Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Παραιτήθηκε …επεισοδιακά ο Ακριτίδης!


Την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού Χαλκίδας υπέβαλλε στην διοίκηση της ομάδας την περ. Πέμπτη (28/4) ο Δημήτρης Ακριτίδης (φωτό). Ο έμπειρος τεχνικός αποτελεί παρελθόν από τον ερυθρόλευκο πάγκο, εξαιτίας ενός …περιστατικού που «τάραξε τα νερά» και αποτέλεσε ουσιαστικά την …σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι σε μία σεζόν που ο ιστορικός σύλλογος «ταλαιπωρείται» από ουκ ολίγα προβλήματα και μάλιστα σε μία χρονική στιγμή που ψάχνει την …μαθηματική σωτηρία του, μόλις τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος.

Πιο συγκεκριμένα, την περασμένη Πέμπτη ο Ακριτίδης ζήτησε από τον Χριστόφορο Τσακλάνο να μην συμμετάσχει στην προπόνηση, λόγω ενός πειθαρχικού παραπτώματος στο οποίο υπέπεσε ο νεαρός ποδοσφαιριστής. Ο Ακριτίδης, ως γνωστό «λάτρης» της πειθαρχίας, επιχείρησε να …παραδειγματίσει τον παίκτη του (έχει κάθε δικαίωμα άλλωστε), υπολόγιζε όμως χωρίς τον …ξενοδόχο που στην προκειμένη αποδείχτηκε κάποιος παλαίμαχος άσσος της ομάδας! Ο δεύτερος ζήτησε τον λόγο και εξηγήσεις από τον Ακριτίδη (!) κάνοντας παρέμβαση στο έργο και τη δουλειά του, γεγονός που δεν άρεσε καθόλου στον πρώην πλέον προπονητή του Ολυμπιακού, ο οποίος παρόλα αυτά διατήρησε την ψυχραιμία του και λειτούργησε με τρόπο περισσότερο …πυροσβεστικό. Προκειμένου λοιπόν να σβήσει η …φωτιά που πήγε να ανάψει, προτίμησε να αποχωρήσει, υποβάλλοντας παράλληλα την παραίτησή του στη διοίκηση της ομάδας…
 Τα «Ε-Σ» επικοινώνησαν με τον Δημήτρη Ακριτίδη, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: « Έφυγα για το καλό της ομάδας. Επενέβη σε μία απόφαση που πήρα ένας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ο οποίος δεν έχει και καμία αρμοδιότητα στα της ομάδας. Δεν ήθελα να έρθω σε κόντρα, δεν είναι στον χαρακτήρα μου. Κάποιοι πέρασαν τα όρια… Δέχομαι την ήττα, δέχομαι ένα άσχημο αποτέλεσμα, δεν δέχομαι όμως την απειθαρχία. Ζήτησα από έναν ποδοσφαιριστή μου να μην κάνει προπόνηση, δεν υπήρχε κανένας λόγος να δημιουργηθεί όλη αυτή η αναστάτωση. Με τους παράγοντες και τη διοίκηση του Ολυμπιακού δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Είναι όμως δύσκολη η κατάσταση και η ομάδα πρέπει να σωθεί. Εύχομαι καλή συνέχεια στα παιδιά».
Την δική του άποψη για το θέμα που δημιουργήθηκε εξέφρασε και ο πρόεδρος της ομάδας Ρούσος Πανταζής (φωτό): «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Ακριτίδη για την συνεργασία που είχαμε. Όλο αυτό τον καιρό ήταν πραγματικός στυλοβάτης για την ομάδα. Είναι κύριος με κάπα κεφαλαίο, είναι ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος, αλλά δυστυχώς και λυπάμαι που το λέω δεν είμαστε σοβαροί εμείς. Σίγουρα η κατάσταση στην ομάδα δεν είναι καλή και την ευθύνη δεν την έχω εγώ. Αν ήμουν από την αρχή στην ομάδα, πολλά πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Η ομάδα θα προσπαθήσει για την σωτηρία. Δεν υιοθετώ σενάρια και δεν μπαίνω σε …τρυπάκια. Θα παλέψουμε μέσα στο γήπεδο, αν τα καταφέρουμε έχει καλώς, αν όχι θα πάρει η ομάδα τον δρόμο για την παρακάτω κατηγορία, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ρούσου Πανταζή, η ομάδα από σήμερα θα αναζητήσει τον αντικαταστάτη του Δημήτρη Ακριτίδη, δεν αποκλείεται πάντως να βρεθεί και λύση εκ των …έσω, καθώς δικές μας πληροφορίες αναφέρουν ότι πολύ πιθανό στον πάγκο της ομάδας να καθίσει ο Γρηγόρης Δάσκος, ενώ πιθανότητες συγκεντρώνει και το ενδεχόμενο να εκτελέσει χρέη «αρχηγού-προπονητή» ο Γρηγόρης Παπαδέδες. Όλα αυτά όμως θα ξεκαθαρίσουν από σήμερα Δευτέρα (2/5)… Το ερχόμενο Σάββατο (7/5) ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει να μαζέψει τα κομμάτια του και να οριστικοποιήσει την παραμονή του κόντρα στην Προποντίδα (χρειάζεται άλλο ένα βαθμό…), ενώ προχθές μετά την απόφαση της αναβολής της 28ης αγωνιστικής «δοκιμάστηκε» σε φιλικό ματς με αντίπαλο τον Λήλαντα Βασιλικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου