Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Γ ΕΘΝΙΚΗ....


ΗΡΑΚΛΗΣ Ψ. – ΠΑΟ ΡΟΥΦ  2-0

... «Ροπαλιές» στο ξεκίνημα των ημιχρόνων!

Το γκόλ – δώρο του Σέγγου από τα αποδυτήρια στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, έδωσε πνοή στον Ηρακλή που στο α’ μέρος, είχε τον έλεγχο αλλά βρήκε απέναντι του έναν ψυχωμένο και πολύ καλό ΠΑΟ ΡΟΥΦ, που παλεύει παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο.
Στο β’ μέρος ο Ηρακλής μπήκε πάλι αποφασιστικά και πολύ δυνατά, το γρήγορο γκολ, του Μάτσου (2-0), έλυσε τα πόδια των παικτών του Αντ. Πριόνα, που επέβαλαν απόλυτα τους ρυθμούς τους, δημιουργώντας πολλές καλές ευκαιρίες. Ο μετριότατος διαιτητής Δατσιάτος «έκλεισε» τα μάτια προκλητικά σε δύο κλασικές περιπτώσεις πέναλτι (ανατροπές Ντελέκου) Πολλή γερά και πάλι στο παιχνίδι της ανόδου ο «ΗΡΑ».

Μπορεί με Κόρινθο και Παναχαϊκή να ήταν μεγάλα ντέρμπι για τον Ηρακλή Ψ., όμως από τα δυσκολότερα και ικανά να γίνει η ζημιά παιχνίδια, ήταν αυτό που έδωσε ο «ΗΡΑ» με αντίπαλο τον ΠΑΟ Ρουφ! Ήταν κάτι για το οποίο ο προπονητής του Ηρακλή, Αντ. Πριόνας, είχε επαναλάβει, πολλές φορές κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, μέσα στην εβδομάδα, για τους κινδύνους και τις παγίδες που έκρυβε αυτό το παιχνίδι...
Και επαληθεύτηκε σε όλα ο Αν. Πριόνας! Βέβαια το γρήγορο γκολ, με την σφραγίδα του αρχηγού Μαρ. Σέγγου, ανέβασε ψηλά την ψυχολογία των παικτών του Ηρακλή! Είχε τον έλεγχο η ομάδα των Ψαχνών στο α’ 45λέπτο όμως, δυσκολευόταν πολύ στην ανάπτυξη, καθώς η ομάδα του ΠΑΟ Ρουφ ήταν πολύ καλή, με επικίνδυνες αντεπιθέσεις και πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας.
Εδώ όμως θα πρέπει να σημειώσουμε και την σημαντική απουσία του Παύλου Βαγγέλη, λόγω καρτών ενός παίκτη – κλειδί για το κέντρο του Ηρακλή!
Στο β’ μέρος πάλι ο εκπληκτικός σήμερα (χθες) αρχηγός Μάριος Σέγγος, με φοβερή προσπάθεια δημιούργησε το 2ο γκολ που κυριολεκτικά «έκοψε» τα πόδια των φιλοξενούμενων, που επιπλέον έμειναν και με 10 παίκτες!

Οι «πράσινοι» κυριάρχησαν πλήρως και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για γκολ, χωρίς όμως να μπορέσουν ν’ ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ ακόμα περισσότερο.
Ευτυχώς ο Ηρακλής σκόραρε με «καθαρά» γκολ καθώς ο μέτριος διαιτητής Δατσιάτος, σφύριζε συνεχής ανάποδος ενώ αρνήθηκε, σε δύο περιπτώσεις κλασικά πέναλτι στον Ηρακλή!
Όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι ήταν μια δίκαιη νίκη για τον «ΗΡΑ».

Με τη μεγάλη αυτή νίκη ο Ηρακλής πλησίασε σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή και πλέον είναι για τα καλά μέσα στο παιχνίδι της ανόδου! Ήδη ο «ΗΡΑ» έχει αφήσει πίσω τον Απόλλωνα της Σμύρνης (που υποδέχεται την Τετάρτη 23/3 στα Ψαχνά) και την Κόρινθο, ενώ ο Πλατανιάς, Παναχαϊκή και Ρόδο νιώθουν κοντά την «ψαχνιώτικη» ανάσα στην πλάτη τους. Και το σίγουρο στην όλη ιστορία είναι ότι ο Ηρακλής είναι η ομάδα που φτάνει την Κυριακή σίγουρα τους 44 βαθμούς (χωρίς αγώνα με Αγ. Παρασκευή).

Φάσεις και γκολ
2’ Ωραία μπαλιά από τον Ντελέκο στον Μάριο Σέγγο που μπαίνει στη γωνία της μεγάλης περιοχής, σουτάρει δυνατά και αφήνει άγαλμα του τερματοφύλακα Βουτσινά, ήταν το 1-0!
17’ Ο Λουκίνας ξεφεύγει από τους αμυντικούς του Ηρακλή, βγαίνει τετ α τετ, πλασάρει, όμως ο πορτιέρο Α. Μιχελής με εκπληκτική προσπάθεια διώχνει την μπάλα και σώζει την εστία του.
28’ Ο Ντελέκος με εντυπωσιακές ενέργειες μπαίνει στην περιοχή, ετοιμάζεται να σκοράρει όμως ο Γρομητσάρης τον ανατρέπει αντικανονικά χωρίς ο διαιτητής να καταλογίσει το οφθαλμοφανές πέναλτι!
37’ Ο Λουκίνας και ο Καλλιμάνης συγκρούονται διεκδικώντας τη μπάλα μέσα στην περιοχή, ο πρώτος πέφτει στο έδαφος και οι φιλοξενούμενοι ζητούν πέναλτι(!)
40’ εντυπωσιακός συνδυασμός Σέγγου – Φαρούκ πάσα του τελευταίου στον Ζουλιώτη που βρισκόταν στην γωνία της μικρής περιοχής, όμως ο Βουτσινάς πέφτει στα πόδια του και σώζει την εστία του.
48’ Ο Μάριος Σέγγος, με φοβερή προσπάθεια παίρνει την μπάλα, από το κέντρο και περνάει τους πάντες και τα πάντα, τριπλάροντας πάνω στη γραμμή του πλάγιου άουτ! Την κατάλληλη στιγμή βγάζει σέντρα παράλληλα, στην απέναντι πλευρά ο Μάτσος, τρέχει προφταίνει την μπάλα και από το ύψος της γωνίας της περιοχής, κεραυνοβολεί τον Βουτσινά, που απλά παρακολουθεί την βασανιστική γι’ αυτόν πορεία της μπάλας προς τα δίκτυα, ήταν το 2-0!
49’ Και ενώ οι παίκτες του Ηρακλή πανηγυρίζουν, ο Θεοδώρου αποβάλλεται για συνεχείς διαμαρτυρίες στους επόπτες και τον διαιτητή!
61’ Σέντρα του Σέγγου στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, προφταίνει την τελευταία στιγμή μπροστά από τον Βλαχόπουλο και σώζει ο Βουτσινάς!
64’ Πολύ ωραία προσπάθεια και σέντρα του Αργυρού, γυριστή κεφαλιά του Βλαχόπουλου από θέση βολής, όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βουτσινά.
65’ Ο Ντελέκος πεισματάρης κερδίζει την μπάλα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, μπαίνει στην περιοχή, είναι έτοιμος για το γκολ, όμως ο Βιδάλης έρχεται και του «κλαδεύει» από πίσω και προς γενική κατάπληξη ο διαιτητής έδειξε «παίζετε»!
72’ Πολύ καλή προσπάθεια του Ντελέκου, σέντρα ο Βλαχόπουλος μόνος πλασάρει πάνω στην κίνηση όμως ο Βουτσινάς σώζει εντυπωσιακά!
77’ Σέντρα – σουτ φαρμάκι του Σέγγου από πλάγια όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ από το απέναντι κάθετο δοκάρι.
Από τον Ηρακλή Ψ., καλύτεροι ο Σέγγος και Ντελέκος (κορυφαίοι του αγώνα με διαφορά), οι Βλαχόπουλος, Καλλιμάνης και Αργυρός.
Απο τον ΠΑΟ Ρουφ ξεχώρισαν οι Γρομητσάρης, Κοκολάκης, Πέτρου και Καπουράνης.

Μετριότατος ο διαιτητής Δατσιάτος, όπως και οι βοηθοί του Καραγιώργου και Νενεκούμης  (όλοι από το Άργος).
4η ήταν η Κων/να Μπούμπουρη (Ευρυτανία). Παρατηρητές αγώνα οι  κ.κ Σωτ. Χλιβέρης (Αθήνα) και Κώστας Τάμπρατζης (Βοιωτία)

ΗΡΑΚΛΗΣ Ψ. (Αντ. Πριόνας): Α. Μιχελής, Ζουλιώτης, Αργυρός, Καλλιμάνης (87’ Παπαϊωάννου), Ρεπετσάς, Σ. Μεθενίτης, Μάτσος, Φαρούκ (66’ Ανέστης), Ντελέκος, Βλαχόπουλος (83’ Αλημπάς), Σέγγος.

ΠΑΟ ΡΟΥΦ (Μιλτ. Γκόφας): Βουτσινάς, Μπαρμπούδης, Χαλιμούρδας, Γρομητσάρης, Κοκολάκης, Κοζανίδης (55’ Βιδάλης), Πέτρου, Θεοδωρόπουλος, Λουκίνας (60’ Γενιτσανίδης), Καπουράνης, Στρ. Μιχελής (63’ Καφές).


Δηλώσεις Αντ. Πριόνας (Ηρακλής Ψ.)

Όλη την εβδομάδα επεσήμανα στους παίκτες μου την δυσκολία και τις παγίδες που είχε το παιχνίδι αυτό και πόσο καλή ομάδα ήταν το Ρουφ!
Δεν θα διστάσω να πω ότι ο ΠΑΟ Ρούφ ήταν από τις καλύτερες ομάδες που πέρασαν από τα Ψαχνά. Την είχαμε παρακολουθήσει στο παιχνίδι του Αίαντα, είναι μια ομάδα ποιοτική, παίζει μπάλα και κύρια δεν έχει άγχος!
Η απόκρουση του Α. Μιχελή, στο τετ α τετ ήταν μεγάλη δουλειά για μας, καθώς αποφύγαμε την ισοφάριση, που θα μας δημιουργούσε προβλήματα. Δεν χωρά αμφιβολία ότι τα δύο γρήγορα γκολ μας βοήθησαν. Στο β’ μέρος βελτιωθήκαμε πολύ και κυριαρχήσαμε σε σημείο να δικαιούμαστε και άλλα γκολ. Προχωράμε με πίστη για την συνέχεια, μπορούμε, με τους πολύ καλούς παίκτες μας και τον υπέροχο κόσμο μας να πετύχουμε τον στόχο και να κατακτήσουμε το όνειρο...!

Το «ποινολόγιο» του Ηρακλή Ψ.

Όπως είναι γνωστό στο παιχνίδι το χθεσινό απουσίασαν από τον Ηρακλή Ψ., ο Βαγγέλης και ο Μπαλαμπάνης, οι οποίοι εξέτασαν την 1η από τις 2 αγωνιστικές, που ήταν τιμωρημένοι λόγω καρτών. Την 2η αγωνιστική θα την εκτίσουν στο παιχνίδι με την Αγ. Παρασκευή (δεν θα γίνει μηδενίζεται η Αγία). Στο ίδιο παιχνίδι έχουν δηλωθεί να εκτίσουν την ποινή τους (από κίτρινες κάρτες) οι Σέγγος, Ανέστης, αλλά και ο Βλαχόπουλος (Λαζ.). Μια αγωνιστική επίσης θα ξεχρεώσει και ο Κώστας Καλλιμάνης, με την Αγία Παρασκευή ενώ την 2η θα την εκτίσει στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα (23/3).

Απ. Αποστολίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου