Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΝΤΡΙΜΠΛΕΣ...

Να σκάσει ο …Ευρυσθέας!

Μέρα της αγροτιάς … Γιόρταζε και ο κάμπος των Ψαχνών. Στα Μέγαρα τί θα γίνει άραγε; Λέτε να γίνει το …απίστευτο, για να εορτάσουμε μία εβδομάδα αργότερα τον άπιστο Θωμά του Ευαγγελίου!
Ένας ημίθεος αρκεί για να βρεθεί μεταξύ εφικτού και ανέφικτου, στα μέτρα ενός ακόμη άθλου! Τα θαύματα τα κάνουν οι Θεοί …τους άθλους οι ημίθεοι!

Εκεί στου Νώντα…


Εκεί στου Παπαδέδε, στα φανάρια της Νεάπολης, γίνεται …κοσμοχαλασιά από ποδοσφαιριστές και παράγοντες της ηρωϊκής γενιάς του ’60 και του ’70, επίλεκτο μέλος της οποίας υπήρξε και ο ίδιος…
Το μικρό μαγαζάκι «κιβωτός μνήμης» άλλων εποχών …και ο Νώντας, ένας ωραίος τύπος με καθαρό βλέμμα και άδολη ψυχή, πρόσχαρος, φιλόξενος και καλοσυνάτος, που σε τίποτα δεν θυμίζει τον άγριο και βλοσυρό «πολεμιστή» του ’70, που οι συμπαίκτες του φώναζαν «Σουαρέζ».
Ο Νώντας, με «ερυθρόλευκες» καταβολές, έπαιξε στον θρυλικό «Πρωτέα» απ’ το ’66 έως το ’74, αφήνοντας ανεξίτηλη την σφραγίδα του ποδοσφαιρικού του πάθους, σ’ όσους τον γνώρισαν εκείνες τις εποχές, και που σήμερα έχει αποτραβηχθεί απ’ τα «επιγενόμενα» της ποδοσφαιρικής ζωής του τόπου…

Όταν ο Νίκος…

…ο Σιμιτζής, ο εκπληκτικός εξτρέμ του Ολυμπιακού Χαλκίδας, του ΑΟ Χαλκίς και μετά του Αιγάλεω, συνάντησε τον Κώστα Ιωσηφίδη, τον διεθνή αριστερό οπισθοφύλακα του ΠΑΟΚ, ήταν ο μόνος αμυντικός …«που τα βρήκε ζόρικα»!..
«Ακολουθούσε την τακτική της στενής επιτήρησης και βέβαια με δυσκόλευε… Θαύμαζα πάντως τον Νίκο Σταθόπουλο της ΑΕΚ, που έπαιζε καθαρά, θεαματικά και είχε επιθετικό πνεύμα στο παιχνίδι του …και φοβόμουν τον Χρήστο Ναλμπάντη του Άρη, που είχε άλλωστε τη φήμη δρεπανοφόρου της εποχής! Ο Κώστας Αθανασόπουλος του Παναθηναϊκού και ο Θανάσης Αγγελής του Ολυμπιακού δεν με προβλημάτιζαν ιδιαίτερα και συνήθως κέρδιζα την ουσία και τις εντυπώσεις…».
Πάντως έχω στα χέρια μου φωτό του ’68, που δείχνει τον Σιμιτζή να επελαύνει και την άμυνα του ΠΑΟΚ (Ιωσηφίδης, Φουντουκίδης, Τερζανίδης) …στρώμα κάτω …γης Μαδιάμ!..   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου