Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Ψαρρός…. κερνούσε, Άκης Μακρής εκτελούσε!

ΔΙΔΥΜΟ επιτυχίας για την ομάδα του Μαντουδίου σχημάτισαν προχθές Σάββατο (9/4) στο γήπεδο των Ψαχνών ο έμπειρος μεσοεπιθετικός Ψαρρός και ο Άκης Μακρής, του οποίου τα δύο τέρματα στο 70’ και στο 83’ έκριναν το νοκ – άουτ αγώνα μπαράζ για την άνοδο στη Β’ ευβοϊκή κατηγορία. Οι δύο δευτεραθλητές των ομίλων της Γ’ κατηγορίας, η Αναγέννηση Μαντουδίου (1ος) και η Αναγέννηση Αφρατίου (2ος) έψαξαν μέσα από ένα παιχνίδι την δική τους… αναγέννηση, καθώς παραμένουν δύο σωματεία με «πλούσιο» παρελθόν στο τοπικό ποδόσφαιρο.  Ο αγώνας διεξήχθη με μοιρασμένο τον κόσμο στην εξέδρας (ίσως περισσότεροι και πιο… οργανωμένοι οι του Αφρατίου), τον ήλιο να … ζεματάει και τις μπουλντόζες την ίδια ώρα να εργάζονται «πυρετωδώς» για την εγκατάσταση πυλώνων ηλεκτροφωτισμού στο γήπεδο.

Το παιχνίδι ήταν ποιοτικά μέτριο έως κακό, τα δύο συγκροτήματα δυσκολεύονταν να βρεθούν, να κυκλοφορήσουν σωστά τη μπάλα, να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν καλές φάσεις μπροστά απ’ τις δύο εστίες. Το άγχος και η… επιφυλακτικότητα απέφεραν πολλά λάθη απ’ τις δύο ομάδες, σε ένα ματς το οποίο κρίθηκε σε δύο φάσεις και ήταν μοιρασμένο στο μεγαλύτερο διάστημά του, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι η ομάδα του Θανάση Αναγνώστου άνοιξε το σκορ αμέσως μετά την αποβολή του επιθετικού της Μπαμπαράκου με 2η κίτρινη, για «θέατρο» σε φάση που εκβίασε πέναλτι στο 69’ (την πρώτη τη πήρε για διαμαρτυρία στο 32’)!


Ο αγώνας δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό και σίγουρα δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας…
Στο 12’ ο Μπαμπαράκος ξεμαρκαρίστηκε, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν «χλιαρό» και δεν ανησύχησε τον Φρατζή. Στο 19’ ήταν η σειρά της ομάδας του Ληλάντιου πεδίου να πλησιάσει απειλητικά τα αντίπαλα καρέ, όταν ο Π. Ζαχαριάς επιχείρησε δυνατό επικίνδυνο σουτ στην κίνηση, που κατέληξε ελάχιστα άουτ. Στο 26’ ο Αγγ. Τουλούμης, έκανε το «μπάσιμο» από τα δεξιά, σούταρε και ο γκολκίπερ Μπίλας έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Στο β’ 45λέπτο ο ρυθμός έπεσε και οι δύο ομάδες προσπαθούσαν με κάποιες… απελπιστικές ενέργειες να δημιουργήσουν κάποιες ευκαιρίες. Στο 69’ οι «βόρειοι» έμειναν με δέκα, λόγω δεύτερης κίτρινης του Μπαμπαράκου, και στο 70’ άνοιξαν το σκορ!... Τότε ο Ψαρρός με καταπληκτική προσωπική ενέργεια «άδειασε» Ε. Σαμαρτζή και Αν. Κοτρογιάννη, «έσπασε» τη μπάλα δεξιά μέσα στην περιοχή, όπου ο επερχόμενος Γ. Μακρής με δυνατό σουτ «κεραυνοβόλησε» τον Φρατζή για το 1-0 (η μπάλα βρήκε και στην εσωτερική πλευρά του δοκαριού)! Στο 83’ ο Ψαρρός είχε και πάλι το ρόλο του «τροφοδότη», όταν εκτέλεσε κόρνερ, αδράνησαν οι αντίπαλοι και το Γ. Μακρής έγινε κάτοχος στο ύψος της μεγάλης περιοχής, όπου επιχείρησε σουτ που κατέληξε στα δίχτυα του Φρατζή, ο οποίος καθυστέρησε να αποκρούσει ουσιαστικά (ξεγελάστηκε και από τα πολλά σώματα στην περιοχή του).
Τέλος, στο 93’ ο Αγγ. Τουλούμης σούταρε σε αντεπίθεση της ομάδας του για κάποιο γκολ, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Μπίλα.
Καλή η διαιτησία του Σέγκου, που είχε βοηθούς τους Φίλο και Παντελάκη.

ΜΑΝΤΟΥΔΙ (Θαν. Αναγνώστου): Μπίλας Γ., Σπαθαριώτης Κ., Αλαφάκης Κ., Λάμπρου Ι., Λούκας Σ., Λιάκος Γ., Γκαβάσης Α. (65’ Ψαρρός Ι.), Μακρής Γ., Μακρής Κ., Μπαμπαράκος, Παρίσσης Π.

ΑΦΡΑΤΙ (Δημ. Καπέτης): Φρατζής Γ., Σαμαρτζής Ε., Βάθης Χαρ., Κοτρογιάννης Αν., Κονοβέσης Γ., Αγγελής Αντ. (64’ Τσακνάκης Βασ.), Πετράκης Κ., Μπούρικας Παν., Μαντάς Γ., Ζαχαριάς Παν. (67’ Νερούτσος), Τουλούμης Αγγ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου