Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Οι γενναίοι του Βορρά

Ο Λ.Κατσαντώνης
Φλέρταρε με την άνοδο και την κατέκτησε έστω και μέσα από τον αγώνα μπαράζ κόντρα στο Νεοχώρι(στον 1ο όμιλο της Α2 αρκέστηκε στην 2η θέση πίσω από την πρωταθλήτρια Καστέλλα).
Το ενωσιακό γήπεδο αποδείχθηκε η ποδοσφαιρική γη της επαγγελίας για την Ιστιαία, η οποία επέστρεψε δριμύτερη στην μεγάλη κατηγορία αυτή τη φορά για να παραμείνει και να πρωταγωνιστήσει. Το χρυσό όπως αποδείχθηκε γκολ του Μιλέν Μαρίνοφ στον αγώνα μπαράζ «απογείωσε» μία ολόκληρη περιοχή που η καρδιά της χτυπάει στους ρυθμούς της στρογγυλής θεάς. Με ανανεωμένο και «φρέσκο» διοικητικό συμβούλιο βάζει τις βάσεις προκειμένου να πραγματοποιήσει μία πρωταγωνιστική πορεία αντάξια των προσδοκιών.
Με μπροστάρη τον νέο πρόεδρο Λευτέρη Κατσαντώνη τον οποίο πλαισιώνουν αξιόλογα άτομα με μεράκι και όρεξη για αυτό που κάνουν, όπως οι Αλέκος Ψαράκης, Βαγγέλης Αποστόλου, Θανάσης Στάμος, Σταύρος Θάνος, Ανδρέας Αράπογλου, Τρύφωνας Πολυγενίδης, Σπύρος Ζάχαρης, Νίκος Αναγνώστου, Στέφανος Παπαδημητρίου, Γιάννης Καραμουζάς και όχι μόνο, η Ιστιαία θα επιχειρήσει να αποτελέσει κομμάτι των ισχυρών της επερχόμενης Α1.
Ο απολογισμός της Ιστιαίας σε 26 ματς στον 1ο όμιλο της Α2, ήταν 16 νίκες, 8 ισοπαλίες και 2 ήττες με 57 γκολ υπέρ(όσα πέτυχε και η Καστέλλα) και 16 κατά(διατήρησε τα σκήπτρα της καλύτερης άμυνας).

Κώστας Γλύκος(παράγοντας)
«Δυνατό συμβούλιο, δυνατή ομάδα!»

Ο Κώστας Γλύκος ήταν νιός και…γέρασε(τρόπος του λέγειν) στο πλευρό της Ιστιαίας. Το όνομά του είναι συνυφασμένο με αυτό της ομάδας. Από το 1993 στις υπηρεσίες της ομάδας των «Βορείων», όπως τονίζει και ο ίδιος το τελευταίο πράγμα που τον ενδιαφέρει είναι κάποιο αξίωμα στο διευρυμένο νέο Δ/Σ.
«Ότι έκανα θα κάνω» λέει χαρακτηριστικά και συνεχίζει:
«Είναι θετικό να έρχονται στην ομάδα νέα πρόσωπα και νέοι παράγοντες. Φυσικά και οι…παλιοί, όπως εγώ ή ο Ζαλάβρας(απερχόμενος πρόεδρος) ή ο Ντάλας, θα είμαστε δίπλα στην ομάδα σε ότι χρειαστεί. Προέκυψε ένα δυνατό συμβούλιο και όλα γίνονται βάσει προγραμματισμού με στόχο να γίνει η Ιστιαία μία ομάδα που αν μη τι άλλο θα βγάζει ποδοσφαιρική υγεία. Πέρυσι τέτοια εποχή δεν ξέραμε αν θα κατέβουμε στο πρωτάθλημα, η ομάδα είχε περάσει από σαράντα κύματα αλλά φέτος τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, εννοείται προς το καλύτερο. Θα γίνουν προσεκτικές κινήσεις με σκοπό να δημιουργηθεί μία δυνατή ομάδα που θα ξεχωρίσει. Ρεαλιστικά σαν νεοφώτιστη ομάδα, πρώτος στόχος είναι να σωθεί αν είναι δυνατόν και από τον α’ γύρο και από κει και μετά να πλασαριστεί σε μία καλή βαθμολογική θέση.
Το μοναδικό αγκάθι τη δεδομένη στιγμή αποτελεί η άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου. Επιβάλλεται να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις έτσι ώστε να αλλάξει όψη το γήπεδο και να μην υποχρεωθούμε να ξεσπιτωθούμε».

Λευτέρης Κατσαντώνης(πρόεδρος)
«Θα κάνουμε το καθήκον μας»

Πήρε… ψήφο εμπιστοσύνης και ανέλαβε πρόεδρος στη νέα εποχή της Ιστιαίας. Ο λόγος για τον Λευτέρη Κατσαντώνη ο οποίος δεν «φοβάται» την πρόκληση και δίνει το έναυσμα για την μεγάλη αντεπίθεση.
«Μετά την παραίτηση του κ. Ζαλάβρα για προσωπικούς λόγους, δέχτηκα πρόταση να ηγηθώ του νέου διοικητικού σχήματος. Τους ευχαριστώ όλους και θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να δικαιώσω τις προσδοκίες τους. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μία ανταγωνιστική ομάδα η οποία θα γίνει το καμάρι της Βόρειας Εύβοιας. Αυτό που συμβαίνει είναι κάτι πρωτόγνωρο και καλούμαστε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών. Θα ενισχύσουμε την ομάδα έτσι ώστε να καθιερωθεί στην Α1 και δεν σας κρύβω ότι στο πίσω μέρος του μυαλού μας, όχι φέτος, αλλά μέσα στα επόμενα τρία χρόνια υπάρχει και η σκέψη της ανόδου στη Δ’ Εθνική!»


Λάμπρος Σπίντζος(προπονητής)
«Λίγα λόγια, πολλά έργα»

Ο δάσκαλος αυτές τις μέρες είναι…μαθητής καθώς παρακολουθεί στον Πειραιά την Σχολή εξειδίκευσης για διπλωματούχους προπονητές με αντικείμενο την προπόνηση τερματοφυλάκων, μία Σχολή την λειτουργία της οποίας αποφάσισε η ΕΠΟ υπό την αιγίδα της FIFA. Παρόλα αυτά ο Λάμπρος Σπίντζος βρήκε λίγο ελεύθερο χρόνο για να μιλήσει για το μέλλον της Ιστιαίας.
«Κάναμε ένα βήμα και τώρα θα ετοιμαστούμε για να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Είναι τιμή μου και χαρά μου που βρίσκομαι στην τεχνική ηγεσία αυτής της ομάδας. Η άνοδος αποτέλεσε μία δικαίωση για όλους, από τον πρόεδρο μέχρι και τον τελευταίο φίλαθλο. Δεν σας κρύβω ότι από την πρώτη στιγμή ορίσαμε ένα τριετές πλάνο αλλά είπαμε ότι όσο πιο γρήγορα ανέβουμε τόσο το καλύτερο για μας, το γοργόν και χάρη έχει. Στόχος μας είναι να αλλάξουμε ριζικά την εικόνα της ομάδας, να γίνει η Ιστιαία ανερχόμενη δύναμη και να την καμαρώσουμε όπως την ονειρευόμαστε. Φέτος θα μπουν οι βάσεις για να συμβεί αυτό.
Έχω δώσει την έκθεσή μου στην διοίκηση και έχει γίνει αποδεκτή. Έχει εγκριθεί το μπάτζετ, έχω τρομερή εμπιστοσύνη στην διοίκηση».

Βαγγέλης Γαβριήλ(ποδοσφαιριστής)
«Κάθε φέτος και καλύτερα»

Η παρουσία του Βαγγέλη Γαβριήλ αποτέλεσε βαρόμετρο στην εκπλήρωση του στόχου της ανόδου και ο έμπειρος ποδοσφαιριστής δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η επιστροφή του στην Ιστιαία συνοδεύτηκε με τον προβιβασμό στα μεγάλα σαλόνια.
«Ήταν μία δύσκολη χρονιά αλλά τα καταφέραμε.
Ορισμένα άσχημα αποτελέσματα μας υποχρέωσαν να κυνηγάμε την Καστέλλα, όμως τέλος καλό όλα καλά. Στον αγώνα μπαράζ με το Νεοχώρι δικαιώθηκαν οι κόποι μας. Η Ιστιαία βάζει τις βάσεις για να σταθεί επάξια στην μεγάλη κατηγορία. Έχουμε τις δυνατότητες να γίνουμε η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την συμμετοχή του στην προσπάθεια αυτή και υπόσχομαι και εκ μέρους των συμπαικτών μου, ότι θα κάνουμε τα πάντα για να ανταποδώσουμε την αγάπη του».    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου