Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Μη σταματάς, μη σταματάς …«ημίθεε»!


Πριν ακόμα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, στόχος ήταν η παραμονή του Ηρακλή στην κατηγορία. Με το πέρασμα του χρόνου, στόχος έγινε μία καλή πορεία, κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου στόχος έγινε η είσοδος στην πρώτη τριάδα που οδηγεί στα μπαράζ και μόλις μία αγωνιστική πριν το φινάλε ο Ηρακλής δεν σταματάει και έχει σαν στόχο την ...αποκλειστικότητα της 2ης θέσης. Την προσεχή Κυριακή (8/5) στα Μέγαρα κόντρα στον Βύζαντα το ματς είναι «τελικός», τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια… Στον Ηρακλή αρκεί και η ισοπαλία, ο Βύζας χρειάζεται μόνο τη νίκη.

2η θέση με ...αιτία!

Ο Ηρακλής Ψαχνών αποδεικνύεται «επαναστάτης» με αιτία, άρα και κατάληψη της 2ης θέσης δεν ...προσφέρεται για την τιμή των όπλων, αλλά για λόγο άκρως ουσιαστικό. Κι αυτό γιατί ο Ηρακλής κατακτώντας την 2η θέση την Κυριακή θα παρουσιαστεί στους
αγώνες μπαράζ έχοντας δύο βαθμούς (όσους και ο δεύτερος του άλλου ομίλου), ενώ οι ...τρίτες ομάδες των δύο ομίλων θα ξεκινήσουν χωρίς βαθμό. Επομένως γίνεται απόλυτα κατανοητή η κρισιμότητα του κυριακάτικου «τελικού» στα Μέγαρα, προκειμένου ο «ημίθεος» να προσθέσει στο ενεργητικό του ακόμα έναν …άθλο! Η μόνη περίπτωση να μην παίξει μπαράζ ο Ηρακλής είναι να ...προβιβαστεί απευθείας στην Β’ Εθνική! Αυτό θα γίνει αν κερδίσει στα Μέγαρα και χάσει η Παναχαϊκή στην Πάτρα από τον Πλατανιά. Κι αν το πρώτο είναι πιθανό να συμβεί, το δεύτερο φαντάζει ...σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Ας προσγειωθούμε λοιπόν στην πραγματικότητα.

Ίσως …κάτι παραπάνω

Αν για τον Ηρακλή το ματς φαντάζει «τελικός», για τον Βύζαντα σημαίνει κάτι παραπάνω. Κι αυτό γιατί οι γηπεδούχοι θα παίξουν στην «σκακιέρα» του ντέρμπι την διατήρηση του ονείρου της ανόδου. Σε αντίθεση με τον Ηρακλή, ο Βύζας δεν έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή του στα μπαράζ. Ο Βύζας είναι 3ος με 54 βαθμούς, ενώ η Ρόδος 4η με 53 βαθμούς. Σε περίπτωση που οι Ροδίτες περάσουν νικηφόρα από τον Πύργο και δεν νικήσει ο Βύζας τον Ηρακλή η ομάδα των Μεγάρων θα πάει διακοπές και θα ανανεώσει πρόωρα το ραντεβού της με την Football league 2. Να τονιστεί επίσης ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας του Βύζαντα με τη Ρόδο, ευνοείται η ομάδα της Ρόδου! Πάντως δεν λείπουν τα προβλήματα στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο (κυρίως οικονομικά), καθώς σύμφωνα με τα ρεπορτάζ εκκρεμούν οφειλές από τη διοίκηση προς τους ποδοσφαιριστές, ένα μεγάλο μέρος των οποίων αναμένεται να καλυφθεί από τις εισπράξεις της αναμέτρησης αυτής. 

«Πάνοπλος»…

Την Κυριακή ο Ηρακλή στα Μέγαρα θα ταξιδέψει ευτυχώς με ...λευκό απουσιολόγιο. Ο Μάτσος εξέτισε την ποινή της μίας αγωνιστικής στο ακατάλληλο για καρδιακούς ματς κόντρα στον Ασπρόπυργο και τέθηκε στη διάθεση του Πριόνα τόσο ο ίδιος όσο και ο Τάσος Τσοκάνης, που αποθεραπεύτηκε και επιστρέφει στη δράση (χρησιμοποιήθηκε στο φιλικό κόντρα στην Αρτάκη, που έγινε την Μεγ. Πέμπτη). Ο Ηρακλής είχε προγραμματίσει να δώσει φιλικό παιχνίδι και την περασμένη Τετάρτη (27/4) με τα Λουκίσια, ένα φιλικό που ματαιώθηκε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν κανονικά και σε εντατικούς ρυθμούς την τρέχουσα εβδομάδα (χθες οι παίκτες είχαν ρεπό), με… προορισμό την κρίσιμη τελευταία αγωνιστική, προκειμένου ο Ηρακλής να παρουσιαστεί ακόμα μία φορά αντάξιος των προσδοκιών που ο ίδιος έχει «χτίσει» με πολύ κόπο. Κυριακή κοντή γιορτή λοιπόν...

Με κόσμο στο πλευρό του

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ηρακλής δεν θα είναι μόνος του στο κυριακάτικο παιχνίδι… Αρκετοί φίλοι του Ηρακλή αναμένεται να βρεθούν στο γήπεδο των Μεγάρων, για να στηρίξουν την προσπάθεια των παικτών του Αντώνη Πριόνα. Η ΠΑΕ Ηρακλής ζήτησε επίσημα από τους γηπεδούχους 500 εισιτήρια, μέχρι χθες όμως η ΠΑΕ Βύζας δεν είχε ανάψει το …πράσινο φως για την χορήγηση του συγκεκριμένου αριθμού εισιτηρίων. Το γεγονός αυτό πάντως δεν πρόκειται να πτοήσει και να αποτελέσει εμπόδιο για τους φίλους του Ηρακλή, οι οποίοι βρίσκονται επί ποδός για να σταθούν στο πλευρό της αγαπημένης τους ομάδας. Την ημέρα του αγώνα θα υπάρχουν από νωρίς στα εκδοτήρια του γηπέδου «μαγικά» χαρτάκια, τα οποία θα μπορούν να προμηθευτούν οι Ευβοιώτες.

Αντ. Πριόνας: «Πάμε για τη νίκη»
Την αισιοδοξία του για την έκβαση του κρίσιμου ματς στα Μέγαρα εξέφρασε με δηλώσεις του σε αθλητική ιστοσελίδα ο Αντώνης Πριόνας, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η ομάδα του είναι πανέτοιμη για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης και το βαθμολογικό αβαντάζ εν όψει μπαράζ. Ο «αρχιτέκτονας» της φετινής πορείας του Ηρακλή τόνισε χαρακτηριστικά: «Το μόνο που μας νοιάζει είναι η νίκη και θα την διεκδικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις», ενώ για το ενδεχόμενο ανόδου στην παραπάνω κατηγορία είπε: «Θα είναι πολύ μεγάλο επίτευγμα αν καταφέρουμε κάτι τέτοιο, αν αναλογιστεί κανείς ότι κάτι παρόμοιο έχουν καταφέρει τρεις ομάδες στο παρελθόν, ο Αστέρας Τρίπολης, το Χαϊδάρι και ο Μεσσηνιακός. Αλλά τα βήματά μας πρέπει να είναι προσεγμένα και σταθερά. Για εμάς, πέρα από την συμμετοχή μας στα μπαράζ, μέχρι στιγμής είναι σημαντικό και το γεγονός ότι διατηρήσαμε σε όλο το πρωτάθλημα το αήττητο της έδρας. Αυτά είναι ρεκόρ που γράφονται στην ιστορία και δίνουν κίνητρο στους παίκτες. Όμως τη δεδομένη στιγμή το μυαλό μας δεν είναι στα …ρεκόρ, αλλά στο προσεχές ματς».

Γ. Στούπας: «Θέλουμε την άνοδο»

Περισσότερο αποκαλυπτικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ηρακλή, Γιώργος Στούπας. «Αν με ρωτάγατε πέρυς,ι θα σας έλεγα ότι επιτυχία θα ήταν η είσοδος στα μπαράζ. Πλέον αφού πραγματοποιήθηκε αυτός ο στόχος, θέλουμε την άνοδο για να ολοκληρώσουμε μία εξαιρετική χρονιά. Αυτό που έχουμε καταφέρει είναι σημαντικό αλλά μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, θέλουμε την άνοδο. Κανείς δεν περίμενε ότι θα φτάναμε μέχρι εδώ… Εμείς όμως είχαμε βάλει στα περισσότερα συμβόλαια των παικτών, το καλοκαίρι, πριν μπαράζ και πριμ ανόδου. Στο πίσω μέρος του μυαλού μας υπήρχε η λέξη μπαράζ. Μας θεωρούσαν πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό και θεωρητικά ίσως να είχαν δίκιο. Εμείς όμως ενισχύσαμε τον ήδη υπάρχοντα κορμό με παίκτες αξίας και πραγματοποιούμε την πορεία που βλέπετε. Δεν υπάρχουν μυστικά. Είμαστε μία οικογένεια και κοιτάμε μπροστά». Σε ερώτηση για τον προπονητή Αντώνη Πριόνα, ο Γιώργος Στούπας ανέφερε «δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για τον Αντώνη, μιλάει από μόνη της η δουλειά του. Άλλωστε το γεγονός ότι παραμένει σταθερά στο τιμόνι της ομάδας εδώ και δύο χρόνια, αυτό σίγουρα κάτι λέει».

Τα μπαράζ του ...ονείρου

Ο Ηρακλής θα δώσει μάχη την Κυριακή για την 2η θέση, στα μπαράζ όμως θα βρίσκεται εκεί είτε σαν 2ος είτε σαν 3ος από τον Νότιο όμιλο. Παιχνίδια μπαράζ που θα αρχίσουν πιθανότατα την επόμενη Κυριακή 15 Μαϊου και θα ολοκληρωθούν την 1η Ιουνίου (Τετάρτη). Ας ρίξουμε όμως μία ματιά και στους πιθανούς αντιπάλους του Ηρακλή… Η βαθμολογία στην κορυφή του Βορείου ομίλου, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε, έχει ως εξής: Επανομή 54, Καλλονή 53, Φωκικός 50, Αν.Γιαννιτσών 48. Η Επανομή τις δύο τελευταίες αγωνιστικές θα παίξει με Αν.Γιαννιτσών (εντός) και Κοζάνη (εκτός), η Καλλονή με Ναυπακτιακό (εντός) και Εθνικό Φιλιπιάδας (εκτός), ο Φωκικός με Κοζάνη (εντός), ενώ έχει ρεπό την τελευταία αγωνιστική και η Αν.Γιαννιτσών με Επανομή (εκτός) και Εορδαϊκό (εντός). Η 33η αγωνιστική του Βορείου ομίλου θα διεξαχθεί την Κυριακή 8 Μαϊου, η 34η αγωνιστική την Τετάρτη 11 Μαϊου και άμεσα την Κυριακή 15 Μαϊου οι τέσσερις ...εκλεκτές ομάδες των αγώνων μπαράζ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους, για μία θέση στον ήλιο της Β’ Εθνικής! Οι υπολογισμοί και οι προβλέψεις, δικοί σας!

Γιάννης Τρυφωνίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου