Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Η μέρα που έπεσε το Προκόπι…

Λένε ότι στους δύο …τρίτος δεν χωρεί, στην υπόθεση «διαζύγιο με την Α1», όμως, οι Ωρεοί σώθηκαν, το Προκόπι έπεσε και ο Όλυμπος Γυμνού …ξέχασε και έγινε ο  μεγάλος αρνητικός πρωταγωνιστής. Λίγο πριν τη σέντρα του παιχνιδιού Ωρεοί – Όλυμπος, η κατάσταση υγείας των παικτών της φιλοξενούμενης ομάδας, που …έφτασε μεν, αλλά όχι στην ώρα της στο γήπεδο του Ν. Πύργου, αποτέλεσε την «πέτρα του σκανδάλου» στο πιο πολυσυζητημένο σίριαλ, το οποίο ο «σκηνοθέτης» της μεγάλης κατηγορίας φύλαγε για το τέλος.
Ακούστηκαν πολλά, ενδεχομένως να ακουστούν ακόμα περισσότερα (περισσότερο από κακεντρεχείς και σε …καφενειακό επίπεδο, μιας και όσοι έχουν …στοιχειώδη μυαλό, αντιλαμβάνονται ότι δεν υπήρχε επ’ ουδενί δόλος), η ουσία είναι ότι η μέρα που έπεσε το Προκόπι ήταν αν μη τι άλλο …επεισοδιακή, παρά το γεγονός ότι όλα τέλειωσαν νωρίς. Το ματς Ωρεοί-Όλυμπος Γυμνού κατακυρώθηκε υπέρ των γηπεδούχων με σκορ 3-0 άνευ αγώνα, την ίδια στιγμή που το Προκόπι διασκέδαζε τις εντυπώσεις φιλοδωρώντας με πέντε γκολ την ΑΕ Χαλκίδας.  Τα «Ευβοϊκά Σπορ» ήρθαν σε επικοινωνία και με τις τρεις πλευρές , προκειμένου να σας μεταφέρουν πως έζησαν οι …πρωταγωνιστές της 30ης αγωνιστικής το θέμα που εύλογα προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις....

ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΥΜΝΟΥ: «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη»
Ο γενικός γραμματέας του Όλυμπου Γυμνού, Βασίλης Νάτσος, ήταν ο άνθρωπος που κατέθεσε την δική του άποψη για λογαριασμό της διοίκησης της ομάδας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Σε καμία περίπτωση δεν έγινε εσκεμμένα, προς Θεού! Κάναμε λάθος και έχουμε την ευθύνη την οποία αναλαμβάνουμε. Είμαστε σοκαρισμένοι, εκτεθήκαμε ανεπανόρθωτα σε όλη την ποδοσφαιρική Εύβοια και το αναγνωρίζουμε, κοινώς γίναμε …ρεζίλι.  Έχει δικαίωμα ο καθένας να λέει ότι θέλει. Το μέλος της διοίκησης, που είχε επιφορτιστεί να έχει μαζί του τα δελτία, ανακάλυψε ότι έλειπε η κατάσταση υγείας όταν η ομάδα έφτασε στο γήπεδο. Κάναμε ότι ήταν δυνατόν, αλλά δυστυχώς δεν προλάβαμε. Επικοινωνήσαμε και με την ΕΠΣΕ, για να σταλεί το σχετικό αντίγραφο, αλλά και οι ίδιοι μας ενημέρωσαν πως έκαναν ότι μπορούσαν, δίχως όμως αποτέλεσμα.
Είναι αλήθεια ότι ο μόνος τρόπος, ήταν να σταλεί η κατάσταση υγείας με FAX σε ξενοδοχείο της περιοχής… Πράγματι αυτό έγινε, αλλά όχι μέσα στα χρονικά όρια που απαιτούνταν, καθώς το φύλλο αγώνα είχε ήδη κλείσει. Είμαστε μία νέα διοίκηση, κατανοώ ότι το λάθος είναι ασυγχώρητο και αδιανόητο, αλλά μην μας στήσουν στον τοίχο.
Σκεφτήκαμε σαν διοίκηση να παραιτηθούμε, αλλά θα μείνουμε και θα παλέψουμε.
Το να παραιτηθείς καμιά φορά είναι και η εύκολη λύση. Δεν δώσαμε την ανάλογη προσοχή. Υπήρχε μία χαλαρότητα στις τάξεις της ομάδας, λογικό είναι, αλλά αυτό απέχει πολύ από το να ξεχάσουμε την κατάσταση υγείας. Η ομάδα πήγε στο Ν. Πύργο με σκοπό να χτυπήσει στα ίσια το ματς, θέλαμε να γίνει το ματς, αλλά από τη στιγμή που η κατάσταση υγείας των παικτών έφτασε στο γήπεδο με καθυστέρηση, δικαιολογημένα αντέδρασαν και οι Ωρεοί. Σκεφτόμαστε και περνάνε από το μυαλό μας τα πάντα, ακόμα και η …προβοκάτσια, τώρα εκ των έσω ή όχι μη με ρωτάτε, γιατί είναι απλά μία σκέψη και είμαστε υποχρεωμένοι να ερευνήσουμε και να εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα».

ΑΟ ΩΡΕΩΝ: «Θέλαμε να …ζήσουμε»
Την άποψή του για το θέμα που άναψε …φωτιά και οδήγησε τους Ωρεούς …χωρίς να ιδρώσουν (τουλάχιστον στο τελευταίο ματς) στην παραμονή, εξέφρασε ο προπονητής της ομάδας, Θανάσης Γουρνάς. «Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί, αν γινόταν στα μισά του πρωταθλήματος μπορεί κανένας να μην έλεγε τίποτα, έγινε όμως την τελευταία αγωνιστική…
Είναι όμως και ζήτημα κανονισμών. Οι ομάδες οφείλουν να προσκομίζουν στους διαιτητές τα δελτία με την κατάσταση υγείας μισή ώρα πριν την σέντρα. Ο διαιτητής είναι υποχρεωμένος μισή ώρα μετά να κλείσει το φύλλο αγώνα. Η κατάσταση υγείας των παικτών των Ωρεών έφτασε στο γήπεδο 18:05, ουσιαστικά δηλαδή μία ώρα μετά.
Εμείς από την πλευρά μας δεν έχουμε να πούμε πολλά, ετοιμαστήκαμε να δώσουμε την πιο μεγάλη μάχη, το παιχνίδι δεν έγινε, πήραμε στα χαρτιά τους 3 βαθμούς, αλλά το λάθος στο ποδόσφαιρο το πληρώνεις.
Έχω ακούσει φαιδρά πράγματα και για μένα προσωπικά λες και είμαι κανένας μπράβος της νύχτας, υπάρχουν άνθρωποι που τα βάζουν και με τους Ωρεούς.
Τι φταίνε οι Ωρεοί, πείτε μου… Εμείς επιχειρήσαμε να διευκολύνουμε και τους ανθρώπους του Όλυμπου να προσκομίσουν έγκαιρα την κατάσταση υγείας, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Από τη μεριά μας δεν υπάρχει το παραμικρό ψεγάδι. Είμαστε ένα σωματείο που παλεύει με νύχια και με δόντια και προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του. Οπωσδήποτε και εμείς θα θέλαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι στο γήπεδο, όμως η ευθύνη δεν βαραίνει εμάς. Κάναμε τρομερή προσπάθεια και σε πολλά ματς κατάθεση ψυχής (όπως στο Βασιλικό) για να σωθούμε. Μας ζητήθηκε να γίνει το ματς στις έξι το απόγευμα και ενώ είχε κλείσει το φύλλο αγώνα, γίνονται αυτά;
Είπα ξεκάθαρα ότι δεν συναινώ. Να συναινέσω σε ένα θέατρο; Αυτά ήταν τα λόγια μου στον διαιτητή κ. Σέγγο. Του είπα ότι οι αντίπαλοι θα …ζήσουν, ενώ εγώ σήμερα παίζω τη …ζωή μου. Από τη στιγμή που υπάρχουν κανονισμοί έπρεπε να εφαρμοστούν.
Έχω ξεχάσει και εγώ τα δελτία των ποδοσφαιριστών μου στο παρελθόν, γι αυτό είπα στην αρχή ότι αυτό συμβαίνει, αλλά ήμουν στο γήπεδο μιάμιση ώρα πριν και όταν διαπίστωσα το λάθος μου είχα το χρόνο και να το διορθώσω. Όταν όμως έρχεσαι από τη Γυμνού στον Ν.Πύργο στις 5 το απόγευμα, πως είναι δυνατόν να διορθώσεις αυτό το λάθος στα χρονικά όρια που απαιτούνται;».

ΔΟΞΑ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ: «Δεν υπήρχε δόλος!»
Η Δόξα Προκοπίου μοιάζει να είναι το …θύμα την όλης ιστορίας. Η ομάδα που καταδικάστηκε σε υποβιβασμό …πριν την ώρα της, αλλά στο Προκόπι αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία το γεγονός, όπως φανερώνουν και τα λόγια του ποδοσφαιριστή της ομάδας Γιάννη Κουτσουφλάκη…
«Εμείς τι να κάνουμε, τον λόγο έχει η ΕΠΣΕ. Εκτιμούμαι ότι δεν υπήρχε κανένας δόλος, τουλάχιστον έτσι θέλουμε να πιστεύουμε και όχι μόνο αυτό, αλλά είμαστε πεπεισμένοι ότι αν δεν γινόταν αυτό το λάθος, ο Όλυμπος θα έπαιζε και για τη νίκη κόντρα στους Ωρεούς.
Γνωρίζουμε ότι είναι μία ομάδα που παλεύει όλα τα ματς, το έκανε και στο Προκόπι στο μεταξύ μας παιχνίδι στο οποίο μας κέρδισε και ουσιαστικά σε εκείνο το ματς γκρεμίσαμε ότι είχαμε χτίσει μία εβδομάδα νωρίτερα με το διπλό (0-2) στο Βασιλικό.
Σίγουρα δεν φταίνε οι παίΚτες και ο προπονητής του Όλυμπου, όμως σε καμιά περίπτωση δεν θα οδηγήσουμε στο εκτελεστικό απόσπασμα τον άνθρωπο της διοίκησης που υπέπεσε σε αυτό το μεγάλο λάθος. Όμως ξέρετε κάτι; Πρώτα από όλα φταίμε εμείς, που φέραμε την ομάδα να παίζει την σωτηρία της την τελευταία αγωνιστική. Όλοι τα ρίχνουν στον Όλυμπο, αλλά εμείς έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας και ξέρουμε ότι θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει τέτοιου είδους περιπέτειες. Ήταν μία χρονιά δύσκολη, με πολλές απουσίες έμπειρων ποδοσφαιριστών, αλλά και πολλά νέα παιδιά στην ομάδα που δεν ήξεραν τις απαιτήσεις της κατηγορίας και σίγουρα η απειρία στις λεπτομέρειες πάντα κοστίζει.
Εμείς λέμε ότι η φετινή χρονιά ήταν μία κακή παρένθεση. Το Προκόπι θα ανασυνταχθεί και  δείχνοντας την στοιχειώδη προσοχή θα επιστρέψει του χρόνου στην Α1. Όμως μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Σε τέτοιες περιπτώσεις τους παίρνει όλους η …μπόρα, αλλά καλό θα ήταν να ηρεμήσουν τα πνεύματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου