Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Κώστας Σαμαντούρος: Στο πλευρό του ΑΟ Χαλκίς!

Μία εβδομάδα μετά το ρεπορτάζ και το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, που ανέφερε χαρακτηριστικά «η ισχύς εν τη ενώσει», ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΑΓΡΕΚ, Κώστας Σαμαντούρος, έρχεται να επιβεβαιώσει με δηλώσεις του στα «Ευβοϊκά Σπορ» τη συμμετοχή του στα κοινά του ΑΟ Χαλκίς, στην προσπάθεια του Βασίλη Ταρνανά να διευρύνει το διοικητικό σχήμα με επιφανείς παράγοντες, ικανούς να πάρουν από …το χέρι τον ιστορικό σύλλογο και να τον οδηγήσουν στο «μονοπάτι» της καταξίωσης και των επιτυχιών. Ο Κώστας Σαμαντούρος, αντιπρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννενα (!), δέχτηκε την πρόσκληση που του απευθύναμε στα κεντρικά γραφεία του εργοστασίου του οποίου ηγείται και ενώ πολλές φορές  τα …μισόλογα είναι το κύριο χαρακτηριστικό παρόμοιων συνεντεύξεων, ο ίδιος …άνοιξε τα χαρτιά του και αφού πρώτα ξεκαθάρισε ότι θα αποτελέσει κομμάτι της …κυανόμαυρης αντεπίθεσης, απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο της ομάδας να συστρατευτεί στη νέα εποχή που χαράζεται για τον πολύπαθο ΑΟ Χαλκίς.
Όπως λέει χαρακτηριστικά «βάζεις στόχους σήμερα, για να πετύχεις αύριο!»
Κύριε Σαμαντούρο, αφού σας ευχαριστήσω και πριν σας ρωτήσω για τον ΑΟ Χαλκίς, θα ήθελα να μου πείτε και για τον ΠΑΣ Γιάννενα, μιας και θα αναλάβετε χρέη αντιπροέδρου.
«Φυσικά, όπως όλοι γνωρίζετε ο ΠΑΣ ανέβηκε στην Σούπερ Λίγκα μέσα από ένα πολύ δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όπως είναι αυτό της Football League, με καταξιωμένες ομάδες που κουβαλάνε μεγάλη ιστορία. Έγινε και η φιέστα σε ένα φιλικό που έδωσε η ομάδα με τον Άρη, αν και στο συγκεκριμένο ματς ο κόσμος γύρισε την πλάτη στην ομάδα λόγω της βαριάς ήττας στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ την τελευταία αγωνιστική (υπάρχει κόντρα ανάμεσα στους φιλάθλους των δύο ομάδων), όμως ήταν μία ήττα ανώδυνη και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Εν πάση περιπτώσει, η ομάδα θα προσπαθήσει να κάνει μία πολύ καλή πορεία στα μεγάλα σαλόνια και εννοείται πως θα ενισχυθεί με καλούς παίκτες και από την Ελλάδα και από το εξωτερικό.
Από κει και πέρα, στόχος της διοίκησης είναι και η δημιουργία ενός νέου σταδίου δίπλα στην Εγνατία οδό. Έχουν γίνει οι σχετικές μελέτες και δεν αποκλείεται τα έργα να ξεκινήσουν άμεσα, δηλαδή μέσα στο καλοκαίρι. Θα είναι ένα στάδιο στολίδι για όλη την Ήπειρο, ένα στάδιο στα πρότυπα του σταδίου Καραϊσκάκη! Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά, μάλιστα με τον κ. Χριστοβασίλη (σ.σ. πρόεδρος του ΠΑΣ), με τον οποίο επισκεφτήκαμε πριν λίγο καιρό και το Φανάρι, όπου παραδώσαμε μία φανέλα της ομάδας στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και που με τη σειρά του μας έδωσε την ευλογία του».
Για να πάμε στον ΑΟ Χαλκίς, ακούστηκε το όνομά σας μεταξύ αυτών που προσέγγισε ο κ. Ταρνανάς, προκειμένου να συμμετέχουν στο περιβόητο «η ισχύς εν τη ενώσει». Ισχύει;
«Ναι, γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια, βλέπω πολύ θετικά την συμμετοχή μου σε αυτό το σχήμα, όμως ακόμα είναι νωρίς. Βέβαια, εγώ λόγω του ότι είμαι στον ΠΑΣ Γιάννενα δεν μπορώ να έχω κάποιο αξίωμα στο Δ.Σ., όμως ότι βοήθεια χρειαστεί ο Βασίλης Ταρνανάς θα την έχει, γιατί όλοι θέλουμε να οδηγήσουμε την Χαλκίδα ψηλά! Η Χαλκίδα δε νοείται να παίζει στη Δ’ Εθνική, η Χαλκίδα οφείλει να πάει εκεί που πρέπει. Είναι αλήθεια ότι η οικονομική συγκυρία είναι δύσκολη, όμως ο κόσμος όταν δει κάτι θετικό θα έρθει κοντά σου».
Οι δικές μας πληροφορίες έκαναν λόγω ότι δεν αποκλείεται να αναλάβετε και …πρωτεύοντα ρόλο σε αυτό το σχήμα, αλλά απ ότι καταλαβαίνω, θα συμμετέχετε μεν, αλλά περισσότερο διακριτικά δε…
«Όπως σας είπα, λόγω της ιδιότητάς μου στη διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννενα, γιατί δεν αποκλείεται να είμαι και εκπρόσωπος της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα, υπάρχει αυτό που λέμε ασυμβίβαστο, όμως υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να απλώσω χείρα βοηθείας και στην Χαλκίδα, δεν χρειάζεται δηλαδή να έχω και εκεί κάποιο αντίστοιχο αξίωμα».
Αυτή η συμμετοχή σας στα κοινά του ΑΟΧ, θα είναι και μία …από κοινού συμμετοχή με τον κ.  Χριστοβασίλη; Το ρωτάω επειδή τον είδαμε πρόσφατα στη Χαλκίδα τον πρόεδρο του ΠΑΣ Γιάννενα…
«Έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις και με τον κ. Χριστοβασίλη, αλλά εγώ δεν μπορώ να μιλήσω για τον κ. Χριστοβασίλη, ίσως θα έπρεπε να μιλήσετε και με τον ίδιο, καλύτερα να μιλήσω μόνο για μένα…»
Πότε θα ξεκαθαρίσει το τοπίο, γιατί υπάρχει αγωνία στις τάξεις των φίλων της ομάδας…
«Ο φίλος μου ο Βασίλης Ταρνανάς κάνει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια και ο κόσμος πρέπει να του έχει εμπιστοσύνη. Εκείνος άλλωστε μας πλησίασε, γιατί θέλει μέσα από το …η ισχύς εν τη ενώσει, να πάει την ομάδα μπροστά. Αυτή τη στιγμή ο Ταρνανάς είναι παράδειγμα και για όλους τους υπόλοιπους, που σκοπεύουμε να βοηθήσουμε. Όταν γίνεται κάπου μία σοβαρή προσπάθεια αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς, δεν σας κρύβω, ότι θέλω να συμβάλλω καθοριστικά στο να βελτιώσουμε και την εικόνα του σταδίου».
Για να σας προλάβω, ενδεχομένως το σκέπαστρο να είναι μέσα στις άμεσες προτεραιότητές σας…
«Ακριβώς (γέλια), επειδή εγώ κάνω και ειδικές μεταλλικές κατασκευές, η πρώτη μου σκέψη είναι να φτιάξουμε το περιβόητο σκέπαστρο, το οποίο μπορεί να γίνει με ένα κόστος σχετικά μικρό.
Επομένως πιστεύετε ότι όλη αυτή η προσπάθεια του κ.  Ταρνανά, να προσεγγίσει επιχειρηματίες της περιοχής, μπορεί να αποδώσει καρπούς…
«Είμαι βέβαιος γι’ αυτό, ναι θα αποδώσει καρπούς. Η σοβαρή προσπάθεια στην Χαλκίδα έχει ξεκινήσει από πέρυσι, άρα υπάρχουν κάποιες βάσεις… Τώρα, αν υπήρξαν ορισμένα προβλήματα στο οργανωτικό κομμάτι, αυτά θα διορθωθούν και πιστεύω ότι η Χαλκίδα θα πρωταγωνιστήσει στη νέα σεζόν και με επιμονή και υπομονή να φτάσει εκεί που την βλέπαμε παλιά!»
Γνωρίζετε για τις δύο τελευταίες παρουσίες της ομάδας σε επαγγελματική κατηγορία, η πρώτη σαν ΑΟΧ βέβαια επί Φραϊδάκη και η δεύτερη μέσα από εκείνη την άτυπη συγχώνευση με τον Λήλα επί Αγραφιώτη, δεν είχαν αίσιο τέλος ούτε η πρώτη ούτε η δεύτερη…
«Ναι βέβαια και είναι κρίμα… Ξέρετε γνωρίζω και αυτό που ακούγεται δεξιά και αριστερά, ότι λες και κάποιος έχει καταραστεί τη συγκεκριμένη ομάδα. Πρέπει να μπούνε στην ομάδα θετικά μυαλά που θα αναλάβουν την τύχη της και θα καταρρίψουν τα όσα ακούγονται λοιπόν. Δεν είναι το παν τα λεφτά, μπορεί να έχεις λεφτά και να τα διαθέσεις, αλλά να είσαι αρνητικός,  ο κόσμος χρειάζεται να πιστέψει σε ένα όραμα, άρα να υπάρξει και μία διοίκηση που θα του δώσει αυτό το όραμα!»
Άρα, μοιραία η ομάδα οδηγείται σε αυτό το διευρυμένο μοντέλο διοίκησης…
«Δεν μπορεί μόνος του ένας άνθρωπος να βγάλει …το φίδι από την τρύπα. Επιβάλλεται να ενεργοποιηθούν κι άλλοι παράγοντες γύρω απ αυτόν. Παράγοντες οι οποίοι να έχουν και την πείρα, γιατί στο ποδόσφαιρο πρέπει γνωρίζεις και κάποια πράγματα, δεν φτάνει μόνο το μεράκι και η έμπνευση, αυτά είναι στοιχεία που θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις μία προσπάθεια, μετά την σκυτάλη παίρνει η γνώση γύρω από τα ποδοσφαιρικά δρώμενα».
Υπάρχει εν όψει και η ΓΣ της ομάδας, εκεί …θα μπει το νερό στο αυλάκι;
«Ναι έτσι είναι, αν δεν κάνω λάθος 15 Ιουνίου είναι η ΓΣ, εκεί θα μπορέσετε να μάθετε πολλά περισσότερα από όλα όσα δρομολογούνται, όπως και αυτή η κίνηση συνεργασίας με την Προποντίδα… Οι υποδομές είναι το Α και το Ω στο ποδόσφαιρο και όχι μόνο».
Ο κόσμος της ομάδας είναι ανυπόμονος, τα τελευταία χρόνια παίρνει …μία χαρά και δέκα πίκρες και κακά τα ψέματα ζητάει την επιστροφή της Χαλκίδας στις επαγγελματικές κατηγορίες. Μπορεί αυτή η επιστροφή να γίνει άμεσα;
«Το πιστεύω ακράδαντα. Η Χαλκίδα θα πρωταγωνιστήσει την επόμενη σεζόν, θα ενισχυθεί μεταγραφικά, πολύ πιθανό και με παίκτες από τον ΠΑΣ Γιάννενα με τη μορφή δανεισμού. Όλοι εμείς που θα στηρίξουμε τον Ταρνανά, έχουμε στο μυαλό μας ότι ακριβώς και ο κόσμος, να δημιουργηθεί μία ανταγωνιστική ομάδα η οποία χωρίς βιασύνες, όμως, θα μπορέσει να ανέβει τα …σκαλοπάτια της ποδοσφαιρικής ιεραρχίας».
Επομένως για να συνοψίσουμε αυτή τη σύντομη πρώτη κουβέντα μας, η Χαλκίδα χαράζει μία νέα πορεία στην οποία θα συμμετέχετε, όχι απαραίτητα με κάποιο αξίωμα στο Δ.Σ., λόγω της θέσης σας στον ΠΑΣ, αλλά έχετε …δώσει τα χέρια με τον κ .Ταρνανά. Ξεκινάει μία νέα εποχή για Την Χαλκίδα;
«Ναι, το πιστεύω και πολύ σύντομα θα το διαπιστώσετε. Αλλά ο φίλαθλος δεν αρέσκεται μόνο σε λόγια, ο φίλαθλος θέλει πράξεις, θέλει να βλέπει μία νοικοκυρεμένη ομάδα σε επίπεδο διοικητικό, αλλά και μία ομάδα αξιόπιστη αγωνιστικά».
Θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα στον κόσμο της ομάδας;
«Ο κόσμος να έρθει δίπλα στην ομάδα, χαμένος δεν θα βγει, ούτε θα τον κοροϊδέψει κανένας από την ομάδα. Εμείς που θα συμβάλουμε στην προσπάθεια αυτή, ουσιαστικά θα πληρώσουμε το χόμπι και την αγάπη μας για το ποδόσφαιρο». 
Γιάννης Τρυφωνίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου