Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Με παράπονα από τον τρόπο αντιμετώπισης των διαιτητών στον εκτός έδρας αγώνα τους με τον Ηλυσιακό έμειναν στον Ίκαρο Χαλκίδας

Οι παίκτες του Δημήτρη Κουστένη διατήρησαν στο ακέραιο τις ελπίδες σωτηρίας της ομάδας τους,

 με το Νίκο Χατζή να κάνει μεγάλη εμφάνιση με 19 πόντους, συν δύο ριμπάουντ, μία ασίστ κι άλλο ένα κλέψιμο, ενώ ο Στέλιος Ιωάννου συνείσφερε 17 πόντους, εννέα ριμπάουντ και μία ασίστ. Από τουςηττημένους που βρίσκονται πλέον σε δεινή βαθμολογική θέση, ο Άντονι Ρόμπερσον είχε 22 πόντους, τρία ριμπάουντ και δύο ασίστ και ο Γιάννης Γκαγκαλούδης 19 πόντους, έξι ασίστ, πέντε ριμπάουντ και ισάριθμα κλεψίματα.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν ψυχωμένοι στο παρκέ και ξέφυγαν με 15-3 στο 5’ και 30-15 δέκα λεπτά αργότερα, έχοντας την απόλυτη κυριαρχία. Οι παίκτες του Θανάση Γιαπλέ, όμως, δεν είχαν πει την τελευταία λέξη τους. Με επιμέρους σερί 19-5 μείωσαν σε 40-37, μπαίνοντας δυναμικά στη διεκδίκηση του ροζ φύλλου. Η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε ντέρμπι, με το Γιάννη Γκαγκαλούδη να βάζει για πρώτη φορά την ομάδα του μπροστά στο σκορ, με 47-45 στο 23’, και τους Χατζή και Ιωάννου να γέρνουν εκ νέου την πλάστιγγα υπέρ του Ηλυσιακού (72-67 στο 39’). Το ματς πήγε στις βολές, στο τελευταίο λεπτό, κι εκεί αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι οι γηπεδούχοι, παίρνοντας σπουδαία νίκη.
Διαιτητές: Σχινάς, Π. Αναστόπουλος, Κορομηλάς.Δεκάλεπτα: 28-12, 43-37, 56-56, 79-71Ηλυσιακός (Κουστένης): Καυκής 10 (2), Φακοπουλίδης, Αντωνάκης 5, Χατζής 19, Δορκοφίκης 3, Ιωάννου 17, Τζουγκαράκης 2, Μπόντι 15, Πίγκραμ 8 (1)Ίκαρος Χαλκίδας (Γιαπλές): Ρόμπερσον 22 (3), Γούντγουολ 8 (2), Άσκα 5, Μανωλόπουλος 2, Σάτον 5, Γκαγκαλούδης 19 (3), Σπανός, Ρίτσαρντς 10 (2).
Με παράπονα από τον τρόπο αντιμετώπισης των διαιτητών στον εκτός έδρας αγώνα τους με τον Ηλυσιακό έμειναν στον Ίκαρο Χαλκίδας
«Στενοχωριέμαι να βλέπω στην πόλη μου ανθρώπους αγνούς να γίνονται έρμαιο διαφόρων επιτήδειων που λυμαίνονται το χώρο. Δεν έχει σχέση με το παιχνίδι αυτό που λέω, αλλά θέλω να το καταθέσω. Δεν ήμασταν έτοιμοι στο ξεκίνημα του ματς, δεν μπορώ να καταλάβω την συμπεριφορά ορισμένων παικτών. Υπήρχε παίκτης που για πρώτη φορά τον έβλεπα με τέτοια συμπεριφορά. Είδα έναν παίκτη που δεν είχα ξαναδεί, από τη στιγμή που ανέλαβα. Δεν νομίζω ότι οι διαιτητές σφύριξαν τα ίδια πράγματα σε ό,τι αφορά στις επαφές κάτω από το καλάθι. Δεν ήταν ίδια τα κριτήρια, αυτή είναι η άποψή μου. Έχουμε ακόμα πιθανότητες και όσο ζούμε ελπίζουμε».
Σε ερώτηση για την εμφάνιση του Ντομινίκ Σάτον, απάντησε: «Ο προκάτοχός μου είχε πει κάποια πράγματα για τη χημεία της ομάδας. Έχουμε μόνο έναν παίκτη στη θέση «3», τονΝτομινίκ, κι αυτός δεν είναι κανονικός σμολ φόργουορντ. Σχεδιάσαμε κάποια πράγματα με τοΣάτον κι ελπίζαμε να βρούμε παιχνίδι στο λόου ποστ με αυτόν. Έτσι θέλαμε να έχουμε κάποιο πλεονέκτημα. Η ομάδα έπρεπε να βρει ρυθμό και δεν έχουμε άλλον παίκτη με παιχνίδι μέσα στη ρακέτα. Σε ό,τι αφορά στη διάθεσή του, ο καθένας που ήταν στο γήπεδο μπορεί να βγάλει συμπέρασμα».
Ο Αλέξης Σπανός, που εκπροσώπησε τους παίκτες στη συνέντευξη Τύπου, ανέφερε: «Συγχαρητήρια στον Ηλυσιακό, νίκησε δίκαια. Είναι γλυκόπικρο το συναίσθημα για εμένα παίζοντας απέναντι στην πρώην ομάδα μου. Εάν νικούσαμε θα κάναμε μεγάλο βήμα για την παραμονή. Ξεκινήσαμε νωχελικά κι έτσι βρήκαν ρυθμό παίκτες όπως ο Χατζής και μείναμε πίσω, αλλά στη συνέχεια επιστρέψαμε. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε, αλλά θα παλέψουμε μέχρι το τέλος για να σωθούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου