Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ: Το όνειρο τον οδηγεί στη Β’ Εθνική!

Ο Ηρακλής Ψαχνών βαδίζει στο δρόμο που οδηγεί στη Β’ Εθνική. Πριν μερικά χρόνια, ο  Γιώργος Στούπας ήταν αυτός που εξέπεμπε…βοήθεια όταν ο ιστορικός σύλλογος έπαιρνε την άγουσα για την Α’ κατηγορία Ευβοίας. Τότε σαν προπονητής και χθες στον προαύλιο χώρο του 1ου δημοτικού σχολείου των Ψαχνών σαν πρόεδρος, μίλησε για ένα όνειρο τρελό, το είπε ξεκάθαρα «ζούμε ένα όνειρο, αυτό το όνειρο θα το υπερασπιστούμε μέχρι τέλος». Το όνειρο που θα τον κάνει…ξακουστό σε όλη την Ελλάδα, η Β’ Εθνική τον περιμένει και ο Ηρακλής έχει βγάλει μελάνι και χαρτί για να γράψει άλλη μία υπέρλαμπρη σελίδα στη βίβλο της ποδοσφαιρικής καταξίωσης.

Τέλειωσαν τα...ψέματα



Στη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση του Ηρακλή Ψαχνών όλοι ήθελαν να κάνουν την ίδια ακριβώς ερώτηση στον Γιώργο Στούπα, «πρόεδρε σε ποια κατηγορία θα παίξει ο Ηρακλής τη νέα χρονιά;» Ο διοικητικός ηγέτης του Ψαχνιώτικου συγκροτήματος εμφανίστηκε κατηγορηματικός: «Δεν μπορούν πλέον να γίνουν μπαράζ. Δεν δεχόμαστε να παίξουμε στην Γ’ Εθνική. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη, αν γίνει αυτό θα πρόκειται για ναυάγιο δικό μας και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτή είναι η εκτίμηση μου ότι θα παίξουμε στη Β’ Εθνική και για την κατηγορία αυτή θα ξεκινήσουμε αύριο το πρωί(σ.σ. σήμερα ) την προετοιμασία της ομάδας».

"Δεν υπάρχει χρόνος"


Ο Ηρακλής Ψαχνών κινείται σε ρυθμούς Β' Εθνικής, όμως τα περιθώρια έχουν στενέψει. Άλλωστε όπως ανέφερε ο Στούπας "η προετοιμασία εν όψει Β' Εθνικής ξεκινάει με άνισες συνθήκες, καθώς αρκετές από τις ομάδες τις οποίες θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε σε λίγο καιρό έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους, έχουν κλείσει προπονητικά κέντρα, έχουν κάνει μεταγραφές και επαφές με παίχτες και εμείς περιμένουμε από τις 8 Μαϊου να γίνουν τα μπαράζ ανόδου από την Γ' Εθνική. Δεν τρελαθήκαμε ξαφνικά, ούτε γίναμε υπερόπτες για να μας πέφτει και λίγη η Γ' Εθνική. Λέμε πιο είναι το σωστό"

Το βάρος στην άυξηση μετοχικού κεφαλαίου

Η επόμενη μέρα όπως όλα δείχνουν στη Β' Εθνική, προϋποθέτει και την αλλαγή σκηνικού όσον αφορά τα οικονομικά δεδομένα που θα διαμορφωθούν. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου η οποία υπολογίζεται γύρω στα 500.000 ευρώ, ποσό το οποίο θα πρέπει να καλυφθεί μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες(μέχρι το Δεκέμβριο δηλαδή). Ο Γιώργος Στούπας είπε: "Για μας η ομάδα στην Β' Εθνική κοστίζει 1.000.000 ευρώ. Θα τα βρούμε τα λεφτά, όμως χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια από όλους. Ο Ηρακλής ούτε θα διαλυθεί ούτε θα καταστραφεί όπως πιθανολογούν πολλοί. Πρέπει επίσης να ξέρετε ότι τα έσοδα της Β' από τη Γ' Εθνική είναι η μέρα με τη νύχτα(τηλεοπτικά, επιχορηγήσεις, φανέλα, ΟΠΑΠ κτλ). Καλούμαστε να κάνουμε την υπέρβαση, όσοι νομίζουν ότι ο Ηρακλής θα είναι σάκος του μποξ είναι γελασμένοι".

Με όπλο την... αξιοπιστία!

Την ίδια στιγμή που οι περισσότερες ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα με πλαστές ενημερότητες και οφειλές που αγγίζουν τα όρια της καταστροφής, με παράγοντες να είναι μπλεγμένοι στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια, ο Ηρακλής έχει ένα πολύ ισχυρό όπλο στη φαρέτρα του και αυτό δεν είναι άλλο από την αξιοπιστία που έχει επιδείξει στην παρθενική του διαδρομή στα επαγγελματικά σαλόνια. Ο Γιώργος Στούπας είπε: "Νιώθουμε ηθική ικανοποίηση γι αυτό. Τηρήσαμε όλες τις συμφωνίες που κάναμε. Αν αυτή η ομάδα κέρδισε κάτι είναι η αξιοπιστία της. Πέρυσι ο προϋπολογισμός της ομάδας ήταν 650.000 ευρώ με μηδαμινές επιχορηγήσεις για τα ποδοσφαιρικά δεδομένα. Μιλάμε για επιχορήγηση 50.000 ευρώ την οποία ακόμα δεν έχουμε δει. Όταν τελείωσε η κανονική περίοδος δεν χρωστάγαμε ούτε μισό ευρώ. Οι όποιες οφειλές έχουν υπάρξει δημιουργήθηκαν αυτούς τους δύο μήνες που η ομάδα βρίσκεται σε απραξία, εμείς όμως συνεχίζουμε να πληρώνουμε. Οι οφειλές έχουν να κάνουν με την καταβολή ενός μισθού στους παίχτες και κάποια άλλα μικροποσά σε ΙΚΑ και εφορία. Μιλάμε για περίπου 40-45.000 ευρώ τα οποια θα καλυφθούν και με τη βοήθεια του Δήμου. Αυτή τη στιγμή όμως χρειαζόμαστε μετρητά για να κινηθούμε κατάλληλα και να δούμε τι να κάνουμε από δω και πέρα. Η ομάδα θα ξεκινήσει με δικά της κεφάλαια γιατί πρέπει να κάνει και προετοιμασία κάποια στιγμή. Καλώ όποιον θέλει να στελεχώσει το νέο Δ/Σ, άλλωστε σε περίπου δύο εβδομάδες θα ακολουθήσει και η τακτική γενική συνέλευση. Εμείς θέλουμε στο συμβούλιο να είναι και ο Δήμαρχος, από την πλευρά μας θα γίνει η πρόταση και ελπίζουμε να την αποδεχτεί".

"Είναι υποχρέωση όλων..."

Τη Δημοτική Αρχή εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Λαφαζάνης ο οποίος είπε μεταξύ άλλων. "Πρόκειται ουσιαστικά για μία διερευνητική συγκέντρωση. Μέσα από τη συμμετοχή λύνονται πιο εύκολα τα προβλήματα. Είναι υποχρέωση όλων να είμαστε εδώ. Πρόθεση του δημοτικού συμβουλίου είναι να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον Ηρακλή σε μία άσχημη όμως οικονομική χρονιά" και απευθυνόμενος στον Γιώργο Στούπα του είπε "υπολογίστε μας όχι δίπλα σας αλλά μαζί σας!"

"Τιμή και δόξα"

Το παρόν στην έκτακτη συνέλευση έδωσε και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ευβοίας Γιάννης Παπακωνσταντίνου που είπε χαρακτηριστικά. "Όλη η Εύβοια χαίρεται για τον Ηρακλή, όπου πάω με ρωτάνε πρόεδρε τι γίνεται με τον Ηρακλή. Αξίζει σε αυτή την ομάδα τιμή και δόξα. Μακάρι κι άλλες ομάδες να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Ηρακλή. Ειλικρινά δεν ξέρω αν ο Ηρακλής θα παίξει στη Β' ή στη Γ' Εθνική. Την Τετάρτη θα συνεδριάσει το συμβούλιο της ΕΠΟ και σε λίγες μέρες θα λάβει χώρα και η συνέλευση της ομοσπονδίας. Καλείται όμως και η Football League να αναλάβει τις ευθύνες της. Για μένα έπρεπε να είχαν οριστεί τα πλέι οφ πέρα από τις αποφάσεις που θα προκύψουν και σε αυτό μάλλον διαφωνώ με τον Γιώργο Στούπα, που υποστηρίζει ότι καλώς δεν ορίστηκαν τα πλέι οφ μέσα σε αυτή την κατάσταση που βιώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο".

"Συγχαρητήρια για την υπέρβαση"

Τον λόγο στη χθεσινοβραδινή συνέλευση πήρε και ο πρώην παράγοντας, παντοτινός στρατιώτης του Ηρακλή και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Ψαθάς ο οποίος αν και λακωνικός έδωσε το στίγμα του. "Πρέπει να ενώσουμε την κοινωνία υπέρ του Ηρακλή. Αν κάποιοι έχουν το κουράγιο να λειτουργήσουν δίκαια ο Ηρακλής σε λίγες μέρες θα είναι και επίσημα στη Β' Εθνική. Συγχαρητήρια για την υπέρβαση, θα είμαστε επί ποδός".

Γ.Τρυφωνίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου