Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Γιάννης Βογιατζής: «Στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο οι παράγοντες χάσαμε τον ουσιαστικό στόχο μας»


Συνέντευξη παραχώρησε στο Ράδιο Ιστιαία και στην εκπομπή του Γιάννη Τσελίκα «Πρωινές Διαδρομές» ο ιδρυτής και προπονητής της Ακαδημίας Γιάννης Βογιατζής.
Σε ερώτηση του κ. Τσελίκα, γιατί η ομάδα άλλαξε στόχου, δηλαδή ενώ αρχικά είχε ξεκινήσει με την....
....προοπτική να έχει μικρούς παίκτες και να βγάζει νέα ταλέντα και να τροφοδοτεί τις ομάδες της περιοχής, έφτασε να κάνει πρωταθλητισμό και μάλιστα φέτος ανέβηκε και στην Ά2 κατηγορία, ο κ. Βογιατζής απάντησε, ότι «αυτός ήταν αρχικά ο στόχος, αλλά μετά αφού είδαμε, πως οι ομάδες στη Βόρεια Εύβοια δεν πάνε καλά αποφασίσαμε να κάνουμε εμείς κάτι. Πρέπει να δείξουμε έργο στη Βόρεια Εύβοια. Δεν θα κάνουμε συνεχώς πρωταθλητισμό, αλλά θέλουμε να είμαστε μέσα στις καλές ομάδες του πρωταθλήματος».
Επίσης ο κ. Βογιατζής αναφέρθηκε και στα οικονομικά. Συγκεκριμένα μετά από ερώτηση του Γιάννη Τσελίκα, για το αν ισχύει το γεγονός, ότι στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο «παίζουν» μεγάλα ποσά από επιχορηγήσεις, απάντησε, ότι αυτό το έχει ακούσει και πως τα έσοδα της Ακαδημίας προέρχονται, από  τους γονείς, που έχουν τα παιδιά τους στα τμήματα υποδομών και είναι μέλη και από φίλους που στηρίζουν την ομάδα. Τόνισε δε, ότι επιχορηγήσεις από τη διοργανώτρια αρχή έχει να πάρει η ομάδα εδώ και τρία χρόνια, ενώ επισήμανε πως χρήματα που δίνονται στα σωματεία μέσω Βουλευτών είναι κάτι που δεν τον αγγίζει.
Επίσης τόνισε ότι «το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται χρόνο, δουλειά, υπομονή στόχους και ανιδιοτέλεια. Οι παράγοντες όλοι μας έχουμε χάσει το στόχο μας, που είναι ο αθλητισμός και όχι ο πρωταθλητισμός».
Τέλος ο κ, Βογιατζής αναφέρθηκε και στο γηπεδικό πρόβλημα δηλώνοντας, ότι ένα γήπεδο δεν φτάνει για τις ανάγκες των ομάδων της Ιστιαίας και τον ακαδημιών τους. Επίσης χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη βοήθεια του Αντιδημάρχου Σπύρου Ζάχαρη στα αθλητικά σωματεία και τις προσπάθειες που κάνει, για την κατασκευή βοηθητικού γηπέδου στην Ιστιαία, το οποίο θα λύσει πάρα πολλά προβλήματα.
Γιάννης Δραπανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου