Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Με τα ξερά... καίγονται και τα χλωρά;

Έτσι λέει μία παροιμία ότι μαζί με ξερά καίγονται και τα χλωρά και αυτό κυριαρχεί στο μυαλό όλων, στο άκουσμα της είδησης ότι ανάμεσα στα φυσικά πρόσωπα στα οποία ασκήθηκε δίωξη για την υπόθεση των "στημένων" βρίσκεται και ο κατά τεκμήριο κορυφαίος Ευβοιώτης διαιτητής Γιώργος Σέγκος! Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σέγκος ήταν διαιτητής σε παιχνίδι της Ηλιούπολης, της οποίας ο πρόεδρος Γιώργος Τσακογιάννης έχει κριθεί ήδη προφυλακιστέος. Φυσικά, αν στην οποιαδήποτε τηλεφωνική συνομιλία του ιδίου αναφέρθηκε ότι διαιτητής του ματς ήταν ο Γιώργος Σέγκος, το παραπάνω μόνο ενοχή και εμπλοκή του Σέγκου δεν επιφέρει, όμως εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δημοσιεύσουμε την ανακοίνωση του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ευβοίας, σύμφωνα με την οποία στηρίζει τον Σέγκο, δηλώνοντας επιπλέον ότι θα αποδειχθεί η αθωότητά του. Άλλωστε και ο ίδιος ο Γιώργος ο Σέγκος φέρεται να έχει δηλώσει ότι "δεν έχω καμία ανάμειξη, βγάζω τίμια το ψωμί μου για να ζήσω της οικογένειά μου, ούτε μία φορά δεν έχω μπει σε πρακτορείο ΠΡΟ ΠΟ να παίξω στοίχημα, θα λάμψει η αλήθεια όταν θα κληθώ να καταθέσω". Εμείς ευχόμαστε να είναι έτσι τα πράγματα και αν όντως συμβαίνει αυτό και η Εισαγγελία οφείλει να είναι πιο προσεκτική στις διώξεις που ασκεί καθώς δεν είναι δυνατόν να βλέπει το φως της δημοσιότητας οποιοδήποτε όνομα αναφέρεται στις ύποπτες συνομιλίες. Η ανακοίνωση του ΣΔΠΕ αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την αναφορά του ονόματος του Διαιτητή μέλους μας, Γιώργου Σέγκου, στα υπό δίωξη πρόσωπα.

Γνωρίζοντας πολύ καλά το ποιος είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος, είμαστε βέβαιοι ότι οι κατηγορίες δεν έχουν καμμία βάση και θα καταρρεύσουν σαν χάρτινος πύργος.

Θα επιθυμούσαμε δε μεγαλύτερη προσοχή στην ανακοίνωση ονομάτων, μέχρι τουλάχιστον την αποσαφήνιση των κατηγοριών, γιατί είναι πολύ εύκολο να σπιλωθούν υπολήψεις, ειδικά σε τοπικές κοινωνίες που ο αντίκτυπος είναι αφάνταστα μεγαλύτερος.

Έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, είμαστε βέβαιοι ότι, πολύ σύντομα, θα αποδειχθεί ότι όλα αυτά ήταν μια ατυχής πλάνη κι ο Γιώργος Σέγκος θα αποδοθεί πάλλευκος στην αθλητική κοινωνία.

Ως Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Εύβοιας στηρίζουμε απόλυτα τον Διαιτητή, είμαστε απόλυτα σίγουροι για την αθωότητά του και θα του παρέχουμε όποια συνδρομή χρειαστεί, μέχρι την τελική δικαίωσή του.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου