Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Λύτρωση στο 90’ με Λαμπίν, ο Εργοτέλης 1-0 τον Ηρακλή Ψαχνών

Χιτσκοκικό φινάλε είχε το ντέρμπι κορυφής στη Football League, με τον Λαμπίν να σκοράρει στο 90’ για το 1-0 του Εργοτέλη επί του Ηρακλή Ψαχνών. Σε ένα Παγκρήτιο με λιγοστό κόσμο, παρά τον καλό καιρό και την κρισιμότητα του αγώνα, ο Εργοτέλης μπήκε πιο... κεφάτος στο γήπεδο. 


Από τα πρώτα λεπτά ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χάνοντας ευκαιρίες με τους Μπουχαλάκη, Βερπακόφσκις, ενώ ο Ηρακλής Ψαχνών είχε παραταχθεί με αμυντικούς προσανατολισμούς, προσέχοντας τα νώτα του. Παρά την πίεση και το γεγονός ότι ο δυνατός αέρας ευνοούσε τους Κρητικούς στο πρώτο μέρος, το 0-0 διατηρήθηκε ως το τέλος.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Γιώργου Βαζάκα μπήκαν με σκοπό να αιφνιδιάσουν και για ένα πεντάλεπτο είχαν κλείσει τον Εργοτέλη στα καρέ του, χάνοντας ευκαιρίες με τους Χαϊκάλη και Μπαράνκος. Όμως γκολ δεν σημείωσαν και μετά το 60’ οι γηπεδούχοι ανέλαβαν και πάλι τα ηνία του αγώνα. Είχαν μερικές καλές ευκαιρίες με τον Βερπακόφσκις και τον Μπουχαλάκη, ενώ οι συχνοί τραυματισμοί των παικτών του Ηρακλή προκαλούσαν συνεχώς διακοπές στον αγώνα και νεύρα για τους παίκτες του Εργοτέλη. Κι ενώ όλα έδειχναν πως το ματς θα λήξει 0-0, στα τελευταία λεπτά πήρε... φωτιά.
Στο 90’ μετά από φάση διαρκείας, ο Ρομάνο έβγαλε τη σέντρα και ο Λαμπίν με κεφαλιά έκανε το 1-0, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Στο 90+2’ οι Ψαχνιώτες ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σαρρή στον Χαϊκάλη, αλλά ο διαιτητής Παπαδόπουλος έδειξε να συνεχιστεί το ματς, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται έντονα. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους «κιτρινόμαυρους» να πανηγυρίζουν έντονα τη νίκη, που τους φέρνει στο +5, ενώ μπήκε τέλος στο αήττητο σερί του Ηρακλή Ψαχνών μετά από 19 ματς. Μάλιστα η προηγούμενη ήττα της ομάδας της Εύβοιας ήταν στα Ψαχνά από τον Εργοτέλη στον πρώτο γύρο, επίσης με 1-0.
Εργοτέλης: Αθανασίου, Πίτσος, Τζανακάκης (86’ Δωματάς), Σαρρής, Γιοβάνοβιτς, Ρομάνο, Μπουχαλάκης, Βερπακόφσκις, Χαντί (68’ Χρυσοφάκης), Ζάχορα (57’ Λαμπίν), Γκαντιάγκα
Ηρακλής Ψαχνών: Γ. Σικαλιάς, Μπακομήτρος, Πούλγκα (59’ Βανγκελί), Γιέσιτς, Ζουλιώτης, Μπαράνγκος, Λαμπρόπουλος, Δήμου (78’ Μήτσης), Ρούτσης (65’ Α. Σικαλιάς), Ρεπετσάς, Χαϊκάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου