Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

«Άνοιξη» με άνοδο Ήρα και ενισχυμένη ΕΠΣΕ!..

Μπερδεμένος ήμουν για το θέμα αυτού του editorial, μιας και στην ειδησεογραφία κυριαρχούν μονίμως θέματα που μόνο αισιόδοξους δεν μας κάνουν για το μέλλον του ποδοσφαίρου, ερασιτεχνικού κι επαγγελματικού… Τα οικονομικά προβλήματα έχουν γίνει μόνιμος …βραχνάς για όλους σχεδόν τους ανθρώπους και τα σωματεία, η διαφθορά και το παρασκήνιο συνεχίζει να …ανθεί, χωρίς να γνωρίζουμε αν κάποια στιγμή …μαραθεί, ενώ η κάθε λογής …κασετολαγνεία προκαλεί τη δικαιοσύνη να αποδείξει ότι το …μαχαίρι πρέπει επιτέλους να βρει κόκκαλο.

Μέσα, λοιπόν, σ’ αυτή την …κακοκαιρία που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός γενικότερα, όπως αυτή που έπληξε πρόσφατα το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, θέλω να αναφερθώ με αισιοδοξία σε δύο μέτωπα που αν το ευβοϊκό ποδόσφαιρο καταφέρει να ανταπεξέλθει και να υπερπηδήσει τον …πήχη των αντικειμενικών δυσκολιών, θα έχει βγει …καβάλα στο άλογο απ’ την φετινή περίοδο, η οποία για πολλούς κρίνεται «κομβική», όπως και το …καλοκαίρι θερμό γύρω απ’ τα ποδοσφαιρικά δρώμενα… Η άνοιξη, λοιπόν, και οι ηλιοφάνειες που ήρθαν εύλογα μετά τις …μπόρες είναι το ζητούμενο και για το ευβοϊκό ποδόσφαιρο στη νέα εποχή και στα δεδομένα που πάνε να δημιουργηθούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Αγωνιστικά, ο Ηρακλής Ψαχνών είναι αυτός απ’ τον οποίο …κρέμονται όλοι στο νομό για κάτι καλό, την υπέρβαση που πάντα ψάχναμε και που οι συνθήκες, που μόνος του ο «ημίθεος» δημιούργησε, και οι συγκυρίες ωφελούν για την επίτευξη κι άλλης ανόδου απ’ την Γ’ στη Β’ Εθνική. Η …ψαλίδα, άλλωστε, με τους ανταγωνιστές αυτού του στόχου έχει κλείσει αισθητά, όπως συμβαίνει και σε μεγαλύτερο φάσμα στις βαθμίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ το …έργο δείχνει στα μέτρα όλων στο σύλλογο, με τον Αντώνη Πριόνα και τους παίκτες του να βρίσκονται μπροστά σε μια πρόκληση και μοναδική ευκαιρία. Κρατούν την τύχη στα χέρια ή καλύτερα στα …πόδια τους, καθώς το πρόγραμμα που καλούνται να βγάλουν επιτυχώς για να κερδίσουν μια θέση στον …ήλιο της πρώτης τριάδας στην βαθμολογία, διεκδικώντας την -για άλλους ακατόρθωτη- άνοδο μέχρι το φινάλε, θεωρείται βατό. Αν τα καταφέρουν θα φανεί στην πορεία και σίγουρα σε αυτή την περίπτωση το ευβοϊκό ποδόσφαιρο θα έχει κάνει ένα μεγάλο «βήμα» που θα αφορά στη …βιτρίνα του.
Πίσω απ’ αυτήν, όμως, εξωαγωνιστικά τα προβλήματα για το σύνολο των σωματείων της Εύβοιας είναι πολλά και απορρέουν κυρίως απ’ το οικονομικό, ενώ και αυτό των γηπεδικών εγκαταστάσεων είναι μείζον θέμα. Όλα αυτά θα συζητηθούν και θα προσεγγιστούν απ’ τους ίδιους τους παράγοντες (θέλουμε να πιστεύουμε κι ευελπιστούμε) στην καλοκαιρινή γενική συνέλευση και παράλληλα με την αναμενόμενη εκλογική διαδικασία στην ΕΠΣΕ. Αυτή έχει να αποφασίσει μαζί με άλλες Ενώσεις και την Ομοσπονδία για πολλά θέματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και προβλήματα που ταλανίζουν τα …χάρτινα θεμέλιά του και παράλληλα να βγει ενισχυμένη απ’ τις ερχόμενες εκλογές. Σ’ αυτή την περίπτωση η ευκαιρία για ενίσχυση του διοικητικού της σχήματος και για τις απαραίτητες …προσθαφαιρέσεις στο «ρόστερ» της είναι επιβεβλημένο να γίνουν, για την καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία στα επόμενα χρόνια, στα οποία θα κριθούν πολλά και σε πολλούς τομείς, διαμορφώνοντας τα δεδομένα μιας νέας εποχής. Σαφώς πιο δύσκολης και δύσβατης για την πρόοδο, αλλά που ευκαιριακά μπορεί να εκμεταλλευτεί το ευβοϊκό ποδόσφαιρο και να βγει ενισχυμένο… Και μια απροσδόκητη άνοδος του Ηρακλή, αλλά και ένα εποικοδομητικό καλοκαίρι στα δρώμενα της Ένωσης θα βάλει της βάσεις για την …άνοιξη και του ευβοϊκού ποδοσφαίρου. Αν έρθει αυτή, θα φανεί πιο αργά στο μέλλον…     
      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου