Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Υπομονή κι επιμονή έφεραν τον τίτλο!

Ο πρόεδρος Παν.Θωμάς
ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ θα πρέπει να νιώθουν όλοι στον σύλλογο του ΑΟ Κύμης, ο οποίος μετά από προσμονή τεσσάρων χρόνων, απ’ το 2007, κατάφερε να πετύχει τον …πραγματικά πολυπόθητο στόχο του, να κατακτήσει το πρωτάθλημα της φετινής περιόδου στην Α1 ΕΠΣΕ και παράλληλα να κερδίσει την απευθείας άνοδο στην Δ’ Εθνική (του χρόνου οι πρωταθλητές θα δίνουν μπαράζ με άλλους από άλλες Ενώσεις…). Σε μια …δύσβατη, λόγω του οδικού δικτύου, περιοχή και με λιγότερα «εφόδια» απ’ όσα έχουν οι ομάδες του λεγόμενου «κέντρου», αλλά με την αμέριστη βοήθεια του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου …πλέον, και την κατάλληλη οργάνωση και προγραμματισμό από ένα «σταφ» ανθρώπων της περιοχής, που αγαπούν τον τόπο τους και το ποδόσφαιρο, κατάφεραν σαν άλλοι …Γαλάτες να αναδειχθούν μέσα από επίπονη και επίμονη προσπάθεια.
Αυτή ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια με τον Αντώνη Αυλωνίτη στον πάγκο και την πρωτιά να χάνεται απ’ τον «επαγγελματία» πια Ηρακλή Ψαχνών. Ακολούθησε αυτή με τον Γιώργο Βαϊτση, ο οποίος «έπεσε» πάνω στην ΑΕ Χαλκίδας και τα …τερτίπια του Τερτίπη, ενώ τελευταία προσπάθεια, που στο …τσακ δεν αντάμειψε τους «κυανόλευκους», ήταν με αντίπαλο τον ΑΟ Χαλκίς και προπονητή τον Δημήτρη Σαλαπάτα.
Τον τελευταίο αντικατέστησε ο Βαγγέλης Ντόβολης, γνωστός και από την θητεία του στον «γείτονα» Ταμυναϊκό, ο οποίος έμελλε να είναι αυτός που είχε τον τρόπο, απέναντι σε μια ενισχυμένη και …διψασμένη Δροσιά, για να κρατήσει μέχρι το φινάλε τον ΑΟΚ στην κορυφή. Σ’ αυτήν τερμάτισε με έναν βαθμό διαφορά (78 έναντι 77, 25ν. – 3ισ. – 2ήτ., 77 – 12 τέρματα), που προήλθε απ’ την ήττα (1-0) άνευ σημασίας μέσα στην Δροσιά την τελευταία αγωνιστική. Ο τίτλος είχε «καπαρωθεί» βλέπετε και μαθηματικά απ’ την προτελευταία αγωνιστική και το ματς με τον Ολυμπιακό Χ. (3-0). Τότε που …ανυπόμονα και δικαίως απονεμήθηκαν …κούπα και μετάλλια, που είχε αθλοθετήσει ο Δήμος για την περίσταση της κατάκτησης του τίτλου, ο οποίος και στατιστικά δίκαια απονέμενεται στην Κύμη, καθώς είχε μακράν την κορυφαία επίδοση σε άμυνα (12 έναντι 22 της Δροσιάς) κι επίθεση (72 έναντι 58 Δροσιάς και Αγ. Νικολάου).
Με τον Δήμο που ήταν όλα αυτά τα χρόνια, απ’ την άνοδο στην Α1, αρωγός και «αιμοδότης» της ομάδας, με τον δήμαρχο Δημήτρη Θωμά να αποδεικνύει την αγάπη του για το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό, βοηθώντας όσο μπορούσε, μαζί με τον αδερφό του και πρόεδρο του ΑΟΚ, Παναγιώτη Θωμά, να διαχειρίζεται εξαιρετικά το μάνατζμεντ του συλλόγου, και τον Βαγγέλη Ντόβολη να επιβάλει την ηρεμία στα αποδυτήρια, το καλό κλίμα και την αγωνιστική πειθαρχία, δημιουργήθηκε ένα …τρίπτυχο για την φετινή επιτυχία. Σ’ αυτή, βέβαια, μερίδιο έχουν πολλοί ακόμα που συνέβαλαν τα μέγιστα απ’ το πόστο τους… Απ’ τους ποδοσφαιριστές φυσικά, μέχρι τον έφορο του τμήματος Βασίλη Τσομάκα και τον …τελευταίο φίλαθλο που συμπαραστάθηκε και πίστεψε στην ομάδα. Ο κόσμος δεν είχε και την απαιτούμενη μαζική παρουσία δίπλα στους πρωταθλητές κι αυτό προβλημάτισε σε κάποιες περιόδους τους υπευθύνους, αλλά η προοπτική να αυξηθούν είναι πλέον ιδανική…
Ο ΑΟ Κύμης θα εκπροσωπεί πια μια ολόκληρη περιοχή της Εύβοιας στις εθνικές κατηγορίες, τον μισό νομό αν θέλετε να το πάρετε γεωγραφικά, και έχει την «χρυσή» ευκαιρία -σαν νεοφώτιστος- να συσπειρώσει κοντά του και τις άλλες ποδοσφαιρικές δυνάμεις της κεντρονότιας πλευράς, ώστε το «μείγμα» να γίνει εκρηκτικό και ζωτικής ποδοσφαιρικά σημασίας για τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου και …όχι μόνο. Η ιστορία λέει γράφεται από τους νικητές και αυτό λείπει απ’ την εν λόγω περιοχή αυτή την περίοδο, αλλά όχι και απ’ αυτή την ομάδα…

«Δεν μένουμε …εκεί, ο πήχης μπαίνει ψηλά!»

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ απ’ την φετινή χρονιά -και πως θα μπορούσαν να μην είναι άλλωστε- είναι άπαντες στον ΑΟ Κύμης κι αυτό φαίνεται απ’ τις δηλώσεις των εκπροσώπων διοίκησης, τεχνικής ηγεσίας και ποδοσφαιριστών στους πρωταθλητές Εύβοιας. Παράλληλα, εκφράζουν την διάθεση και την πεποίθησή τους ότι ο σύλλογος μπορεί να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στα ακόμα πιο δύσβατα του χρόνου …μονοπάτια της Δ’ Εθνικής (και πάλι οι μισές σχεδόν ομάδες από κάθε όμιλο θα υποβιβάζονται…), πράγμα που θα αποτελούσε ιδανική συνέχεια της λαμπρής πορείας που έχει η ομάδα διαγράψει τα τελευταία χρόνια.

Παν. Θωμάς (πρόεδρος): «Μετά από 20 χρόνια στη διοίκηση της ομάδας, μπορώ να πω μετά βεβαιότητας ότι αυτός ο σύλλογος μπορεί να φτάσει κι ακόμα ψηλότερα. Έχουμε δημιουργήσει τις βάσεις, ανεβάζοντας έτσι τον πήχη ψηλότερα. Σίγουρα δεν θα μείνουμε εκεί, αλλά στόχος μας θα είναι να πρωταγωνιστήσουμε και στην Δ’ Εθνική! Αυτό άλλωστε θα επιβληθεί κι απ’ τις απαιτήσεις που δημιουργούνται…
Θα ενισχυθούμε αρκετά, αλλά περισσότερο με παίκτες απ’ την περιοχή. Δυο – τρεις θα προέρχονται απ’ την Αθήνα κι αυτοί μόνο ικανοί να κάνουν τη διαφορά… Και στη διοίκηση θα υπάρξει ενίσχυση από κάποια άτομα, στοχεύοντας όλοι μαζί να πετύχουμε ακόμα περισσότερα.
Όσον αφορά στην φετινή σεζόν, ήμασταν απόλυτα βέβαιοι εξαρχής ότι με την ομάδα που έχουμε, που 90% αποτελείται από παιδιά της περιοχής, με εξαιρετική ποιότητα, θα πετύχαινε ότι δεν καταφέραμε στις προηγούμενες προσπάθειες. Σημαντικός ήταν ο ρόλος του προπονητή και είμαστε ευτυχείς που τον έχουμε κοντά μας, ενώ αυτό θέλουμε να γίνει περισσότερο έντονα από τον φίλαθλο κόσμο όλης της περιοχής. Στην ομάδα αυτή άλλωστε θέλουμε να αγωνίζονται …δικά του παιδιά!».  

Βαγγ. Ντόβολης (προπονητής): «Ανέλαβα στις αρχές της προηγούμενης σεζόν και χάσαμε το πρωτάθλημα απ’ τον ΑΟΧ, μετά από μεγάλη μάχη που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Φέτος θα έλεγα ότι είχαμε περισσότερο πλουραλισμό στην επίθεση, κάτι που φαίνεται κι απ’ τους σκόρερ, διάθεση και παίκτες που ήρθαν και βοήθησαν πάρα πολύ, όπως ο Καραμάνης.
Για τη νέα χρονιά, παρατηρώ ότι υπάρχει από όλους διάθεση να γίνει το καλύτερο, ενισχύοντας την ομάδα, ώστε αυτή να πατήσει καλύτερα στην Δ’ Εθνική. Είναι άλλωστε και κάτι που χρόνια τώρα οραματιζόταν ο δήμαρχος!».

Καραμπίνης Δημήτρης (αρχηγός): «Όλα τα παιδιά φέτος ήταν άψογοι χαρακτήρες, δεν υπήρχε γκρίνια στα αποδυτήρια και το κλίμα ήταν εξαιρετικό, σε τέτοιο βαθμό που δεν το είχαμε τις προηγούμενες χρονιές. Η ομάδα έβγαζε σταθερότητα και απέπνεε υγεία! Στα 13 χρόνια που βρίσκομαι στο σύλλογο, από παιδάκι, δεν περίμενα ποτέ ότι θα έφτανε τέτοια στιγμή!
Από εκεί και πέρα, με ορεξάτη διοίκηση, οργάνωση σε όλους τους τομείς και δη στις Ακαδημίες, ενίσχυση σε θέσεις που χρειαζόμαστε και με παίκτες κυρίως απ’ το Αλιβέρι και εδώ, θα καταφέρουμε πολλά και στο μέλλον!»

Παναγιώτης Ηλίας: «Και απ’ την περσινή χρονιά, που αγωνίζομαι στην Κύμη, πηγαίναμε για πρωτάθλημα, αλλά το κατακτήσαμε φέτος, όπου δέσαμε πιο γρήγορα σαν ομάδα. Παιχνίδι με παιχνίδι, πηγαίναμε προσγειωμένοι στην πορεία μας, κάνοντας το πετυχημένο ταμείο στο τέλος.
Με καλή και σωστή οργάνωση απ’ τη διοίκηση, ενισχύοντας την ομάδα με παίκτες μικρούς σε ηλικία, αλλά με παραστάσεις απ’ την κατηγορία, μπορούμε να καταφέρουμε την παραμονή μας, κάνοντας φυσικά …πρωταθλητισμό. Τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο του χρόνου, αλλά με σωστές επιλογές, καλή δουλειά και δείχνοντας εμπιστοσύνη στον κόουτς Ντόβολη, μπορούμε να κάνουμε καταπληκτική πορεία!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου