Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ντρίμπλες......


 Άσ’ τους να λένε…
Κορυφαίο και κυρίαρχο στην αμυντική γραμμή του Ηρακλή Ψαχνών θεωρώ τον Θανάση Ρεπετσά, γι’ αυτό και όταν αποβλήθηκε στο παιχνίδι με τον Παναιγιάλειο «ένοιωσα ένα σφίξιμο στο στομάχι» …και έσπευσα να ρωτήσω …«πόσες αγωνιστικές».
Ψυχωμένος αμυντικός, καλός «εναερίτης», γνωρίζει από τόπι και τον γουστάρω γιατί αναπτύσσει πρωτοβουλίες και αναλαμβάνει ευθύνες …και σε τέτοιο βαθμό που ο «είς» να μοιάζει «σουλατσαδόρος» …και οι «παραστάτες» …«τσιλιαδόροι»!
…Και όταν ακούω ντόπιους …«να γκρινιάζουν …για γκέλες και τα τοιαύτα» …τρελαίνομαι!

Οι πράσινοι …οι κίτρινες και οι κόκκινες
«Ψωμοτύρι» στις κίτρινες …την έχουν δει οι Ψαχνιώτες ποδοσφαιριστές. Ιδιαίτερα επιρρεπείς. Η ομάδα έχει δοκιμασθεί και επηρεασθεί αρνητικά και στον αγωνιστικό τομέα, γεγονός που πρέπει να έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τους ιθύνοντες του συλλόγου.
«Φρένο» στη γλώσσα …και στις τάπες των παικτών …και «κινίνο» να διώξει τον κίτρινο πυρετό! Δεν πάει άλλο!..    

Για ιστοριόφιλους και φιλομαθείς…
Διάβασα το σχόλιο του Μπάμπη για το μπάσκετ της πόλης, που έχει παράδοση σ’ αυτό το ωραίο άθλημα και έρχομαι να συμπληρώσω για το ιστορικό και ενημερωτικό του πράγματος …αντλώντας πληροφορίες απ’ το «θρυλούμενο» βιβλίο μου, που η οικονομική κρίση «να μην σώσει» να το μετατρέψει σε υπό έκδοση «θρύλο»!: «Στα 1947 ο Γεώργιος Νάκος, «Ενωσέος» και «Ενωσιακός», προσκάλεσε στην πόλη μας την ανδρική και γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Τρίτωνα Αθηνών. Αυτό ήταν! «Ο σπόρος είχε σπαρθεί»!.. Έστησε ύστερα την πρώτη μπασκέτα στην κεντρική πλατεία του Αγ. Νικολάου και δικαίως θεωρείται και αναγνωρίζεται σήμερα ως ο «πατέρας της καλαθοσφαίρισης» στην πόλη μας.
Ακόμη και δέκα χρόνια αργότερα (1957) η Μικτή ομάδα μπάσκετ της Χαλκίδας, σε αγώνες στη Ρόδο, έπαιρνε την τρίτη θέση Πανελληνίως πίσω από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ήταν τότε αρχηγός της αποστολής ο θρυλικός πρόεδρος της τότε Προποντίδας, Ιωακείμ Στράτος».

Σίμωσε …αλλά ασήμωσε!
«Μάστορας» της πολιτικής τέχνης ο Μπουροδήμος …βλέπει το γήπεδο δυνητικά, σαν μια μεγάλη ψηφοδεξαμενή και εφαλτήριο δημοφηλικής εκτόξευσης …προσεγγίζει κι αναμένεται να κάνει παιχνίδι…
Εδώ ο κόσμος είναι εκδηλωτικός, ενθουσιώδης και με πατριωτικά σκιρτήματα …και ένας καλός χειρισμός προοιωνίζει σημαντικά οφέλη.
Ευπρόσδεκτος βέβαια για την ΠΑΕ …αρκεί να μην έρχεται κάθε φορά με άδεια χέρια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου