Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

«Ηλεκτρική η καρέκλα» στο Βασιλικό!..


Η νίκη έχει πολλούς «πατέρες», ενώ η ήττα είναι «ορφανή» και καθώς φαίνεται το παραπάνω βρίσκει εφαρμογή στον φετινό Λήλα Βασιλικού. Τρεις μόλις αγωνιστικές πριν πέσει η …καρό σημαία στην Α1 κατηγορία Ευβοίας, παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του «λαμπαδηδρόμου» αποτέλεσε ο Σταμάτης Σταμογιάννης. Ο μέχρι πρότινος πλέον τεχνικός του Λήλα δεν αποτέλεσε εξαίρεση στον κανόνα της «ηλεκτρικής καρέκλας» και πλήρωσε το…μάρμαρο των τελευταίων αρνητικών αποτελεσμάτων, με αποκορύφωμα την βαριά εντός έδρας ήττα με 4-1 από τον «γείτονα» Αγ. Νικόλαο. Χρέη προπονητή μέχρι το τέλος της περιόδου ανέλαβε ο Βαγγέλης Καγκέλης (βοηθός του Σταμογιάννη όλο αυτό το διάστημα). Ο Σταμάτης Σταμογιάννης είχε αναλάβει τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας του Ληλάντιου πεδίου την 4η αγωνιστική (τέλη Σεπτεμβρίου), αντικαθιστώντας τότε τον Τάσο Ταυταρίδη.

Ο ίδιος, «γέννημα θρέμμα» του συλλόγου, δεν έκρυψε την πικρία του για την απόφαση της διοίκησης να λύσουν την συνεργασία τους και σε επικοινωνία μαζί του, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είμαι λίγο φορτισμένος συναισθηματικά, γιατί όπως ξέρετε υπηρετώ τον σύλλογο από το 1977. Όταν ανέλαβα την τεχνική ηγεσία, ο Λήλας είχε ένα βαθμό και ουσιαστικά η ομάδα κατάφερε να σωθεί από τον α’ γύρο παίζοντας παράλληλα και πολύ καλό ποδόσφαιρο και αυτό δεν το λέω εγώ αλλά οι… μαρτυρίες των συναδέλφων μου στα μεταξύ μας παιχνίδια. Πράγματι τις τελευταίες αγωνιστικές δεν αποφύγαμε κάποια αρνητικά αποτελέσματα, θεωρώ όμως ότι από τη στιγμή που μένουν τρεις αγωνιστικές για το φινάλε έπρεπε να μείνω κοντά στα παιδιά και από κει και πέρα, αν η διοίκηση δεν το θέλει, ο καθένας να τραβήξει τον δρόμο του. Ήταν λίγο βαρύ, δεν μου άξιζε αυτό το φινάλε. Για μένα η ομάδα πήγε καλά τηρουμένων των αναλογιών και των προβλημάτων, που αντιμετωπίσαμε κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ίσως να χαλαρώσαμε κάπως το τελευταίο διάστημα και να έπαιξε και αυτό το ρόλο του, αλλά επαναλαμβάνω είμαι επαγγελματίας προπονητής, με ξέρετε, όμως τη δεδομένη στιγμή δεν θα ήθελα να πω περισσότερα».
Να σημειωθεί ότι στον Σταμάτη Σταμογιάννη προτάθηκε να συνεχίσει στο τιμόνι των ακαδημιών του συλλόγου, ο ίδιος όμως δεν θέλησε να πει κάτι παραπάνω τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «θα μιλήσουμε με την διοίκηση και θα ενημερωθείτε».

«Χωρίσαμε σαν…φίλοι»

Τα «Ε-Σ» επικοινώνησαν και με τον πρόεδρο του Λήλα, Γιάννη Παπαθανασίου, ο οποίος δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του …φωτογραφίζοντας την ήττα με 4-1 από τον Άγιο Νικόλαο στο γήπεδο του Βασιλικού, μία ήττα που έφερε την παραπάνω εξέλιξη στο στρατόπεδο του Λήλα. Ο κ. Παπαθανασίου πρόσθεσε ότι «ο κ. Σταμογιάννης δεν θα είναι στην πρώτη ομάδα, του προτείναμε να συνεχίσει στις ακαδημίες και περιμένουμε την απάντησή του. Θα συνεχίσει ο Βαγγέλης Καγκέλης μέχρι το τέλος, δεν έχουμε κάτι άλλο υπόψιν».

Και …διοικητικές εξελίξεις;

Πέρα όμως από τις αλλαγές σε αγωνιστικό, δεν αποκλείεται να υπάρξουν σύντομα εξελίξεις και σε διοικητικό επίπεδο. Χαρακτηριστικά τα λόγια του Γιάννη Παπαθανασίου: «Θα οριστεί Γενική Συνέλευση πολύ σύντομα. προκειμένου να τεθούν όλα τα θέματα του συλλόγου επί τάπητος. Επιθυμία μου είναι να μην συνεχίσω στην προεδρία της ομάδας και να στελεχωθεί το Δ. Σ. με νέα πρόσωπα. Εννοείται πως αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον, θα συνεχίσω κανονικά, δεν πρόκειται να αφήσω απροστάτευτη την ομάδα»…

Ενδιαφέρον από …ΕΠΣΕ!

Στο μεταξύ τις τελευταίες μέρες κυκλοφόρησε μία είδηση που φέρει τον πρόεδρο του Λήλα, Γιάννη Παπαθανασίου, ως …μεταγραφικό στόχο του Γιάννη Παπακωνσταντίνου (να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο), εν όψει εκλογών ΕΠΣΕ. Ο κ. Παπαθανασίου επιβεβαίωσε ουσιαστικά την είδηση λέγοντας: «Όντως υπήρξε πρόταση από τον κ. Παπακωνσταντίνου, όμως προέχει ο Λήλας… Πρώτα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο με την ομάδα και ύστερα όλα τα υπόλοιπα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου