Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Αγώνας για γερά Ερέτρια - Εν. Ιστιαίας 2-1

Σε ένα ντέρμπι που τέτοιο ποδόσφαιρο καιρό είχαμε να δούμε, ο γηπεδούχος αν και με 10 παίκτες στο 0-0 κατέβαλε την πολύ καλή σήμερα Ιστιαία με 2-1 στο ντέρμπι των πρωτοπόρων βάζοντας ξανά την σφραγίδα του πρώτου και επιδόξου πρωταθλητή !

Ένας αγώνας για γερά νεύρα αφού από το πρώτο κιόλας λεπτό φάνηκε ότι θα είναι ένα ντέρμπι με τα όλα του , και όντως τα είχε όλα, φάσεις, γκολ, αποβολές εντός και εκτός γηπέδου , και για τις δυο ομάδες!

Τα πρώτα λεπτά πέρασαν και για τους δυο διαβάζοντας ο ένας τον άλλον για να βρουν τρόπο η τρόπους να διασπάσουν τις πολύ καλές άμυνες. Η πρώτη αξιόλογη επίθεση έγινε στο 14΄με την Ιστιαία να χάνει καλή ευκαιρία με τον πολύ καλό Γοργομάτη!  16΄η φάση που συζητήθηκε πολύ και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις έγινε όταν ο Τόρα ανατράπηκε μέσα στην περιοχή πλάγια της εστίας του Καρατσολια ο Διαιτητής λέει παίζεται αλλά προς έκπληξη όλων χρέωσε με κίτρινη Κάρτα τον Τορα  ο οποίος επ΄ουδενι μόνος του δεν έπεσε διότι είχε κατοχή μπάλας σίγουρα σπρώχτηκε μέσα στην περιοχή, δεν ομιλούμε για καταφανέστατο πέναλτι αλλά νομίζω ότι η κίτρινη κάρτα στον παίκτη δεν έπρεπε να δοθεί διότι ο παίκτης δεν έκανε θέατρο.
24΄ κεφάλια του Τορα στο δοκάρι των φιλοξενουμένων,  επίσης στο 31΄ καλή φάση για τον γηπεδούχο χάνεται, στο 33΄ η Ιστιαία χάνει καλή ευκαιρία αφού ο Δαρζεντας δεν μπορεί επίσης καλή φάση στο επόμενο λεπτό ο Ανεστης δεν βρίσκει την μπάλα όπως ήθελε και αυτή χλιαρά καταλήγει στα χέρια του Σακκη!

β΄ημιχρονο
47΄ χλιαρό σουτ του Τουσερτ αουτ  η Ιστιαια πιέζει και στο 49΄σουτ του Περηφανου πέρνα σύριζα άουτ
55΄ φάουλ για τον γηπεδούχο  Ευγενιου βρίσκει την κεφαλιά η μπάλα όμως σύριζα άουτ από το δοκάρι του Καρατσολια
63΄ πίεση στα καρέ της Ιστιαίας και σε φάση που υπάρχει όμιλος παικτών ο Τορα δέχεται την δεύτερη κίτρινη και έχοντας πάρει άδικα την πρώτη η δεύτερη που δίδεται μετουσιώνεται σε κόκκινη και ο παίκτης παίρνει την άγουσα των αποδυτηρίων μαζί με τον προπονητή του που αυτός με τη σειρά του παίρνει την άγουσα της εξέδρας!
Με δέκα η Ερέτρια και τον προπονητή τις έξω παίρνει όλο το βάρος ποιος άλλος τουλάχιστον επιθετικά ο Σταματακος ο οποίος βάζει εμπρός τις μηχανές και στο 78΄ αφού έχει κατοχή από το κέντρο με το γνώριμο του στυλ ξεφεύγει πασάρει στο Λιατύφη ομοίως και αυτό αποφεύγει δυο αντίπαλους  ξανά στον Σταματακο που αυτός φτάνοντας κοντά στην εστία του Καρατσολια αποφεύγει δυο αμυντικούς τετ α τετ με τον πορτιέρο όπου δεν υπάρχει τύχη και 1-0!!! μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς της εξέδρας και φυσικά τον σκόρερ να τρέχει προς τα εκεί!!!
  Ψυχρολουσία όντως για τους φιλοξενουμένους όπου πρώτη φόρα πιάστηκαν αμυντικά στον ύπνο και δέχτηκαν το γκολ προσπάθησαν να αντιδράσουν κάνοντας κάποιες ευκαιρίες αλλά δεν έφταναν κοντά στο γκολ όπου ήρθε η φάση του 84΄οπου ο προωθημένος μετά την αποβολή του Τορα Μεμα¨ βρέθηκε σε θέση βολής ανετράπη και δόθηκε πέναλτι για τους γηπεδούχους ίσως αυστηρό; οι γνώσεις μου οι διαιτητικές δεν φτάνουν μέχρις εκεί για να το αξιολογήσω, το πέναλτι ανέλαβε να εκτέλεση ο Σταματακος που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης για τον Καρατσολια και 2-0!!

Τα εναπομείναντα λεπτά ανήκαν στους φιλοξενούμενους που πίεζαν και το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με τον Πολίτη σε 2-1 στο 92΄  η λήξη βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν και τους φιλοξενουμένους με παράπονα. 

Πάντως συμπερασματικά ήταν ένα σπουδαίο παιχνίδι ανάμεσα σε δυο πολύ καλούς αντιπάλους που άξια κατέχουν τις βαθμολογικές θέσεις .
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ (ΚΟΥΤΛΟΥΜΠΑΣΗΣ)  Σακκης Λιατυφης(88΄Βλαχος) Παριανος Βελαετης Φουρμουζης Ευγενιου Μπασινας Μεμαϊ (93΄Μωρος) Τορα Σταματακος Ρουσσος(71΄Μαρινακης)
ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ (ΣΠΙΝΤΖΟΣ)  Καρατσολιας Περήφανος Βασιλειου (Αγγελοπουλος88΄)Τριανταφυλλου Αντωνιου Στεργιου Τουσερτ(72΄΄ Πολιτης)  Περήφανος Γοργοματης.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ  ΚΑΜΠΑΞΗΣ Ι.
ΒΟΗΘΟΙ  ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ ΠΡΙΟΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου