Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΝΤΡΙΜΠΛΕΣ....


 «Αναστάσιμα βαρελότα»
 Τί έγινε ρε παιδιά εκεί στον Πισσώνα..; Σκορ 4-5 και ξαφνικά γίναμε Βρετανοί! Διάφανες οχυρωματικά άμυνες απ’ την μία, …επιθετική υπεροπλία απ’ την άλλη! Είναι αυτό που λέμε …η άμυνα έμπαζε από παντού και η επιθετική γραμμή «σκύλιαζε» για γκολ!
Θρήνου ωδές στη Μακρυκάπα… «Γουβών και Βατώντα …ανάστασιν θεασάμενοι», αφού δεν προσκύνησαν στις έδρες του Πισσώνα και του Πάλιουρα αντίστοιχα! Και βέβαια τα «αναστάσιμα βαρελότα» ακούστηκαν μέχρι τη Φριζή!

Μαντεψιά ο …Λαυρέντης!
 Θυμάμαι τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, στην αυγουστιάτικη εκδήλωση μουσική βραδιάς για τον Ηρακλή Ψαχνών, για να
συνεορτάσουν οι Μεσάππιοι την άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Είχε πει τότε από μικροφώνου ο καλλιτέχνης: «Άντε και του χρόνου εδώ πάλι, για να γιορτάσουμε την άνοδο στην Β’ Εθνική!..» και πολλών Ψαχνιωτών το παγάκι απ’ το …scotch πήγε να σταθεί στο λαιμό τους και κάποιοι άλλοι …γέλασαν με την καρδιά τους με το …αστείο του γνωστού τραγουδιστή!..

Η Μεγάλη Εβδ – Ομάδα!

Απ’ όσα αρχαιοελληνικά μου ‘χουν απομείνει και με δανεικές εκφράσεις του Ευαγγελίου και ταυτόχρονα «πατώντας» στα ψαλτικά …μονοπάτια των «Εγκωμίων» της Μ. Παρασκευής, καταφέρνω να μετατρέψω την «θρηνωδία» των ημερών σε «ύμνο δοξαστικόν» για τον Μεσσάπιο ημίθεο:
Προς Κορίνθιους, Κρήτας και Ροδίους
Πολεμίων πάντων καθοράσαι νεκρών
και εν μνήμασι κενοίς κατατίθεσαι
ο κενώσας τας βουλάς των ασεβών
Προς Μεσσάπιους
Άξιον εστί, μεγαλύνειν σε τροπαιοφόρε
Ηρακλεύ των πάντων κατίσχυσας
και συνέτριψας το κράτος των εχθρών
Προς Ευβοείς
Οι γενεαί αι πάσαι, ύμνον σοι βοούσαι
προσπίπτουσιν αλλήλοις
Υψωθείς βαθμίδαν, τρανήν ιεροσύνης
μετά του διδασκάλου…
Όλα αυτά με απόλυτο σεβασμό στο πνεύμα των ημερών. Η γλώσσα απλά αποτελεί κι εδώ εργαλείο έκφρασης και τίποτε περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου