Τετάρτη 20 Απριλίου 2011


ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ – ΑΡΤΑΚΗ 2-2


Η Αρτάκη, την τελευταία λέξη!

Δεν ανέδειξε νικητή το παιχνίδι Ταμυναϊκός – Αρτάκη στο γήπεδο του πρασίνου με τις δύο ομάδες να μοιράζονται βαθμούς και εντυπώσεις σε ένα παιχνίδι που ο Ταμυναϊκός προηγήθηκε 2-0, αλλά την τελευταία λέξη την είπε η Αρτάκη η οποία αφού μείωσε το σκορ πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου μπόρεσε να «τσιμπήσει» τον βαθμό στις καθυστερήσεις.
Το τελικό 2-2 κρίνεται δίκαιο αποτέλεσμα καθώς ο Ταμυναϊκός ναι μεν μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, όμως η Αρτάκη ισορρόπησε, ενώ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο και το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησε με την συμπλήρωση 90 λεπτών στο ματς (και ενώ ήταν πίσω στο σκορ με 2-1).
Ο Ταμυναϊκός άνοιξε το σκορ στο 14’ όταν από πάσα του Τσάγκου ο Σταμέλος με σουτ έκανε το 1-0.
Στο 36’ ο Τσάγκος έγινε... εκτελεστής, όταν από σέντρα του Πιλάτη έκανε την κεφαλιά, γράφοντας το 2-0.

ΛΗΛΑΣ – ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ 1-4


ο «Άγιος» ήταν θαυματουργός!

Μπορεί οι δύο ομάδες, να μην είχαν, κάποιες ανάγκες βαθμολογικές και κάποιους υψηλούς στόχους, όμως ήταν το απόλυτο τοπικό ντέρμπι, του Ληλάντιου πεδίου.
Οι γηπεδούχοι ήθελαν βελτίωσαν την βαθμολογική τους θέση, αλλά και να κρατήσουν την παράδοση που τους ήθελαν αήττητους στα ντέρμπι, αυτά μεταξύ των δύο αντιπάλων, όσες φορές βρίσκονταν αντιμέτωποι στο πρωτάθλημα της Α1.

Από την άλλη μεριά ο Αγ. Νικόλαος, που φέτος κάνει την καλύτερη του παρουσία στην Α1 και παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο, ήθελε να σπάσει την σε βάρος του παράδοση και να πιστοποιήσει την ουδετερότητα που δείχνει.
Το παιχνίδι γρήγορα και μόλις στο 3’ πήρε την μορφή του ντέρμπι καθώς στο λεπτό αυτό οι φιλοξενούμενοι, άνοιξαν το σκορ και το παιχνίδι απέκτησε μεγάλο ενδιαφέρον.

ΚΡΙΕΖΑ – ΩΡΕΟΙ 1-2


«ανάποδη» από 
τα Κριεζά!

Μια νίκη που ίσως να ισοδυναμεί με μια ολόκληρη κατηγορία πέτυχε, εκτός έδρας η ομάδα των Ωρεών, παίζοντας, στα κριεζά με την τοπική ομάδα. Στο γήπεδο των Κριεζών έγινε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να επιζητούν την νίκη, τη «γεύση» της οποίας έχουν στερηθεί από την 32η αγωνιστική, όταν είχαν κερδίσει 3-2 την Δόξα Προκοπίου!
Από τότε τα Κριεζά μετρούν δύο ήττες και μια ισοπαλία εντός έδρας και δύο ήττες εκτός!
Οι φιλοξενούμενοι παίζουν σε κάθε παιχνίδι εδώ και κάποιες αγωνιστικές την ίδια τους την ύπαρξη στην κατηγορία! Έτσι βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και στο β’ μέρος με την «χρυσή αλλαγή» όπως αποδείχθηκε τον 15χρόνο Πατσή, γύρισαν το παιχνίδι και πήραν ένα πολύτιμο 3πόντο.
Πρώτη σημαντική φάση στο 10’ όταν ο Δ. Αθανασίου σούταρε για να εξουδετερώσει ο Χατζημαρινάκης.
Στο 20, ήταν η σειρά του Μπιμπάϊ να αποκρούσει σωτήρια δυνατό σουτ του Μπιτσάνη.
30’ Με ωραίο σουτ – πλασέ ο Τσέρος κάνει το 1-0!

ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ-ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ 4-0


Δεν του χαρίστηκε

Η Προποντίδα ήταν βαθμολογικά αδιάφορη αν μπορεί να ειπωθεί κάτι τέτοιο, ο Αμαρυνθιακός καιγόταν για τη νίκη, αυτό μπορεί να ειπωθεί κατηγορηματικά.
Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι έκαναν φύλλο και φτερό τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι από χθες βρίσκονται με το ένα πόδι στην Α2 κατηγορία (σε συνδυασμό και με τη νίκη του Προκοπίου).
Ο Αμαρυνθιακός δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του παιχνιδιού σε κανένα σημείο του αγώνα και βρέθηκε στο πρώτο ημίωρο να χάνει με 3-0.
Εκεί τελείωσαν όλα, καθώς στη συνέχεια ο  Αμαρυνθιακός έψαξε ένα …μικρό θαύμα, το οποίο δεν βρήκε ποτέ.

Ο χορός των γκολ

Στο 8’ ο Αγκμπάμπου βρέθηκε σε θέση βολής και με υποδειγματικό πλασέ έκανε το 1-0 για την Προποντίδα, η οποία συνέχισε να πιέζει την ώρα που ο Αμαρυνθιακός ανέβαζε ψηλά την άμυνά του, γεγονός που πλήρωσε πολύ ακριβά.

ΠΡΟΚΟΠΙ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Χ. 2-1


Άνοιξε φτερά

Ήθελε τη νίκη όσο τίποτα άλλο η Δόξα Προκοπίου και την κατέκτησε κόντρα στον Ολυμπιακό Χαλκίδας.
Μία νίκη που ενδεχομένως να ισοδυναμεί με σωτηρία και παραμονή στην Α1, όμως απομένουν άλλες τρεις αγωνιστικές και η Δόξα βρίσκεται έναν βαθμό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και την ομάδα των Ωρεών που έστειλε από τα Κριεζά «ραβασάκι» ότι είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει.
Όμως πολύ σκληρή αποδεικνύεται και η Δόξα που έκανε με το παραπάνω τον καθήκον της και συνεχίζει να ελπίζει ότι και την επόμενη σεζόν θα φοράει το …κοστούμι της Α1.
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ σχετικά νωρίς, καθώς στο 17’ ο Γεωργίου με φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0.
Ο ίδιος παίκτης αποδείχθηκε «μοιραίος» πέντε λεπτά αργότερα και πιο συγκεκριμένα στο 22’. Ο Γεωργίου ανέτρεψε τον Τσακλάνο, ο Συνοδάκης εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και έκανε το 1-1, φέρνοντας το ματς στα ίσια.
Όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα ήταν μία μάχη …σώμα με σώμα κι έτσι ακριβώς έγινε, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους.
Στο 35’ από σέντρα του Αντωνίου, ο Γιάννης Κουτσουφλάκης έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

ΚΥΜΗ-ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΥΜΝΟΥ 3-0


Με σπασμένα φρένα

Μία Κύμη να την …πιεις στο ποτήρι κυριολεκτικά, πρόσθεσε στη λίστα των …θαυμάτων της και τον Όλυμπο Γυμνού, τον οποίο νίκησε με 3-0 και τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος βλέπει την άνοδο να πλησιάζει ολοένα και περισσότερο μπροστά στα μάτια της.
Η Κύμη χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα έφτασε σε ακόμα μία νίκη απόλυτα δίκαια, καθώς ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια από τον αντίπαλό της, που υποχρεώθηκε σε δεύτερη συνεχόμενη ήττα (έχασε την περασμένη αγωνιστική και από την Προποντίδα).
Οι πρωτοπόροι άνοιξαν το σκορ με το «καλημέρα», όταν στο 6’ από σέντρα του Σεϊντόπουλου, ο Φωτιάς έκανε το 1-0.
Η Κύμη συνέχισε να πιέζει, δεν μπόρεσε όμως να εδραιώσει το προβάδισμά της πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου.
Στο 43’ πάντως, ο Όλυμπος έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Β. Σταματούκου.
Στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα στο 66’ λύθηκε ο γόρδιος δεσμός, καθώς όσο παρέμεινε το εύθραυστο 1-0, όλα ήταν πιθανά.

ΕΡΕΤΡΙΑ-ΔΡΟΣΙΑ 0-4


Τι άλλο να κάνει;

Ακόμα μία μεγάλη νίκη πήρε η ομάδα της Δροσιάς, αυτή την φορά μέσα στην Ερέτρια και μάλιστα με το πλέον εντυπωσιακό 4-0, όμως το όνειρο της ανόδου δύσκολα θα πάρει σάρκα και οστά, καθώς δεν φτάνει να κερδίζει μόνο η Δροσιά, αλλά να χάνει και η Κύμη.
Οι πρωτοπόροι όμως, δεν χάνουν ούτε αυτοί, επομένως η Δροσιά όπως όλα δείχνουν θα αρκεστεί στην 2η θέση, σε μία ούτως ή άλλως άκρως πετυχημένη χρονιά, καθώς μην ξεχνάμε ότι ήταν και φιναλίστ στον τελικό του Κυπέλλου.
Το χθεσινό ματς η Δροσιά το μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο, με τον Μπασούκο στο 24’ να ανοίγει τον δρόμο, κάνοντας με σουτ το 0-1.
Στο 31’ σκυτάλη πήρε ο Φρούσης, ο οποίος εξαπέλυσε έναν κεραυνό από πολύ μακριά και έκανε το 0-2.

Δίκαια απ’ το α’ ημίχρονο…

Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ-ΑΥΛΩΝΑΡΙ 3-0
  
Νίκη οριστικής παραμονής θεωρείται για την ΑΕΧ η χθεσινή επί του Αυλωναρίου, με 3-0 στο Ενωσιακό κέντρο.
Η ομάδα της Χαλκίδας ήταν καλύτερη των ελλιπέστατων «κιτρινόμαυρων» (τραυματίες οι Γ. Βογιατζής, Φρυγανάς, Γ. Μουρίκης και τιμωρημένος ο Μαραγκός) και κατάφερε να επιβεβαιώσει αυτήν της την υπεροχή με τρία γκολ στο α’ ημίχρονο.
Η εξέλιξη αυτή έβαλε γρήγορο «τέλος» στο ενδιαφέρον για το β’ ημίχρονο, σε ένα παιχνίδι δυνατό και «ανοιχτό» από τους δύο αντιπάλους, που μπορεί να μην είχε πολλές φάσεις μπροστά απ’ τις δύο εστίες, είχε όμως γρήγορο ρυθμό, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν (ασταμάτητη η βροχή)…
Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία απ’ την αρχή και κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ στο 30’… Τότε ο Τζαφέρος βγήκε σε θέση βολής απ’ τα δεξιά και μέσα στην περιοχή, σούταρε και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Είχε ξεχάσει αυτό το συναίσθημα…

ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ-ΛΟΥΚΙΣΙΑ 3-0

Δεν μπόρεσε τελικά η ομάδα των Λουκισίων να κάνει μία ντουζίνα τις αγωνιστικές που παραμένει αήττητη στο πρωτάθλημα, καθώς μετά από έντεκα σερί αγώνες, ηττήθηκε στην Μαγούλα απ’ τον πρωτοπόρο Αστέρα με 3-0.
Κάποια στιγμή θα γινόταν κι αυτό, ίσως αυτή να ήταν εύλογα στην χθεσινή αναμέτρηση απέναντι σε μία ποιοτική και δυνατή ομάδα, που καιγόταν για τους βαθμούς εν αντιθέσει με τους Ευβοιώτες, που είχαν και κάποιες απουσίες, με σημαντικότερη αυτή του τραυματία Βαγγέλη Γίγα.
Η ομάδα της Δυτικής Αττικής ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα, καθώς ο Καραμάνος ολοκλήρωσε πετυχημένα στο 5’ εντυπωσιακή συνεργασία με τον Λούπα, για το 1-0.
Στο 17’ ο Λαμπρινάτος σημείωσε το 2-0 και στο 33’ ο Σερεπάς διαμόρφωσε με πλασέ το 3-0, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Νίκησε, πήρε ρεβάνς και …παρέμεινε!


Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ-Α.Ο. ΠΟΡΟΥ 3-0

 ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ …πέρα ως πέρα ήταν η χθεσινή νίκη του ΑΟΧ επί του Πόρου στο Δημοτικό στάδιο της Χαλκίδας, νίκη που ουσιαστικά του εξασφάλισε την παραμονή στη κατηγορία, καθώς απομένει μόνο η μαθηματική επιβεβαίωση.
Αυτή μπορεί να έρθει την επόμενη αγωνιστική, όπου οι «νερατζούρι» αγωνίζονται στην Τρίπολη με τον υποβιβασμένο Παναρκαδικό.
Παράλληλα, οι Χαλκιδέοι κατάφεραν να πάρουν εμφατική ρεβάνς για την ήττα τους στον 1ο γύρο (1-0), βάζοντας από κάτω στην βαθμολογία και τους «ερυθρόλευκους» του Πόρου.
Το ευβοϊκό συγκρότημα μπήκε απ’ το ξεκίνημα δυνατά στον αγώνα και το γρήγορο γκολ στο 6’ από φάουλ του Δασκαλάκη «έλυσε» τα πόδια των παικτών του, διώχνοντας το άγχος.
Το 2-0 στο 26’ δε, με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο 1ος σκόρερ του ομίλου-με 17 τέρματα-Παπαϊωάννου έβαλε τις βάσεις από νωρίς για την τελική επικράτηση.
Σε αυτό βοήθησε το κλείσιμο των χώρων προς την περιοχή του Μόνου, η σωστή ανασταλτική αντίδραση των γηπεδούχων στην πίεση για να μειώσουν στο σκορ οι φιλοξενούμενοι και η υπομονή που είχαν στο παιχνίδι τους.
Έτσι, στο φινάλε (89’) ο Γιογιός, έβαλε το …κερασάκι με άνετο πλασέ σε κενή εστία για το 3-0.

Φάσεις και γκολ

.... επική ανατροπή!

ΗΡΑΚΛΗΣ Ψ. – ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ  3-2

 Απίστευτη εξέλιξη στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του Ηρακλή! Ένα παιχνίδι που ήταν «χωρίς αύριο» για τους «Πράσινους» των Ψαχνών, καθώς το 3πόντο ήταν επιτακτική ανάγκη, για τον δρόμο που οδηγεί στα play –off! Το άγχος και αυτό τους δυσκόλευε να ολοκληρώσουν τις προσπάθειες τους.
Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν στο ξεκίνημα του β’ μέρους σε δύο αντεπιθέσεις τους έκαναν το 0-2! Οι παίκτες του «ΗΡΑ» αφού πλησίασαν και μέσα σε 9’ ανέτρεψαν το σε βάρος τους σκορ από 0-2 σε 3-2! Οριστικά στα play – off ο Ηρακλής Ψ.

Η νίκη στο παιχνίδι αυτό, ήταν το τελευταίο εντός έδρας, ήταν μονόδρομος για τον φιλόδοξο Ηρακλή Ψ. και για την ολοκλήρωση του πρώτου μεγάλου στόχου που ήταν η συμμετοχή στα play – off του πρωταθλήματος! Αντίπαλος του Ηρακλή ο Ασπρόπυργος, μια ομάδα αδιάφορη, αλλά που μόνο για να χάσει δεν ήρθε στα Ψαχνά! Οι παίκτες του Αντ. Πριόνα, σίγουρα ήταν ανώτεροι αλλά το πρόβλημα ήταν με το μεγάλο άγχος που τους είχε καταλάβει και λειτουργούσε ανασταλτικά στις προσπάθειες τους.

«Καυτό» …φίνις για τίτλο και παραμονή!

 ΤΡΕΙΣ «ΣΤΡΟΦΕΣ» ΠΡΙΝ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΕΥΒΟΪΚΟΥ «ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ

ΦΩΤΙΑ έχει πάρει το πρωτάθλημα της Α1 στις τελευταίες αγωνιστικές, όπου εύλογα θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα για τον πρωταθλητή και αυτούς που θα αποχαιρετήσουν την κορυφαία ευβοϊκή κατηγορία για την Α2 (οι δύο τελευταίοι κι αν υποβιβαστεί ο ΑΟΧ απ’ την Δ’ Εθνική, οι τρεις…). Για τον τίτλο θα μονομαχήσουν ως γνωστό η Κύμη με την Δροσιά, με το πλεονέκτημα (βαθμολογικό) να κατέχει η πρώτη, αλλά και το μεταξύ τους παιχνίδι να είναι στην έδρα της δεύτερης (μπορεί να «στραβοπατήσει» ο ΑΟΚ στις επόμενες δύο υποχρεώσεις του, για να έχει ενδιαφέρον το τελευταίο ματς;). Για τη σωτηρία, οι τρεις τελευταίοι βρίσκονται εύλογα σε πιο δυσμενή θέση και θα

Ο Γ.Σ. Κύμης είπε «αντίο» στους …ουραγούς.

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗΝ Β’ ΕΣΚΑΣΕ

ΠΡΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ τελικά ο Γυμναστικός της Κύμης απ’ την τελευταία τη τάξει κατηγορία της ΕΣΚΑΣΕ, την Γ’,  στην Β’ ΕΣΚΑΣΕ, μετά τη νίκη που πέτυχε την πρ. Κυριακή (10/4) επί των Αβάντων με 55-53 στο κλειστό της Κύμης.
Η ομάδα του Κώστα Μώρου τα κατάφερε και πλέον προγραμματίζει την επόμενη αποστολή της σε σαφώς πιο δύσκολα «μονοπάτια».
Στο παιχνίδι αυτό, που στο κλειστό βρέθηκε αρκετός κόσμος, «σφραγίστηκε» η πρώτη θέση, ενώ την ίδια στιγμή ο Τελεθριακός, έχασε από τα Μεσσάπεια στην έδρα του (54-37).
Το χθεσινό ματς, έτσι, των Κουμιωτών με τον Τελεθριακό στην Ιστιαία είχε τυπικό χαρακτήρα.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-8, 29-18, 38-27, 55-53.
Γ.Σ. ΚΥΜΗΣ (Μώρος Κ.): Γλυκός 11, Κουτέλος 5, Θαλασσινός 3, Δήμας 5, Θεοδώρου 6, Δούνας 4, Μπασινάς 12, Σιδεράκης 9, Μαλανδρής, Γλάρος, Τσικλείδης, Παπασταμέλος.
ΑΒΑΝΤΕΣ (Σιόκας): Αραπάκης 9, Μπαρσάκης 7, Γλωσσιώτης 5, Παμφίλης 14, Σταμογιάννης, Πετράκης, Αντωνιάδης.

ΜΠΑΣΚΕΤ_ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΟΜΕΝΗ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 23ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
ΓΠΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ – ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ 101-60
ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΤΡΙΓΛΙΑΣ – Ε. ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ 83-82
ΙΩΝΙΚΟΣ Ν.Φ. – ΙΚΑΡΟΣ 105-71
ΑΕ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ – ΑΕ ΨΥΧΙΚΟΥ 78-81
ΕΝ. ΙΛΙΟΥ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ 81-86
ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ – ΣΠΟΡΤΙΓΚ 89-69
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – Π. ΦΑΛΗΡΟ 86-68

Η ΕΠΟΜΕΝΗ 24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 8/5 (17:00)
Ε. ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ – ΑΕ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
(12:00) ΙΚΑΡΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ – ΓΠΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
(12:00) ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΤΡΙΓΛΙΑΣ
Π. ΦΑΛΗΡΟ – ΕΝ. ΙΛΙΟΥ
ΑΕ ΨΥΧΙΚΟΥ – ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ
ΣΠΟΡΤΙΓΚ – ΙΩΝΙΚΟΣ Ν. Φ.


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (23 αγώνες)
1.ΗΡΑΚΛΕΙΟ 44
2.ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ 44
3.ΕΝ. ΙΛΙΟΥ 39
4.ΙΩΝΙΚΟΣ Ν.Φ. 39
5.Ε. ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ 35
6.ΓΠΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 35
7.ΑΕ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 34

8.ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ 34

9.ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 34
10.ΨΥΧΙΚΟ 34
11.ΣΠΟΡΤΙΓΚ 33
12.ΠΑΠΑΔΟΣ 30
13.Π. ΦΑΛΗΡΟ 25
14.ΙΚΑΡΟΣ 23



Αυτοκτονία …εις διπλούν!


ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ-Ε. ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ 83-82 (κ.α. 63-63, παρ. 73-73)

Ένα θρίλερ για …γερά νεύρα εξελίχθηκε στο γήπεδο της Ραφήνας, ανάμεσα στον Αργοναύτη και την Ε. Παναγίτσα, με την τελευταία να χάνει το παιχνίδι στον πόντο (83-82) και στην δεύτερη παράταση, αφού πρώτα είχε «αυτοκτονήσει» δύο φορές με τις άστοχες βολές των Παπακώστα και Κουτσογιάννη στα τελευταία δευτερόλεπτα των παρατάσεων.
Ο ένας και μοναδικός πόντος του Κωστή ήταν το …τραγικό φινάλε για την Παναγίτσα, που σημείωσε την δεύτερη σερί της ήττα και έθεσε τον εαυτό της σε νέες περιπέτειες στο «κυνήγι» της παραμονής στην Γ’ Εθνική.
Από εδώ και πέρα η ομάδα του Γιάννη Τσαούση είναι με την …πλάτη στον τοίχο και καλείται να ξεπεράσει τα εμπόδια της Λιβαδειάς, του Φιλαθλητικού και του Ιωνικού Ν.Φ., τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, για να εξασφαλίσει την σωτηρία της, πράγμα που φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο βάσει της δυναμικότητας των δύο τελευταίων αντιπάλων.

Νέο «βήμα» παραμονής!


Γ.Π.Σ. ΧΑΛΚΙΔΑΣ-ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ 101-60

Άλλο ένα βήμα έκανε ο Γυμναστικός για την παραμονή του στην κατηγορία, καθώς επιβλήθηκε του Γέρα με 101-60, πραγματοποιώντας την τρίτη σερί νίκη του με τον Δημήτρη Λιόγα στον πάγκο.
Οι Χαλκιδέοι με αυτή την επικράτηση, πέρα από την βαθμολογική ανάσα που πήραν, ταυτόχρονα ανέβασαν την ψυχολογία τους κατακόρυφα, πράγμα που τους δίνει μεγαλύτερη ώθηση για τις εναπομείναντες τρεις αγωνιστικές του πρωταθλήματος.
Πλέον με το καλό αγωνιστικό πρόσωπο που έχει δείξει στα τρία τελευταία παιχνίδια ο Γυμναστικός, είναι πρόδηλο πως τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την προσπάθειά του για παραμονή στην Γ’ Εθνική και αν κρίνουμε το εύκολο (θεωρητικά) πρόγραμμα που έχει στην συνέχεια, τότε σίγουρα θα μιλάμε για «αυτοκτονία», αν καταφέρει κάποια ομάδα να του χαλάσει τα «σχέδια» για σωτηρία.

ΝΤΡΙΜΠΛΕΣ....


 «Αναστάσιμα βαρελότα»
 Τί έγινε ρε παιδιά εκεί στον Πισσώνα..; Σκορ 4-5 και ξαφνικά γίναμε Βρετανοί! Διάφανες οχυρωματικά άμυνες απ’ την μία, …επιθετική υπεροπλία απ’ την άλλη! Είναι αυτό που λέμε …η άμυνα έμπαζε από παντού και η επιθετική γραμμή «σκύλιαζε» για γκολ!
Θρήνου ωδές στη Μακρυκάπα… «Γουβών και Βατώντα …ανάστασιν θεασάμενοι», αφού δεν προσκύνησαν στις έδρες του Πισσώνα και του Πάλιουρα αντίστοιχα! Και βέβαια τα «αναστάσιμα βαρελότα» ακούστηκαν μέχρι τη Φριζή!

Μαντεψιά ο …Λαυρέντης!
 Θυμάμαι τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, στην αυγουστιάτικη εκδήλωση μουσική βραδιάς για τον Ηρακλή Ψαχνών, για να

ΝΤΡΙΜΠΛΕΣ....

 καλές γιορές
Αδέρφια, συνοδοιπόροι και λοιποί «κολλημένοι» με την μπάλα και τα σπορ γενικότερα, μπήκε η Μεγάλη Εβδομάδα και οι πολλές και ουσιαστικές αθλητικές και ποδοσφαιρικές δραστηριότητες θα είναι στο «ψυγείο» για ένα (τουλάχιστον) 10ήμερο. Εύλογα αρκετό το διάστημα για την αποφόρτιση των περισσοτέρων απ’ τα «βάρη» της καθημερινότητας, αλλά και άλλων να ανασυνταχθούν για την συνέχεια…

«Καυτή» προμηνύεται…
…η συνέχεια λοιπόν για πολλές ομάδες και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Ο Ηρακλής Ψαχνών θα …παραχωνέψει το αρνί μέχρι να παίξει στον «τελικό» με το Μέγαρα στις 8 Μαϊου, αλλά η

Πάσχα μόνο με …παραμονή του ΑΟ Χαλκίς!

Κάποιοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει και οφείλουν να το κάνουν τώρα, πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη, ότι η σημασία της παραμονής του ΑΟ Χαλκίς στην τελευταία εθνική κατηγορία είναι τεράστιο και μείζονος θέμα τόσο για το ευβοϊκό ποδόσφαιρο, όσο και για τον ίδιο τον ιστορικό σύλλογο. Η περίοδος μάλιστα που ακολουθεί (κατάνυξις γαρ…) ευνοεί στο να συλλογισθούν όλοι κι από όποιο πόστο κι αν βρίσκονται ότι πρέπει να κάνουν ότι είναι δυνατό απ’ την πλευρά τους, ώστε πάση θυσία να διατηρηθεί το ευβοϊκό συγκρότημα πάνω απ’ τη ζώνη του υποβιβασμού στην τελική βαθμολογία του 7ου ομίλου της Δ’ Εθνικής. Να γίνει αυτό που επιτάσσει η λογική δηλαδή, σε ένα πρωτάθλημα με καλές έως και …μέτριες ομάδες μεν, τις μισές να παραμένουν κι άλλες τόσες να υποβιβάζονται (από οχτώ, με την πρώτη να ανεβαίνει στην Γ’ Εθνική) και τους Χαλκιδέους να επιστρέφουν μετά από μια ζοφερή «περιπέτεια» στο …ημιπροσκήνιο.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Γ ΕΘΝΙΚΗ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Γ ΕΘΝΙΚΗ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α1