Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Ηρακλή, προσκυνώ τη χάρη σου!

Τα πράγματα είναι απλά. Ο Ηρακλής Ψαχνών στις 17 Απριλίου με νίκη κόντρα στον αδιάφορο βαθμολογικά Ασπρόπυργο, εξασφαλίζει και μαθηματικά την είσοδό του τουλάχιστον στα μπαράζ ανόδου με προορισμό την Football League. Κι αν του «κάτσει» στις εναπομείνασες δύο αγωνιστικές και μία…στραβή της Παναχαϊκής, παράλληλα με δικό του διπλό την πρωτομαγιά στα Μέγαρα; Τότε, ανοίχτε τα τρελάδικα!

Ένας Ηρακλής Ψαχνών βγαλμένος από…παραμύθι  χωρίς δράκους, κάνει όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα να παραμιλάει και να υποκλίνεται στο μεγαλείο του.
Όντως, τα …κομπιουτεράκια βγήκαν για να κάνουν υπολογισμούς, όχι όμως για σενάρια παραμονής αλλά για σενάρια ανόδου και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και ο πρωτομάστορας Αντώνης Πριόνας, «ποιος να το πίστευε!»
Κι όμως, κάποιοι το πίστεψαν και αυτοί δεν είναι άλλοι από τον προαναφερόμενο αλλά και τους παίκτες-παλικάρια της ομάδας αυτής, που δεν σταματάει πουθενά και μοιάζει με τρένο που ταξιδεύει με σπασμένα φρένα.
Η εποποιία συνεχίζεται!

Το σίγουρο είναι ότι γράφει ιστορία και τη γράφει με χρυσά γράμματα. Την ερχόμενη Κυριακή (17/4) ο Ηρακλής Ψαχνών φιλοξενεί τον Ασπρόπυργο, ο οποίος απλά θα υποκύψει στην ανωτερότητα της ευβοϊκής ομάδας και θα προστεθεί στον…κύκλο των χαμένων φιλοξενούμενων. Ο Ηρακλής στο …απόρθητο κάστρο του μετράει ήδη 12 νίκες και δύο ισοπαλίες σε 14 ματς και μόνο αν αυτοκτονήσει θα αφήσει την μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία του να πάει… στράφι. Αλλά ο Ηρακλής το μόνο που θέλει είναι να…ζήσει και να γιορτάσει μαζί με τον κόσμο του την φετινή εποποιία. Μετά το επιβλητικό 3-0 της περασμένης Τετάρτης (6/4) κόντρα στον Πλατανιά, η αρμάδα από τα Ψαχνά καλείται να κάνει μία χαψιά και τον Ασπρόπυργο και να δώσει …σάρκα και οστά σε ένα όνειρο τρελό. Το ταξίδι που οδηγεί στα …καλύτερα είναι ταξίδι πλέον χωρίς επιστροφή!
Το ξέρεις μ’ αρέσεις…
Κι όμως, συνεχίζοντας και παραφράζοντας κατά κάποιο τρόπο τους …στίχους του γνωστού τραγουδιού, σ’ αυτόν τον υπέροχο κόσμο που ζει ο Ηρακλής από την αρχή της σεζόν, δεν υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά μόνο κανόνες, κανόνες που τηρούνται με απόλυτη ευλάβεια.
 Ο Ηρακλής ήταν αυτός ο οποίος πριν από περίπου ένα μήνα άφηνε στα «κρύα του λουτρού» τον Απόλλωνα Σμύρνης(μετά τη νίκη του με 1-0 κόντρα στην ελαφρά ταξιαρχία). Την περ. Τετάρτη ήταν η σειρά του Πλατανιά να βάλει «τελεία και παύλα» στις όποιες βλέψεις και …ορέξεις για τίτλο ή συμμετοχή στα μπαράζ ανόδου.
Σε ένα ματς σκέτη απόλαυση, οι γηπεδούχοι το μετέτρεψαν σε παράσταση για ένα ρόλο και με συνοπτικές διαδικασίες «καθάρισαν» την κρητική ομάδα(Ρεπετσάς, Βλαχόπουλος, Σέγκος τα γκολ), αναγκάζοντας τον αντίπαλο προπονητή να ακολουθήσει την πεπατημένη των συναδέλφων του αποδίδοντας τα εύσημα και βγάζοντας το καπέλο στην ομάδα του Αντώνη Πριόνα.
Ο εχθρός του καλού…το καλύτερο!
Ο Ηρακλής Ψαχνών έφτασε αισίως στους 53 βαθμούς, εδραιώνοντας την παρουσία του στο δεύτερο σκαλοπάτι της βαθμολογίας. Για την απευθείας άνοδο, την τύχη στα χέρια της αυτή τη στιγμή κρατάει η πρωτοπόρος Παναχαϊκή με 55 β., η οποία αν κάνει το «δύο στα δύο» θα …κόψει πρώτη το νήμα (παίζει με Χερσόνησο εκτός και Πλατανιά εντός).
Αν τώρα στραβοπατήσει σε ένα από τα δύο ματς η Παναχαϊκή, κάνει δηλαδή έστω μία ήττα και ο Ηρακλής το απόλυτο των νικών μέχρι το φινάλε, τότε θα στεφθεί ο ίδιος πρωταθλητής. Σε περίπτωση που δεν κάνει γκέλα η Παναχαϊκή, το ίδιο και ο Ηρακλής, τότε οι Ψαχνιώτες θα τερματίσουν δεύτεροι και θα πάνε στα μπαράζ ανόδου έχοντας στην ειδική βαθμολογία δύο βαθμούς (όπως και ο δεύτερος του άλλου ομίλου, με τους τρίτους να ξεκινάνε την διαδικασία χωρίς βαθμό). Ο Ηρακλής με νίκη κόντρα στον Ασπρόπυργο είναι σίγουρα στην τριάδα(έχει το «πάνω χέρι» απέναντι στη Ρόδο που έχει 50 βαθμούς). Δηλαδή σε περίπτωση που την τελευταία αγωνιστική ο Ηρακλής χάσει στα Μέγαρα, με… προίκα τον «άσσο» με τον Ασπρόπυργο, ακόμα και αν η Ρόδος κάνει το «δύο στα δύο» θα φτάσει τους 56 βαθμούς όσους και ο Ηρακλής, αλλά ο Ηρακλής υπερτερεί στην μεταξύ τους ισοβαθμία (νίκησε 3-1 στα Ψαχνά και έχασε 2-1 στη Ρόδο).
Το ζητούμενο είναι ο Ηρακλής να νικήσει τον Ασπρόπυργο για να …κλειδώσει τη συμμετοχή του στα μπαράζ (σε περίπτωση που δεν κατακτήσει τον τίτλο). Το αν πάει σαν δεύτερος ή σαν τρίτος, το πιο πιθανό είναι να κριθεί την τελευταία αγωνιστική στα Μέγαρα.
Το…τρίτο ημίχρονο
Στο περιθώριο της μεγάλης νίκης του Ηρακλή κόντρα στον Πλατανιά την περασμένη Τετάρτη στο κατάμεστο γήπεδο των Ψαχνών, ξεχωρίσαμε κάποιες …στιγμές τις οποίες και καταγράφουμε.
* Στο γήπεδο βρέθηκε ο γενικός αρχηγός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Κώστας Ιωσηφίδης και πληροφορίες αναφέρουν ότι ο λόγος δεν ήταν άλλος από τον νεαρό γκολκίπερ του Ηρακλή Θανάση Μιχελή, ο οποίος φέρεται να έχει μπει στο στόχαστρο του δικεφάλου του Βορρά (η είδηση δημοσιεύτηκε και στο ειδησεογραφικό site του ΠΑΟΚ, στο PAOK 24, με τίτλο «ο Ιωσηφίδης στην Εύβοια») .
* Με κρητικά τραγούδια υποδέχτηκε η ΠΑΕ Ηρακλής Ψαχνών την ομάδα του Πλατανιά και το μήνυμα που ακούστηκε από τα μεγάφωνα ανέφερε ότι «για εμάς ο αθλητισμός είναι πολιτισμός». Στο δρόμο που χάραξε ο …Εργοτέλης λοιπόν!
* Παρόλα αυτά ο Αντώνης Πριόνας στάθηκε μετά το τέλος του παιχνιδιού στο γεγονός ότι κάποιοι φίλοι του Ηρακλή(μετρημένοι στα δάχτυλα) αποδοκίμασαν έντονα τους φιλοξενούμενους κατά την άφιξή τους στα Ψαχνά, γεγονός που σχολιάστηκε αρνητικά και από τους ανθρώπους της ομάδας των Χανίων. Ο Πριόνας είπε χαρακτηριστικά πως «δεν πρέπει 5 φίλαθλοι να αμαυρώνουν την εικόνα της ομάδας»
* Τα γενέθλιά του είχε την περασμένη Τετάρτη (6/4) ο Γιώργος Στούπας και οι παίκτες του Ηρακλή του έκαναν το καλύτερο δώρο!..
* Συνήθως μετά το τέλος των παιχνιδιών στα Ψαχνά, η διοίκηση του Ηρακλή μοιράζει στους εκπροσώπους των ΜΜΕ και όχι μόνο …σοκοφρέτες! Κάτι τέτοιο δεν έγινε την περασμένη Τετάρτη!
* Ήδη πολλοί φίλοι του Ηρακλή Ψαχνών «ονειρεύονται»…μάχες με τη Λάρισα στο επόμενο πρωτάθλημα της Football League και την παρουσία του Ηρακλή στο AEL FC ARENA με τον Πηλαδάκη και τον Στούπα να κάθονται δίπλα-δίπλα στα επίσημα!
* Πληροφορίες αναφέρουν ότι όταν πέσει η αυλαία του πρωταθλήματος (ελπίζοντας σε ότι καλύτερο για τον Ηρακλή), η διοίκηση της ομάδας των Ψαχνών θα κινηθεί για την τοποθέτηση σκέπαστρου, αλλά και της δημιουργίας κερκίδας για τους φιλοξενούμενους (προφανώς αν ισχύει, απέναντι από την υπάρχουσα).
Γ.Τρυφωνίδης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου