Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΗΡΑΚΛΗΣ Ψ. – ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ 1-0

…καλπασμός του «ΗΡΑ», 
«γονάτισε» και το Αίγιο!

Απόλυτος κυρίαρχος ο Ηρακλής στο μεγάλο ντέρμπι υποχρέωσε σε παθητικό ρόλο τους Πελοπονήσιους που γλύτωσαν την συντριβή, από την εκπληκτική απόδοση του τερματοφύλακα τους, Ανδρούτσου, ο οποίος είχε «κατεβάσει τα ρολά»! Στο 42’ χαμένο πέναλτι (και πάλι) από τον Βαγγέλη! Συγκλονιστικός ο κόσμος του Ηρακλή, ήταν ο 12ος παίκτης! Το «χρυσό γκόλ» ο Παύλος Βαγγέλη στο 85’ με ασύληπτη κεφαλιά! Από το 80’ ο «ΗΡΑ» με 10 παίκτες (2η κίτρινη Ρεπετσάς).

Ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, ανάμεσα σε δύο ομάδες που πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής! Ήταν ένα από τα σπουδαιότερα παιχνίδια της αγωνιστικής και με ξεχωριστή βαθμολογική σημασία και για τους δύο αντιπάλους, όπως γίνεται κατανοητό ήταν στόχος και των δύο το πολύτιμο 3πόντο.
Το πρόβλημα που είχε ο Μαρ. Σέγγος (τράβηγμα) δεν ξεπεράστηκε και έτσι ο Αντ. Πριόνας, προχώρησε στην αντικατάσταση του από τον Βασίλη Ανέστη.
Κατά τα άλλα η σύνθεση του «ΗΡΑ» δεν άλλαξε ήταν η ίδια με αυτή των τελευταίων αγωνιστικών. Αναγνωριστικό ήταν το πρώτο 10λέπτο και από εκεί και πέρα ο Ηρακλής άρχισε να παίρνει τα «ηνία» του αγώνα, με συνεχείς επισκέψεις στην εστία του Ανδρούτσου που αναδείχθηκε τελικά σε ήρωα του αγώνα! Ο Ηρακλής ήταν συνεχώς στην επίθεση, όμως οι φιλοξενούμενοι αντιδρούσαν σωστά και με αρκετή δόση τύχης, κατάφεραν να κρατάνε ανέπαφη την εστία τους! Η τελική προσπάθεια ήταν αυτό που έλειπε από τους «πράσινους» στο α’ μέρος! Βέβαια η μεγάλη και πλέον κλασική ευκαιρία, ήταν αυτή του 42’ όταν ο Βαγγέλη, από τα 11μ., δεν μπόρεσε να νικήσει τον εντυπωσιακό Ανδρούτσο!
Στο β’ μέρος, ο Ηρακλής μπήκε ακόμα πιο δυνατά και πίεσε ασφυκτικά, περιορίζοντας στο μισό γήπεδο τους φιλοξενούμενους, που αμύνονταν και οι 11! Πολλές και κλασικές ευκαιρίες για τον Ηρακλή, ο Ανδρούτσος φαινόταν ανίκητος με ένα πολυπρόσωπο τείχος μπροστά του να τον προστατεύει. Μάλιστα όταν στο 80’ ο Ηρακλής έμεινε με 10 παίκτες η μορφή του αγώνα δεν άλλαξε, οι «πράσινοι» με τον κόσμο να τους «σπρώχνει» εκπληκτικά, συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο, προσέχοντας όμως πολύ τα νώτα τους. Όλα έδειχναν ότι με δεδομένη την αριθμητική διαφορά, το παιχνίδι οδηγείτο στο «Χ»! Όταν δεν είχε πετύχει στο 42’ από τα 11 μέτρα ο Βαγγέλη το πέτυχε στο 85’ σε μια πολύ δύσκολη φάση στο 85’ χαρίζοντας την σπουδαία νίκη στην ομάδα του!  Καρδιοχτύπησαν όλοι στο 96’ όταν ο Τριανταφυλάκης βρέθηκε μόνος μπροστά από τον Μιχελή και σούταρε άουτ! Ήταν μια δίκαιη νίκη για τον Ηρακλή, πέρα για πέρα οι «πράσινοι» με λίγη τύχη και ευστοχία θα μπορούσε να είχαν πετύχει πολύ άνετη νίκη, απέναντι σε έναν αντίπαλο που υποτάχθηκε πλήρως.

Οι σπουδαιότερες φάσεις και το γκολ:
16’ Ο Στάϊκος βγάζει βαθειά σέντρα προς την περιοχή του Ηρακλή, ο Α. Μιχελής όμως προλαβαίνει βγίνει και μπλοκάρει πριν η μπάλα φτάσει στον Χρυσάφη.
18’ Εκπληκτικό σόλο του Μπαλαμπάνη που βγαίνει στα πλάγια βγάζει θαυμάσια σέντρα, η μπάλα φτάνει στον Φαρούκ, που από την γωνία της μικρής περιοχής πιάνει, γυριστό κεραυνοβόλο σουτ, όμως ο Ανδρούτσος αποκρούει εκπληκτικά.
30’ φάουλ του Ζουλιώτη από πλάγια, ο Ανδρούτσος αιφνιδιάζεται, όμως με υπερένταση πριν η μπάλα καταλήξει στα δίκτυα, διώχνει το ριμπάουντ κερδίζει ο Ντελέκος που σούταρε πάνω στην κίνηση άουτ!
42’ από πλάγια ο Ζουλιώτης βγάζει επικίνδυνη σέντρα χαμηλά, υποχρεώνοντας τον Κοροβέση να διώξει με το χέρι. Την παράβαση είδε αμέσως ο βοηθός κ. Γκαβέρας και την υπέδειξε στον διαιτητή. Πέναλτι που εκτελεί ο Βαγγέλη, όμως ο Ανδρούτσος, «είδε» την εκτέλεση και απέκρουσε!
54’ σέντρα του τελευταίου, δυνατή κεφαλιά του Ρεπετσά, η μπάλα φεύγει ελάχιστα άουτ από το κάθετο δοκάρι.
65’ φοβερή σέντρα – σουτ του Βαγγέλη, αποκρούει εκπληκτικά ο Ανδρούτσος, πλασέ εξ επαφής του Μπάτσου και την τελευταία στιγμή, από τη γραμμή ο Παπαδόπουλος σώζει την εστία του!
85’ ο νεοεισελθών Αλήμπαση βγάζει σέντρα στην καρδιά της άμυνας του Αιγίου, ο Βαγγέλη ανάμεσα σε 4-5 αντιπάλους κερδίζει την κεφαλιά και στέλνει μέσα σε αποθέωση την μπάλα στα δίκτυα, ήταν το 1-0!
96΄ ο Τριανταφυλλάκης ξεφεύγει μόνος από την μικρή περιοχή πλασάρει, μόνος μπροστά από τον Α. Μιχελή, άουτ!

Από τον Ηρακλή Ψ., καλύτεροι οι Ντελέκος, Ζουλιώτης, Μπαλαμπάνης, Φαρούκ και Καλλιμάνης, από τον Παναιγιαλειο, κορυφαίους ο Ανδρούτσος και οι Χρυσαφής, Λίτσος και Παπαδόπουλος.

Μέτρια η διαιτησία του Τσαγκαράκη (αδικαιολόγητα τα 3’ της καθυστέρησης που έδειξε, τα έκανε 6’) πολύ κακός ο βοηθός Συνοράκης (Ρεθύμνου), ενώ άριστος ήταν ο Γκαβέρας (Αθήνα) 4ος Παπαγεωργίου (Αθήνα). Στο 80
 Με αυστηρή 2η κίτρινη – κόκκινη απεβλήθη ο Ρεπετσάς.

ΗΡΑΚΛΗΣ Ψ. (Αντ. Πριόνας): Α. Μιχελής, Ζουλιώτης, Καλλιμάνης, Ρεπετσάς, Μπαλαμπάνης, Μάτσος (70’ Αλήμπασης), Ντελέκος, Βαγγέλη, Φαρούκ, Βλαχόπουλος (87’ Συριβάνος), Ανέστης (82’ Παπαϊωάννου).

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ  (Τζαναβάρας): Ανδρούτσος, Σανδραβέλης, Κοροβέσης, Παπαδόπουλος, Λίτσος, Λιόσης, Πελέκης (89’ Τριανταφυλλάκης), Αργυρόπουλος (46’ Γραμματικόπουλος), Χαϊκάλης, Χρυσάφης, Σταϊκος (60’ Σκαρτσίλας).


Δηλώσεις Αντ. Πριόνας:  … προχωράμε!

Αξίζουμε την νίκη, είμαστε σαφώς καλύτεροι και εκτός από το πέναλτι χάσαμε πολλές καλές ευκαιρίες, για άνετη επικράτηση. Κερδίσαμε μια μεγάλη ιστορική και οπωσδήποτε πολύ καλή ομάδα όπως ο Παναιγιαλειος. Συνεχίζουμε το ταξίδι στο όνειρο και έχουμε οριοθετήσει σαν στόχο την πρώτη 3άδα του Πρωταθλήματος. Αυτή η ομάδα έχει μέταλλο και ψυχή και για μια ακόμη φορά έδειξε ότι αξίζει την θέση που βρίσκεται. Σήμερα (σ.σ Κυριακή), γιορτάζουμε την επιτυχία  μας και από αύριο Δευτέρα, τα κεφάλια μέσα για το επόμενο δύσκολο παιχνίδι μας! Ευχαριστούμε τους φίλους του Ηρακλή για την μεγάλη τους συμπαράστασης βοήθεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου