Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΘΕΜΑ: Φάκελος "Αλαφάκη"

Προς αναψηλάφηση το όλο θέμα Αλαφάκη από το Δ.Σ. του Ν.Ο.Χ. που συνεδρίασε την Τετάρτη 29/9 και εξέτασε εμπεριστατωμένα το πρόβλημα του προπονητή με την αρμόδια επιτροπή του τμήματος πόλο χωρίς να ανακοινώσει αποφάσεις επί του θέματος.
Συμπαράσταση στον προπονητή από πρώην συναθλητές του της ανδρικής ομάδας πόλο.

Συγκεχυμένες φήμες τα περί απόλυσης

Τα όσα δημοσιεύτηκαν στον τοπικό Τύπο στις αρχές της εβδομάδας περί της απόλυσης από το τμήμα του πόλο του Ν.Ο.Χ., του προπονητή Γιάννη Αλαφάκη, προκάλεσαν αίσθηση και συζητήθηκαν εκτενώς στους ευρύτερους αθλητικούς κύκλους της πόλης, αφού το στερεότυπο «Ο Ν.Ο.Χ. τρώει τα παιδιά του» επανήλθε έντονα στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα, δημιουργώντας κλίμα δυσαρέσκειας πολύ πιο μακριά από το Δ.Α.Κ.
Οι λόγοι της έντασης γύρω απ’ αυτή την πρωτοβουλία (;) της εφορευτικής επιτροπής του τμήματος είναι δύο κατά κύριο λόγο και μοιάζει να αλληλοαναιρούνται, αφού ο πρώτος αμφισβητεί τον δεύτερο.
Ο πρώτος λόγος όπως φέρεται να ισχυρίζεται ο ίδιος ο προπονητής, αναφέρει ότι για την απομάκρυνση από τα καθήκοντά του, η επιτροπή έθεσε οικονομικό θέμα και αδυναμία να ανταποκριθεί στο ύψος της αμοιβής-οι πληροφορίες αναφέρουν το ποσόν των 600 ευρώ-γεγονός που του ανακοινώθηκε σαν αιτία της απόλυσής του.
Ο δεύτερος έχει να κάνει με όσα γράφτηκαν στον τοπικό Τύπο και θεωρείται ότι αποτελούν την άποψη της παραπάνω επιτροπής, αφού αυτή δεν φέρεται ικανοποιημένη από το συνολικό αποτέλεσμα της δουλειάς του προπονητή, όπως αποκαλύπτουν τα δημοσιεύματα.
Η άποψη, όμως αυτή δεν επαληθεύει από μόνη της τον ίδιο τον συλλογισμό για τα αποτελέσματα της προπονητικής Αλαφάκη.
Και οι δύο λόγοι πάντως, έτσι όπως είδαν το φως της δημοσιότητας δεν εξαντλούν την επιχειρηματολογία τους, αφού αναφέρονται μόνον σαν πληροφορίες, τις οποίες όσοι τις προώθησαν τις άφησαν αστήρικτες.
Για την μεν πρώτη (οικονομικό) δεν δόθηκε καμία εξήγηση για το αν και το πώς η εφορευτική επιτροπή είναι σε θέση να προσλαμβάνει ή να απολύει έστω και προσωρινά (όπως τις δύο αντικαταστάτριες Αλαφάκη), έστω και αμισθί, χωρίς την έγκριση του Δ.Σ. του ομίλου.
Παράλληλα ούτε για την δυσαρέσκεια που προκάλεσαν τα αποτελέσματα της προπονητικής απόδοσης Αλαφάκη υπάρχουν επιχειρήματα.

Προσωρινή διακοπή συνεργασίας

Την εβδομάδα που πέρασε πάντως ο προπονητής δεν πλησίασε σε ώρες προπόνησης την πισίνα στο Δ.Α.Κ., θεωρώντας την απόλυσή του προφανώς δεδομένη και αμετάκλητη.
Από το γεγονός αυτό και μόνον συνειρμικά προκύπτει πως όποιος διάλογος με τους αρμόδιους της επιτροπής δεν του άφησε περιθώρια να θεωρεί εαυτόν μέλος του τμήματος με υπεύθυνη θέση κι αυτό το επιβεβαιώνει η όλη ουδέτερη στάση του.
Για το θέμα της μη ικανοποιητικής απόδοσης του Αλαφάκη, όμως (ο μόνος διπλωματούχος στην Εύβοια προπονητής Πύλο) απ’ το οποίο φέρεται δυσαρεστημένη η επιτροπή, το διοικητικό συμβούλιο του Ν.Ο.Χ. που συνεδρίασε τις απογευματινές ώρες της προηγούμενης Τετάρτης, επιφυλάσσεται να πάρει απόφαση ή να ανακοινώσει οτιδήποτε μέχρι στιγμής και φέρεται να θεωρεί την σχέση προπονητή-τμήματος σαν προσωρινή διακοπή και όχι σαν απόλυση, όπως βεβιασμένα διαδόθηκε και δημοσιεύτηκε.
Οι εξελίξεις στο όλο θέμα αναμένονται σε σύντομο χρονικό διάστημα, επειδή ακριβώς μπαίνουμε σε τροχιά πρωταθλημάτων κι επισήμων διοργανώσεων.

Αποδυναμώνεται αισθητά η ανδρική ομάδα πόλο

Σε διαδικασίες αποδέσμευσης που αφορούν τέσσερις τουλάχιστον αθλητές, από τους βασικούς του τμήματος πόλο του Ν.Ο.Χ., προχώρησε η διοίκηση ύστερα από αίτημα των ίδιων.
Όλοι τους συμμετείχαν στο περσινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και η ενσωμάτωσή τους στην δύναμη κρούσης του πάλαι ποτέ κραταιού συγκροτήματος, υπήρξε η αιτία που κράτησε στην κατηγορία το χαλκιδέικο πόλο.
Οι πληροφορίες που προέρχονται από τους στενότερους κύκλους της διοίκησης αναφέρουν για τους προς αποδέσμευση πολίστες, ότι όλοι είναι κάτοικοι Αθηνών, είχαν αναλάβει οι ίδιοι τα έξοδα των μετακινήσεών τους, ενώ η επιστροφή των δελτίων τους συνδέεται προφανώς άμεσα με την υπόθεση Γιάννη Αλαφάκη, αφού όλοι προσχώρησαν για να βοηθήσουν λόγω της φιλικής τους σχέσης και της στήριξης στην πρώτη αυτή προπονητική προσπάθεια του πρώην συναθλητή τους.
Αποδυναμωμένη, λοιπόν, αισθητά η φετινή ομάδα κι αν λάβει κανείς υπ’ όψιν του, ότι οι υπόλοιποι που στελεχώνουν την ανδρική ομάδα συμμετέχουν και στην ομάδα των νέων, αντιλαμβάνεται την δυναμική της στο φετινό πρωτάθλημα.

Σ.Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου