Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Ο Ταμυναϊκός στον τελικό του κυπέλλου για 5η φορά στην ιστορία του.. 1-0 τον Δύστο


Σε έναν αγώνα που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, αλλά είχε τα χαρακτηριστικά του τοπικού ντέρπι ο Ταμυναϊκός πήρε την πρόκριση για τον τελικό του κυπέλλου νικώντας για δεύτερη φορά τον Δύστο με 1-0

Μοιρασμένος ο αγώνας στο πρώτο δεκεπεντάλεπτο χωρίς φάσεις και με ελαφρά υπεροχή των γηπεδούχων για την συνέχεια. Η πρώτη καλή φάση έγινε στο 20' σε σουτ του Ηλία για τον Δύστο που έδιωξαν οι αμυντικοί σε κόρνερ και η δεύτερη στο 32' όταν ο Κρόκος μόνος του απέναντι στον Μπαρόλα αλλά δεν κατάφερε να πλασάρει. Αυτές ήταν και οι μοναδικές φάσεις για το πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά αλλά δεν μπορούσαν να περάσουν μπαλιές προς τα καρέ του Ταμυναϊκού. Μετά το 55' ο Ταμυναϊκός ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 61' άνοιξε το σκορ, όταν σε μια σέντρα ο Μπαρόλας δεν μπλόκαρε την μπάλα και από μκοντά ο Σκοντόβολος με τακουνάκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ 1-0.

Στο 72' ο Ταμυναϊκός είχε την ευκαιρία για δεύτερο γκολ αλλά ο Σταμέλος από κοντά πλάσαρε αλλά έδιωξε ο Μπαρόλας και στο 88' δυνατό σουτ του Κρόκου έφυγε ελάχιστα άουτ. Από την άλλη πλευρά ο Δύστος δεν ήταν καλός και δεν δημιούργησε ευκαιρίες.
Το σφύριγμα της λήξης βρήκε νικητή τον Ταμυναϊκό με 1-0 παίρνοντας το εισητήριο για τον τελικό του κυπέλλου Ευβοίας 2013-2014 για 5η φορά στην ιστορία του, ενώ το έχει κατακτήσει 3 φορές ( 1978, 1995, 2008)
Φωτο   Μαρία Τριανταφύλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου