Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Ευρωπαίοι …κλασικά υποκριτές!


Είδα το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Μάρτη τον Βρετανό σπρίντερ Τσέιμπερς να τρέχει στους Πανευρωπαϊκούς κλειστού στίβου στο Παρίσι και ύστερα να …χορεύει, γιορτάζοντας τη νίκη του ως δευτεραθλητής πίσω απ’ τον πρωτεύσαντα …(άλλη περίπτωση και τούτος) Ομπικμπέλου…
Και πλήρης συγκίνηση κατέλαβε τους ημεδαπούς «ψωριάρηδες» …για τον σπουδαίο αθλητή και …γνήσιο εκφραστή της ιδέας «του μεγάλου, του ωραίου και του αληθινού» και μη χειρότερα! Και βέβαια οι τηλεσχολιαστές της ΕΤ, μες στο φούμαρο και το εγκώμιο και ύστερα για το «έγκλημα» ούτε λόγος!
Μες στον ενθουσιασμό και η εξέδρα των Γάλλων! Άγγλοι – Γάλλοι, τα ίδια σκατά, όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν για την έτερη – εκάτερη εθνική τους αντιπαλότητα. Στην ουσία ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλο σε αλαζονεία, έπαρση και υπεροψία…
Δηλώνω λάτρης του κλασικού αθλητισμού και σίγουρα ένιωσα συναισθήματα απέχθειας και αποστροφής και τάσεις εμετικές με το θράσος του «Βρετανού», χωμένος στο αίσθημα κακομοιριάς του Έλληνα …που ως «τριτοκοσμικός» πρέπει να ντρέπεται και να «τίπτει το στήθος, κλαυθμαίνων…» ως τελώνης της Ευαγγελικής περικοπής για τα «κατορθώματα» του Κεντέρη και της Θάνου!
Μέσα απ’ τον «Μικρό Σερίφη» της εποχής μου, γνώρισα κάποτε απ’ τα αναγνώσματα των παιδικών μου αναμνήσεων, τον «Καθιστό Βούβαλο», αρχηγό των Σίου (ινδιάνικη φυλή). Ο ευρωπαϊκός Φαρισαϊσμός, που συνοδεύεται από ένα ελιτίστικο καθωσπρεπισμό, με αξιώνει να γνωρίσω, μέσα από ανάλογες συναντήσεις «αντιαθλητικού» χαρακτήρα και τον «Όρθιο Βούβαλο» με τα μπράτσα – αγκωνάρια! Και δεκάδες άλλους…
Οι προσωπικές θέσεις που ακολουθούν δεν ενδείκνυνται για οσφυοκάμπτες, κόλακες και για τους «πεφωτισμένους της αθλητικής ψευδοδιανόησης..!».
Προσφέρονται γι’ αυτούς που δεν έχουν εθνικά διλήμματα και πατριωτικές αναστολές:
- Το δίδυμο των πρωταθλητών μας δέχθηκε ανελέητο διωγμό απ’ το διεθνές κατεστημένο, κάτω απ’ το «γιούχα» «Ιουδαϊστών Μικρελλήνων». Απειλήθηκε εμφύλια αθλητική σύρραξη και Παγκόσμιος διασυρμός!
- Στην Θάνου απαγορεύτηκε η «έξοδος» από την χώρα, με την απόρριψη απ’ τους Ολυμπιακούς του Πεκίνο!
- Στην Χαλκιά, ο θρασύτατος κύριος Ζακ Ρογκ «υπενθύμισε» ότι η επιστήμη του αντι-ντόπινγκ έχει προοδεύσει..;
- Τότε, μέρες του 2004, είχε μετατρέψει την Αθήνα με τις συνεχείς οχλήσεις, συστάσεις και απειλές σε «εμπόλεμη ζώνη», καθιστώντας ταυτόχρονα την ελληνική πρωτεύουσα «Κέντρο επιχειρήσεων της WADA». Η Αθήνα τότε είχε γνωρίσει μια ασύνορη αρνητική δημοσιότητα!
- Για το παραπάνω, αλήθεια …πόσοι και μάλιστα φίλαθλοι γνωρίζουν που διεξάγονται του χρόνου οι Ολυμπιακοί αγώνες..; «Εκεί όλα βαίνουν καλώς! Μηδενική πληροφόρηση!».
- Κάποτε «μοίρασαν» το χρυσό μετάλλιο των Πανευρωπαϊκών, που κέρδισε πανάξια ο Έλληνας Γιώργος Παναγιωτόπουλος στα 200μ., με το «λαμόγιο της ντόπας» και μάλιστα Βρετανό Κρίστι …σαν μια μεγάλη προσωπικότητα του ευρωπαϊκού στίβου …«διαδύζοντας» την μονάδα σε ένα αδόκιμο πηλίκο με την μεταστοιχείωση (βλ. Αλχημεία) του αργυρού …σε χρυσό!
Άντε να χαθείτε υποκριτές, που το παίζετε …αθώες περιστερές!           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου