Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ....


ΗΤΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΛΙΟΓΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟ ΜΕ 68-69 ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΟ ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟ. ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΡΕΦΕΡΙ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ.

Η πρεμιέρα του Λιόγα στον πάγκο του Γ.Σ. Χαλκίδας, δεν συνοδεύτηκε από το επιθυμητό αποτέλεσμα με τον ισχυρό Φιλαθλητικό που «χτυπάει» άνοδο στην Β’ Εθνική, να παίρνει το σπουδαίο διπλό με 68-69 στα τελευταία δευτερόλεπτα.
Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός, αλλά και επεισοδιακός προς το τέλος του, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται έντονα για δύο φάσεις που στην ουσία έκριναν το αποτέλεσμα.
Η μία είχε να κάνει με τις βολές που δόθηκαν στα 13’’ πριν το φινάλε και διαμορφώθηκε το 68-69 για το οποίο οι γηπεδούχοι υποστηρίζουν πως δεν έγινε ποτέ και η άλλη για το τρίποντο στην εκπνοή του Πούλου, πάνω στον οποίο έγινε φάουλ που όμως δεν δόθηκε.
Αυτές οι δύο φάσεις ήταν ικανές για να βάλουν «φωτιά» στο ματς, με παίκτες, παράγοντες και προπονητές των γηπεδούχων να διαμαρτύρονται έντονα στους διαιτητές για τις συγκεκριμένες αποφάσεις.
Η ουσία πάντως που δεν αλλάζει είναι ότι ο Φιλαθλητικός πήρε ένα σημαντικό διπλό, ίσως το μεγαλύτερο έως τώρα στην προσπάθεια που κάνει για άνοδο στην Β’ Εθνική και ο Γυμναστικός υπέστη μία ήττα που τον βάζει σε περιπέτειες, αφού το πρόγραμμα που έχει δεν είναι και το ευκολότερο και οι επόμενες αγωνιστικές έχουν χαρακτήρα τελικού για την ομάδα της Χαλκίδας, ώστε να μην μπλέξει σε περιπέτειες.
Οι ομάδες πήγαιναν από την αρχή κοντά στο σκορ, με το ξεκίνημα να είναι νευρικό και στο 4’15’’ πριν τη λήξη του α’ 10λεπτου το σκορ ήταν 6-6, με τις δύο ομάδες να χάνουν εύκολα καλάθια, προϊόν του εκνευρισμού, αλλά και του άγχους που είχαν σε ένα τόσο κρίσιμο ματς.
Ο Γυμναστικός στη συνέχεια έδειξε κάποια καλά στοιχεία, πίεσε στην άμυνα, έβγαλε αιφνιδιασμούς και κατάφερε στο τέλος να προηγηθεί με 18-13.
Στο β’ ημίχρονο οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο και όλα έδειχναν πως το φινάλε θα ήταν συναρπαστικό.

Χιτσκοκικό φινάλε....

Έτσι όλα κρίθηκαν στο τέλος και στις λεπτομέρειες που ήταν με την πλευρά των φιλοξενουμένων.
Στα 13’’ πριν τη λήξη ο Φιλαθλητικός κέρδισε φάουλ σε φάση που διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι γηπεδούχοι πως δεν ήταν και με 1/2 βολές προηγήθηκαν 68-69.
Μετά την άστοχη δεύτερη βολή ο Γεωργίου καθυστέρησε αρκετά στο κατέβασμα της μπάλας και ο Πούλος σχεδόν στην εκπνοή από τα 8 μέτρα, επιχείρησε τρίποντο που δεν βρήκε ούτε στεφάνι με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται και πάλι για φάουλ που έγινε αυτή την φορά πάνω στον έμπειρο φόργουορντ.
Μία φάση στην οποία αδικήθηκε ο Γυμναστικός και κρίθηκε στην ουσία ο αγώνας, αφού ο Πούλος δέχθηκε μαρκάρισμα πάνω στο σουτ, χωρίς όμως να βρεθεί στην γραμμή των βολών.
Στο 1 δέκατο πριν το τέλος ο Φιλαθλητικός κέρδισε φάουλ, χάνοντας και τις δύο βολές και λήγοντας κάπου εκεί το ματς.
Ακολούθησε ένταση με τον πάγκο των φιλοξενουμένων να τα βάζει με τους διαιτητές και την κερκίδα να «βράζει» για τις τελευταίες αποφάσεις.
Ο Γυμναστικός είχε καλύτερους τους Σαμουρέλη και Φωτίου, ενώ από τους νικητές κορυφαίοι ήταν οι Γκίκας, Γεωργιάδης και Σαλούστρος.
Διαιτητές ήταν οι Β. Κοντήλης και Κωνσταντινόπουλος.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-13, 31-41, 51-54, 68-69.
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ (Λιόγας): Γεωργίου 9 (1), Φωτίου 21 (2), Πούλος 4 (1), Κατσούλας 6, Καπελέρης 6 (1), Σαμουρέλης 17 (1), Βελισσαράκος 3 (1), Μπακάμης 2, Αγγέλου.
ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ (Ζήβας): Κουμπούρας 1, Γκίκας 20 (3), Μπαζιώτης 3, Γρίλης 8 (1), Σαλούστρος 12 (1), Γεωργιάδης 16 (1), Βαρυπάπης 3 (1), Ανδρεόπουλος 6.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου