Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Ασταμάτητη η Παναγίτσα!


ΠΕΡΑΣΕ ΣΑΝ ΣΙΦΟΥΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ, ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 59-71 ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ.

Τη νίκη που ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη απέναντι στον ουραγό Ίκαρο, κατέκτησε η Παναγίτσα, επικρατώντας με 59-71 και αποφεύγοντας τις όποιες παγίδες βρήκε μπροστά της στο κυριακάτικο εκτός έδρας παιχνίδι.
Οι παίκτες του Τσαούση έπαιξαν όσο χρειαζόταν για να φτάσουν στη νίκη και με δεδομένη την τεράστια διαφορά δυναμικότητας τα κατάφερα σχετικά εύκολα, φορτσάροντας στην γ’ περίοδο και τελειώνοντας κάπου εκεί το ματς.
Στο α’ ημίχρονο οι γηπεδούχοι, παίζοντας ορισμένες φορές υπέρμετρα δυνατά κατάφεραν να διατηρηθούν μέσα στον αγώνα εκμεταλλευόμενοι και την χαλαρότητα της Παναγίτσας που περίμενε πως θα έπαιρνε ούτως ή άλλως αυτή τη νίκη στο ματς.
Νίκη χωρίς προσπάθεια όμως δεν υπάρχει και το 27-27 του α’ ημιχρόνου έστειλε το μήνυμα που έγινε αποδεκτό από τους παίκτες στην ανάπαυλα, με αποτέλεσμα να εμφανιστεί στο παρκέ μία διαφορετική ομάδα στην γ’ περίοδο, που με συνοπτικές διαδικασίες πήρε διαφορά ασφαλείας, εξασφαλίζοντας τη νίκη.
Με πολύ καλή άμυνα, απόλυτο έλεγχο των ριμπάουντ και εύκολους πόντους σε αιφνιδιασμούς, η Παναγίτσα έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 13-37, μετατρέποντας το ισόπαλο α’ ημίχρονο στο 40-64 της γ’ περιόδου που έκρινε τον αγώνα, χαρίζοντας τη σχετικά εύκολη νίκη στους φιλοξενούμενους.
Η συνέχεια είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Ίκαρο να προσπαθεί να ροκανίσει την διαφορά και να τα καταφέρνει εν μέρει, φτάνοντας στο τελικό 59-71.
Από τους γηπεδούχου ξεχώρισαν οι Ε. Τσουρής και Χατζηνάκης.
Όσο για την Παναγίτσα που έβγαλε με επιτυχία το εκτός έδρας παιχνίδι και γενικά δείχνει να διαχειρίζεται με απόλυτη ωριμότητα τις όποιες δυσκολίες προέκυψαν, αγωνιστικές και ψυχολογικές μετά το τοπικό ντέρμπι της πρεμιέρας του β’ γύρου και πλέον βρίσκεται σε θέση ισχύος όσον αφορά την παραμονή της στην Γ’ Εθνική.
Στο χθεσινό ματς ο Κουτσογιάννης με τον Τσίτση από την περιφέρεια πέτυχαν μαζί 41 πόντους και μπαίνουν στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων, ενώ μέσα στην ρακέτα ένα ακόμα καλό παιχνίδι πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Γυφτονικολός με 12 πόντους, δίνοντας ανάσες στον Παπακώστα που δεν χρειάστηκε να παίξει όλο το παιχνίδι, πετυχαίνοντας 5 πόντους στην εύκολη επικράτηση της ομάδας του.
Διαιτητές ήταν οι Ζερβούδης-Γρίβα.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-18 27-27, 40-64, 59-71.
ΙΚΑΡΟΣ (Καλαμάρης): Τσουρής Γ. 3 (1), Τσουρής Ε. 14 (2), Μαρκάκης, Τσαντές, Τέσκος Χ. 7, Βόγυκας 5, Χατζηνάκης 13, Τέσκος Γ. 7, Χωριάτης 10.
ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ (Τσαούσης): Δέδες 9 (1), Κουτσογιάννης 23 (4), Παπακώστας 5, Γυφτονικολός 12, Ρουμελιώτης, Καλέργης, Μπέλλος 2, Περούλης 2, Τσίτσης 18 (1).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου