Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:Χαράτσι στους στίβους!

Τους «ασκούς του Αιόλου» στην Αθλητική Οικογένεια, άνοιξε η απόφαση του Οργανισμού Άθλησης να βάλει «κεφαλικό φόρο» σε κάθε αθλούμενο και σύλλογο που χρησιμοποιεί τις Δημοτικές εγκαταστάσεις, προκαλώντας τις αντιδράσεις αθλούμενων-γονέων και παραγόντων.
«Η κακοδιαχείριση των προηγούμενων ετών «φούσκωσε» το χρέος του Οργανισμού, που φτάνει περίπου τις 750.000 ευρώ» δηλώνει η πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού και Άθλησης, ελπίζοντας ότι με την «φορολόγηση» των Αθλητικών Δραστηριοτήτων θα μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες λειτουργίας και συντήρησης των Αθλητικών χώρων, με «πρώτο και καλύτερο» το κολυμβητήριο της πόλης!
Η Λ. Ζλακώνη, όμως προχώρησε και πιο πέρα και έκανε λόγο για «μαγαζάκια» στον χώρο του Αθλητισμού που «κερδοσκοπούν» εις βάρος των Δημοτικών εγκαταστάσεων, λειτουργώντας είτε ως «ιδιωτικά γυμναστήρια» είτε ως «ιδιωτικές πισίνες», εισπράττοντας χρήματα χωρίς να αποδίδουν (έστω) ένα τυπικό ενοίκιο στον Δήμο.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα (ανέφερε) το κλειστό στην Νεοφύτου, στο οποίο ένας ιδιώτης έχει τα «κλειδιά» (!), το λειτουργεί και εισπράττει (!) από συλλόγους χωρίς να αποδίδει λογαριασμό σε κανέναν χρόνια τώρα, αλλά και στην πισίνα του κολυμβητηρίου, όπου «γυμναστές προσφέρουν επ’ αμοιβή ιδιωτικά μαθήματα σε μικρούς και μεγάλους»!
Ήδη λόγω του υπέρογκου χρέους, η πισίνα του κολυμβητηρίου θα παραμείνει κλειστή και ένας θεός ξέρει τι θα γίνει με τις αγωνιστικές ομάδες των συλλόγων ΝΟΧ και ΑΚΟΧ, που κάνουν πρωταθλητισμό!
Ο πρόεδρος του ΝΟΧ με δηλώσεις του στην εφημερίδα μας «αρνείται να πληρώσει το ποσόν των 6.000 ευρώ/μήνα, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του συλλόγου» και δηλώνει ότι «θα επιστρέψει στο Κρηπίδωμα»!
Ο Παν. Συκιώτης σχολίασε ως «απαράδεκτη» την ενέργεια του Οργανισμού να ζητάει χρήματα από τους Αθλητικούς συλλόγους της πόλης αντί να τους στηρίζει και να τους παρέχει υποστήριξη για την αναβάθμιση της Αθλητικής δραστηριότητας της πόλης.
Επίσης και ο πρόεδρος του Γ.Σ. Νεάπολης, Χαρ. Βραϊμάκης σχολίασε αρνητικά την απόφαση «να πληρώνει κάθε αθλητή 5 ευρώ» (!), αφού οι συνδρομές όχι μόνο δεν φτάνουν για να καλυφθούν τα έξοδα του συλλόγου, αλλά επιπροσθέτως χρειάζεται να «βάζουν το χέρι στην τσέπη» για να καλύπτουν τα στοιχειώδη.
Φυσικά όλοι συμφωνούν ότι «όποιος ιδιώτης χρησιμοποιεί τις Δημοτικές εγκαταστάσεις για ίδιον όφελος να πληρώνει για την χρήση αυτών», όμως δεν είναι δυνατόν η Δημοτική Αρχή αντί να συνδράμει και να ενισχύει την δραστηριότητα των αθλημάτων (εκτός ποδοσφαίρου), να «χαρατσώνει» τους πάντες αδιακρίτως, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην λειτουργία της.
Άλλωστε οι «αστοχίες» και η «κακοδιαχείριση» των Δημοτικών Αρχών και η υπερχρέωση δεν είναι ευθύνη των πολιτών και συνεπώς δεν πρέπει οι πολίτες να τους πληρώσουν με αυτόν τον σκληρό τρόπο, οδηγώντας κάθε αθλητική δραστηριότητα της πόλης στην διάλυση!
Ελπίζουμε ότι «θα συνέλθουν»…

Μ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου