Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Στάθηκε στο ύψος της απέναντι σε μια ομάδα με τον ίδιο στόχο

Στο ματς ζωής και θανάτου η ομάδα της Εύβοιας στάθηκε στο ύψος της απέναντι σε μια ομάδα με τον ίδιο στόχο παίζοντας κατά διαστήματα πολύ ωραίο ποδόσφαιρο αποζημιώνοντας τους φιλάθλους που επέλεξαν να περάσουν το πολύ όμορφο κυριακάτικο μεσημέρι στο δημοτικό στάδιο της πόλης. 

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και πήραν τον έλεγχο από την αρχή του παιχνιδιού. Πίεζαν ψηλά και επιτιθονταν συνέχεια.Δύο φορές απείλησε ο Αυλωνιτης αλλά οι κεφαλιες που έπιασε τόσο στο 6' όσο και στο 20' από καλή θέση μέσα στη περιοχή του Τσουμπεκου κάθε αλλο πάρα επιθετικές ενέργειες ήταν με αποτέλεσμα η μπάλα να φύγει απελπιστικά άουτ.Στο 21ο λεπτό η Χαλκίδα έχασε ευκαιρία να ανοίξει το σκορ αλλά το πλασέ του Τσαλμα ύστερα από το γύρισμα του Γκιοκα αποκρουσε ο Τσουμπεκος.
 Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού ο Γκιοκας έχασε τη μεγαλύτερη μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο ευκαιρία. Ο Βαλκανος κάνοντας μια κούρσα από δεξιά έκανε μια ωραία ντριμπλα και μπήκε στη μεγάλη περιοχή και από πλάγια θέση έκανε τη παράλληλη μπαλιά στη καρδιά της μικρής περιοχής όπου πετάχτηκε ο Γκιοκας αλλά το πλασέ του δεν ήταν το κατάλληλο στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ. Η τελευταία φάση του ημιχρόνου καταγράφηκε στο 45' αλλά το σουτ του Τσαλμα έφυγε άουτ. Οι δύο αντίπαλοι πήγαν στα αποδυτήρια με τη λευκή ισοπαλία ένα αποτέλεσμα που αδικουσε την ομάδα του κ.Τοκπασιδη βάση της εικόνας της ομάδας του. Στο δεύτερο μέρος πάλι η Χαλκίδα μπήκε δυνατά αλλά οι φιλοξενούμενοι στη μοναδική τους τελική σε ολο το ματς άνοιξαν το σκορ. Στο 58ο λεπτό ο Ζατσαι έκανε μια σέντρα από δεξιά ο Αυλωνιτης με το Καραμπα δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν η μπάλα έφτασε στο Γκικα ο οποίος απέφυγε με ωραία προσποίηση τον Πετση και με ωραίο πλασέ νικησε το Ντουμανη κάνοντας το 0-1. Οι Ευβοιωτες κάθε αλλο παρα αγχωθηκαν από την ψυχρολουσία. Αντίθετα έπαιξαν ακόμα πιο παθιασμένα και έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 61' αλλά η σκαστη κεφαλια του Καραμπα αποκρουστηκε από τον Τσουμπεκο,ο οποίος εκτινάχθηκε στο αριστερό του γάμα διώχνοντας σε κορνερ κάνοντας την απόκρουση του αγώνα.
 Ο τερματοφύλακας του Ρήγα επενέβη σωστά και στο 68' αποκρουοντας το πολύ ωραίο συρτό σουτ του Ταυταριδη. Η ισοφάριση ήταν θέμα χρόνου και επιτεύχθηκε στο 71ο λεπτό από το σημείο του πέναλτι από τον MVP του σημερινού ματς Βαλκανο. Την έσχατη των ποινών κέρδισε ο Γκαρανης ο οποίος μπήκε μες στη μεγάλη περιοχή τσίμπησε την μπάλα από το Ζενουν και ο τελευταίος τον ανέτρεψε αναγκάζοντας τον κ.Νεοφυτιδη να υποδείξει το πέναλτι. Το μομεντουμ πλέον του αγώνα ήταν με τη Χαλκίδα και αυτο φάνηκε τέσσερα λεπτά μετά την επίτευξη της ισοφαρισης. Στο 75ο λεπτό ο Βαλκανος εκτέλεσε ένα φάουλ από αριστερά στη μεσαία γραμμή του γηπέδου. Η μπάλα έφτασε στη περιοχή του Τσουμπεκου όπου την διεκδίκησαν ο Καραμπας με τον Αυλωνιτη αλλά αυτο που κατάφεραν ήταν να αιφνιδιασουν τον τερματοφύλακα ο οποίος απλά παρακολούθησε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του. Έτσι ο Βαλκανος πέτυχε όχι μόνο το δεύτερο προσωπικό του τέρμα αλλά ολοκλήρωσε ταυτόχρονα την ανατροπή του σκορ υπέρ της ομάδος του. Το υπόλοιπο του αγώνα κύλησε με τη Χαλκίδα να κρατάει σχετικά εύκολα το υπέρ της σκορ. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν και με δέκα παίκτες στο 92' όταν ο Χατζής αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη για θέατρο μες στη μεγάλη περιοχή του Ντουμανη αφού έπεσε μονος του προσπαθώντας να ξεγελάσει το ρέφερι. Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν μαζί με τους φιλάθλους τους μια τεράστια σε σημασία νίκη καθώς πλέον μπαίνουν για τα καλά στο κόλπο της παραμονής στη κατηγορία.

ΑΟ Χαλκίς:(Τοκπασιδης) Ντουμανης, Πετσης, Τσατσαρωνης, Καραμπας, Κήρυκος (63' Κωνστανταγκας), Αυλωνιτης, Ταυταριδης, Βαλκανος, Γκιοκας (82' Μπαλαμπανης), Τσαλμας (92' Ευσταθίου), Γκαρανης

ΑΟ Ρήγας Φεραίος:(Μπακάλης) Τσουμπεκος, Γουτουλης (80' Τσουκαλης), Βουραζερης, Σπαθης, Γουτσιος, Μπακάλης (70' Ζενουν), Χατζής, Γκικας (85' Ρυτινος), Κουβελας, Ζατσαι, Μπικας

Ρεπορτάζ: Διακομοπουλος Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου