Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ «απειλεί» …Σηφάκη και Μούλντερ!

Ευχάριστη έκπληξη για τους Ευβοείς και βέβαια φίλους του ποδοσφαίρου αποτέλεσε το γεγονός της παρουσίας κάτω από τα δοκάρια της Εθνικής Ελπίδων, δύο παιδιών της ευβοϊκής ποδοσφαιρικής γης, του Κώστα Λάμπρου και του Θανάση Κατσούλη. Τα συγχαρητήρια της στήλης απευθύνονται και στους δύο, όμως προσωπικά έχοντας παρακολουθήσει την εξέλιξη της πορείας του πρώτου και διατηρώντας ευχερέστερη πρόσβαση στην άντληση πληροφοριών, θα επικεντρώσω το σημερινό σχόλιο του «Α – Τ» στον Κώστα Λάμπρου.
Εξαιρετική, λοιπόν, εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κώστας Λάμπρου, που αγωνίστηκε στη συνάντηση της Εθνικής με το αντίστοιχο ποδοσφαιρικό συγκρότημα της Γερμανίας και απέσπασε θετικότατα σχόλια στους τεχνικούς κύκλους των Εθνικών κλιμακίων και στον φίλαθλο περίγυρο.
…Ένας τερματοφύλακας …που μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα ψηλός, για τη συγκεκριμένη θέση …να μην έχει αναλογίες ανδρικού μοντέλου …και βέβαια γαλανά μάτια …για να παίξει στον Παναθηναϊκό ή σε μια μεγάλη …τέλος πάντων ομάδα του κέντρου, έχει όμως ευρωπαϊκή παιδεία, επαγγελματική κατάρτιση και τα τεχνικά χαρακτηριστικά μιας δομημένης πληρότητας αναφορικά με την εξειδίκευση της θέσης με το Νο 1 στην πλάτη.
Γιατί εδώ στην Ελλάδα, το έχω ξαναγράψει: Δεν υπάρχει επίσημα «Εθνική Σχολή τερματοφυλάκων»… Τυχάρπαστη και καιροσκοπική η εκμετάλλευση σχετικά με την εύρεση κατάλληλων και ικανών πορτιέρο να υπερασπιστούν την εθνική μας εστία. Αυτή πρωτίστως …γιατί για τους συλλόγους των Εθνικών μας πρωταθλημάτων και βέβαια του προσφιλούς σε μένα Παναθηναϊκού …γιατί να με ενδιαφέρει!.. Υπάρχουν οι Σλοβάκοι, οι Κροάτες και οι Τσέχοι!..
Με τα μυαλά, λοιπόν, των ιθυνόντων «αφυδατωμένα» σε ιδέες, σκέψεις και προτάσεις, με την προχειρότητα που μας διακρίνει σαν λαός και εφησυχασμένη την συντεταγμένη πολιτεία και στον χώρο του ποδοσφαίρου …και για το προκείμενο …τον Χαλκιά …-40 …τον Κωνσταντόπουλο +35 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2012 και με μόνη αξιόπιστη λύση τον Σηφάκη …ο δικός μας Κωστάκης προβάλλει σαν ο πιθανότερος «δεύτερος» στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδας στα γήπεδα της Ουκρανο – Πολωνίας …εάν κι εφόσον υπάρξει πρόκριση!
Ο Κώστας Λάμπρου αποχωρίσθηκε τη Φέγενορντ για ένα και μόνο γύρο για την άσημη Εξέλσιορ και επιστρέφει δηλώνοντας παρών, αυτή τη φορά απειλώντας και τη θέση του «πρώτου», Έρβις Μούλντερ, σ’ αυτή την ιστορική ομάδα της Ολλανδίας των θρυλικών πλέον Βαν Χάνεγκεμ και Ρέζενμπρινκ, που σήμερα πάντως δεν διέρχεται και τις ενδοξότερες ημέρες της ιστορίας και παρουσίας της στις Εθνικές και Ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις.
Ο Κώστας παρουσιάζει μια σπάνια ωριμότητα, κρίνοντας τον κοινωνικό και αγωνιστικό του χαρακτήρα, αν και έφηβος ακόμη, που καθοδηγείται από μια έντονη προσωπικότητα , που διακρίνεις μέσα απ’ την διαρκή καθοδήγηση των συμπαικτών της άμυνας. Εκρηκτικός, αλτικός, με φοβερά αντανακλαστικά, που παραπέμπει στον «Έλληνα τερματοφύλακα» της δεκαετίας που διαβαίνουμε.
Σίγουρα, τέλος, ο Σταύρος Λάμπρου, βετεράνος του Ταμυναϊκού και του ΑΟ Χαλκίς, πρέπει να νοιώθει αυτή την περίοδο ο ευτυχέστερος Χαλκιδέος πατέρας, ένα συναίσθημα που μοιράζεται με τον προπονητή της Εθνικής, Γιώργο Γεωργιάδη…           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου