Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΙΚΗ....


Ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΧΟΣ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΣΕΡΙ, ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΕΡΓΟΤΕΛΗ 82-71 ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΒΑΘΙΑ ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ.

Μεγαλύτερος αντίπαλος από τον Εργοτέλη που επίσης ήθελε όσο τίποτα άλλο τη νίκη χθες, υπήρχε για τον Γυμναστικό κι αυτός δεν ήταν άλλος από την καταπολέμηση του δικού του κακού εαυτού, αλλά και του άγχους που ήταν σίγουρο πως θα τον διακατείχε.
Ο Λιόγας πέτυχε την πρώτη του νίκη στον πάγκο του Γυμναστικού, με το τελικό 82-71, με το σκορ να μην αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, αφού το ματς πήγαινε πόντο-πόντο μέχρι το τελευταίο 4λεπτο και χρειάστηκε ένα «τραβηγμένο» τρίποντο του Γεωργίου κι ένα δίποντο αμέσως μετά για να γείρουν την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων και να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.


Λύση, αλά Ομπράντοβιτς!

Η μεγάλη σειρά Παναθηναϊκού-Μπαρτσελόνα για τα πλέι-οφ της Ευρωλίγκα, έφερε στην επιφάνεια και μία άμυνα που σχεδόν έχει ξεχαστεί με ένα μαν του μαν και τέσσερις ζώνη.
Όταν, λοιπόν, ο Πούλος «βομβάρδιζε» από παντού στο α’ ημίχρονο, ο Μακράκης του Εργοτέλη έφερε στο μυαλό του φαίνεται τη συγκεκριμένη άμυνα, «βάφτισε» τον Πούλο-Ναβάρο (!) και με την σύνθετη άμυνα κατάφερε και ξαναμπήκε στον αγώνα «βραχυκυκλώνοντας» είναι αλήθεια τους γηπεδούχους!
Τέλος καλό όλα καλά όμως για τον Γυμναστικό, πήρε μία νίκη που χρειαζόταν όσο τίποτα άλλο και με βάσει το εύκολο πρόγραμμα που ακολουθεί έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση παραμονή, αφού κερδίζοντας τα θεωρητικά εύκολα ματς, είναι δεδομένο πως θα παραμείνει στην Γ’ Εθνική.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν και σε αυτό το ματς φουριόζοι και βρίσκοντας πολλές λύσεις από την περιφέρεια, όπου εκτός του Πούλου έδωσαν λύσεις και οι Κατσούλας-Καπελέρης, προηγήθηκαν με 21-26 στο 10λεπτο και 48-35 στο τέλος του ημιχρόνου.
Η συνέχεια με τη ζώνη 1-4 μπέρδεψε τον Γυμναστικό και ο Εργοτέλης με σερί 7-20 ξαναμπήκε στο σκορ, μειώνοντας στην μικρότερη δυνατή διαφορά (56-55).
Οι Κρητικοί ισοφάρισαν στη συνέχει, το ματς πήγε πόντο-πόντο, ώσπου ήρθαν πέντε απανωτοί πόντοι του Γεωργίου όπως προαναφέραμε για να πάρει διαφορά στο σκορ ο Γυμναστικός και να επικρατήσει τελικά με 82-71, κερδίζοντας μία πολύ καλή ομάδα, αλλά και το δικό του άγχος που σε ορισμένες στιγμές έδειχνε ξανά να τον κυριεύει.
Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ο Πούλος, που ακόμα και στα 38 μπορεί να προσφέρει λύσεις στην Γ’ Εθνική, πετυχαίνοντας 16 καθοριστικούς πόντους, τους περισσότερους στο ξεκίνημα του αγώνα.
Πληθωρική εμφάνιση από τον Καπελέρη, καλός για ένα ακόμα ματς ο Σαμουρέλης, βρήκε λύσεις αυτή την φορά και ο Φωτίου από την περιφέρεια, ενώ καθοριστικός ήταν και ο ρόλος του Γεωργίου με τους «πόντους-μαχαιριά», που σημείωσε στο κρισιμότερο σημείο του ματς.
Από τον Εργοτέλη που πολέμησε, αλλά δεν τα κατάφερε διακρίθηκαν οι Παπαδημητρίου και Πάντζιος.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-16, 48-35, 56-55, 82-71.
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ (Λιόγας): Γεωργίου 10 (1), Φωτίου 19 (3), Πούλος 16 (4), Κατσούλας 5 (1), Καπελέρης 13 (2), Σαμουρέλης 19 (1), Βελισσαράκος, Μπακάμης, Αγγέλου.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Μακράκης): Σκάνδαλος 2, Μανώλας 11, Γρύλλος 4, Παπαδημητρίου 17 (3), Πάντζιος 17 (1), Γεωργοπαπαδάκος 8, Καμψέλης 2, Τσάμπας 10, Χαλκιαδάκης, Παναγιωτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου