Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΛΗΛΑΣ – ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ 1-4


ο «Άγιος» ήταν θαυματουργός!

Μπορεί οι δύο ομάδες, να μην είχαν, κάποιες ανάγκες βαθμολογικές και κάποιους υψηλούς στόχους, όμως ήταν το απόλυτο τοπικό ντέρμπι, του Ληλάντιου πεδίου.
Οι γηπεδούχοι ήθελαν βελτίωσαν την βαθμολογική τους θέση, αλλά και να κρατήσουν την παράδοση που τους ήθελαν αήττητους στα ντέρμπι, αυτά μεταξύ των δύο αντιπάλων, όσες φορές βρίσκονταν αντιμέτωποι στο πρωτάθλημα της Α1.

Από την άλλη μεριά ο Αγ. Νικόλαος, που φέτος κάνει την καλύτερη του παρουσία στην Α1 και παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο, ήθελε να σπάσει την σε βάρος του παράδοση και να πιστοποιήσει την ουδετερότητα που δείχνει.
Το παιχνίδι γρήγορα και μόλις στο 3’ πήρε την μορφή του ντέρμπι καθώς στο λεπτό αυτό οι φιλοξενούμενοι, άνοιξαν το σκορ και το παιχνίδι απέκτησε μεγάλο ενδιαφέρον.

Οι μονομαχίες σκληρές εκατέρωθεν, αλλά ήταν εμφανές ότι ο «Άγιος» ήταν πολύ καλύτερος με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, αλλά και πολύ επικίνδυνος στην επίθεση! Αντίθετα ο Λήλας ήταν μέτριος έως κακός με πολλά κενά στην άμυνα και ακίνδυνος επιθετικά. Μπορεί να ισοφάρισαν από στημένη φάση οι γηπεδούχοι όμως πολύ γρήγορα, ο Άγιος Νικόλαος πήρε πάλι προβάδισμα στο σκορ! Στο β’ μέρος, ο «Άγιος» ήταν ακόμα πιο καλός και σφράγισε τη νίκη του με δύο ακόμα γκολ στο ξεκίνημα και στην λήξη του β’ ημιχρόνου!
Η νίκη των παικτών του Γιαν. Καρβέλη, ήταν απόλυτα δίκαιη και έτσι ανέβασαν ακόμα περισσότερο βαθμολογικά την ομάδα τους, αλλά έσπασαν και την δυσμενή γι’ αυτούς παράδοση!

Φάσεις και γκολ
3’ Σέντρα ακριβείας από τον Μπασινά και ο Μακαντάσης από κοντά κάνει το 0-1.
8’ Μακρινή επικίνδυνη σέντρα του Νόνα, στην πλάτη της άμυνας του Λήλα, βγαίνει ο Μακαντάσης όμως δεν προφταίνει την τελευταία στιγμή να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.
22’ Δυνατό ευθύβολο σουτ από τον Μπασινά, όμως η μπάλα φεύγει ελάχιστα άουτ από το κάθετο δοκάρι του Μαντά.
24’ Στο ύψος της γωνίας της μεγάλης περιοχής και 4-5 μέτρα έξω, ο Λήλας κερδίζει φάουλ, το εκτελεί αριστουργηματικά ο σπεσιαλίστας Παπίλας και ισοφαρίζει σε 1-1!
29’ Ο Τσομώκος αρκετά έξω από τη μεγάλη περιοχή, πιάνει κεραυνοβόλο σουτ, ο Μαντάς αποκρούει ενστικτωδώς, οι αμυντικοί του Λήλα αδρανούν και ο Μακαντάσης που είχε ακολουθήσει πανέξυπνα την φάση με κεφαλιά κάνει το 1-2.
38’ Από καλοχτυπημένο φάουλ του Τσαραντάνη, ο Αγραφιώτης μέσα από την περιοχή πλασάρει για να φύγει η μπάλα μόλις άουτ από το κάθετο δοκάρι.
44’ Φάση διαρκείας κ κόντρες μέσα στην περιοχή, ο Τσομώκος κερδίζει στο ύψος της περιοχής, σουτάρει αμέσως όμως ο Μαντάς αποκρούει εκπληκτικά σε κόρνερ.
50’ Αναστάτωση και πολλές κόντρες στην περιοχή του Μαντά, η μπάλα φτάνει στον Βασίλιεφ που με σουτ – πλασέ πάνω στη κίνηση κάνει το 1-3!
52’ Νέο κεραυνοβόλο σουτ από τον Τσομώκο έξω από την περιοχή και νέα εντυπωσιακή απόκρουση από τον Μαντά...
54’ Φάουλ Καραμούζη, δυνατή κεφαλιά του Αγραφιώτη για να φύγει η μπάλα ελάχιστα άουτ από το κάθετο δοκάρι του Τζαβάρα.
72’ Ωραίο πλασέ του Χρηστίδη, η μπάλα άουτ λίγο από το «Γ» της εστίας του Τζαβάρα...
75’ Ο Σίδερης από καλή θέση σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Μαντά!
90’ Κεραυνός του Μακαντάση λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μαντά.
93’ Ο Βασίλιεφ κερδίζει τη μπάλα, η άμυνα του Λήλα απούσα και ο ψηλόσωμος επιθετικός δεν δυσκολεύεται να ολοκληρώσει θρίαμβο της ομάδας του 1-4.
Από τον μέτριο Λήλα διασώθηκαν οι Παπίλας, Αγραφιώτης και Μαντάς, ενώ από τον Άγιο Νικόλαο, δεν υστέρησε κανείς, με κορυφαίους όμως τους Μπασινά, Μπακαντάση, Τσομώκο και Αυλωνίτη.
Αρίστευσε ο διαιτητής Βαλ. Βρακάς και οι συνεργάτες του Στ. Ρουμπής, Κ. Ρόγκας.

Αποστόλης Αποστολίδης


Λήλας (Σταμ. Σταμογιάννης): Μαντάς, Λυράκης (57’ Μπαστούλης), Κικίδης, Μακρής, Τσαραντανης (50’ Χριστίδης), Αγραφιώτης, Παπίλας, Μπισμπικόπουλος (20’ λ.τ Παππάς), Θαλασσινός, Γιώργου, Καραμούζης.

Αγ. Νικόλαος (Γιαν. Καρβέλης): Τζαβάρας, Νάτσης, Ρουμπής (79’ Τζάνος), Αυλωνίτης, Κούτρας, Νόνας (67’ Σίδερης), Μπασινάς, Τσομώκος, Βασίλιεφ, Μακαντάσης, Σαράβελας (46’ Φλώρος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου