Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Το προβάδισμα και η ...ελπίδα!

ΤΟ ΚΡΑΣ ΤΕΣΤ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ...ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΚΥΜΗΣ ΚΑΙ ΔΡΟΣΙΑΣ!

Τρεις αγωνιστικές απέμειναν για να ολοκληρωθεί η μεγάλη κατηγορία της Εύβοιας. Η Κύμη διατηρεί το προβάδισμα των έξι βαθμών από την δεύτερη Δροσιά, η παράταση αγωνίας όμως συνεχίζεται καθώς στο ποδόσφαιρο καλό είναι να μην βάζεις …το χέρι σου στη φωτιά… Η Κύμη θα επιχειρήσει να «κλειδώσει» τον τίτλο, ενώ η Δροσιά να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες για να κόψει πρώτη «το νήμα», μόνο που δεν κρατάει την τύχη στα χέρια της.
Η ομάδα του Γιάννη Μπασούκου περιμένει …στη γωνία «στραβοπάτημα» της Κύμης, καθώς την υποδέχεται την τελευταία αγωνιστική στο γήπεδό της. Ποιο είναι όμως το «μονοπάτι» που καλούνται να βαδίσουν οι δύο μονομάχοι μέχρι το φινάλε;
Η Κύμη καλείται το ερχόμενο Σάββατο (7/5) να πάει μέχρι την Βάθεια, για να αντιμετωπίσει τον ουραγό Αμαρυνθιακό, ο οποίος θα παίξει το …τελευταίο του χαρτί για παραμονή στην κατηγορία. Αυτό φυσικά καθόλου δεν απασχολεί το συγκρότημα του Βαγγέλη Ντόβολη, που θα τα δώσει όλα για τους τρεις βαθμούς έτσι ώστε να ξεκινήσει τις προετοιμασίες για να οργανώσει φιέστα ανόδου στο αμέσως επόμενο ματς, αυτό με τον Ολυμπιακό Χαλκίδας (29η αγωνιστική), πριν …ρίξει αυλαία την 30η αγωνιστική στο εκτός έδρας ντέρμπι με την Δροσιά, το οποίο ενδέχεται να μην έχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Το σενάριο αυτό δεν ...βολεύει την Δροσιά, η οποία ...καίγεται για το «τρία στα τρία», ελπίζοντας όπως προαναφέραμε σε στραβοπάτημα της Κύμης, είτε εκτός έδρας με τον Αμαρυνθιακό, είτε στην Κύμη με τον Ολυμπιακό Χαλκίδας, πράγμα δύσκολο αλλά ...ποτέ μη λες ποτέ.
Σε ότι έχει να κάνει με τη Δροσιά, το ερχόμενο Σάββατο θα φιλοξενήσει το Προκόπι, την 29η αγωνιστική θα πάει μέχρι το γήπεδο «Αλεξάνδρου» να αντιμετωπίσει την φορμαρισμένη Προποντίδα και την 30η αγωνιστική θα υποδεχτεί την πρωταθλήτρια(;) Κύμη. Το πιο λογικό είναι το συγκεκριμένο ματς να είναι ένα παιχνίδι γοήτρου και τίποτα παραπάνω. Αν όμως η Κύμη μέχρι τότε δεν κάνει το επιβεβλημένο «δύο στα δύο», τότε θα πρόκειται για ένα ντέρμπι, που θα …καθηλώσει όλη την ποδοσφαιρική Εύβοια.
Να σημειωθεί ότι η Κύμη προχθές Σάββατο (30/4) έδωσε ένα φιλικό προπονητικού χαρακτήρα στα Ψαχνά με τον Ηρακλή, ενώ η Δροσιά θα παίξει μεθαύριο Τετάρτη (4/5) στο γήπεδό της με την πρωταθλήτρια του 1ου ομίλου της Α2 κατηγορίας, Καστέλλα.

Βαγγέλης Ντόβολης: «Να είμαστε προσεκτικοί…»

Την αισιοδοξία του ότι η ομάδα του θα καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο και δεν θα κλωτσήσει την …καρδάρα με το γάλα εξέφρασε με δηλώσεις του στα «Ε-Σ» ο προπονητής της Κύμης, Βαγγέλης Ντόβολης (φωτό)…
«Η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο. Νομίζω ότι με βάση την εικόνα που δείξαμε σε όλο το πρωτάθλημα, αξίζουμε να κερδίσουμε τον τίτλο. Υπάρχει σιγουριά στην ομάδα ότι θα φτάσουμε στην πηγή και αυτή τη φορά θα πιούμε νερό, όμως πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Σίγουρα δεν πρέπει να έχουμε βαθμολογικές απώλειες μέχρι το παιχνίδι με τη Δροσιά. Αν παρουσιαστούμε όπως πρέπει, όλα θα πάνε καλά. Το θετικό είναι ότι συνδυάζουμε στο παιχνίδι μας την καλή απόδοση με την ουσία και την αποτελεσματικότητα. Στόχος μας είναι να νικήσουμε το Σάββατο τον Αμαρυνθιακό και να κατακτήσουμε και μαθηματικά τον τίτλο στην έδρα μας κόντρα στον Ολυμπιακό. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να οδηγήσουμε την μονομαχία με την Δροσιά στην …κόψη του ξυραφιού. Ευτυχώς δεν έχουμε προβλήματα με τραυματισμούς και όλοι οι παίκτες είναι ετοιμοπόλεμοι».

Γιάννης Μπασούκος: «Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία»

Ο προπονητής της Δροσιάς, Γιάννης Μπασούκος (φωτό), γνωρίζει ότι η ομάδα του πολύ δύσκολα θα κατακτήσει τον τίτλο, δεν χάνει όμως την αισιοδοξία του.
«Μαθηματικά έχουμε ελπίδες, ουσιαστικά όμως θεωρώ ότι η Κύμη τόσο στο παιχνίδι με τον Αμαρυνθιακό, όσο και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα έχει τον πρώτο λόγο. Η ελπίδα όμως πεθαίνει τελευταία… Το μόνο που μένει είναι παλέψουμε για να πετύχουμε εμείς ισάριθμες νίκες. Ο φετινός τίτλος αποδείχτηκε κούρσα για δύο. Από το ξεκίνημα είχαμε βάλει υψηλούς στόχους, να πλασαριστούμε στην πρώτη 5άδα, βάσει υλικού όμως ήξερα ότι μπορούμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω, όπως και έγινε. Όπως ξέραμε επίσης ότι θα μας λείψουν από κάποιο σημείο και μετά και κάποιοι βασικοί ποδοσφαιριστές (Βαρσαμάς, Κηπιώτης, Ρωμανός), λόγω της στρατιωτικής τους θητείας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει κόπωση στην ομάδα και το πληρώσαμε με κάποια αρνητικά αποτελέσματα, που μας έφεραν στο σημείο να κυνηγάμε την Κύμη. Είμαστε χαρούμενοι όμως για την πορεία και την προσπάθειά μας μέχρι τώρα»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου