Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Δ ΕΘΝΙΚΗ


ΛΟΥΚΙΣΙΑ-ΕΝ. ΜΙΔΕΑΣ 2-0

«ΓΙΓΑντώνεται» και…παραμένει!

Στο …καναβάτσο του «Κ. Ντελής» πέφτουν ένας-ένας οι επισκέπτες των Λουκισίων στις τρεις τελευταίες αναμετρήσεις των «πορτοκαλί», που μετά την ήττα απ’ τον Πόρο έχουν νικήσει κατά σειρά Κιάτο (4-0), Δήλεσι (5-0), Θήβα (1-0) και χθες Κυριακή την φιλόδοξη για τίτλο και άνοδο Ένωση Μιδέας. Αυτή …προσκύνησε την πραγματικά εξαιρετική κι ετοιμότητα των γηπεδούχων, που είχαν …κέφια και νίκησαν με 2-0, πραγματοποιώντας …άλμα παραμονής. Κι αυτό δεν έχει να κάνει κυρίως με την βαθμολογική εδραίωση της ομάδας του Γιάννη Καραμπά στην 5η θέση της βαθμολογίας του 7ου ομίλου, όσο με την πραγματικά εκπληκτική κατάσταση που βρίσκεται τον τελευταίο καιρό, παραδίδοντας …μαθήματα αγωνιστικής συμπεριφοράς. Ακόμα και σε δεινή βαθμολογικά θέση να βρισκόταν, με τέτοια εικόνα δεν είχε να φοβάται τίποτα.

Ένα μισάωρο κυριάρχησαν,
ένα τέταρτο …υποχώρησαν

Το παιχνίδι είχε αντικειμενικά πολλές δυσκολίες για τα Λουκίσια, κόντρα σε έναν απ’ τους πιο ποιοτικούς αντιπάλους του ομίλου, με τις δύο ομάδες να θέλουν διακαώς τους τρεις βαθμούς της νίκης …και μόνο, για να συνεχίσουν από καλύτερη θέση στην προσπάθεια επίτευξης του διαφορετικού στόχου που έχουν.
Ο Καραμπάς παρέταξε την ίδια ακριβώς ενδεκάδα του αγώνα με την Θήβα και αυτή τον δικαίωσε εκ νέου. Στα πρώτα 30 λεπτά οι γηπεδούχοι ήλεγχαν και είχαν περισσότερο κατοχή μπάλας. Στο 16’ ο Παπαδόπουλος ανατράπηκε απ’ τον Νότη, αλλά ο διαιτητής Σωσώνης απ’ την Φθιώτιδα έδειξε ότι πήρε μπάλα και αρνήθηκε πέναλτι στα Λουκίσια, τα οποία με κάποια μακρινά σουτ απειλούσαν την εστία του Καταχανάκη.
Στα τελευταία 15 λεπτά του α’ ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι πήραν «τα ηνία» και κυριάρχησαν, πιέζοντας προς την περιοχή του ΑΟΛ. Στο 37’ ο Αγγελόπουλος εκτέλεσε φάουλ και ο Σταυριανόπουλος με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 42’ ήταν η σειρά του Αγγελόπουλου να πιάσει κεφαλιά, ευτυχώς χωρίς στόχο για το ευβοϊκό συγκρότημα.

Μπήκε στην …τσίτα
στην επανάληψη…

Τα Λουκίσια ευτύχησαν να προηγηθούν …με το καλημέρα στο β’ ημίχρονο και να βάλουν τις βάσεις για την τελική τους επικράτηση. Ήταν το 47’, όταν μετά από προσπάθεια του Χατζάκη, ο Τσιομπάνης ευνοήθηκε και από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει για το 1-0 μέσα σε αποθέωση απ’ τον κόσμο της ομάδας του.
Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη, οι φιλοξενούμενοι τα έδωσαν όλα για την ισοφάριση, ανέβηκαν και πίεσαν ψηλά, δημιουργώντας έτσι κενά για να δράσουν οι Ευβοιώτες στην αντεπίθεση, όπου και απείλησαν για το 2-0, που εν τέλει ήρθε στο 77’.
Τότε ο Τσιομπάνης έβγαλε με πολύ ωραία ενέργεια την «ασίστ» στον Γίγα, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε σε φάση …βούτυρο στο ψωμί του να διπλασιάσει από κοντά τα τέρματα της ομάδας του. Νωρίτερα, στο 65’ ο τερματοφύλακας της Μιδέας πρόλαβε και μπλόκαρε την τελευταία στιγμή-και πριν εκτελέσει-τον Ζαφειρόπουλο. Λίγο νωρίτερα, στο 70’, σουτ του Ζαφειρόπουλου κατέληξε άουτ και τέλος, στο 88’, φαλτσαριστό σουτ του Γίγα από καλή θέση κατέληξε άουτ.
Δύσκολα βρίσκεις κάποιον παίκτη που να υστέρησε απ’ τους νικητές, ενώ η ομάδα του Δουβίκα είχε κορυφαίους τους Σταυριανόπουλο, Γκολέμη και Αγγελόπουλο.
Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Σωσώνη και των βοηθών του Κουτσοβούλου και Δουδούμη, όλοι του Συνδέσμου Φθιώτιδας, σε ένα παιχνίδι δυνατό και γρήγορο.
ΛΟΥΚΙΣΙΑ: Διαμαντής, Δήμου, Μπαρκώσης, Καραμπάς, Ζαχαριάς, Ευσταθίου Ν., Γίγας, Χατζάκης, Παπαδόπουλος, Τσιομπάνης, Ζαφειρόπουλος.
ΕΝ. ΜΙΔΕΑΣ: Καταχανάκης, Καλιαμούτσος, Δρούλιας, Μπούρας, Μπόμπος, Γκολέμης (50’ Μήτρου), Αγγελόπουλος, Τριμπώνιας (50’ Κορονίδης), Δερμιτζάκης, Σταυριανόπουλος, Καραγκούνης.

ΦΩΤΟ: Soropoulos’ blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου