Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Στενάζουν οι ομάδες από τα χαράτσια του Οργανισμού Αθλησης του Δήμου Χαλκιδέων

Τελικά και σε αυτή την πόλη την κακοδιαχείριση των Διοικούντων καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες και εν προκειμένω τα ερασιτεχνικά σωματεία που χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις εγκαταστάσεις του Δήμου Χαλκιδέων!! Πρόσφατα, η ΑΓΕΧ έλαβε από το Δήμο ένα έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο, οφείλει να πληρώνει κάθε μήνα 1.700 ευρώ(!!) προκειμένου να χρησιμοποιεί τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ο Δήμος Χαλκιδέων, σε μια προσπάθεια να εξοικονομηθούν χρήματα, ακολουθεί την τακτική την οποία ακολουθεί και η Κυβέρνηση.
Ζητά χρήματα από τους πολίτες και τα αθλητικά σωματεία, την στιγμή που είναι γνωστό ότι, χρήματα δεν υπάρχουν.
Όλοι γνωρίζουν ότι, προκειμένου να βρεθεί τρόπος να πληρωθεί το λεωφορείο για τις μετακινήσεις της ΑΓΕΧ, βάζουν ρεφενέ οι παράγοντες από τα χρήματα που δεν τους περισσεύουν, ενώ η διατήρηση των ομάδων έχει γίνει δύσκολη και επίπονη.
Τα χρήματα που υποτίθεται ότι εισπράττουν οι σύλλογοι από τα παιδιά που αθλούνται, και στα οποία θέλει να βάλει χέρι ο Δήμος Χαλκιδέων, είναι γνωστό ότι, εάν εισπραχθούν σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, δεν επαρκούν ούτε για την κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών.
Αυτά τα γνωρίζουν πολύ καλά οι ιθύνοντες του Δήμου οι οποίοι λειτουργούν χωρίς σχέδιο και όραμα στην κατεύθυνση της διαχείρισης και μόνο των αθλητικών χώρων, χωρίς να ενδιαφέρονται για την επιβίωση των ομάδων.
Και το ερώτημα που προκύπτει είναι, τί θα κάνει ο Δήμος στην περίπτωση που τα σωματεία δηλώσουν αδυναμία να πληρώσουν τα χαράτσια;
Θα πάψει να τους διαθέτει τους αθλητικούς χώρους και θα συντελέσει έτσι στην εξαφάνιση του ερασιτεχνικού αθλητισμού;
Και το ερώτημα είναι πραγματικό, γιατί ακριβώς αυτό ισχύει αυτή την στιγμή στην Εύβοια.
Και ο Δήμος Χαλκιδέων θα έπρεπε να είχε βρει τρόπους ενίσχυσης των σωματείων και όχι αφαίμαξής τους.
Δυστυχώς όμως, και στην Χαλκίδα ακολουθείται η εύκολη και απώδυνη πρακτική των χαρατσιών, η οποία οδηγεί σε εξαφάνιση τα σωματεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου