Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Ο κόσμος που κατέκλυσε το Δημοτικό Στάδιο Βασιλικού δικαιώθηκε απόλυτα για την επιλογή του να περάσει το απόγευμα

Για τους περισσοτερους ηταν το ματς της αγωνιστικής αλλά για τους παιχτες,τη διοίκηση, τον προπονητη και το κοσμο της Αρτακης ηταν το ματς της χρονιας.
 Ένας τιτλος και μάλιστα ο πρωτεύων κρινόταν απο την έκβαση του. Ο κόσμος που κατέκλυσε το Δημοτικό Στάδιο Βασιλικού δικαιώθηκε απόλυτα για την επιλογή του να περάσει το απόγευμα παρακολουθώντας ενα ματς με απίστευτες συγκινήσεις. Απο νωρίς οι κερκίδες ασφυκτυουσαν απο οπαδούς και των δυο ομάδων.Το παιχνιδι ξεκίνησε δυνατά απο τους φιλοξενούμενους που ήθελαν να απο
Πόλυ νωρίς να πετύχουν το στοχο τους.Πίεζαν ψηλά την άμυνα του Ληλαντα και κατάφεραν σε ενα κλέψιμο της μπάλας απο δεξια να ανοίξουν το σκορ στο 13ο λεπτο. Ο Τσουτης πίεσε ψηλά έκλεψε τη μπαλα και έκανε μια πολύ ωραία κούρσα απο δεξια.Στο υψος της μεγαλης περιοχης σήκωσε το κεφάλι και είδε τη κινηση του Μακανταση στη μεγάλη περιοχή.Έκανε μια πολύ γλυκιά σέντρα και ο τελευταίος με φοβερό γυριστο βολ πλανε άφησε άγαλμα το Μαντά και έγραψε έτσι το 0 - 1. Μετα το γκολ ο ΑΟΝΑ οπισθοχώρησε δίνοντας χώρο στο Ληλα.
 Οι παίκτες του κ.Καλλιμανη πήραν τη πρωτοβουλία των κινήσεων προσπαθώντας να φτάσουν στην ισοφάριση.Αυτό θα είχε γίνει στο 33' άλλα η κεφαλιά του Χαλιωτη εγλειψε το δεξι κάθετο δοκάρι του Γκογκου. Την μεγαλύτερη όμως ευκαιρία για ισοφαριση απώλεσε ακριβως με τη ληξη του ημιχρονου ο Αγραφιώτης αδυνατοντας να κανει τη προβολή και να σπρώξει τη Μπαλά στα δίχτυα μετα την πασά παρε-βαλε του Γκούμα.Οι δυο ομάδες πήγαν με το εύθραυστο 0-1 στα αποδυτήρια,οι μεν ευχαριστημένοι με το προβάδισμα τίτλου και οι δε δυσαρεστημένοι που δεν μπόρεσαν να φέρουν το ματς στα ίσια.Η έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου βρήκε την Αρτάκη να πιέζει για να πετύχει και δεύτερο τέρμα που θα κλείδωνε τη νική.Στο 51ο λεπτο ο Καραχάλιος νικήθηκε απο το Μαντά στο σουτ που επιχείρησε.Δέκα λεπτα αργότερα ο Μαστροκωστας απο Πόλυ καλη θέση μες στη μεγάλη περιοχή σουταρε μόλις άουτ.
Με τη συμπλήρωση 64' λεπτών παραλίγο ο Χαλιωτης να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδος του με κεφάλια υστερα απο φάουλ του Μαστροκωστα αλλά ο Μαντάς αποσωβησε τον κίνδυνο.Το γηπεδο είχε γυρει προς την πλευρα Αμυνας του Ληλα και το δεύτερο γκολ ηταν θέμα χρονου για τον ΑΟΝΑ.Αυτό ήρθε στο 80' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μαστροκωστα. Το πέναλτι κέρδισε ο Καραλης οτάν μετα απο κεφαλιά του η Μπαλά βρήκε στο χερι του Γούναρη. Ο τελευταίος μάλιστα αντίκρισε τη κόκκινη κάρτα απο τον κ.Καμπαξη αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παιχτες. Η Αρτάκη πλεον είχε κλειδώσει το ματς και παιζοντας με παίχτη παραπανω πίεσε και άλλο το Ληλα.Στο 82' ο νεοεισελθων Ρούσσος νικήθηκε σε τετ-α-τετ απο τον Κάιπερ των γηπεδούχων.Δυο λεπτα μετα ο Παπαδόπουλος με κεφάλια μεσά απο τη μικρή περιοχή έκανε το 0-3 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νική της ομάδος του.
Ο δείκτης του σκορ θα μπορούσε να ανεβεί κι άλλο στο 89ο λεπτο αλλά ο Γκαβαλης νικήθηκε απο τα 11 βήματα απο τον Μαντα.Το νεο πέναλτι κέρδισε ο παίχτης της Αρτάκης αφού τσίμπησε ωραία τη μπάλα απο τον Κουτσαυλη μες στη μεγάλη περιοχή και ο τελευταίος τον ανέτρεψε. Το τελευταιο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους παιχτες και τους φιλάθλους της Αρτάκης να πανηγυρίζουν τη νική που τους έδωσε και το πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΕ,με ενα βαθμο διαφορά απο το δεύτερο Απόλλωνα Ερέτριας. Το συνηθισμένο όλε και οι εξαλλοι πανηγυρισμοι ηταν κύριο χαρακτηριστικο με τη λήξη του παιχνιδιού.
ΑΟ Λήλας Βασιλικού(Καλλιμανης):
 Μαντάς, Κατσικαβαλης, Γούναρης, Καρλατηρας, Κουτσαυλης, Χαλιωτης, Ντούμας, Ρωμάνος, Γκούμας, Αγραφιώτης, Ζαχαριάς (59' Αλέξιου)

ΑΟ Νεας Αρτάκης (Παναγιώτου):
 Γκόγκος, Τσουτης, Φωτιάδης, Ζαχαριάς, Κάμαρας, Καραλης, Παπαδόπουλος, Καραχάλιος (76' Ρούσσος), Μαστροκωστας (85' Ευσταθίου), Μακαντασης (72' Γκουρλας), Γκαβαλης

Δηλώσεις:
Παναγιώτου (Προπονητης Αρτάκης)
"Συγχαρητήρια σε ολους παικτες-διοικηση για αύτη τη μεγάλη προσπαθεια και για την κατακτηση του νταμπλ.Κάναμε χαρούμενους ολους τους φιλάθλους μας και οσουν πίστεψαν σε εμας.Καλό Πάσχα με υγεια σε όλο το κοσμο. Μετα τις γιορτές θα ασχοληθούμε με τα μπαράζ ανόδου.Θέλουμε να πάμε στη Γ Εθνική. Είναι ο μεγαλος μας στόχος.Θέλουμε το triple crown"
Καλλιμανης (Προπονητης Ληλαντα)
"Στο πρωτο μέρος κοντραραμε την Αρτάκη παρότι βρεθηκαμε νωρίς πίσω στο σκορ.Χάσαμε δυο κλασσικές ευκαιρίες για ισοφάριση και αυτό πιστεύω μας στοίχισε. Στο δεύτερο μέρος η Αρτάκη μας πίεσε Πόλυ και δίκαια έφτασε στη νική.Συγχαρητήρια στον ΑΟΝΑ για την κατακτηση του πρωταθλήματος.Η διάφορα με τον εταίρο διεκδικητή του τίτλου ηταν η ομαδικότητα που επέδειξε όλη τη σεζόν η Αρτάκη.Πιστεύω οτι ως κόουτς τα πήγα αρκέτα για πρωτάρης στους πάγκους  καλά και με τη βοήθεια ολων στην ομάδα μείνανε άνετα στη κατηγόρια. Θέλω να παραμείνω στο Ληλα και του χρονου να προχωρήσουμε ακόμα πιο πέρα.Εύχομαι στην Αρτάκη να ανέβει στη Γ Εθνική για το καλό και την ανάδειξη του Ευβοιωτικου ποδοσφαίρου"
Μαστροκωστας (Παίχτης Αρτάκης)
"Αποδείξαμε σε ολους και ειδικα σε αυτους που μας αμφισβήτησαν στην αρχή της χρονιας μες στο γηπεδο ποια ηταν η καλύτερη ομάδα και πιστεύω οτι δικαία κατακτησαμε το τιτλο. Συγχαρητήρια σε ολους για την κατακτηση του νταμπλ και ελπίζουμε του χρονου να είμαστε στη Γ Εθνική"

Ρεπορτάζ: Διακομοπουλος Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου