Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Νίκησε, πήρε ρεβάνς και …παρέμεινε!


Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ-Α.Ο. ΠΟΡΟΥ 3-0

 ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ …πέρα ως πέρα ήταν η χθεσινή νίκη του ΑΟΧ επί του Πόρου στο Δημοτικό στάδιο της Χαλκίδας, νίκη που ουσιαστικά του εξασφάλισε την παραμονή στη κατηγορία, καθώς απομένει μόνο η μαθηματική επιβεβαίωση.
Αυτή μπορεί να έρθει την επόμενη αγωνιστική, όπου οι «νερατζούρι» αγωνίζονται στην Τρίπολη με τον υποβιβασμένο Παναρκαδικό.
Παράλληλα, οι Χαλκιδέοι κατάφεραν να πάρουν εμφατική ρεβάνς για την ήττα τους στον 1ο γύρο (1-0), βάζοντας από κάτω στην βαθμολογία και τους «ερυθρόλευκους» του Πόρου.
Το ευβοϊκό συγκρότημα μπήκε απ’ το ξεκίνημα δυνατά στον αγώνα και το γρήγορο γκολ στο 6’ από φάουλ του Δασκαλάκη «έλυσε» τα πόδια των παικτών του, διώχνοντας το άγχος.
Το 2-0 στο 26’ δε, με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο 1ος σκόρερ του ομίλου-με 17 τέρματα-Παπαϊωάννου έβαλε τις βάσεις από νωρίς για την τελική επικράτηση.
Σε αυτό βοήθησε το κλείσιμο των χώρων προς την περιοχή του Μόνου, η σωστή ανασταλτική αντίδραση των γηπεδούχων στην πίεση για να μειώσουν στο σκορ οι φιλοξενούμενοι και η υπομονή που είχαν στο παιχνίδι τους.
Έτσι, στο φινάλε (89’) ο Γιογιός, έβαλε το …κερασάκι με άνετο πλασέ σε κενή εστία για το 3-0.

Φάσεις και γκολ


4’ Σουτ Παπαϊωάννου, ελάχιστα πάνω απ’ τα δοκάρια.
6’ ΓΚΟΛ! 1-0. Ο Δασκαλάκης με καλοχτυπημένο φάουλ αιφνιδιάζει τον Μαυροκορδόπουλο και ανοίγει το σκορ.
24’ Ο Μόνος μπλόκαρε επικίνδυνη κεφαλιά του Νεόφυτου σε κόρνερ.
26’ ΓΚΟΛ! 2-0. Ο Σαμαράς ανέτρεψε τον Παπαϊωάννου, το πέναλτι εκτέλεσε ψύχραιμα ο ίδιος.
30’ Σουτ του Νεόφυτου, ελάχιστα άουτ απ’ το δεξί δοκάρι.
37’ Νέο καλοχτυπημένο φάουλ του Δασκαλάκη, ελάχιστα άουτ.
40’ Άστοχη κεφαλιά του Νεόφυτου από περίπου …ένα μέτρο, πάνω απ’ τα δοκάρια του Μόνου.
53’ Ο Μόνος απέκρουσε κοντινό σουτ του Ξύδη, αποσοβώντας την μείωση του σκορ.
63’ Σε σέντρα του Παπαϊωάννου, ο Δασκαλάκης σούταρε λίγο άουτ.
68’ Σουτ του Παπαϊωάννου, καταλήγει έξω απ’ το αριστερό δοκάρι του Μαυροκορδόπουλου.
89’ ΓΚΟΛ! 3-0. Σε αντεπίθεση του ΑΟΧ και με τους φιλοξενούμενους ανεβασμένους, ο Μαστρογιάννης απέφυγε και τον τερματοφύλακα, η μπάλα βγήκε δεξιά στον Γιογιό, ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει για το τελικό σκορ.
90’ Σουτ του Παπαϊωάννου, ελάχιστα άουτ.
Κορυφαίοι απ’ τους νικητές του Παναγιώτη Σκόνδρα, που σημειωτέο έχει δύο νίκες και μία ισοπαλία, απ’ την στιγμή που ανέλαβε πρώτος στο πρωτάθλημα, ήταν οι Θαν. Τσούτη, Γιογιός, Παπαϊωάννου και Δασκαλάκης.
Απ’ τον Πόρο ξεχώρισαν οι Σαμαράς, Ξύδης και Νεόφυτος. Ο απόντας Βλάσης Μπόκαρης εξέτισε την ποινή του και θα είναι κανονικά παρών στην Τρίπολη.
Καλή η διαιτησία του Σωσώνη, που είχε βοηθούς τους Δουδούμη και Παπασταθόπουλο, όλοι του Συνδέσμου Φθιώτιδας.
Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ: Μόνος, Μεταξάς (88’ Αναστασίου), Σταματάκος, Τσούτης Θαν., Γκιτζάλης, Κουμπούλης, Ξευγένης (50’ Μαστρογιάννης), Γούναρης, Γιογιός, Δασκαλάκης (82’ Ταυταρίδης), Παπαϊωάννου.
ΠΟΡΟΣ: Μαυροκορδόπουλος, Δρούγας (59’ Σοφός), Καπετάς, Μέλλος, Σαμαράς, Κιοσές, Ξύδης, Γιάννης, Νεόφυτος, Γκολέμης, Χατζόπουλος (67’ Δήμας).

Αντ. Καρδαμήλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου