Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Αυτοκτονία …εις διπλούν!


ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ-Ε. ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ 83-82 (κ.α. 63-63, παρ. 73-73)

Ένα θρίλερ για …γερά νεύρα εξελίχθηκε στο γήπεδο της Ραφήνας, ανάμεσα στον Αργοναύτη και την Ε. Παναγίτσα, με την τελευταία να χάνει το παιχνίδι στον πόντο (83-82) και στην δεύτερη παράταση, αφού πρώτα είχε «αυτοκτονήσει» δύο φορές με τις άστοχες βολές των Παπακώστα και Κουτσογιάννη στα τελευταία δευτερόλεπτα των παρατάσεων.
Ο ένας και μοναδικός πόντος του Κωστή ήταν το …τραγικό φινάλε για την Παναγίτσα, που σημείωσε την δεύτερη σερί της ήττα και έθεσε τον εαυτό της σε νέες περιπέτειες στο «κυνήγι» της παραμονής στην Γ’ Εθνική.
Από εδώ και πέρα η ομάδα του Γιάννη Τσαούση είναι με την …πλάτη στον τοίχο και καλείται να ξεπεράσει τα εμπόδια της Λιβαδειάς, του Φιλαθλητικού και του Ιωνικού Ν.Φ., τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, για να εξασφαλίσει την σωτηρία της, πράγμα που φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο βάσει της δυναμικότητας των δύο τελευταίων αντιπάλων.

Τίποτα όμως δεν είναι ακατόρθωτο και όλα είναι πιθανά… Η Ε. Παναγίτσα είναι ομάδα με ισχυρό μέταλλο, έχει πάθος και ψυχή και έχει δείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε αγώνες που κρίνεται ως αουτσάιντερ, φτάνει να βγάλει τον καλό εαυτό της και να μην χάσει την αυτοσυγκέντρωσή της στο παρκέ.
Ανασταλτικός παράγοντας για τα επόμενα παιχνίδια, σίγουρα θα είναι το άγχος του υποβιβασμού, άλλος ένας αντίπαλος που καλείται να αντιμετωπίσει η χαλκιδέικη ομάδα και οπωσδήποτε πρέπει να κερδίσει, αν θέλει να ελπίζει…
Στο παιχνίδι, η ομάδα του Γιάννη Τσαούση μπήκε δυναμικά και έδειχνε αποφασισμένη να πάρει τη νίκη, μέσα σε μία έδρα πραγματική κόλαση.
Αποφασισμένος όμως, έδειχνε και ο Αργοναύτης που από τα πρώτα λεπτά «θύμισε» στην Παναγίτσα πως δεν θα είχε εύκολο έργο στο παρκέ.
Οι μάχες στα καλάθια εκατέρωθεν έδιναν και έπαιρναν, οι Ευβοείς προσπαθούσαν να κάμψουν την αντίσταση και τα κατάφεραν με ένα μικρό ξέσπασμα λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, όπου πέρασαν μπροστά με τρεις πόντους (29-31).
Η έναρξη του β’ μέρους της αναμέτρησης βρήκε τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο και τον κόσμο που είχε γεμίσει το γήπεδο να αγωνιά για την εξέλιξη του αγώνα.
Τελικά το ματς όπως διαφαινόταν έληξε ισόπαλο (63-63) και η συνέχεια έμελλε να είναι δραματική για την Παναγίτσα…
Το 5λεπτο της παράτασης άρχισε και το συγκρότημα του Τσαούση έκανε τα πάντα για να φύγει με το ροζ φύλλο από την Ραφήνα.
Το σκορ ήταν 71-73 , 4’’ πριν τη λήξη ο Κουτσογιάννης κέρδισε φάουλ και όλα έδειχναν ότι οι φιλοξενούμενοι θα είναι οι νικητές.
Ο τελευταίος όμως, αστόχησε στις βολές, οι γηπεδούχοι πήραν το ριμπάουντ, βγήκαν στον αιφνιδιασμό, κέρδισαν και αυτοί φάουλ με την σειρά τους, ευστόχησαν και έφεραν το ματς ξανά στα ίσια (73-73).
Στην δεύτερη παράταση η Παναγίτσα «αυτοκτόνησε» ξανά!..
Ο Παπακώστας δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις 4 βολές που κέρδισε από φάουλ και έβαλε μόνο την μία, ισοφαρίζοντας σε 82-82 λίγο πριν το φινάλε.
Στο τέλος, με τη λήξη του αγώνα, ο Κωστής κέρδισε δύο βολές, ευστόχησε στη μία και έγινε ο «ήρωας» του «Αργοναύτη», σημειώνοντας παράλληλα τον μοναδικό πόντο του, που τελικά αποδείχθηκε «χρυσός».
Οι γηπεδούχοι είχαν κορυφαίους τους Μπαλαμπάνη, Κορκοσούρα και Στράγκα, ενώ η Ε. Παναγίτσα τους Κουτσογιάννη, Παπακώστα και Περούλη.
ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ (Χρυσόγελος): Προκόπης 9 (1), Μπαλαμπάνης 31 (5), Κορκοσούρας 16, Στράγκας 15, Κωστής 1, Τσιριγωτάκης 11.
Ε. ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ (Τσαούσης): Δέδες 8 (2), Κουτσογιάννης 21 (3), Παπακώστας 22 (2), Περούλης 17, Τσίτσης 5 (1), Γυφτονικολός 9, Μπέλλος, Ρουμελιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου