Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

«Καίει» ο τραυματισμός του Μάριου Σέγγου…

Προετοιμασία μετ’ εμποδίων καλείται να κάνει ο Ηρακλής Ψαχνών εν όψει των μπαράζ, που ακόμα δεν έχουν αξιωθεί να πάρουν έγκαιρα μια απόφαση για το πότε θα τα ξεκινήσουν απ’ την διοργανώτρια αρχή της Football League, καθώς η απουσία και μόνο του βασικού επιθετικού της, «βαρόμετρου» και πρώτου σκόρερ της στο πρωτάθλημα (με 9 τέρματα, στην 4η θέση του ομίλου) αποτελεί σημαντικό πρόβλημα στην ομαλή και …εύρυθμη κοινή προετοιμασία των παικτών που θα κληθούν να «τραβήξουν το κουπί» στους αγώνες, μιας και ο 35χρονος στράικερ είναι βασικό «γρανάζι» και στην φετινή …καλοκουρδισμένη «μηχανή» του Ηρακλή… 

Ο τραυματισμός του αρχηγού και η αναγκαστική αλλαγή του στο ημίχρονο του παιχνιδιού στα Μέγαρα δεν ήταν επιπόλαιος, αλλά ικανός να του στερήσει την παρουσία του στα πρώτα παιχνίδια μπαράζ, ανάλογα και πότε αυτά θα ξεκινήσουν… Η περίπτωση καθυστέρησης ευνοεί τους «πρασίνους», ώστε ο Σέγγος να προλάβει να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερα …λεπτά, πόσο μάλλον παιχνίδια! Την επομένη του τραυματισμού του στο γόνατο, την περ. Δευτέρα (9/5) το απόγευμα, υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος του και να γίνουν οι πρώτες εκτιμήσεις. Τα αποτελέσματα έδειξαν μερική ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου, με τον χρόνο αποθεραπείας του να εκτιμάται με επιφυλακτικότητα (ανάλογα με την πορεία της…) σε περίπου δύο εβδομάδες. Πρόχειρες εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι θα απουσιάσει τουλάχιστον απ’ τα δύο πρώτα ματς, δηλαδή το 1/3 της διαδικασίας, χωρίς φυσικά να είναι γνωστοί οι αντίπαλοι και οι έδρες… Ο ίδιος όλο αυτό το διάστημα, μέχρι να βρεθεί ξανά σε ετοιμότητα να βοηθήσει ουσιαστικά τον Ηρακλή, θα πηγαίνει συντηρητικά, πραγματοποιώντας καθημερινές θεραπείες. Η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί και ανάλογα θα καθοριστεί η απουσία του.
Από εκεί και πέρα, το απουσιολόγιο είναι «λευκό», μιας και η διάσειση του Δημήτρη Ζουλιώτη στον αγώνα με τον Βύζα (κι αυτός αντικαταστάθηκε αναγκαστικά) ξεπεράστηκε την περασμένη εβδομάδα, παίρνοντας ο ίδιος άμεσα εξιτήριο απ’ το Νοσοκομείο και λαμβάνοντας κανονικά μέρος απ’ την περ. Πέμπτη (12/5) στις προπονήσεις, ενώ ένα μικροπρόβλημα του Φαρούκ αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά απέχοντας απ’ την προπόνηση της ίδιας μέρας. Αυτές εξελίχθηκαν κανονικά, με μοναδικό ρεπό …αποφόρτισης να παίρνουν οι παίκτες χθες Κυριακή (15/5). Με τον ίδιο κι ακόμα πιο έντονο ρυθμό θα συνεχίσουν και αυτή την εβδομάδα, τελευταία πριν την έναρξη της ψυχοφθόρας πλην …χρυσής διαδικασίας για την άνοδο στη Β’ Εθνική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου