Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

ΑΟ Χαλκίς:Η στάχτη που πάει να γίνει φλόγα!


Το σύνθημα δόθηκε, ίσως περισσότερο δυνατά όσο ποτέ τα τελευταία χρόνια, με ασπίδα ένα νέο ευρύ διοικητικό συμβούλιο αποφασισμένο να ταράξει τα ήρεμα νερά και να οδηγήσει τον ΑΟ Χαλκίς εκεί που του αρμόζει, με βήματα αργά αλλά σταθερά. Ο στόχος οριοθετήθηκε. Ποιος είναι; Η κατάκτηση του φετινού τίτλου στον 7ο όμιλο της Δ’ Εθνικής και η επιστροφή στη Γ’ Εθνική.
Πως θα γίνει αυτό; Πάντως σίγουρα όχι με τα ευχολόγια. Το ξέρουν καλύτερα και οι ίδιοι οι άνθρωποι που τα…ξεστομίζουν, οι οποίοι θα σηκώσουν το διοικητικό, το οργανωτικό, μα πάνω απ όλα το οικονομικό βάρος της φετινής σεζόν.
«Μπορούμε και πρέπει να τα καταφέρουμε, αρκεί να είμαστε ενωμένοι» ακούστηκε στην αίθουσα του ξενοδοχείου LUCY και από τη φράση αυτή εδώ και λίγες ώρες αρχίζει το κουβάρι να ξετυλίγεται, αρχίζει η νέα εποχή, δεν χωράει αμφιβολία, αυτή ήταν η συνέλευση της αντεπίθεσης για τον ΑΟ Χαλκίς!

Το νέο διευρυμένο συμβούλιο



Στην χθεσινή συνέλευση παρουσιάστηκαν τα πρόσωπα του νέου διευρυμένου διοικητικού συμβουλίου. Πρώτα απ όλα για το τυπικό μέρος της υπόθεσης οριστικοποιήθηκε η σύνθεση του 9μελούς συμβουλίου και αυτό αποτελείται από τους Βασίλη Ταρνανά(πρόεδρο), Δημήτρη ΠίγγοΘανάση ΤάρτηΔημήτρη Τάγκα, Γιώργο Μπούρικα, Βασίλη Αρμόνη, Γρηγόρη Δάσκο, Σταμάτη Γκάβαλη και Παναγιώτη Μαργέτη. Ουσιαστικά τα οχτώ από τα εννιά μέλη είχαν επιλεγεί και στην προ δύο εβδομάδων περίπου συνάντηση στα γραφεία της ομάδας στην οδό Χαϊνά, με την διαφορά ότι στο 9μελές προοριζόταν ο Μπάμπης Κουσκούτης ο οποίος όμως απoφάσισε να μην συμμετάσχει για να πάρει τη θέση του τελικά ο Δημήτρης Μαργέτης.
Από κει και πέρα όμως υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που θα συμβάλλουν στο χτίσιμο του ΑΟΧ και αυτοί είναι οι Βαγγέλης Σέμπος, Δημήτρης Παπαθεοδώρου, Κώστας Σαμαντούρος, Βασίλης Λούκας, Τάσος Αποστολόπουλος, Αντώνης Πατέλης(τουλάχιστον αυτά τα ονόματα αναφέρθηκαν), ενώ  η πόρτα της διοίκησης παραμένει ανοιχτή για οποιονδήποτε άλλον θελήσει να αποτελέσει κομμάτι του ισχυρού διοικητικού παζλ.

Δημήτρης Πίγγος: «Μία γροθιά»



Ο Δημήτρης Πίγγος ήταν ο άνθρωπος που ανέλαβε να διαχειριστεί το επικοινωνιακό κομμάτι της συνέλευσης, συντονίζοντας ουσιαστικά τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν.
Ήταν αυτός που άνοιξε την αυλαία τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «ο ΑΟΧ καλείται να φτάσει εκεί που του αξίζει. Ξεκινήσαμε το 2005 και παραλάβαμε καμένη γη με πρωτεργάτη τον κ. Μπούρικα, όμως βήμα βήμα καταφέραμε να ανεβάσουμε την ομάδα από τις τοπικές κατηγορίες στη Δ’ Εθνική. Πέρυσι κάναμε μία καλή πορεία, μπορούσαμε και καλύτερα, είναι αλήθεια ότι αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες, όμως φέτος θέλουμε να είναι η χρονιά μας. Η θέληση και το μεράκι για δουλειά θα μας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων μας. Τον Σεπτέμβριο η ομάδα πρέπει να είναι έτοιμη για να διεκδικήσει την άνοδο στην Γ’ Εθνική με αξιώσεις. Για να γίνει όμως αυτό, από τον πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο φίλαθλο, όλοι πρέπει να βάλουμε και από ένα λιθαράκι».

Η τοποθέτηση του Τασιόπουλου



Την πρώτη γνωριμία με τους φιλάθλους της Χαλκίδας είχε ο νέος προπονητής της ομάδας Τάσος Τασιόπουλος, ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενά του έδειξε έτοιμος να οδηγήσει τους «νερατζούρι» στο μονοπάτι της καταξίωσης. Ο 43χρονος τεχνικός κάλεσε τον κόσμο να σταθεί στο πλευρό της ομάδας και από κοινού να ανέβουν την ανηφόρα που λέγεται Περιφερειακό πρωτάθλημα, αναφέροντας  χαρακτηριστικά:
«Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας, είναι αλήθεια πως όταν μίλησα με τους διοικούντες της Χαλκίδας διαπίστωσα ότι υπάρχει ένα όραμα όχι μόνο για φέτος αλλά και για τα επόμενα χρόνια. Ήταν αυτό που με έκανε να έρθω στη Χαλκίδα. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μία καλή και ανταγωνιστική ομάδα. Χρειαζόμαστε όμως και τη βοήθεια τη δική σας. Έχω δει σε παιχνίδια του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ κάποια πανό τα οποία λένε Χαλκίδα. Εμείς θέλουμε οι φίλαθλοι αυτοί να έρθουν και κοντά στην ομάδα της πόλης. Αυτό θα γίνει φυσικά αν η ομάδα αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε εμείς. Εύχομαι του χρόνου, στην αντίστοιχη γενική συνέλευση να μην υπάρχει ούτε μία καρέκλα άδεια εδώ μέσα. Σας ευχαριστώ πολύ».

Μέλη και…προπονητικό κέντρο!


 
Ο δρόμος της οργάνωσης και της εύρυθμης λειτουργίας του ΑΟ Χαλκίς περνάει από την αναγκαιότητα της εγγραφής μελλών στον σύλλογο αλλά και της δημιουργίας ενός προπονητικού κέντρου που θα βάλει τελεία στις... περιπλανήσεις των παιχτών της ομάδας. Είναι δύο συνιστώσες που θα αποτελέσουν βασικά γρανάζια στη "μηχανή" της κυανόμαυρης συνισταμένης, γι αυτό απαιτείται συσπείρωση και διαρκής αγώνας μέχρι να πάρουν σάρκα και οστά τα παραπάνω. Ο Δημήτρης Πίγγος είπε για το θέμα του προπονητικού κέντρου:
"Το γεγονός ότι η ομάδα δεν έχει προπονητικό κέντρο αποτελεί μεγάλη πληγή για την ομάδα. Ο ΑΟΧ δικαιούται να έχει το δικό του προπονητικό κέντρο. Είναι μία πληγή για την οποία τόσα χρόνια κανείς δεν έχει βρει το φάρμακο. Ελπίζω να ακουστεί η φωνή μας στους υπεύθυνους και να βρεθεί μία λύση". Όσον αφορά τις βελτιώσεις που απαιτούνται στο Δημοτικό στάδιο(λίφτινγκ καλύτερα), προτεραιότητα αποτελεί η κατασκευή ή καλύτερα η ολοκλήρωση του στοιχειωμένου σκεπάστρου και...μεσοπρόθεσμα και η τοποθέτηση νέων προβολέων.

Το μεγάλο μυστικό!



Έτσι χαρακτήρισε ο Δημήτρης Πίγγος την επιχείρηση "εγγραφή μελλών". Όπως είπε χαρακτηριστικά "πόσοι είστε εδώ, εκατό άνθρωποι; Ο καθένας αν φέρει από 10 γνωστούς του, με μία μηνιαία συνδρομή της τάξης των 5 ευρώ, το ποσό που θα μαζευτεί θα αποτελέσει μεγάλη ανάσα για την Χαλκίδα. Μπορεί τα 5 ευρώ για τον καθένα ξεχωριστά να είναι ένας καφές στην παραλία, αλλά τα χρήματα αυτά στο σύνολό τους θα προσφέρουν τα μέγιστα στην ομάδα. Οι συνδρομές αλλά και η προπόληση εισιτηρίων κάθε Κυριακή αποτελούν το Α και το Ω για έναν σύλλογο για να σταθεί στα πόδια του, όχι φέτος αλλά και τα επόμενα χρόνια. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα ματώνουν και οι παράγοντες οικονομικά με συνέπεια να μπορούν να ανταπεξέλθουν έτσι ώστε να μην φτάσουν στο σημείο μην έχοντας άλλη επιλογή να εγκαταλείψουν το καράβι." Να σημειωθεί ότι στα γραφεία του ΑΟΧ(Χαϊνά 46) θα υπάρχει μόνιμος υπάλληλος στον οποίο θα ανατεθεί να γράφει συνδρομητές όσους φίλους της ομάδας θελουν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Η... ατάκα Ταρνανά!



Κάπου εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι καθ' όλη τη διάρκεια της συνέλευσης, η μοναδική φωνή που δεν είχε ακουστεί ήταν αυτή του προέδρου της ομάδας Βασίλη Ταρνανά. Εκτός από τους Δημήτρη Πίγγο και Τάσο Τασιόπουλο, τον λόγο πήραν και αρκετά από τα νέα μέλη του συμβουλίου όπως οι Τάρτης, Γκάβαλης, Αρμόνης, Παπαθεοδώρου, Δάσκος και Σαμαντούρος οι οποίοι κοίταξαν στα μάτια τους φίλους της Χαλκίδας ζητώντας τους να συστρατευτούν με όλες τους τις δυνάμεις στη νέα εποχή. Μέχρι εκείνη την ώρα ο Βασίλης Ταρνανάς ήταν απλώς...παρατηρητής της συνέλευσης όμως όταν του ζητήθηκε να ρίξει την αυλαία είπε πολύ απλά "με κάλυψαν οι προλαλίσαντες, εύχομαι να πάρουμε το πρωτάθλημα" εισπράτωντας το ζεστό χειροκρότημα και τις επευφημίες των φίλων της ομάδας.
Γιάννης Τρυφωνίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου