Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

«Ο πρόεδρος ο πιο …επικίνδυνος αντίπαλος μας!»


Σε κάποιες περιπτώσεις τα σχόλια περιττεύουν… Τα γεγονότα και τα έργα του καθένα στο χώρο που καταπιάνεται «μιλούν» από μόνα τους. Ο Γιώργος ο Βελισσαράκος δεν χρειάζεται συστάσεις για το τι αντιπροσωπεύει στο χαλκιδέικο και ευβοϊκό μπάσκετ, άλλωστε μιλάμε για τον ζωντανό εκπρόσωπό του στη διαχρονική πορεία του.
Σαφώς πικραμένος για τον τρόπο που άφησε μετά από πολλά χρόνια τον Γυμναστικό, …άνοιξε την καρδιά του και «ξεσπάθωσε» δικαίως κατά όσων «καπηλεύτηκαν» το όνομα και την ιστορία του στο χώρο. Έφυγε, όπως τονίζει και ο ίδιος, με …ψηλά το κεφάλι, «επιτυχημένος, μιας και με τους παίκτες μου πετύχαμε τον στόχο μας και η προσπάθειά μου δεν μειώνεται».
Τον ίδιο τον προσεγγίσαμε άμεσα μετά τις εξελίξεις της περασμένης εβδομάδας και όπως μας είπε: «Ήθελα τώρα να μιλήσω, με πίεσαν και απ’ την οικογένειά μου, ώστε να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα και να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις και περαιτέρω προβλήματα». Και όσοι τον γνωρίζετε, δεν μιλάει συχνά αν δεν έχει να πει κάτι ουσιαστικό…

Ερ.: Μπορείς να μας διευκρινήσεις τα όσα διαδραματίστηκαν φέτος στον Γυμναστικό μέχρι την απόλυσή σου απ’ το πόστο του προπονητή την περασμένη εβδομάδα;

Γ. Β.: Συνήθως, μετά από μια τέτοια εξέλιξη σε μια ομάδα, αρχίζουν οι εκατέρωθεν δηλώσεις κατηγορίας, που το μόνο που βγάζουν είναι προβολή εγωισμού και ανασφάλειας…
Όλη αυτή την αγωνιστική περίοδο που ο πρόεδρος πρωταγωνιστούσε στα διάφορα site και στις εφημερίδες με δηλώσεις και ανακοινώσεις, που σκοπό είχαν τη φθορά μου σαν προπονητή της ομάδας, εγώ ποτέ δεν μίλησα. Παρ’ όλες τις προτροπές των δημοσιογράφων, προφυλάσσοντας την ηρεμία της ομάδας, ώστε να πετύχει τον στόχο της που ήταν η παραμονή στην Γ’ Εθνική.

ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ.....


Πρωτότυπη ιδέα και με φιλανθρωπικό σκοπό…ήταν η παρουσία ως …μοντέλων μιας εξάδας αθλητριών της ομάδας μπάσκετ της ΑΓΕΧ στην πρόσφατη έκθεση νυφικού και μόδας που πραγματοποιήθηκε με αρκετό κόσμο στο κλειστό του ΔΑΚ Χαλκίδας. Τα δροσερά πανέμορφα κορίτσια δέχθηκαν να εμφανιστούν για μία και μοναδική φορά στην σχετική επίδειξη, με την οποία στήριζαν απ’ την πλευρά τους φιλανθρωπική προσπάθεια.

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ.....

Ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου της ΕΠΣΕ, που πολλοί αναμένουν με αγωνία στην Εύβοια, μιας και έχουν προκριθεί δύο αξιόλογες ομάδες από διαφορετικές κατηγορίες ορίστηκε την περασμένη εβδομάδα απ’ την διοργανώτρια αρχή για την Τετάρτη 23 Μαρτίου (16:00) στο γήπεδο του Ενωσιακού κέντρου. Εκεί, λοιπόν, σε περίπου δύο εβδομάδες θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους ο αναγεννημένος τα τελευταία χρόνια ΑΟ Χαλκίς (Δ’ Εθνική), με τέσσερις κατακτήσεις στο παλμαρέ του (τελευταία παρουσία σε τελικό το 2000, όταν ηττήθηκε απ’ το Λήλα) και η …δευτεροεμφανιζόμενη μετά το 1979 (είχε ηττηθεί με 5-2 απ’ τον πολυνίκη του θεσμού με 9 τρόπαια Ολυμπιακό Χ.) σε τελικό Δροσιά. 

ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ..ΓΟΝΕΩΝ....

Είναι ένα ζήτημα στην κυριολεξία ανεξάντλητο, που προσπίπτουν σ’ αυτό για να το ερμηνεύσουν, να το ελέγξουν και να το εξοστρακίσουν απ’ τον χώρο του ποδοσφαίρου, πλήθος ερευνητών, μελετητών και ειδικών επιστημόνων. «Εις μάτην», όμως, η βία παραμένει επίκαιρη και διαχρονική σε μια αναγκαστική, διαχρονική συμπόρευση με τον «Βασιλέα των σπορ».
Στον «Α – Τ» της περασμένης έκδοσης της εφημερίδας μας, προβαίνουμε σε μια «φιλοσοφική» και ταυτόχρονα αποσπασματική θεώρηση του θέματος. Πιο αποκαλυπτικό το editorial, αναδεικνύει την πρακτική πλευρά του ζητήματος. Δυνητικά ακαταμάχητο αυτό το φαινόμενο και ο προφορικός και γραπτός λόγος απλά μπορούν να συμβάλλουν στη «λογοτεχνία της βίας» και σε τίποτε περισσότερο!

ΣΤΑ ΚΑΓΓΕΛΑ....


‘’ΗΡΑ’’ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ……κάγκελα! Απέναντι από την εξέδρα, πάνω σε δύο ‘’πύργους’’ (συνήθως χρησιμοποιούντο για την τηλεοπτική κάλυψη αγώνων), έχουν ‘’στήσει’’ τη δική τους εξέδρα, 10-15 φανατικοί του Ηρακλή Ψ…!
Δεν σταματούν να ενισχύουν τους παίκτες τους, σε όλο το 90λεπτο…! Τρελοί και παλαβοί με τον ‘’ΗΡΑ’’! Στη φωτό αριστερά ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιάννης Όρσας και στο μέσον ο αγαπημένος των φιλάθλων του Ηρακλή Λευτέρης Καρατζάς ο πασίγνωστος ‘’Ντάν’’ (παίζει στην Προποντίδα από τον Ιανουάριο)

ΤΟΝ ΘΥΜΗΘΗΚΕ.....


ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ …των Ψαχνών, όταν στη συνέντευξη τύπου, μετά το τέλος του αγώνα, στην αίθουσα πήγε μετά τους προπονητές, ο ποδοσφαιριστής του Ηρακλή Ψ. Π. Βαγγέλη, ο οποίος ξεκίνησε χαρίζοντας την νίκη στον πρόωρα χαμένο φίλο και συμπαίκτη του στον ΠΑΟΚ, Κώστα Ανδρεόπουλο, που έχασε την μάχη με την επάρατο! Ένα ακόμα δείγμα ότι ο άσος του Ηρακλή, Παύλος Βαγγέλη, δεν είναι μόνο, ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, αλλά και ένα παιδί γεμάτο ανθρωπιά και ευαισθησία…

ΟΙ ΞΕΡΟΛΕΣ.....

Τελικά κάποιοι καταντούν γραφικοί με τον …ξερολισμό τους! Επειδή έπαιξαν με κάποια μπάλα (ποδοσφαίρου ή μπάσκετ ή βόλλεΙ ή πολο ή…) νομίζουν ότι έχουν γίνει εξπέρ του είδους και έχουν άποψη για τα πάντα και ας μην γνωρίζουν την τύφλα στα μάτια τους…! Φυσικά κάτι τέτοιοι τύποι είναι πάντα επικίνδυνοι, να βάλουν ανθρώπους σε μπελάδες χωρίς να φταίνε και χωρίς -κυρίως- να γνωρίζουν τίποτα…!

ΑΔΕΛΦΙΚΑ.....


-Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ …ΑΝΕΤΑ…τον αδελφό! 
Άνετα πέρασε από την Σαλαμίνα, κερδίζοντας με 1-3, μάλιστα, η Παναχαϊκή του Αλ. Κούγια, τον Αίαντα! Ο αδελφός Ηλίας Φυντάνης, προπονητής της Παναχαϊκής, κέρδισε τον αδελφό του Παναγιώτη, πρόεδρο του Αίαντα…!

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΔΙΚΕΦΑΛΟΥΣ.....


ΣΤΟΝ Α’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ Ελλάδας, ανάμεσα στους δύο δικεφάλους, της Αθήνας (ΑΕΚ) και της Θεσσαλονίκης (ΠΑΟΚ) παρατηρητές αγώνα, ήταν ο πρόεδρος της ΕΠΣΕ Γιάννης Παπακωνσταντίνου  και ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣΕ Γιώργος Ψαθάς … Για μια ακόμα φορά τα κατάφεραν περίφημα στα καθήκοντά τους…

ΣΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΟΝΤΟ....


Στο γήπεδο του Πρασίνου παίζει πλέον ο Ταμυναϊκός… Εκεί έπαιξε με τον Ολυμπιακό Χ… Με την ‘’ερυθρόλευκη’’ φανέλα έπαιξε και ο νεαρός Μιχάλης Πράσινος, ο οποίος μάλιστα σκόραρε στο γήπεδο του Πρασίνου, φορώντας τα ‘’κόκκινα’’!

ΤΥΧΑΙΟ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.....

Συνήθως στα παιχνίδια, της ΑΕΕ Παναγίτσας, που πήγαιναν και παρακολουθούσαν οι παράγοντες του Γυμναστικού, μεταξύ των άλλων ήταν πάντα ο Γιώργος Βελισσαράκος! Στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής, ο Βελισσαράκος ήταν …απών! Τυχαίο;

ΝΤΡΙΜΠΛΕΣ......


Άντε …και καλή σαρακοστή!

«Για παραμονή και σωτηρία…» μιλάει ο Κουτσουφλάκης της Δόξας Προκοπίου, αλλά μάλλον θα πρέπει …να το ρίξει στην «προσευχή και στη νηστεία…» για να πραγματωθούν οι επιθυμίες του!..
Αν κόντρα στα κατακόσμια …επιτευχθεί το «θαύμα» …με βλέπω να παίρνω πόδι για την «Μονή Ιβήρων» στο Άγιο Όρος!

«Παπ – τεστ»…

ΝΤΡΙΜΠΛΕΣ......

·       Τρεις αναγκαστικά απόντες έχει η διαφαινόμενη πρωταθλήτρια ομάδα στο βόρειο όμιλο της Γ’ ΕΠΣΕ, αυτή του Ερμή Πηλίου… Τον Μιχαήλ, που έχει …σπάσει το χέρι του, τον Σελεβάκο, ο οποίος έχει πρόβλημα στη μέση του και τον Μπουζάλα, που αντιμετωπίζει επίσης πρόβλημα στο γόνατο… Άντε και καλή επιστροφή!
·       Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες μας, στον «φτερωτό» του Πηλίου θα «κάτσει» ιδανικά η προοπτική της έναρξης εργασιών ανακαίνισης του γηπέδου τον επόμενο μήνα (Απρίλιο), με κυριότερο έργο αυτό της εγκατάστασης τεχνητού τάπητα. Κι αν όλα πάνε καλά, που ευχόμαστε, τον Αύγουστο η ομάδα θα μπορεί να ξεκινήσει να το χρησιμοποιεί εν όψει Β’ ΕΠΣΕ πια…
·       Αυτό το έργο δε, θα είναι μία σοβαρή λύση για τις  προπονήσεις και της Ακαδημίας του Ερμή, που αποτελείται αυτή τη στιγμή από 12 παίκτες…

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ.....







ΛΗΞΕΙΑΡΧΕΙΟ.....

 ·       Τρεις αναγκαστικά απόντες έχει η διαφαινόμενη πρωταθλήτρια ομάδα στο βόρειο όμιλο της Γ’ ΕΠΣΕ, αυτή του Ερμή Πηλίου… Τον Μιχαήλ, που έχει …σπάσει το χέρι του, τον Σελεβάκο, ο οποίος έχει πρόβλημα στη μέση του και τον Μπουζάλα, που αντιμετωπίζει επίσης πρόβλημα στο γόνατο… Άντε και καλή επιστροφή!
·       Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες μας, στον «φτερωτό» του Πηλίου θα «κάτσει» ιδανικά η προοπτική της έναρξης εργασιών ανακαίνισης του γηπέδου τον επόμενο μήνα (Απρίλιο), με κυριότερο έργο αυτό της εγκατάστασης τεχνητού τάπητα. Κι αν όλα πάνε καλά, που ευχόμαστε, τον Αύγουστο η ομάδα θα μπορεί να ξεκινήσει να το χρησιμοποιεί εν όψει Β’ ΕΠΣΕ πια…
·       Αυτό το έργο δε, θα είναι μία σοβαρή λύση για τις  προπονήσεις και της Ακαδημίας του Ερμή, που αποτελείται αυτή τη στιγμή από 12 παίκτες…

ΝΗΣΤΕΙΑ.....

 Είπα αυτό το editorial να το συνδυάσω με όσα παρακολουθώ στα εθνικά πρωταθλήματα και αφορούν την πορεία επαρχιακών πόλεων στις υψηλές εθνικές κατηγορίες των ομαδικών σπορ στο σύνολό τους με αυτά που έχουν να κάνουν στα του «οίκου» μας, στην Εύβοια. Ξέρω – ξέρω, πολλοί θα σπεύσουν να συμπεράνουν απ’ αυτές τις πρώτες γραμμές ότι …πάλι θα το ρίξω στην μεμψιμοιρία, την απογοήτευση, τα παράπονα και την …κλάψα για όσα μας λείπουν, το κομμάτι στην …πίτα που αναλογεί στο αθλητικό προσκήνιο αυτής της χώρας στην Χαλκίδα και στην Εύβοια γενικότερα.