Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ-ΧΑΛΚΙΔΑ 2-0

Οι αρχηγοί Σέγγος και Καλλιμάνης με το διαιτητικό τρίο
Φιλικό παιχνίδι έδωσαν στο στάδιο των Ψαχνών δύο από τους εκπροσώπους μας στις Εθνικές κατηγορίες.
Ο Ηρακλής Ψαχνών που είναι και με τα δύο …πόδια στην Β’ Εθνική και ο φιλόδοξος φέτος ΑΟ Χαλκίς, που κοιτάζει ψηλά στον 7ο όμιλο της Δ’ Εθνικής.
Η μακροχρόνια αναμονή μέχρι την έναρξη των πρωταθλημάτων σίγουρα επηρεάζει αρνητικά και τις δύο ομάδες και το κυριότερο «δένει τα χέρια» των προπονητών τόσο του Ηρακλή Ψαχνών όσο και του ΑΟ Χαλκίς, που δεν μπορούν να προγραμματίσουν σωστά την ετοιμότητα των παικτών τους.
Ο Αντ. Πριόνας θα πρέπει να περιμένει μέσα στην εβδομάδα ίσως, εξελίξεις και οριστικοποίηση της συμμετοχής του Ηρακλή στην Β’ Εθνική και το πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα.
Ο Τάσος Τασιόπουλος, ενώ προγραμμάτιζε την ομάδα για να ξεκινήσει στα μέσα Οκτωβρίου, ξαφνικά μαθαίνει ότι αναβάλλεται η έναρξη του πρωταθλήματος της Δ’ Εθνικής για το τέλος του Οκτώβρη.
Στο παιχνίδι τώρα, ο Αντ. Πριόνας φαίνεται να καταλήγει σε κάποιο σταθερό σχήμα στην βασική ενδεκάδα και με αυτό ξεκίνησε και το παιχνίδι με τον Α.Ο. Χαλκίς.
Μπήκε δυνατά και ορεξάτος ο Ηρακλής και πίεσε ψηλά την Χαλκίδα που αναγκάστηκε να οπισθοχωρήσει και να αντιδρά σωστά σε αυτή της την αμυντική λειτουργία.
Ένα εκρηκτικό 5λεπτο από πλευράς Ηρακλή αποσυντόνισε τους Χαλκιδέους, που δέχθηκαν δύο γκολ πολύ γρήγορα.
Αφού ξεπέρασαν τον αιφνιδιασμό οι παίκτες του ΑΟ Χαλκίς, ισορρόπησαν κάπως τα πράγματα, όμως ήταν εμφανής η αδυναμία του επιθετικά, παρά τις προσπάθειες του Χρυσάφη να βγάλει την ομάδα στην επίθεση και παρά την αγωνιστική διάθεση του Λέκκα.
Δυστυχώς για τον ΑΟ Χαλκίς, ο σέντερ-φορ του ΑΟΧ, Ιορδανίδης είχε ακινητοποιηθεί στις «συμπληγάδες» της άμυνας του Ηρακλή (Ρεπετσά και Μπακομήτρο), ενώ δεν μπόρεσε να ξεφύγει ούτε από το άλλο δίδυμο που τον μάρκαρε πολύ στενά (Γιώτας-Σεφερίδης).
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλο το 90λεπτο Τόλιος και Γενιτσαρίδης δεν γνώρισαν την παραμικρή πίεση.
Στο β’ μέρος ο Ηρακλής και πάλι πίεσε, έχασε δύο-τρεις καλές ευκαιρίες, ενώ η Χαλκίδας παρουσιάστηκε βελτιωμένη με τις αλλαγές που έκαναν ο Τασ. Τασιόπουλος.
Σε γενικές γραμμές και οι δύο ομάδες λειτούργησαν πολύ καλά αμυντικά, ενώ χρειάζονται δουλειά στον τομέα της αποτελεσματικότητας.

Φάσεις και Γκολ

8’ ΓΚΟΛ! Θαυμάσια προσπάθεια από πλάγια του Τσάτσου, σέντρα ακριβείας και ο επερχόμενος Πάγκαλος με ασύλληπτη κεφαλιά έκανε το 1-0!
9’ Πολύ καλή προσπάθεια του Θωμά δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής η μπάλα λίγο άουτ από το κάθετο δοκάρι.
12’ ΓΚΟΛ! Φάση που εξελίχθηκε με κινηματογραφική ταχύτητα, σέντρα του Ζουλιώτη, γυριστή κεφαλιά του Σέγγου και ο Πάγκαλος που ερχόταν σαν βολίδα, πλάσαρε και έκανε το 2-0. Στο λεπτό αυτό ο σκόρερ του Ηρακλή ήταν άτυχος, καθώς τραυματίστηκε και αποχώρησε.
35’ Από ασίστ του Τσάτσου, ο Σέγγος βγαίνει σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ, πλασάρει, όμως ο Αδαμόπουλος σώζει εντυπωσιακά.
36’ Κόρνερ του Ντελέκου, ο Μάτσος τρυπώνει στην περιοχή του Α.Ο.Χ., πιάνει κεφαλιά για να αποκρούσει ο Αδαμόπουλος.
59’ Ο Σέγγος βγάζει ασίστ στον Τσάτσο στην μικρή περιοχή, ο Αδαμόπουλος πέφτει στα πόδια του και σώζει.
85’ Κεραυνός του Δελήμπαση έξω από την περιοχή αποκρούει σωτήρια ο Αδαμόπουλος.
Διαιτητής ήταν ο Φωτ. Θεοδώρου, με συνεργάτες τους Στ. Ράζο και Αλ. Καρβελά.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ: (Αντ. Πριόνας): Τόλιος, Ζουλιώτης, Παριανός, Ρεπετσάς, Μπακομήτρος, Μάτσος, Τελκίνσκι, Τσάτσος, Μούσα, Σέγγος και Πάγκαλος (15’ λ.τρ. Ντελέκος).
Έπαιξαν και οι: Γενιτσαρίδης, Γανωτής, Δελήμπασης, Σεφερίδης, Τσοκάνης, Ροντρίγκο, Άλβεζ, Γιώτας και Λιόσης.
ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ: (Τάσος Τασιόπουλος): Αδαμόπουλος, Καλλιμάνης, Νικολόπουλος, Γούναρης, Μπακρής (35’ Καλογερόπουλος), Μπιρμπίλι, Λέκκας, Θωμάς, Ιορδανίδης, Χρυσάφης, Κακάβας (60’ Γκιτζάλης).

Αποστόλης Αποστολίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου