Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Βαθμολογικό «οξυγόνο» στη μάχη της παραμονής στη Basket League πήρε ο Ίκαρος Χαλκίδας


Βαθμολογικό «οξυγόνο» στη μάχη της παραμονής στη Basket League πήρε ο Ίκαρος Χαλκίδας, επικρατώντας εντός έδρας με 81-74 των Τρικάλων στο ντεμπούτο του Θανάση Γιαπλέ στον πάγκο των γηπεδούχων.

Οι ...πρωτιές έφεραν γούρι στην ομάδα της Χαλκίδας το Σάββατο, καθώς πέρα από το ντεμπούτο του Γιαπλέ, το ματς σηματοδότησε και την πρώτη εμφάνιση του Άντον Ρόμπερσον, ο οποίος πέτυχε 16 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων μαζί με τον Ρίτσαρντς.
Για τα Τρίκαλα που είχαν τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο αλλά έπεσαν στο δεύτερο, 19 πόντους πέτυχε ο Έβανς και από 12 οι Περούνιτσιτς και Πάνος.
Ο Ίκαρος ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και προηγήθηκε με 5-0, αλλά οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με 11 συνεχόμενους πόντους και συνέχισαν με φόρα για να κλείσουν την πρώτη περίοδο μπροστά στο σκορ με 22-13.
Τα Τρίκαλα εξακολούθησαν να ευστοχούν και στη δεύτερη περίοδο, αντίθετα οι γηπεδούχοι είχαν «κολλήσει» για αρκετή ώρα, με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει κάποια στιγμή και στους +15 υπέρ των φιλοξενούμενων (15-30). Το μόνο που μπόρεσε να κάνει ο Ίκαρος ήταν να μειώσει στους δέκα πόντους με τη λήξη του ημιχρόνου (32-42).
Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν σχεδόν αποκλειστικά υπόθεση των γηπεδούχων και στο δεύτερο μισό του κατάφεραν να περάσουν μπροστά στο σκορ. Με σφικτή άμυνα και ανεβασμένα ποσοστά ευστοχίας, η ομάδα της Χαλκίδας κατάφερε να κλείσει την περίοδο με διαφορά εννέα πόντων (63-54), έχοντας επί μέρους σκορ 31-12 στην περίοδο.
Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο έγινε μάχη, τα Τρίκαλα έφτασαν πλησίασαν στους τρεις πόντους περίπου δύο λεπτά πριν από το τέλος, αλλά οι γηπεδούχοι κράτησαν την ψυχραιμία τους και επέστρεψαν στις νίκες έπειτα από τρεις αγωνιστικές με το τελικό 81-74.

Τα δεκάλεπτα: 13-22, 32-42, 63-54, 81-74
ΊΚΑΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Θανάσης Γιαπλές): Στρναντ 11 (1), Ρόμπερσον 16 (4), Γούνταλ 2, Άσκα 13, Σάτον 9, Γκαγκαλούδης 14, Σπανός,
  Επιμέλεια: Αρης Γεωργίου  Novasports.gr
 Το ευβοϊκό συγκρότημα πανηγύρισε σπουδαία εντός έδρας νίκη επί των νεοφώτιστων, παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα στη μάχη που δίνει για παραμονή στην κατηγορία. Στο ντεμπούτο τους στον πάγκο του ο ντόπιος, Θανάσης Γιαπλές, διατήρησε χαμηλούς τους τόνους λέγοντας πως δεν έχουν καταφέρει τίποτα ακόμη. Αναλυτικά τα όσα είπε…
Για την εντός έδρας νίκη επί των Τρικάλων BC: «Είναι ωραίο το συναίσθημα να καθοδηγείς την ομάδα της πόλης σου. Η σημερινή  νίκη μάς δίνει αυτοπεποίθηση. Κάναμε μια νίκη που έπρεπε. Δεν έχουμε καταφέρει τίποτα ακόμη. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και παραμένουμε στην πιο δύσκολη θέση από τις ομάδες της Α1».
Για το τι είπε στους παίκτες του στα αποδυτήρια, όταν βρέθηκαν στο ημίχρονο στο -10: «Τους είπα ότι ξέρω πως έχετε βρεθεί στη θέση των Τρικάλων τρεις φορές και στο τέλος ηττηθήκατε. Τώρα, έχετε την ευκαιρία να αποδείξετε ότι μπορείτε κι εσείς να κάνετε ανατροπή. Δεν έχουμε, άλλωστε, άλλη επιλογή».
Ο Άντονι Ρόμπερσον, εκ μέρους των παικτών, σχολίασε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που επέστρεψα στην Ευρώπη και παίζω σε μια όμορφη χώρα όπως η Ελλάδα, που έχει παράδοση στο μπάσκετ. Αν και είμαι λίγο χρόνο στην ομάδα κατάλαβα πόσο σημαντικό ήταν το σημερινό ματς και είμαι χαρούμενος που βοήθησα να νικήσουμε. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι
onsport.grΒουγιούκας, Ρίτσαρντς 16 (4)
ΤΡΙΚΑΛΑ (Κώστας Φλεβαράκης): Έβανς 19 (3), Περούνιτσιτς 12 (4), Γιουιν 11, Γιαννακίδης 1, Πέτροβιτς 9 (3), Πορίνι, Σαπ 9, Δεληγιάννης, Ματαλόν 1, Πάνος 12, Νικολόπουλος
onsports gr                                                                                                                                                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου