Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΕΣΠΕΡΟΣ ΛΑΜΙΑΣ-ΓΣ ΚΥΜΗΣ: 64-90

Δύο διαφορετικάαγωνιστικά πρόσωπα ,παρουσίασε η ομάδα του Έσπερου Λαμίας στην Σαββατιάτικη αναμέτρηση κόντρα στον πρωτοπόρο και αήττητο ΓΣ ΚΥΜΗΣ(64-90). Το καλό ανταγωνιστικό πρόσωπο του πρώτου ημιχρόνου και το κακό του δευτέρου λές και ότι καλό είχε χτίσει στα πρώτα είκοσι λεπτά …το άφησε στα αποδυτήρια.
Εξηγήσεις υπάρχουν . Σίγουρα η κούραση έπαιξεκαθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού ,κάτι που φαινόταν στις κινήσεις των παιχτών του Γιάννη Σοφογιάννη. Οι γηπεδούχοι δεν θα μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των παιχτών του Γυμναστικού, μιας και είχαν προβλήματα στην διάρκειατης προετοιμασίας μέσα στην εβδομάδα- Μ.Σοφογιάννης και Ρίζος ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς και έπαιξαν ουσιαστικά χωρίς προπόνηση- όπως και σε ένα τέτοιο παιχνίδι απέναντι σεμια πληρέστατη ομάδα δεν υπήρχαν «οι ανάσες» απ τον πάγκο. Αποτέλεσμα να έχουμε την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου που εκεί η Κύμη πήρε την μεγάλη διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο και στην συνέχεια «έκανε πάρτι στο παρκέ».

Οι φιλοξενούμενοι ουσιαστικά δυσκολεύτηκαν μόνο στο πρώτο ημίχρονο όταν ο Έσπερος παίζοντας κατά διαστήματα καλή άμυνα , κερδίζοντας μάχες κάτω απ τα καλάθια και έχοντας εύκολα περιφερειακά σουτ έμεινε μέσα στο παιχνίδι. Ακόμη και η διαφορά των έξη πόντων που πήγαν οι δύο ομάδες στααποδυτήρια (36-42) στην ανάπαυλα του ημιχρόνου διαμορφώθηκε στα τελευταία δύο λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου όταν χαλάρωσε η άμυνα των γηπεδούχων. Στην επανάληψη το συγκρότημα του Β. Μπρατσιάκου «πάτησε γκάζι» στο παιχνίδι και στο τρίτο δεκάλεπτοξεκαθάρισε την κατάσταση στο παρκέ. Πέτυχε 22πόντους και δέχθηκε μόλις 7. Κυριάρχησε κάτω απ τα δύο καλάθια με τον Δήμο να «κάνει πράγματα και θάματα» και σε άμυνα και σε επίθεση παίρνωντας την σκυτάλη απ τον Ηλία Φούντα που στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο εκφραστής των περισσοτέρωνεπιθέσεων του Γυμναστικού. Φούντας και ΓιάννηςΓκρινιάρης έπαιξαν κόντρα στην παλιά τους ομάδα και έκαναν επίσης –όπως και με τον Ιωνικό πολύ καλό παιχνίδι- βάζοντας την δικιά τους σφραγίδα στο παρκέ. Βέβαια ο Γυμναστικός είχε και επιλογές απ την περιφέρεια τόσο με τον Σέττο και με τον Καραμπάτσο.

Δίκαιη η επικράτηση τηςομολογουμένως καλύτερης και πληρέστερης ομάδας της Κύμης που είχε στο πλευρό της
–όπως και στο μάτς με τον Ιωνικό- και πολλούς φίλους της που ήρθαν στην Λαμία να της συμπαρασταθούνε.
Στο πρώτοδεκάλεπτο του αγώνα ο Έσπερος δυσκόλεψε αρκετά τον αντίπαλό του , πάιζοντας και καλή άμυνα αλλά και έχοντας ευστοχία απ την περιφέρεια και από τα 6,75.Αποτέλεσμα να βρεθεί με την λήξη της ένα καλάθι μπροστά στο σκόρ(20-18).Και στο δεύτερο δεκάλεπτο ίδια εικόνα μέχρι δύο περίπου λεπτά πρίν την λήξη του ημιχρόνουόταν με 2/2 εύστοχες βολές του Μ.Σοφογιάννη έγινε το σκόρ 33-34.Απ εκείνο το σημείο και μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου κυρίως τα λάθη στην άμυνα των γηπεδούχων έκαναν το σκόρ 36-42.
Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν η κυριαρχία του ΓΣ ΚΥΜΗΣ. Επέβαλε το παιχνίδι του έτρεξε τοναντίπαλό του , κυριάρχησε κάτω απ τα δύο καλάθια και 43-64.

Διαδικαστικού χαρακτήρα και το τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα με την διαφορά ναμεγαλώνει συνεχώς 51-70 , 8:08΄΄ πρίν τοφινάλε.Ο Μ.Σοφογιάννης προσπαθούσε μόνος στην επίθεση αλλά Δήμος και Γυφτονικολός έκαναν πάρτιι και 60-86 ,2:26΄΄ πρίν το τέλος.Κάπου εκεί ο Γιάννης Σοφογιάννης έριξε στο παιχνίδι ότι ποιο νεαρό σε ηλικία είχε στον πα΄γκο ,έτσι για την συμμετοχή και αδιοαφορώντας για την έκταση του σκόρ. Ενέργεια πουχειροκροτήθηκε απ τον κόσμο….

Τα δεκάλεπτα:20-18, 36-42,43-64,64-90.

ΕΣΠΕΡΟΣ ΛΑΜΙΑΣ(Γ.Σοφογιάννης): Κατσαρός,Εμμανουήλ,Αλεξάνδρου 3(1), Ρίζος 2,Κουτσογιάννης 15,Κόρκος, Μ.Σοφογιάννης 21, Φαλλίας 4, Αναγνώστου, Βλάχος 7, Τρυφωνόπουλος 5, Νικολάου 7.

ΓΣ ΚΥΜΗΣ(Β.Μπρατσίακος): Γκρινιάρης 12, Γυφτονικολός 8, Σέττος 17, Παπαδάκης, Φούντας 12 ,Φώτης 7, Πόγκας 2, Δήμος 20, Καραμπάτσος 12.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου