελευταία του. Τα «Ε – Σ» στέλνουν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στον χαλκιδέικο σύλλογο.

ΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΤΟΥ ΑΟΧ ΝΙΚΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΗΒΑΙΟΥΣ (4-2)


Το …ξύπνημα των
«κυανόμαυρων» θρύλων!..

Μετά τον Λεβαδειακό…ακολούθησε η Θήβα. Οι παλαίμαχοι του ΑΟΧ για ακόμη μία φορά δεν στερήθηκαν επιθετικής δεινότητας και επικράτησαν την περ. Δευτέρα (14/2) των αντίστοιχων της έτερης ομάδας της Βοιωτίας με 4-2 στο Ενωσιακό Κέντρο του Πει Δοκού, σε έναν ακόμη φιλικό αγώνα που διοργάνωσε ο δραστήριος …τελευταία Σύνδεσμος παλαιμάχων του ΑΟ  Χαλκίς. Ο καιρός ήταν ευνοϊκός, η είσοδος ελεύθερη για όσους ήθελαν να δουν από κοντά τους  παλιούς άσσους των δύο γειτονικών ιστορικών ομάδων, που συμμετέχουν στον ίδιο όμιλο της Δ’ Εθνικής (7ο), σε μία ακόμα ποδοσφαιρική ‘’παράσταση’’, στην οποία ωστόσο ο κόσμος γύρισε παντελώς …την πλάτη.

ΤΑ ΦΛΟΥΡΙΑ ΕΤΥΧΑΝ ΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Χ., ΑΓ. ΕΛΕΟΥΣΑ

ΑΠΟΝΤΑ σε ποσοστό περίπου 50% ήταν τα σωματεία της κεντρικής Εύβοιας, των Δήμων Χαλκιδέων και Διρφύων – Μεσσαπίων, στην κοπή πίτας που πραγματοποίησε, μετά απ’ αυτές σε Νότια και Βόρεια Εύβοια, η ΕΠΣΕ. Η όλη εκδήλωση έλαβε χώρα την περ. Τετάρτη (16/2) στο ξενοδοχείο «Πέλαγος», όπου συγκεντρώθηκαν οι εκπρόσωποι των 26 απ’ τα συνολικά 50 σωματεία αυτών των περιοχών.
Παρόντες ήταν επίσης τα περισσότερα απ’ τα μέλη της διοίκησης της Ένωσης, η υπεύθυνη των γραφείων Βάσω Ηλία, όπως και εκπρόσωποι απ’ το χώρο της διαιτησίας (Ι. Φωτίου, Γ. Αδάμ από Ε.Δ., Γ. Σέγκος, Χρ. Βρακάς, Χρ. Κούκουρα κ.α. απ’ τους εν ενεργεία ρέφερι). Στην ομιλία του προς τους παράγοντες, ο πρόεδρος της ΕΠΣΕ Γιάννης Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα που αφορούν ή καλύτερα …καίνε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, όπως τη συμπεριφορά προς διαιτητές κι αντιπάλους, τις επιχορηγήσεις, τη δομή των κατηγοριών, τη διαιτησία και τα όρια ηλικίας, μετά φυσικά από τοποθετήσεις και των παραγόντων: «Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο νοσεί και παρά τις προσπάθειες του προέδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου, δεν μπορούν να εξασφαλιστούν οι επιχορηγήσεις που έχουν ανάγκη τα σωματεία. Η Α’ κατηγορία έλαβε πριν τρεις μήνες και ελπίζουμε το ίδιο να γίνει και για τις υπόλοιπες μέχρι τέλος καλοκαιριού και παρά το …ψαλίδισμα απ’ τη Γ.Γ.Α.» τόνισε αρχικά «ηνίοχος» στη Φριζή 14, Παπακωνσταντίνου, προτρέποντας κατόπι τους παράγοντες: «Το ποδόσφαιρο θα αλλάξει δομή, θα λειτουργεί πάνω σε σύγχρονα πρότυπα και απαιτήσεις, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις των καιρών... Ο παλαιοπαραγοντισμός έχει πεθάνει, γι’ αυτό κοιτάξτε να φτιάξετε υποδομές, να στηρίξετε τους νέους και να σταματήσετε να πληρώνετε …γυρολόγους». Ακόμα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα πεπραγμένα της σημερινής διοίκησης όλα αυτά τα χρόνια, στα πρωταθλήματα Υποδομής, στην αναδιάρθρωση και αξιοκρατία των πρωταθλημάτων και φυσικά στο Ενωσιακό κέντρο, όπως και στην έλλειψη αξιόπιστων γηπεδικών εγκαταστάσεων στην Εύβοια, για τη διεξαγωγή διεθνών παιχνιδιών των Εθνικών μας ομάδων…
Τέλος, τα φλουριά (αποφασίστηκε λόγω μεγάλου αριθμού ομάδων να …κληρωθούν δύο) έτυχαν στον Ολυμπιακό Χαλκίδας και στην Αγ. Ελεούσα, ακαδημαϊκή ομάδα του ΑΟ Αλατσάτων, οι οποίοι κερδίζουν από 300 ευρώ. 

ΜΙΚΡΑ και …ατάκες απ’ την κοπή της πίτας


- «Μην πυροβολείτε τους διαιτητές και το ποδόσφαιρο» ήταν η φράση του Γ. Παπακωνσταντίνου, που απέφερε την απορία …με νόημα του Ρούσου Πανταζή απ’ τον Ολυμπιακό Χαλκίδας: «Ποιος πυροβολεί ποιον, δεν ξέρουμε…».

- «Με ακούτε όλοι;» ήταν η ερώτηση …δια μικροφώνου του προέδρου στην ΕΠΣΕ προς τους παράγοντες, με τον Τάσο Καμαριώτη της Εν. Διρφύων να ξεστομίζει την …ατάκα της βραδιάς: «Αν μιλούσες για καμιά επιχορήγηση, να δεις πως θα σε άκουγαν όλοι!».

- Αν υπάρχουν ερωτήσεις για διάφορα θέματα ή προβληματισμοί ρώτησε κάποια στιγμή ο Παπακωνσταντίνου τους παρευρισκόμενους και ο Ρ. Πανταζής είπε: «Ας μην κάνουμε ερωτήσεις σήμερα που κόβουμε πίτα κι ευχόμαστε, μην χαλάσουμε τη βραδιά!».

- «Μιλάτε για τους γυρολόγους, αλλά για τους …νεολόγους δεν μας λέτε τίποτα!» ήταν η πρώτη …ευρηματική φράση του προέδρου της Προποντίδας Μπάμπη Κουσκούτη, που αναφέρθηκε εύστοχα στα …κακώς κείμενα των διατάξεων και των κανονισμών με τους «μικρούς» και τα όρια ηλικίας, αλλά και τα παράδοξα της χρήσης των αλλοδαπών… «Όλα αυτά απασχολούν και την ΕΠΟ, καθώς είναι φαινόμενα που απασχολούν το σύνολο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου κι αναμένεται να παρθούν αποφάσεις προς αυτή την κατεύθυνση» είπε σε γενικές γραμμές ο πρόεδρος της Ένωσης.

-Με ειρωνικό πλην …εύστοχο τρόπο, ο Τάσος Καμαριώτης απ’ την Εν. Διρφύων είπε κάποια στιγμή για το λόγο και τις απαιτήσεις που πολλές φορές έχουν οι πατεράδες των παιδιών: «Ας τους βάλουμε αναγκαστικά στα Δ. Σ. των σωματείων!»…

αθλητικό ληξιαρχείο...


 ·        Όπως κόντρα στην Προποντίδα, έτσι και με την ΑΕΧ στο Ενωσιακό κέντρο, ταξίδεψε απ’ την Κύμη για να παρακολουθήσει την πρωτοπόρο στην Α1 ο δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς, που σίγουρα θα έμεινε ικανοποιημένους απ’ το αποτέλεσμα (0-5)… Στην παρέα του βρέθηκαν και οι Γ. Παπακωνσταντίνου, Αντ. Παπαδάκης και Γ. Γεραντώνης…
·        Άτυχος ο ποδοσφαιριστής της Προποντίδας, Κιαπέκος, καθώς σκίστηκε …τόσο στη μύτη του, σε φάση του 15’ στο ματς με τον Αγ. Νικόλαο (0-1 η «Μπάρτσα»), που χρειάστηκε δυστυχώς να μεταβεί εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Χαλκίδας…
·        Με μια μεγάλη …τούρτα εμφανίστηκε στα αποδυτήρια της Δροσιάς, στο περιθώριο του αγώνα με το Αυλωνάρι (2-1), ο Γιάννης Γκούμας , καθώς 12 Φεβρουαρίου (ημέρα του αγώνα) έχει και τα γενέθλιά του κι έτσι …γλύκανε τους συμπαίκτες του κι όχι μόνο…

Προχωρούν τα έργα σε Πολιτικά και Καστέλλα

ΘΕΜΑ δημιουργήθηκε τελευταία με την παύση των εργασιών στα γήπεδα των Πολιτικών και της Καστέλλας, όπου στο μεν πρώτο θα τοποθετηθεί πλαστικός τάπητας στον αγωνιστικό χώρο και στο δε δεύτερο, που αναμένουν με ανυπομονεσία όλοι στον ΑΠΟ, θα γίνουν τα απαραίτητα χωματουργικά, η περίφραξη και όλα όσα χρειάζονται, ώστε να λυθεί άλλο ένα πρόβλημα γηπέδου που αντιμετωπίζει ομάδα της περιοχής.

ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ …ΤΑΡΑΞΙΕΣ


Οι …εντάσεις «τσούζουν» στην τσέπη!

ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΑ χρηματικές ποινές επέβαλε την περασμένη εβδομάδα η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΕ, βασιζόμενη σε συγκεκριμένα άρθρα του Πειθαρχικού κώδικα και σε όσα αναφέρουν οι διαιτητές στα φύλλα αγώνα, αλλά και σύμφωνα με τις εκθέσεις των παρατηρητών, για όσους προκάλεσαν εντάσεις και προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή των παιχνιδιών. Συγκεκριμένα επέβαλε:

Οι περισσότεροι «μετεξεταστέοι» διαιτητές …βελτιώθηκαν!

ΤΕΣΤ, σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις της FIFA, διοργάνωσε η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣΕ την περ. Δευτέρα (14/2) για τους διαιτητές και βοηθούς που δεν είχαν συμμετάσχει επιτυχώς στις αντίστοιχες αγωνιστικές δοκιμασίες της ΔΑΔ και της ΚΕΔ. Αυτά πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό στάδιο της Χαλκίδας, όπου τα αποτελέσματα άφησαν ικανοποιημένους τους υπεύθυνους, με τη βελτίωση να σημειώνεται ξεκάθαρα απ’ την ανταπόκριση των διαιτητών και τα αποτελέσματα των δοκιμασιών που κλήθηκαν να λάβουν μέρος.

ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Μόνο αναβληθέντες αγώνες
το Σάββατο 5 Μαρτίου…

ΠΑΥΣΗ για μία εβδομάδα θα σημάνει σε όλα τα τοπικά πρωταθλήματα της Εύβοιας όλων των κατηγοριών το επόμενο Σαββατοκύριακο (5-6/3), καθώς η αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΣΕ συζήτησε το θέμα και αποφάσισε να δοθεί προτεραιότητα στην διεξαγωγή των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν με τις αναμετρήσεις των προηγούμενων αγωνιστικών, που για διάφορους λόγους είχαν αναβληθεί… Αυτό κρίνεται απαραίτητο για την ομαλή εξέλιξη κι αξιοπιστία των διοργανώσεων κι απ’ τη στιγμή που υπάρχει η χρονική άνεση, η απόφαση για το …διάλλειμα ήταν ευκολότερη.
Παράλληλα, η Ένωση ενημέρωσε ότι, όπως χθες και προχθές, έτσι και το ερχόμενο τελευταίο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου (26-27), η σέντρα των απογευματινών αγώνων θα γίνει στις 15:30.   

Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ «απειλεί» …Σηφάκη και Μούλντερ!

Ευχάριστη έκπληξη για τους Ευβοείς και βέβαια φίλους του ποδοσφαίρου αποτέλεσε το γεγονός της παρουσίας κάτω από τα δοκάρια της Εθνικής Ελπίδων, δύο παιδιών της ευβοϊκής ποδοσφαιρικής γης, του Κώστα Λάμπρου και του Θανάση Κατσούλη. Τα συγχαρητήρια της στήλης απευθύνονται και στους δύο, όμως προσωπικά έχοντας παρακολουθήσει την εξέλιξη της πορείας του πρώτου και διατηρώντας ευχερέστερη πρόσβαση στην άντληση πληροφοριών, θα επικεντρώσω το σημερινό σχόλιο του «Α – Τ» στον Κώστα Λάμπρου.
Εξαιρετική, λοιπόν, εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κώστας Λάμπρου, που αγωνίστηκε στη συνάντηση της Εθνικής με το αντίστοιχο ποδοσφαιρικό συγκρότημα της Γερμανίας και απέσπασε θετικότατα σχόλια στους τεχνικούς κύκλους των Εθνικών κλιμακίων και στον φίλαθλο περίγυρο.
…Ένας τερματοφύλακας …που μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα ψηλός, για τη συγκεκριμένη θέση …να μην έχει αναλογίες ανδρικού μοντέλου …και βέβαια γαλανά μάτια …για να παίξει στον Παναθηναϊκό ή σε μια μεγάλη …τέλος πάντων ομάδα του κέντρου, έχει όμως ευρωπαϊκή παιδεία, επαγγελματική κατάρτιση και τα τεχνικά χαρακτηριστικά μιας δομημένης πληρότητας αναφορικά με την εξειδίκευση της θέσης με το Νο 1 στην πλάτη.

ντρίμπλες......


 Άσ’ τους να λένε…
Κορυφαίο και κυρίαρχο στην αμυντική γραμμή του Ηρακλή Ψαχνών θεωρώ τον Θανάση Ρεπετσά, γι’ αυτό και όταν αποβλήθηκε στο παιχνίδι με τον Παναιγιάλειο «ένοιωσα ένα σφίξιμο στο στομάχι» …και έσπευσα να ρωτήσω …«πόσες αγωνιστικές».
Ψυχωμένος αμυντικός, καλός «εναερίτης», γνωρίζει από τόπι και τον γουστάρω γιατί αναπτύσσει πρωτοβουλίες και αναλαμβάνει ευθύνες …και σε τέτοιο βαθμό που ο «είς» να μοιάζει «σουλατσαδόρος» …και οι «παραστάτες» …«τσιλιαδόροι»!
…Και όταν ακούω ντόπιους …«να γκρινιάζουν …για γκέλες και τα τοιαύτα» …τρελαίνομαι!

Οι πράσινοι …οι κίτρινες και οι κόκκινες
«Ψωμοτύρι» στις κίτρινες …την έχουν δει οι Ψαχνιώτες ποδοσφαιριστές. Ιδιαίτερα επιρρεπείς. Η ομάδα έχει δοκιμασθεί και επηρεασθεί αρνητικά και στον αγωνιστικό τομέα, γεγονός που πρέπει να έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τους ιθύνοντες του συλλόγου.
«Φρένο» στη γλώσσα …και στις τάπες των παικτών …και «κινίνο» να διώξει τον κίτρινο πυρετό! Δεν πάει άλλο!..    

Για ιστοριόφιλους και φιλομαθείς…
Διάβασα το σχόλιο του Μπάμπη για το μπάσκετ της πόλης, που έχει παράδοση σ’ αυτό το ωραίο άθλημα και έρχομαι να συμπληρώσω για το ιστορικό και ενημερωτικό του πράγματος …αντλώντας πληροφορίες απ’ το «θρυλούμενο» βιβλίο μου, που η οικονομική κρίση «να μην σώσει» να το μετατρέψει σε υπό έκδοση «θρύλο»!: «Στα 1947 ο Γεώργιος Νάκος, «Ενωσέος» και «Ενωσιακός», προσκάλεσε στην πόλη μας την ανδρική και γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Τρίτωνα Αθηνών. Αυτό ήταν! «Ο σπόρος είχε σπαρθεί»!.. Έστησε ύστερα την πρώτη μπασκέτα στην κεντρική πλατεία του Αγ. Νικολάου και δικαίως θεωρείται και αναγνωρίζεται σήμερα ως ο «πατέρας της καλαθοσφαίρισης» στην πόλη μας.
Ακόμη και δέκα χρόνια αργότερα (1957) η Μικτή ομάδα μπάσκετ της Χαλκίδας, σε αγώνες στη Ρόδο, έπαιρνε την τρίτη θέση Πανελληνίως πίσω από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ήταν τότε αρχηγός της αποστολής ο θρυλικός πρόεδρος της τότε Προποντίδας, Ιωακείμ Στράτος».

Σίμωσε …αλλά ασήμωσε!
«Μάστορας» της πολιτικής τέχνης ο Μπουροδήμος …βλέπει το γήπεδο δυνητικά, σαν μια μεγάλη ψηφοδεξαμενή και εφαλτήριο δημοφηλικής εκτόξευσης …προσεγγίζει κι αναμένεται να κάνει παιχνίδι…
Εδώ ο κόσμος είναι εκδηλωτικός, ενθουσιώδης και με πατριωτικά σκιρτήματα …και ένας καλός χειρισμός προοιωνίζει σημαντικά οφέλη.
Ευπρόσδεκτος βέβαια για την ΠΑΕ …αρκεί να μην έρχεται κάθε φορά με άδεια χέρια!

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ....


ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ...

Γ ΕΘΝΙΚΗ
Αγία Παρασκευή-Πανηλειακός
Αίας Σαλαμίνας-Παναχαϊκή 2005
Απόλλων Σμύρνης-Χανιά
Ασπρόπυργος-Ρόδος
Ηρακλής Ψαχνών-Κόρινθος
Χερσόνησος-Κεραυνός Κερατέας
Παναιγιάλειος-ΠΑΟ Ρουφ
Πλατανιάς Α.Ο.-Βύζας



Δ ΕΘΝΙΚΗ
Αστέρας Μαγούλας-Χαλκίδα
Δήλεσι-Παναργειακός
Λουκισίων Α.Ο.-Θήβα
Πέλοπας Κιάτου-Βρασιές
ΑΕΚ Ερμιονίδας-ΠΑΟ Λουτρακίου
Πανναυπλιακός-Ενωση Μιδέας
Αστέρας Δρεπάνου-Αίας Παραλίας
Παναρκαδικός-Πόρος



 Α1
η ΕΠΟΜΕΝΗ 21η αγωνιστική (26-27/2, 15:30)
26/2 ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΥΜΝΟΥ
26/2 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Χ.–ΛΗΛΑΣ(γήπ. Δημ. Χαλκίδας)
26/2 ΔΡΟΣΙΑ – ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ
26/2 ΑΡΤΑΚΗ – ΚΥΜΗ
26/2 ΕΡΕΤΡΙΑ – ΚΡΙΕΖΑ
27/2 ΑΕΧ – ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ (γήπ. Ενωσιακό)
27/2 ΩΡΕΟΙ – ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ (γήπ. Ν. Πύργου)
27/2 ΑΥΛΩΝΑΡΙ – ΔΟΞΑ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ

Α2
1ος ΟΜΙΛΟΣ
η ΕΠΟΜΕΝΗ 20η αγωνιστική (26/2, 15:30)
ΠΙΣΣΩΝΑΣ – ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ
ΚΑΣΤΕΛΛΑ – ΒΑΤΩΝΤΑΣ (γήπ. Ενωσιακό)
ΑΤΤΑΛΗ – ΣΚΕΠΑΣΤΗ (γήπ. Μακρυμάλλης)
ΒΑΣΙΛΙΚΑ – ΠΑΝΤΡΙΑΔΙΚΟΣ
ΑΙΔΗΨΟΣ – ΚΑΘΕΝΟΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΑ – ΓΟΥΒΕΣ
ΕΝ. ΔΙΡΦΥΩΝ – ΙΣΤΙΑΙΑ (γήπ. Πάλιουρα)

2ος ΟΜΙΛΟΣ
η ΕΠΟΜΕΝΗ 20η αγωνιστική (26-27/2, 15:30)
26/2 (13:00) ΑΛΑΤΣΑΤΑ–ΣΚΥΡΟΣ(γήπ. Αλεξάνδρου)
26/2 ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ ΛΑΜΨΑΚΟΥ–Ε.ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ
26/2 ΛΗΛΑΝΤΙΟ – ΜΙΑΟΥΛΗΣ (γήπ. Αγ.Νικολάου)
27/2 ΚΟΝΙΣΤΡΕΣ – ΔΥΣΤΟΣ (γήπ. Μονοδρίου)
27/2 ΚΟΣΚΙΝΑ – ΜΑΡΜΑΡΙ
27/2 ΚΑΡΥΣΤΟΣ – ΠΑΟ ΚΑΝΗΘΟΥ
27/2 ΝΕΟΧΩΡΙ – ΑΥΛΙΔΑ

Β’
1ος ΟΜΙΛΟΣ
η ΕΠΟΜΕΝΗ 20η αγωνιστική (26-27/2, 15:30)
26/2 ΕΡΜΗΛΙΟΣ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ Χ.(γήπ. Λουκισίων)
26/2 ΑΓ. ΑΝΝΑ – ΚΑΜΑΡΙΑ
27/2 (11:30) ΑΓΙΟΣ – ΛΙΧΑΔΑ
27/2 (11:30)ΕΡΑΠΟΣ–ΦΟΙΝΙΚΑΣ Ψ.(γήπ. Μουστάκα)
27/2 (12:00) ΚΗΡΙΝΘΟΣ – ΠΑΠΑΔΕΣ
27/2 (12:00) ΑΚ. ΙΣΤΙΑΙΑΣ – ΚΕΧΡΙΕΣ
27/2 (12:30) ΚΟΝΤΟΔΕΣΠΟΤΙ – ΑΕΚ Ν. ΠΥΡΓΟΥ

2ος ΟΜΙΛΟΣ
η ΕΠΟΜΕΝΗ 20η αγωνιστική (27/2)
26/2 (15:30) ΕΥΒΟΪΚΟΣ – ΤΡΑΧΗΛΙ (γήπ. Κανήθου)
(10:00) ΚΑΜΑΡΕΣ–ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Χ. (γήπ. Ενωσιακό)
(11:30) ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ – ΕΦΗΒΟΣ ΑΜΑΡ.
(12:00) ΖΑΡΑΚΕΣ – ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
(12:30) ΕΥΡΙΠΟΣ – ΚΑΛΟΧΩΡΙ (γήπ. Ενωσιακό)
(12:30) ΠΡΑΣΙΝΟ – ΑΕΚ Χ.
(15:30) ΑΝΔΡΟΝΙΑΝΟΙ –ΑΓ.ΕΛΕΟΥΣΑ(γήπ. Κύμης)

Γ’
 1ος ΟΜΙΛΟΣ
η ΕΠΟΜΕΝΗ 17η αγωνιστική (26-27/2, 15:30)
26/2 ΠΗΛΙ – ΜΕΤΟΧΙ ΚΗΡΕΩΣ (γήπ. Προκοπίου)
27/2 ΟΠ ΑΙΔΗΨΟΥ – ΜΑΝΤΟΥΔΙ
27/2 ΒΟΥΤΑΣ – ΠΑΟ Χ. (γήπ. Καμαρίων)
ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ – ΦΕ ΑΙΔΗΨΟΥ α.α. 3-0
ΒΥΖΑΝΤΙΟ Ν. ΠΥΡΓΟΥ – ΛΙΜΝΗ α.α. 0-3

2ος ΟΜΙΛΟΣ
η ΕΠΟΜΕΝΗ 16η αγωνιστική (27/2, 12:30)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΡΟΣΙΑΣ – ΜΙΣΤΡΟΣ
ΚΑΝΗΘΟΣ – ΟΚΤΩΝΙΑ
ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΥΤΙΚΑ
ΑΧΛΑΔΕΡΗ – ΜΕΤΟΧΙ Δ. (γήπ. Νεοχωρίου)
ΜΟΝΟΔΡΙ – ΑΦΡΑΤΙ