Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΛΛΟΝΗ-ΗΡΑΚΛΗΣ Ψ. 0-0 …και όμως μπορούσε το 3ποντο!

ΗΤΑΝ ΕΜΦΑΝΕΣ ΟΤΙ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ 0-0 ΜΕΣΑ ΣΤΟ AEL F.C. Arena, ΕΙΧΕ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ! ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙ ΕΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΛΟΝΗ! ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΟΙ «ΠΡΑΣΙΝΟΙ» ΤΩΝ ΨΑΧΝΩΝ ΗΤΑΝ ΣΑΦΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΥΣ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ 3 ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΑΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΧΩΡΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΟ ΤΟ 3ΠΟΝΤΟ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ!

Ίσως το παιχνίδι της Τετάρτης κόντρα στην Λάρισα, στο στολίδι που λέγεται AEL F.C. Arena, ήταν μία πολύ ισχυρή ντόπα για την αυτοπεποίθηση των παικτών του Ηρακλή Ψ. και για τις παρουσίες τους στα εκτός έδρας παιχνίδια, όπου παρά την πολύ καλή τους απόδοση δεν μπορούσαν να πάρουν κάτι θετικό!

Με την ψυχολογία, λοιπόν, να ανεβαίνει σε υψηλά επίπεδα, αλλά και έχοντας την πίστη ότι έχουν τις δυνατότητες και την ικανότητα να παίρνουν ότι αξίζουν στα παιχνίδια, πήγαν στην Μυτιλήνη, όπου αντιμετώπισαν την επίσης νεοφώτιστη στην Β’ Εθνική ομάδα της ΑΕΛ Καλλονής, του γνωστού μας Λουτσιάνο Ντε Σόουζα!
Ήταν ένα παιχνίδι εκτός έδρας, με τις γνωστές δυσκολίες που έχει ένα τέτοιο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν ακόμα πετύχει νίκη στην έδρα τους στο φετινό πρωτάθλημα και ήταν κάτι που το αναζητούσαν με πάθος.

Ο Ηρακλής πήγε στην Μυτιλήνη με αρκετές σοβαρές απουσίες και πιο συγκεκριμένα: ο αρχηγός Μάριος Σέγκος τραυματίστηκε στο παιχνίδι της Λάρισας και δεν στάθηκε δυνατό να ξεπεράσει αυτόν τον τραυματισμό!

Ο Άλβες είναι τραυματίας από το παιχνίδι με τον Διαγόρα και βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας.
Ο Τσάτσος δεν έχει επανέλθει από τον τραυματισμό του στο παιχνίδι με τα Γιαννιτσά.

Ο Δημήτρης Παριανός τραυματίστηκε και αυτός στην Λάρισα και δεν ακολούθησε την αποστολή, ενώ πρόβλημα παρουσιάστηκε και στον Πάγκαλο,
Καταλαβαίνει, λοιπόν, κανείς ότι οι επιλογές του Αντ. Πριόνα ειδικά στην επίθεση ήταν πολύ περιορισμένες.
Παρ’ όλες τις απουσίες η 11άδα που παρέταξε ο Αντ. Πριόνας ήταν πάρα πολύ καλή και αξιόμαχη.

Μπορεί να βγήκαν στο γήπεδο αποφασισμένοι οι γηπεδούχοι να πιέσουν και να επιδιώξουν να ξαναβάλουν το δικό τους παιχνίδι, κάτι τέτοιο όμως δεν ήταν δυνατό να γίνει, καθώς η αμυντική γραμμή και λειτουργία του Ηρακλή δεν επέτρεψαν στους παίκτες του Λουτσιάνο να απειλήσουν σε καμία περίπτωση την εστία του Τόλιου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλο το 90λεπτο οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να κάνουν μία καλή ευκαιρία και να απειλήσουν τον Τόλιο.
Σιγά-σιγά οι Ψαχνιώτες επέβαλαν τον δικό τους ρυθμό, ανέβηκαν και πίεσαν ψηλά, περιορίζοντας τους γηπεδούχους στην περιοχή τους, αναζητώντας το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα στο σκορ.

Στο 32’ μετά από σέντρα του Φιλιππάκου, ο προωθημένος Ρεπετσάς, έπιασε εξ επαφής καρφωτή κεφαλιά, για να φύγει η μπάλα ελάχιστα άουτ από την συμβολή των δοκών του Σουλογιάννη.
Λίγο πριν τη λήξη του 45λεπτου και συγκεκριμένα στο 40’ νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Ηρακλή, όταν ο Ροντρίγκο Ριμπέιρο με εξαιρετική ατομική προσπάθεια μπαίνει στην περιοχή, πλασάρει πολύ ωραία, ο Σουλογιάννης εξουδετερωμένος, αλλά η μπάλα φεύγει άουτ, σύρριζα από το κάθετο δοκάρι.

Προσπάθησαν κάπως στην επανάληψη να πιέσουν κύρια με τον Μανουσάκη οι γηπεδούχοι, όμως ο Τόλιος και η άμυνα του Ηρακλή αντέδρασαν υποδειγματικά. Ο Ηρακλής γρήγορα ισορρόπησε και πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και μάλιστα στο 58’, ο Ροντρίγκο Ριμπέιρο ξέφυγε από τους αμυντικούς, βγήκε μόνος με τον Σουλογιάννη, όμως ο έμπειρος κήπερ της Καλλονής απέκρουσε σωτήρια το πλασέ του Βραζιλιάνου…

Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Ηρακλή στο 78’, όταν ο Τελκίνσκι με εντυπωσιακές ενέργειες απέφυγε τους αντιπάλους του και έβγαλε ασίστ στον Ροντρίγκο, το σουτ-πλασέ του οποίου διώχνει με υπερένταση ο Σουλογιάννης με το πόδι και η μπάλα αργά-αργά κύλησε μπροστά από την εστία σε κόρνερ.

Ήταν η τελευταία καλή ευκαιρία του παιχνιδιού. Στο 10λεπτο που απέμεινε παρά τις προσπάθειες που έκαναν οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να φτάσουν σε καμία περίπτωση με αξιώσεις στην εστία του Τόλιου.
Άσχετα αν ο Ηρακλής δικαιούτο τη νίκη, βάσει των ευκαιριών που είχε, το ότι απέσπασε θετικό αποτέλεσμα εκτός έδρας και μάλιστα σε μία δύσκολη έδρα.

Πολύ καλή η διαιτησία του Μεσσήνιου Μπλούνα και των συνεργατών του Λάμια και Κυριακόπουλου επίσης από την Μεσσηνία.
ΚΑΛΛΟΝΗ (Λουτσιάνο Ντε Σόουζα): Σουλογιάννης, Καρακώστας, Τραορέ, Γάλας (57’ Ντος Σάντος), Τζωρτζόπουλος, Σκάγκλια, Μαρσέλο, Κριπιντίρης, Λεοζίνιο, Μανούσος (75’ Τριανταφύλλου), Μανουσάκης.
ΗΡΑΚΛΗΣ Ψ. (Αντ. Πριόνας): Τόλιος, Μπακομήτρος, Ρεπετσάς, Γιώτας, Ζουλιώτης, Φιλιππάκος (51’ Τελκίνσκι), Ριμπέιρο, Ντελέκος (75’ Σεφερίδης), Τσοκάνης (60’ Γανωτής), Λιόσης, Δελήμπασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου