Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Η Δόξα Προκοπίου τιμάει τον Κώστα Ντάλα της Ιστιαίας!

Όσους πρόσφεραν στο ευβοϊκό ποδόσφαιρο θα βραβεύσει η Δόξα Προκοπίου, στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει την Σάββατο 6 Αυγούστου, oπως έχουμε αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ. Μέσα σε αυτούς θα είναι και ένας παράγοντας, που έχει προσφέρει όσο λίγοι στο άθλημα στην περιοχή μας. Πρόκειται για τον Κώστα Ντάλα που φέτος κλείνει 35 χρόνια προσφορά στην Α.Ε. Ιστιαίας και στο βορειοευβοιώτικο ποδόσφαιρο γενικότερα.
Ο Κώστας Ντάλας το 1976 μπήκε για πρώτη φορά στο χώρο του ποδοσφαίρου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Ο. Ιστιαίας (τότε η πόλη όπως και τώρα είχε δύο ομάδας τον Α.Ο.Ι και τον Απολλώνιο). Στη συνέχεια, στις αρχές της δεκαετίας του ‘80 οι δύο ομάδες έκαναν ένωση  δημιουργώντας την Ένωση Απολλώνιου και Α.Ο. Ιστιαίας ή Αθλητική Ένωση Ιστιαίας. Ο κ. Κώστας παρέμεινε στην ομάδα και την υπηρέτησε από πολλά πόστα, έφορος, ταμίας, γραμματέας, Πρόεδρος. Τις χρονιές που ήταν Πρόεδρος αξίζει να σημειώσουμε, ότι η Α.Ε.Ι είχε μία από τις καλύτερες ομάδες, που είδε ποτέ η περιοχή μας. Θα πρέπει επίσης να τονίσουμε, ότι δικιά του ανακάλυψη ήταν ο Γιώργος Αναστασίου, που άφησε εποχή με την μεγάλη ομάδα του Αθηναϊκού τη 10ετία του ’90.
Σήμερα, 35 χρόνια μετά εξακολουθεί να παραμένει δίπλα στην αγαπημένη του ομάδα (σημειωτέον δεν την εγκατέλειψε ποτέ όλα αυτά τα χρόνια) από τη θέση του φροντιστή, ακούραστος εργάτης των γηπέδων. Μια ήρεμη δύναμη στο πάγκο, με ήθος αφού ποτέ δεν έχει αποβληθεί από τον αγωνιστικό χώρο από κανένα διαιτητή ή παρατηρητή αγώνα.
Έμπειρος και άριστος γνώστης του ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι, όσο λίγοι. Οι συμβουλές του, κυρίως πάνω σε διοικητικά θέματα πολύτιμες, για κάθε νέο ποδοσφαιρικό παράγοντα.
Γιάννης Δραπανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου